Idézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 05. 14. 21:25
Raynes, mondd, mi nyomja a lelked? De komolyan. Ennyi demagóg sületlen marhaságot csak olyan ír, akinek egy orvos levágta a jó lábát, a rossz meg meggyógyult. Süt a gyűlölet az írásodból.
Az orvosi maffia. A te lelked is fogja nyomni, ha megszívod. Nem csak az, amit Valdy visszaidézett. Már előtte sem állhattam ki ezt az orvosi magatartást. Már évekkel ezelőtt is kb. ezt írtam le egy eü topikban itt a hwsw-n, csak szar a kereső miatt nem találom. Nem vagyok olyan fajta ember, aki a saját kára miatt gyűlölködik, ennek a veszélyességét előre láttam régen is, és beigazolódott a vészmadárkodásom. Még arra is emlékszem, hogy didyman írta le, hogy a hálapénz nem adása miatt el nem látás az csak urban legend. Persze-persze.
Idézet: FõDudu - Dátum: 2011. 05. 14. 22:17
Ne az allami intezmenyben levo gepeket vegyek berbe es lopva/csalva/hazudva TB-re legyen meg a labor.... Ugyanis a szakorvosok tobbsege tenyleg a TB altal finanszirozott vizsgalati eredmenyeket hasznalja fel a magan praxisaban is - ami mondjuk ugy nem fair.
Ez meg a másik. Szintén tapasztalat. Az állami rendszerben dolgozó, de emellett magánozó orvosok egy része a magánrendelésen elrendelt vizsgálatok nagy részét - közöttük a drága CT(A)-t, MRI(A)-t - az állami eszközökkel végzi, elvéve az esélyt az állami rendszerben gyógyítandó betegtől.
Teljesen igazad van a többiben is. Inkább magánorvosnak adjunk valamivel többet, és hálálkodásmentesen elvégzik, rendes szakmai színvonalon, amit kell. Magánorvoson pedig tényleg a csak magánpraxisban dolgozó orvost értem. Az államiban tele vannak hülyékkel, akik latin lúzerkedéssel leplezik a hozzá nem értésüket (pl. felvételeken nem látnak meg fontos dolgokat). A magánpraxisban az orvos rá van kényszerülve, hogy ne csak az ellátás minősége legyen jó, hanem az eredményessége is (értsen hozzá), mert ha nem tud eredményt felmutatni, a beteg nem veszi igénybe.
A legrosszabb, hogy az állami orvosnak nem érdeke dolgozni, sem eredményt felmutatni, csak kitölteni az ügyeleti/munkaidőt. Kiír valami rutinvizsgálatot, végeznek valami tessék-lássék ellátást gyenge színvonalon, aztán mennek vissza ügyeletbe baszi, aludni (tisztára mint a Barátok köztben). Attól, hogy megdolgoznak és a beteg meggyógyul, attól nem lesz több a fizetésük, ezért lazsálnak.
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 05. 15. 00:25
Egy kórházban sem csak egy fix tarifa lehet. Mint amikor bemész a boltba, ott se csak egy fajta kenyeret vehet mindenki.
A jelenlegi gyakorlat szerint egy helyen egy tarifa van. Elméletileg lehetne több, ez igaz. Csak sokszor nincs értelme, mert nem tudják a szolgáltatásokat annyira differenciálni.
Szerkesztette: Raynes 2011. 05. 15. 06:40 -kor