HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 13:42

Eredeti: http://www.youtube.c...h?v=KWGQWu6mSWM
"Másolat": http://www.youtube.c...h?v=vuftFGCYI34

Perfekt. :respect:

Bónusz: http://www.youtube.c...h?v=_MmLlNijJjk :cool:

#1042 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 13:42

Ez nagyon jó :)

A másolatot Te játszottad?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1043 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:25

Nagyon király :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1044 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 19:47

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 19:02

A másolatot Te játszottad?

De szép is lenne. :)

Nem én voltam. Fehér Géza egy sokoldalú, valóban profi gitáros, én meg csak lelkes szobacincér vagyok.

#1045 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 07:53

Szivesen hallgatnék illetve néznék még ilyen videókat tőle. :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1046 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 17:49

Oktat is, esetleg?
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1047 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 18:10

Nem tudom. A videó melletti szövegben megtalálod a honlapját, szerintem ott elérhető az úr.

#1048 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 11:00

Hello!

Hobbi szinten én is szoktam pötyögni otthon néha. Jelenleg egy kb. 15-20 éves Jolana Superstarom van, már ha jól számolom 10 éve. Az előző gazdájánál is lehúzott szerintem majdnem annyit :) .
Kopottas is már szegény, van egy repedés is a lakkozásán.
Elgondolkodtam rajta, hogy lecserélem. Túl komoly gitárra se pénzem, se szükségem nincs igazán, tényleg csak hobbi szinten játszogatok. Viszont nagyon bóvlit sem szeretnék.
Mindenképpen Les Paul fazont nézek, a ráfordítható összeg 40, max 50k.
Szóval: érdemesebb újat venni, valami olcsóbb márkából, vagy inkább használtan keresgetni egy márkásabbat?

Újak közül ezeket nézegettem:

Harley Benton 400
Harley Benton 450
Johnson JLP-10

Érdemes ilyet venni hobbi célra, vagy inkább használtan keresgessek?

kösz.: begbie

ja, a Jolanától szerintetek meg lehet válni értelmes összegért? Ha már nem, akkor inkább megtartom, mert azért csak a szívemhez nőtt :)

#1049 Felhasználó inaktív   kistomi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 10. 14:56

Hi!

Mindenkinek ajánlom a www.gitartanfolyam.hu oldalt, nekem nagyon bejött! Egyszerű, és igényes leckék!

#1050 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 16:24

Idézet: begbie - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 12:00

Hello!

Hobbi szinten én is szoktam pötyögni otthon néha. Jelenleg egy kb. 15-20 éves Jolana Superstarom van, már ha jól számolom 10 éve. Az előző gazdájánál is lehúzott szerintem majdnem annyit :) .
Kopottas is már szegény, van egy repedés is a lakkozásán.
Elgondolkodtam rajta, hogy lecserélem. Túl komoly gitárra se pénzem, se szükségem nincs igazán, tényleg csak hobbi szinten játszogatok. Viszont nagyon bóvlit sem szeretnék.
Mindenképpen Les Paul fazont nézek, a ráfordítható összeg 40, max 50k.
Szóval: érdemesebb újat venni, valami olcsóbb márkából, vagy inkább használtan keresgetni egy márkásabbat?

Újak közül ezeket nézegettem:

Harley Benton 400
Harley Benton 450
Johnson JLP-10

Érdemes ilyet venni hobbi célra, vagy inkább használtan keresgessek?

kösz.: begbie

ja, a Jolanától szerintetek meg lehet válni értelmes összegért? Ha már nem, akkor inkább megtartom, mert azért csak a szívemhez nőtt :)

Kiegészíteném az előbbi listát:

Vorson VLP-350
Stagg L-350

Tudom, hogy egyik sem túl minőségi darab, de hátha van ezek között ami nem annyira rossz.

Aztán itt van van még az Epiphone Les Paul Special-II.
Ez már jobb minőség, de egy kicsivel már túl van a kereten és annyira nem is tetszik...

#1051 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 21:06

Az elmúlt napokban sokat olvasgattam a témában, persze mindenhol az a konzekvencia, hogy nem szabad olcsó gitárt venni. A legtöbb rosszat a Harley Bentonokról és a Johnsonról olvastam, a Vorsonokról és a Staggokról itt-ott egy kevés jót is :). Szóval már kezdtem megbarátkozni az Epiphonnal (bár még mindig nem tetszik ez a túlegyszerűsített LP forma), de erről is sok a rossz vélemény, mint a legolcsóbb Epiphonról (csavarozott nyak, laminált test... stb).

