idézet:
Ezt írta Vortex07:
2*2ora? nem azt mondtad hogy elso alkalomkor 1 perc utan kirohant a doki?[/quote]
De én a kórházban és nem a műtőbeneltelt időre mondtam a kétszer két órát!!
SF
Kórházi kalandjaink
Elküldve: 2004. 01. 25. 17:33
Elküldve: 2004. 01. 25. 17:42
idézet:
Ezt írta PG.PG:
Azóta a procijaid lesarkazásakor hallasz csak olyan hangokat, mi ???[/quote]
Nekem nem sarkazódott le még egy procim sem![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 25. 20:23
idézet:
Ezt írta charlie:
szerencsére Én soha nem voltam betegként korházban[/quote]
Ezt én is elmondhatom, így 35 év után.![]()
(kopp-kopp)
Elküldve: 2004. 01. 25. 20:47
idézet:
Ezt írta AMD rula:
Nekem nem sarkazódott le még egy procim sem![]()
[/quote]
Ami késik - múlik ???
Reméljük...![]()
Elküldve: 2004. 01. 25. 22:05
Irány a kórház. Doki megnyomkodja, üvöltök. Erről röntgen kell, de valószínűleg el van törve.
Irány a röntgen. A röntgenes rendezgeti a kezem, az egyik mozdulatánál felüvöltök, csúnyákat mormogok. Kép elkészül, megnézem, szépen látszik a törés.
Irány vissza a dokihoz. Megnézi a leletet, majd ismét megnyomkodja a kezem, ekkor már inkább csak hörgök, valamint azon gondolkodom, hogy miért ilyen szadista az összes orvos, hogy a biztos lelet birtokában még tovább hirigelik az embert. Na mindegy.
- Meg kell műteni.
Így ő.
- Huhh.
Így én.
Behívjuk anyukámat, közöljük vele az örvendetes hírt. Még jó, hogy a közelben volt egy pult, rátámaszkodott, nagy levegőket vett. Doki mondja, holnap reggel 8-ra menjünk be, gyors műtét lesz, délre otthon leszünk.
Másnap megreggelizem, majd irány be. Műtét tolódik, mert hirtelen bejött egy sürgős eset (tényleg az volt: egy srácnak szilánkosra törött a könyöke, azt rakták össze). Várok délig, ekkor betolnak a műtő elé. Várok kettőig, na végre bekerülök. Helyi érzéstelenítés, szokásos érzi-igen-érzi-nem, kezdődhet a műtét.
Fúrás-faragás, izzad a doki. Ekkorra már rég feldolgozta a testem az a reggeli két szelet kenyeret. Elkezdtem rosszul lenni (éhség). Meglátták, megijedtek, Úristen, mivan. Mondom nincs gáz, mehet a műtét, csak éhes vagyok. Akkor mindjárt kapok enni. Vénába.
Hozza az asszisztens az infúziót, megbök. Megbök még egyszer. Megbök mégegyszer.
- De vastag bőre van magának.
Így ő.
- Köszönöm, igyekszik az ember...
Így én.
Megbök mégegyszer. Azért ötödikre sikerül, jobban leszek. Megy a műtét tovább. Egyszercsak:
- Elrontottuk, kezdjük előlről.
Így a doki.
- Ó, hogy b@sznád meg.
Így - magamban - én.
Délután négyre végül összejött a dolog, szüleim egy kicsit öregedtek azalatt a négy óra alatt. Visszatolnak a kórterembe, felöltözöm, elindulunk. 5 perc múlva érzéstelenítés ki. Azannya, mondom, ezt jól kiporciózták.
Végül két hónap alatt helyrejött a kezem, most az az ízület egy kicsit nagyobb és görbe, szoktam mondani, hogy a lányok szeretik.

[ 2004. január 25.: doszy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:15

® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:38
Laborvizsgálatra kellett menjek. Aszongya a doki, hogy "na most, az ujjbegyéből fogunk vért venni, 3 alkalommal, 15 perces időközönként." Faxa, mondom. Elő a középső ujjam, oszt csak úgy magyarosan, fölfelé fordítva a nemzetközi jellel mutattam a véleményem, de a doki elértette, úgyhogy puff, bele is tolta a tűt. Fátyolos tekintettel néztem, amint valami lemezre kisajtol némi vért. "Nah, üljön le kint, majd szólítjuk". Úgy tettem. Később szólítottak is. Megyek be, doki aszongya: "Mizújs?", azzal megfogja a középső ujjam, s puff, derűsen betolja a tűt ugyanoda, ahová az előző alkalommal. Felszisszenek, miközben előveszem legsötétebb Darth Maul nézésemet, mire a doki: "Mi a baj?". Mire válaszoltam volna rá kellett jönnöm, hogy költői kérdés volt, mert kilökdöstek a váróba. Nemsokára az asszisztens megint kidugta a fejét és beinvitál a harmadik menetre ("Jöjjön csak, fiatalember"). Doki megint nyul a kezemért, mondom neki: "Lehetne másik ujjamból ez alkalommal?" Doki készséges: "Természetesen!" és azzal puff, betolja azt a rohadt tűt UGYANODA. Felvonyítok. Doki néz: "Mi a baj?" Mondom neki: "Ez ugyanaz az ujjam volt" Doki meglepődik: "Tényleg. Kér cukrot?"...
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:51

