HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 11. 17:53

No, akkor a képek:
Kép
Kép

A koptatót elég gyorsan levettem róla, ehhez a színhez szerintem nem annyira illik, ráadásul így jobban látszanak a szép csíkjai :)

Most esek neki feldobni a 10-es húrkészletet...

#1142 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 17:56

Szép kis hangszer, használd egészséggel! A Jolanáért nagyon jó árat kaptál.

#1143 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 20:45

Nekem is tetszik :) Legyen sok örömöd benne ! ;)  :up:
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1144 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 22:03

Szép, jó vételnek tűnik. :)

#1145 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 22:37

Idézet: spidey - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 23:03

Szép, jó vételnek tűnik. :)

Nagyon sok fórumot elolvastam a témában, ennyi pénzért valóban ez tűnt a legjobb vételnek, a következő kategória az már az Epiphone Standard és Classic lett volna, de az egy jó ötvenessel több lett volna...

Viszont a beállítással továbbra is bénázok... felment a 10-es húrkészlet, próbáltam a nyakat, húrmagasságot állítani, de az E húr a 12. az A húr az 5-6. bundnál zörög kicsit (nem lennék jó asztalos, bárhogy is állítom a nyakat én bizony egy deka ívet nem látok benne :) ). Kénytelen voltam magasabbra állítani a húrokat, de nem hinném, hogy ez a megoldás. Amit próbáltam annak is szépen le lehetett ereszteni a húrjait.
Szóval ha sokáig nem boldogulok vele lehet, hogy elviszem beállítatni, legfeljebb figyelek, hogy legközelebb egyedül is menjen :)

Szerkesztette: begbie 2007. 07. 11. 22:41 -kor

#1146 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 23:11

Ha a Vintage-be viszed, ragaszkodj a szénné tetovált sráchoz. Fel fogod ismerni, szénné van tetoválva. :D Ő ügyes, jó szaki. Viszont egy fiatal - feltehetően gyakornok - kölyök először megijedt a héthúrosomtól, majd beállította szarul.

Szerkesztette: Satriani 2007. 07. 11. 23:12 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 0:11

Ha a Vintage-be viszed, ragaszkodj a szénné tetovált sráchoz. Fel fogod ismerni, szénné van tetoválva. :D Ő ügyes, jó szaki. Viszont egy fiatal - feltehetően gyakornok - kölyök először megijedt a héthúrosomtól, majd beállította szarul.

Hangmester fórumban Lápiembert (Sziebert Tomi) ajánlották. Hétfőn elviszem hozzá, sok jót hallottam róla.

#1148 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 12. 16:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 0:11

De ha mindenki az öreghez viszi a gitárját, akkor az a szerencsétlen fiatal gyakornok az életben nem tanulja meg a szakma fortélyait.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1149 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 12. 16:05

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:21

Hangmester fórumban Lápiembert (Sziebert Tomi) ajánlották. Hétfőn elviszem hozzá, sok jót hallottam róla.

Tomi? :)

Jó srác bizony! Innen tőlünk ment fel Budapest-re dolgozni. Anno én is vele állíttattam be a basszusgitáromat.  :)

(Amúgy meglehetősen jó gitáros is, nem csak "hangszerépítő szaki".)

Szerk.: Csatlakozom a többiekhez.

Nagyon szép az a gitár, amit vettél, s már ránézésre is meg lehet állapítani, hogy nem spóroltak rajta, amikor készítették. Szép igényes a lakkozása, ha pedig majd' 5 kiló, akkor a ragasztott nyak és a Wilkinson hangszedők ismeretében már van is némi fogalmam arról, hogyan szólhat.  :cool: Kívánom, hogy sok örömöd leld benne!  ;)

Szerkesztette: Piftuka 2007. 07. 12. 16:07 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1150 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 17:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 17:03

De ha mindenki az öreghez viszi a gitárját, akkor az a szerencsétlen fiatal gyakornok az életben nem tanulja meg a szakma fortélyait.  :)

Én szívből kívánom neki, hogy eleget gyakorolhasson, de ha lehet, az én kis szerencsétlen hangszerem legyen má' jól belőve. :)