Szóval Ti mit tennétek a helyemben, ha 40-50 körül keresnétek gitárt még egyszer hangsúlyozom: nem koncertezni, nem lemezt készíteni, hanem otthon gyakorolgatni, játszadozni, viszont azt sokáig, nem akarom egy-két éven belül kidobni...
Tehát fontos a hangzás, de még fontosabb az összeszerelés, a tartósság...
Sajnos a márkásabb darabok még használtan sem férnek bele a keretbe. Kicsit tanácstalan vagyok, nem tudom ha elmennék egy hangszerboltba mire beszélne rá egy eladó.

#1052 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:01

merre jártok gitárosok?  :think: :)

#1053 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 06:42

> ha valakit <

Fiam kapta karácsonyra 2005-ben, de nem érdekli a téma. Fuvolázik, zeneiskolába jár és messzire elkerüli a gitárt.

#1054 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 20. 11:31

Idézet: begbie - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:01

merre jártok gitárosok?  :think:   :)

Basszusgitáros is megfelelő lesz?  :)

Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy mit írtam már ezzel kapcsolatban. Ezektől a "keleti csodáktól" ne várj megváltást!

Első körben a helyedben mindenképpen a használt hangszerek között néznék körül, s ha - mint ahogyan írod - hosszú távra akarnék hangszert venni, akkor inkább még gyűjtenék hozzá, s nem limitálnám a pénzkeretet 50.000 forintra.

Ám ha te nem kívánasz az általad megadott feltételeken változtatni...

A Johnson gittyó néz ki szerintem a legjobban, őt követi ilyen téren a Vorson VLP-350. Ami fontos, hogy mindkettőnek elvileg két részből ragasztott teste van.

Negatívum, hogy a Vorson csavarozott nyakkal rendelkezik.

A Johnson ilyen téren a legjobb, mert annak ragasztott a nyaka. Az nagy előny; persze kérdés, hogy milyen minőségű a test.

Más kérdés, hogy én személy szerint nem venném meg egyiket sem (írtam fentebb erről bőven), de kétségtelen tény, hogy ilyen szempontból teljesen felesleges lenne az Epiphone modellt megvenned, mert azt is ugyanazon a dzsunkán szerelik össze, mint a többit.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1055 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 21:55

Sziasztok gitárosok!

Johnson elektroakusztikus gitárom van. Most tanulgatok rajta, és szeretnék egy alap gitárerősítőt hozzá.

A Roland Cube 10-15-30 sorozatot szúrtam ki. Mi a véleményetek róluk?
Igazából nekem annyi kellene, hogy kint az udvaron is tudjak családi, baráti körben gitározni, tehát nem kell színpadi erősítés, csak annyi, hogy szépen élesen kiemelkedettebben szóljon, mintha csak simán gitároznék.

Milyen szempontokat vegyek figyelembe ilyen erősítő vásárlásakor? Szándékosan elektroakusztikushoz keressek erősítőt, vagy a szóló/basszus-hoz való is jó? A watt szám mennyit jelent? Úgy értem, hogy relatíve kevésnek tűnik a 10, 15W, de lehet, hogy rosszul gondolom?

És még annyi, hogy korábban összekötöttem a gitárt a számítógép bemenetével, és zavaróan hallható volt egy búgó hang, mikor játszottam, vagy csak amikor csatlakoztatva volt egyáltalán.
Ez a jelenség a speciálisan erre a célra szolgáló gitárerősítő használatakor is jelen lesz?

Ja, és egy egyszerű 3-4 ezer forintos LCD-s hangoló elég nekem, vagy itt ezen az áron csak gagyi kapható?

KÖSZÖNÖM

Szerkesztette: tesa 2007. 05. 20. 22:11 -kor

tesa

#1056 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 23:32

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 12:31

Basszusgitáros is megfelelő lesz?  :)

Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy mit írtam már ezzel kapcsolatban. Ezektől a "keleti csodáktól" ne várj megváltást!

Első körben a helyedben mindenképpen a használt hangszerek között néznék körül, s ha - mint ahogyan írod - hosszú távra akarnék hangszert venni, akkor inkább még gyűjtenék hozzá, s nem limitálnám a pénzkeretet 50.000 forintra.

Ám ha te nem kívánasz az általad megadott feltételeken változtatni...

A Johnson gittyó néz ki szerintem a legjobban, őt követi ilyen téren a Vorson VLP-350. Ami fontos, hogy mindkettőnek elvileg két részből ragasztott teste van.

Negatívum, hogy a Vorson csavarozott nyakkal rendelkezik.

A Johnson ilyen téren a legjobb, mert annak ragasztott a nyaka. Az nagy előny; persze kérdés, hogy milyen minőségű a test.

Más kérdés, hogy én személy szerint nem venném meg egyiket sem (írtam fentebb erről bőven), de kétségtelen tény, hogy ilyen szempontból teljesen felesleges lenne az Epiphone modellt megvenned, mert azt is ugyanazon a dzsunkán szerelik össze, mint a többit.