Röntgen, műteni. Mégsem, elég lesz csak rögziteni egy platinadróttal, amit befúrnak az ujjamba. Érzéstelenítés, doki befogja a Black & Deckerbe a drótot, nekikészül, neki az ujjamnak semmi. Ütögeti a fúrót, semmi, kezdek elájulni, aszisztensnő észheztérít. Dokinak eszébe jut, be kéne dugni a konnektorba. Utánna már minden simán ment. 6 hétig bent volt a platina , pont akkor mentünk üdülni az NDK-ba. Minden fényképen középső ujjam mereven kitartva

Elküldve: 2004. 01. 26. 11:55
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:32
idézet:
Ezt írta AMD rula:
Nekem ált. isk. 6-os koromba tört el a bal alkarom biciklizés közben... Ráestem, mind a 2 csont eltört és az alkarom közepe kb. úgy állt, mintha az a csuklóm lenne olyan 30-35 fokban behajlítva
[/quote]
Ha elmesélném az összes kéztörésemet, akkor betelne a fórum, de eszembe jutott valami.
idézet:
Ezt írta AMD rula:
Utána pedig asszem 3 orvos egy valami realtime röntgen alatt húzta szét a fulcsán álló végtagomat, megint fantasztkus volt hallani csontjaim ropogását. De egész jól öszeraktak
[/QB][/quote]
Szóval ilyen realtime röntgennel nekem is volt dolgom. Sokszor vol teltörve a kezem, de nekem sose dagadt be, illetve jó a fájdalomtűrő kézségem, úgyhogy el is lettem volna bármelyik töréssel. Tehát elviselem a fájdalmat, de megtapasztaltam, hogy a kéztöréskor elalvás előtt furcsa fájdalmat érzek, nem olyat, mint zúzódáskor.
Igy volt ez az egyik nyáron is, már nemtom micsináltam, sokszor volt eltörve, estem valahol egyet, vagy ilyesmi. A lényeg, hogy éppen jött a nyári balatoni kajak edzőtábor és nagyon nem akartam lemaradni róla. Úgyhogy megmakacsoltam magam, és nem mentem sebészetre. Utálom a gipszet is, levétel után tök vékony a kezem. Meg a 2. héttől már viszket, hámlik, olyan büdös, hogy nemigaz. Azzal áltattam magam önszuggesszióval, hogy nem is tört el, és hamarosan elmúlk a fájdalom, minden rendbejön. Persze tudtam, hogy nem igaz.
Szépen elmentem edzőtáborba és lenyomtam a két hetet. Jól el is voltunk, de azért fájdogált. Ja, ezesetben nem a karom volt eltörve, hanem a kzemben az egyik hosszú csont. Azért törött karral nem kajakoztam volna, de azért a hosszú kézcsont szintén meg van terhelve mikor marokra fogod a kajak lapátot. Szóval szépen elmúlt az edzőtábor és még mindig fájt. Gondoltam ideje elmenni sebészetre, otthon is előadtam a dolgot (edzőtábor előtt nem mondtam el, mert akkor lehet, hogy lemaradtam volna róla).
Jó, elmentünk sebészetre. Megröntgenezték.
- Orvos: Mikor tört el?
- Hááát izééé, nemtom pontosan, de lehet, hogy a kajak edzőtábor előtt...
Orvos elég mérgesen:
- Akkor máskor időben jöjjön, mert roszzul forrt össze, újra kell törni!
Ekkor már rosszat sejtettem. Az orvos következő mondata nagyon emlékezetes marad számomra:
- A szülők most inkább fáradjanak ki a teremből...
Ehe.
Mondjuk tudják, hogy stramm gyerek vagyok, úgyhogy nem fostak. Ja, olyan 16 éves lehettem.
Orvos: - Érzéstelenítést kér?
Én - Ezt lehet érzésteleníteni?
- Hát, a csonthártyát nem nagyon, márpedig az fog fájni. Legfeljebb a szorítást lehet.
- Akkor hagyjuk a francba, essünk túl rajta.
Jött egy kurva nagy ápoló, és elkezdték széthúzni, amíg el nem tört. Ezek után:
do while (realtime rontgen alatt nem jo){
Szethuz ();
Megigazit ();
}
Mint mondottam a fájdalmat igen jól tűröm, úgyhogy meg sem mukkantam, meg jól tűröm a durva dolgokat. Azonban érzéstekenítés nélkül eléggé hardcora volt a dolog. Úgy a 10. ciklus után megkérdeztem, hogy talán esetleg vélelenül nem-e jó már a csont.
Egy két igazítás után begipszeltek 'szt mehettem haza.
Üdv!
Elküldve: 2004. 01. 26. 22:09
idézet:
Ezt írta doszy:
- Elrontottuk, kezdjük előlről.
Így a doki.
- Ó, hogy b@sznád meg.
Így - magamban - én.
[/quote]
akkor most hany ujjad van?
amugy megis mit rontott el? :confused:
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2004. 01. 27. 10:06

persze síelés első napján volt, dél körül. délután síelgettem, nem is fájt nagyon, de jól bedagadt, lila volt... Sejtettem hogy nem stimmel valami, de nem akartam kórházba menni, mert akkor lőttek a síelésnek. De végül bevittek (nem apámékkal voltam, hanem ismerősökkel), ausztria, picit más szintű kórház mint itthon

Röntgen, orvos nézi, hát igen, el van törve, és helyre is kell rakni, mert szar helyen van.
(egy szót se értettem, csak fordították nekem, hogy mit mond) Ismerős mondja: Fájni fog. Orvos megfogja 2 kezével és húzza szét... nagyon fájt. sokkal jobban mint egész nap előtte... (imho akkor törte el

könyékig begipszeltek, 4 hétre.
pár éve egyik bölcsességfogamat kellett kivenni, mert ferdén állt, és a többi fogamat elnyomta volna. röntgent láttam, 90°-ot zárt be a többi foggal

szájsebészet, lent beülök székbe, 2 szuri érzéstelenítésnek. majd jött nővérke, hogy vele menjek fel, mire felérünk, hatni is fog, aztán nekiesnek.
persze út közben rámjött hogy wcre kell mennem, wcre be, közben elkezdtem nagyon rosszul lenni. (gondolom sokan ismeritek az elájulás előtti érzést, amikor egyszercsak elsötétül minden....) kimegyek wcről, nővér mondja hogy arra, ekkor már kb semmit se láttam, hang után mentem. ott leültetett, pont akarok szólni, hogy nagyon szarul vagyok, erre ilyet szól: nagyon fehér vagyok, jól vagyok-e. mondom nem.
gyorsan ott termett még 2 ember, felfektettek valami asztalra, lábfelemelés...
(máskor is volt már hogy vérvétel után majdnem elájultam, volt már hogy ünnepségen elájultam, és kidőltem a sorból, persze mi adtuk elő a műsort...)
jön orvos, mondja nővérnek hogy nem lesz ez így jó, ha elájulok, kicsit meg kéne dobogtatni a szívem, kapjak antropin szurit. én mintha nem hallottam volna megkérdeztem nővért, hogy most ez milyen szuri. erre ilyet szól: "azért kell, hogy ne follyon a nyálam"

megkapom, beültetnek székbe, szikével felvágja ínyemet a doki. fák? igen. akkor még 1 érzéstelenítő.
Innen kezdve csak halvány emlékképek. ahogy fogóval összetörték a fogam, hogy ki tudják venni.... de alig emléxek valamire, szerintem elaludtam közben, vagy mittu domain.
kész, 1 hétig full be volt dagadva az arcom, alig bírtam kinyitni a számat, majd szép lassan elmúlt, és ennyi

apám meg kivette a varratot

Elküldve: 2004. 01. 27. 11:09

Elküldve: 2004. 01. 27. 11:52
Sikerült egy sh ápolóval elég jól összehaverkodnom, akiről közben az is kiderült, hogy származási helyünket nem egészen 8 km választja el egymástól (mindez kb. 200 km-re onnan történt - vidéki vagyok erősen). A kissrác minden étkezésemet megduplázta (nagyon tré kaja volt, de legalább sok), híztam is 4 kilót, mire kiengedtek.
Elküldve: 2004. 01. 30. 02:32
idézet:
Ezt írta WiZARD:
kész, 1 hétig full be volt dagadva az arcom, alig bírtam kinyitni a számat, majd szép lassan elmúlt, és ennyi
apám meg kivette a varratot[/quote]
nekem tavaly mandulamutet utan senki sem vette ki a varratot....talan ki kellett volna?![]()
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2004. 01. 30. 05:56
idézet:
Ezt írta Vortex07:
nekem tavaly mandulamutet utan senki sem vette ki a varratot....talan ki kellett volna?[/quote]
hát az attól függ milyen volt a cérna
de remélhetőleg szóltak volna, ha ki kellett volna venni. illetve ha ki kellett volna venni, és még mindig benne lenne, akkor szerintem feltűnt volna már![]()
Elküldve: 2004. 01. 30. 17:02
idézet:
Ezt írta WiZARD:
pár éve egyik bölcsességfogamat kellett kivenni, mert ferdén állt, és a többi fogamat elnyomta volna. röntgent láttam, 90°-ot zárt be a többi foggal
[/quote]
Ezen nekem is tul kell esnem,, mert mindket oldalt alul fuggolegesen allnak a bolcsesseg fogaim. Biztos jo mutet lesz, mert a fogorvos is mondta, hogy hardcore lesz! Jo kis veses meg minden.
Elküldve: 2004. 01. 30. 18:24
idézet:
Ezt írta tocsa:
Ezen nekem is tul kell esnem,, mert mindket oldalt alul fuggolegesen allnak a bolcsesseg fogaim. Biztos jo mutet lesz, mert a fogorvos is mondta, hogy hardcore lesz! Jo kis veses meg minden.[/quote]
Nekem meg hála az égnek nem volt probléma a dologgal...
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2004. 01. 30. 19:47
Par eve jottek ki a bolcsessegfogaim es a jobb oldalon iszonyuan fajt. Fogorvoshoz el, diagnozis: ki kellene szabaditani, de akkor mar jobb ha kivesszuk, ugyis csak gond lesz vele. A rendelo viszont nem alkalmas erre a dologra, ugyhogy jott a beutalo a Hetenyibe, Szolnokra.
Adott idopontban reggel el, be a fogaszatra, papir lead, all a sor. Ajto nyitva, paciensek mint a futoszalagon, kb. 4-5 percet toltottek a szekben... sorra kerulunk, szaj kinyit, doki: nincs ezzel semmi baj, csak kiszabaditjuk.
Injekcio bead, hatni nem tudott, nyissz-nyassz, kaparas, keszen is vagyunk...
Delre otthon is voltunk, minden szipi-szupi, mignem ketto korul elkezdett erosen verezni a friss sebecske. Nem gond, mindjart elall. Nem all el. Fel 3-kor nyomas a fogorvoshoz, megnezi: verzekeny vagyok? Nem. Pedig ez verzik erosen. Gyogyszertarba el, verzescsillapito injekcio megvasarol (!, sokezer ft volt), vissza, doki bead, kicsit csillapodik: Ok, jo lesz, elmulik.
Kis ido mulva ujrakezdodik a verzes, vissza a dokihoz, valami nem stimmel. Megint injekcio, hasonlo hatas, csillapodik... elmegyunk a rendelobol, masfel ora mulva ujra vissza. Megegy injekcio (ebbol allitolag egy eleg egy lonak), tobbet mar nem mer, mert baj lesz. Ismet csillapodik kicsit. Mindenkozben doki csak tapogatozik, mert nem latja a verzestol mi is a problema pontosan.
Szajzar lassan kezd kialakulni, este 10-ig meg ezt parszor eljatszottuk, vegul keres a dokihoz: csinaljon valamit, mert nagyon nem stimmel a dolog, mar eroteljes szedules a verveszteseg miatt, feheren, mint a fal. A doki szerint itt eret vagtak, bizonyitja az, hogy korabban egy "tapaszt" szedett ki arrol a bizonyos helyrol... tu es cerna elo, ez magatol nem fog elallni. Harmadik vagy negyedik oltes telitalalat: elall a verzes. Mazlim volt, hogy nem lett komolyabb baj.
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 30. 21:02

Sztori: Stroke gyanu, azonnali befekvés az idegre, középsúlyosak közé (szomszéd szoba az intenzív).Az eredetileg hatágyas szobában enyém volt a 8. számú ágy.
Napi egy vizsgálat, ébresztő 4! órakkor, takarodó 10-kor.
Zuhanyzóban pereg a vakolat, a WC csak délelőtt tiszta

10 napig bent feküdtem, utolsó nap megállapítják, hogy lehangolt vagyok :confused: ,erre kiírnak anti-depresszánst .
Végül a gyógyszerre annyira rákaptam ,hogy egy fél év múlva egy másik korházban szoktattak le róla

A leszokás alatt 3 napot végigröhögtem