#1151 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:11

Voltam ma Lápiembernél a gitárral. Én is csak jókat tudok mondani róla. Igaz, hogy inkább Fenderekkel foglalkozik, de azt mondta nyugodtan vigyem be, megnézi.
"Te, ez egy jó gitár" volt az első reakció, mikor kézbevette, majd megbeszéltük hol vettem, nem járt még nála Vintage. Aztán mikor kipróbálta, akkor jött még a "van benne kraft", illetve az "állat hangja van" :)
A végén volt egy "kurva nehéz" is  :cool:
A beállításról: igazából nem is nyúlt a nyakhoz, csak sikerült "tökegyenesre" beállítani otthon. Két helyen zörög egy-egy bund, abban maradtunk, hogy talán megszűnik a zörgés pár hónap alatt, ha bejátszódik a gitár. Ha mégsem, és még mindig zavar, akkor vigyem be nyugodtan, helyrerakja a bundokat.

Más téma:
Használ valaki közületek Guitar Pro programot? Én főleg gyakorlásra használom kíséretnek (dob, basszus) Az 5.0-tól létezik ez a Realistic Sound Engine (RSE) cucc, amivel sokkal jobb hangzás érhető el. Csak annyi vele a probléma, hogy így viszont néha akad, kiesik a ritmusból. Ha midiben szól a kíséret, akkor a ritmus rendben, csak nagyon ratyi például a lábdob midiben. Egyelőre csak egy alaplapi hangkártyám van.
Most tervezek valami jobbat venni. Amit tudnia kellene:
-külső USB-s
-fel lehessen vele venni, normálisabb minőségben
-az is nagy előny lenne, ha a midik jól szólnának rajta...

Egyelőre ezt néztem:
M-Audio Transit

ismeri valaki? vagy hasonlót tudtok ajánlani 20k körül?

Szerkesztette: begbie 2007. 07. 18. 15:21 -kor

#1152 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:23

Nálam integrált Realtec ALC650 hangkártyával hibátlan volt az RSE-s kíséret is. Szerintem nálad nem ez a baj.

A .gp3 és .gp4 fájloknál ráadásul a RSE gáz tud lenni, mert torzul a hangzás, még Audigy2-vel is. A midi bénábban szól, de nem torzul, szvsz jobb.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1153 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 22:38

http://www.guitareel...it_bizzare.html

#1154 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:08

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 16:11

...
Használ valaki közületek Guitar Pro programot? Én főleg gyakorlásra használom kíséretnek (dob, basszus) Az 5.0-tól létezik ez a Realistic Sound Engine (RSE) cucc, amivel sokkal jobb hangzás érhető el. ...

Milyen az az RSE, mármint hangzásra?

Összevetésként: nálam SB Live!(Emu10k1)+KX driver (ASIO), Cubase VST 5 (régi) van, effektnek meg 1 sima Amplitube (nem olyan rossz), ill. standalone-ban Guitar Rig. Ehhez képest kérdezem, milyen a hangzás esetleg?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1155 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 8:23

Nálam integrált Realtec ALC650 hangkártyával hibátlan volt az RSE-s kíséret is. Szerintem nálad nem ez a baj.

A .gp3 és .gp4 fájloknál ráadásul a RSE gáz tud lenni, mert torzul a hangzás, még Audigy2-vel is. A midi bénábban szól, de nem torzul, szvsz jobb.

Hangmester fórumban olvasgattam a Guitar Pro topicban, ott is mindenkinek problémája volt az RSE-vel, ha mondjuk még valami nyitva volt mellette.
Ha csak a Guitar Pro fut nálam, akkor csak nagyon ritkán esik ki a ritmusból, főleg a gyorsabb szólóknál, nyújtásoknál. Ha csak a dob meg a basszus megy, akkor majdnem jó.

#1156 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:08

Milyen az az RSE, mármint hangzásra?

Összevetésként: nálam SB Live!(Emu10k1)+KX driver (ASIO), Cubase VST 5 (régi) van, effektnek meg 1 sima Amplitube (nem olyan rossz), ill. standalone-ban Guitar Rig. Ehhez képest kérdezem, milyen a hangzás esetleg?  :smoker:

Ebből amit leírtál én körülbelül csak a kulcsszavakat értem :)
Le tudnád írni, hogy mi micsoda azok közül amiket itt felsoroltál?  :Đ

#1157 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:54

Arra tudtok valamit mondani, hogy hol lehet átfestetni gitárt?
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1158 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 10:46

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:54

Arra tudtok valamit mondani, hogy hol lehet átfestetni gitárt?

ITT kérdezz rá szerintem.

#1159 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:02

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:21

Ebből amit leírtál én körülbelül csak a kulcsszavakat értem :)
Le tudnád írni, hogy mi micsoda azok közül amiket itt felsoroltál?  :Đ

Természetesen:

Hangkártya SB Live!, chipkészlete Emu10k1 (ennek az ASIO szempontjából van jelentősége, ugyanis erre a chipkészletre egész jó driverek vannak, s a régi ASIO kártyákon is Emu10k1 volt...)
Hangkártyához van fenn a KX driver (ez veszett jó ASIO kompatibilis driver, összevissza lehet huzalozni a modulokat - ha valaki ismeri pl. a Reason-t (az is egy "emulátor"), az tudja). De nálam tulajdonképpen csak egy gyors interfészt biztosít az effektekhez, kb. 4-5 ms-os válaszidővel (persze effektezve).
Az effekt a lényeg: a Cubase stúdióprogramhoz van 1 pici plugin (tényleg az), az Amplitube. Ez csöves erősítőket hivatott modellezni, kimondottan gitárhoz. Hagyományos és modernebb effektek variálhatók, virtuális készülékeken, erősítőkön, stb. Ha valaki ismeri a hangját, tudja, hogy elég komoly szerkezet, annak ellenére, hogy 3-4 megás csupán (és vagy 5 éves már).
A Native Instruments Guitar Rig egy különálló egész program (tehát nem plugin), ahhoz is ajánlott ASIO. Hangzásra ugyanolyan komoly, mint az Amplitube, effekt viszont több van benne. Modern szerkezet.
Ha valaki megszokta a hagyományos boxokat, akkor kiváló neki az Amplitube. De ha valaki igazán modern hangzásra vágyik, akkor a Rig komolyabb.
Összehasonlításképpen: a gitárom egy Hohner Rockwood lx-90 (Stratocaster-utánzat). Van 1 alap Korg AX-1G-m (1 régi multieffekt), ez valódi szerkezet. Elég "műanyagos" a hangja, kezdőknek jó. Évekig játszottam rajt', akkor még nem nagyon tudtam, milyen egy igazi "csöves" rendszeren játszani.
Azután hallottam (s kicsit játszottam rajt') egy Korg AX-100-ast ha jól emlékszem, lényegesen "jobb", dinamikusabb hangja van.
Szerintem a fenti 2 szoftveres effekt (Amplitube, Rig) még ennél is jóval komolyabb hangzással rendelkezik, ezt nehéz leírni, hallani kell. Ha lesz időm, rakok fel mintákat esetleg.
Napersze a gitártól kezdve a hangszórókig minden eszköz számít, ami a hangzást illeti. Úgyhogy lehet "rosszul" belőni egy profi rendszert is, s lehet kiváló hangzást adni egy egyszerűbb kapcsolással is. Meg persze a játék...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1160 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:54

Köszönöm az alapos leírást, okosodtam :)
Ilyen mélyen nem mentem bele a témába.
Amit én egyelőre szeretnék az a Guitar Pro-val való együtt játszás, gyakorlás, felvétel. Ehhez kellene, hogy normálisan szóljon a kíséret.
Mindezt otthon, teljesen hobbi szinten. Ehhez erősítőnek ezt néztem ki:
Roland Cube 20X
Nem egy "csöves" kategória, de otthonra, szobába illetve az én igényeimnek egyelőre megfelel (audio be/kimenet, beépített effektek, és ami lakásban különösen hasznos az a power squeezer)
Hangkártyának pedig ezt:
M-Audio Transit
ASIO kompatibilis, külső USB-s. Remélem ezzel jobban fog megszólalni a kíséret és felvételre is alkalmas lesz rendesen.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.