Igen, basszusgitáros is megfelelő lesz:)
Olvastam a korábbi hozzászólásaid, gondoltam, hogy a használt gitárt fogod ajánlani. Adok is a véleményedre, csak az a bajom, hogy mindenképp Les Paul kópiát szeretnék és a nagyobb márkák közül egyedül az Epiphone csinál ilyet, azok meg még használtan is 100-nál kezdődnek. Ez az összeg már tényleg meghaladja a lehetőségeim és az igényeim. Amit szeretnék az egy jó kis tartós, LP forma.
A korábban linkelt gitárok közül nekem is a Vorson tetszik a legjobban, bár nem tudom mennyire lehet tartós. A Stagg viszont nem "keleti csoda", hanem ha jól tudom belga, de attól még lehet szar :)
Ha a keretet megnövelem a következő versenyzők kerülnek még képbe:

Jay Turser
JT 200D / N (Új) (újdonság)
Test : Éger / Jávor top
Nyak : Jávor
Fogólap : Rózsafa
Pick-up : 2Humbucker
Bundok : 22
Híd : Tune-o-Matic
79.000Ft
KÉP - LEÍRÁS
Nagyon szép, jókat is írnak róla, de a legdrágább azok közül amiket néztem.

Invasion
LC-355 (Új)
Test : Domborított Éger
Nyak : Jávor (Ragasztott)
Fogólap : rózsafa
Pick-up : High Output 2Humbucker
Híd : Tune-o-matic
65.000Ft
KÉP
Ez is tetszik, de olvastam a márkáról egy-két rossz tapasztalatot fórumokban

J&D
JDLC2 (Új)
Test : Jávor
Nyak : Jávor
Pick-up : Gold, Ceramic Humbucking
Híd : Tune-O-Matic
57.400Ft
KÉP
Szintén szép, de erről semmit nem tudok...

Vintage
V100BB (Új)
Test : Mahagony, Jávor fedlap
Nyak : Mahagony
Pick-up : V100TSB/BB/CS Wilkinson&reg;
Híd : Tune-O-Matic
72.000Ft
KÉP - EGY NAGYON BIZTATÓ LEÍRÁS
A teszt alapján talán ő lehet a befutó ha meg tudok barátkozni az árával...

Nem ismeri valaki személyesen ezeket a márkákat?

Előre is köszi a véleményeket!

üdv.: begbie

#1057 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 07:14

Ilyen instructional videót se láttam még  :nevet2:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1058 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 21:00

Megpróbálkozom még1x:

"
Sziasztok gitárosok!

Johnson elektroakusztikus gitárom van. Most tanulgatok rajta, és szeretnék egy alap gitárerősítőt hozzá.

Igazából nekem annyi kellene, hogy kint az udvaron is tudjak családi, baráti körben gitározni, tehát nem kell színpadi erősítés, csak annyi, hogy szépen élesen kiemelkedettebben szóljon, mintha csak simán gitároznék.

Milyen szempontokat vegyek figyelembe ilyen erősítő vásárlásakor? Szándékosan elektroakusztikushoz keressek erősítőt, vagy a szóló/basszus-hoz való is jó? A watt szám mennyit jelent? Úgy értem, hogy relatíve kevésnek tűnik a 10, 15W, de lehet, hogy rosszul gondolom?

És még annyi, hogy korábban összekötöttem a gitárt a számítógép bemenetével, és zavaróan hallható volt egy búgó hang, mikor játszottam, vagy csak amikor csatlakoztatva volt egyáltalán.
Ez a jelenség a speciálisan erre a célra szolgáló gitárerősítő használatakor is jelen lesz?

Ja, és egy egyszerű 3-4 ezer forintos LCD-s hangoló elég nekem, vagy itt ezen az áron csak gagyi kapható?

KÖSZÖNÖM

"
tesa

#1059 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 08:58

Idézet: tesa - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 22:00

Megpróbálkozom még1x:

"
Sziasztok gitárosok!

KÖSZÖNÖM

"

Érdemben nem igazán tudok segíteni, de mivel én is szemezgettem egy Cube-bal (20X) így keresgettem a témában. Talán hasznos lehet:

ROLAND CUBE 30x, 15x és TÁRSAIK

Szerkesztette: begbie 2007. 05. 22. 08:58 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 12:10

Idézet: begbie - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 9:58

Érdemben nem igazán tudok segíteni, de mivel én is szemezgettem egy Cube-bal (20X) így keresgettem a témában. Talán hasznos lehet:

ROLAND CUBE 30x, 15x és TÁRSAIK

Köszi a választ.

És arra, hogy:

"

"
tesa

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »