HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 22. 17:14

Nem mondod :D Kicsi a világ :)
Saját project amúgy ;)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1422 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:56

Idézet: HavocS - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 17:14

Nem mondod :D Kicsi a világ :)
Saját project amúgy ;)

Nna, akkor elteszem kedvencekbe a myspace oldalt, kíváncsi vagyok, hová fejlődik a dolog. Alexandrát üdvözlöm, bár úgy emlékszem, nem tanítottam, azért látásból talán ismerjük egymást. A számviteles-adós testvérpárból én vagyok az idősebb. :confused: :D

-------------

Van egy eladó gitárom, ilyen ni. Ha valakit érdekel, vagy ismer olyat, aki venne ilyet, esetleg ismer olyat, aki ismer olyat, aki venne ilyet, keressen bátran.

Kép

#1423 Felhasználó inaktív   Mr Fortress 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 10. 18:39

Sziasztok

Először is köszönöm a segítséget, végül megvettem erősítőmet egy Line 6 Spider II 30W, és csodás :)

Ha lúd legyen kövér alapon gitárújításon is gondolkodok

Amit kinéztem: Vintage V99

Mindenképpen szeretnék kipróbálni egy les pault, hogy halljam, érezzem milyen vele játszani, úgy olvastam vintage kópiák jók.

Mi a véleményetek erről a gitárról? Érdemes venni ilyet, vagy inkább V100ra gyűjtsek, vagy epiphonera? (ezt használtan 40e-ért tudnám megvenni) Esetleg van valami ebben az árkategóriában ami jó les paul kópia?

Előre is köszönöm a segítséget

Mr Fortress

#1424 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 22:02

Idézet: Mr Fortress - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 19:39

Sziasztok

Először is köszönöm a segítséget, végül megvettem erősítőmet egy Line 6 Spider II 30W, és csodás :)

Ha lúd legyen kövér alapon gitárújításon is gondolkodok

Amit kinéztem: Vintage V99

Mindenképpen szeretnék kipróbálni egy les pault, hogy halljam, érezzem milyen vele játszani, úgy olvastam vintage kópiák jók.

Mi a véleményetek erről a gitárról? Érdemes venni ilyet, vagy inkább V100ra gyűjtsek, vagy epiphonera? (ezt használtan 40e-ért tudnám megvenni) Esetleg van valami ebben az árkategóriában ami jó les paul kópia?

Előre is köszönöm a segítséget

Mr Fortress

Itt lehet nézelődni les paul formák után ;)

Amúgy én is még annó vaciláltam a Vintage-en, de végül Ibanez lett belőle, ARC széria, pontosan a Les Paul miatt :) Vintage nem volt még a kezemben, de sok jót hallottam róla. Igaziból úgy tudnád eldönteni, ha bemennél, is kipróbálnád őket.
Mindenkinek más és más jön be, gitár felépítéséből adódóan a hangzásuk is más, még ha LesPaul az összes. Én annó mikor kiválasztottam, odamentem, és végigpróbáltam azokat, amiket kinéztem, így tudtam eldönteni. Mondjuk Nekem a full fekete kinézet még elég nyomós indok volt :)

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2009. 11. 10. 22:03 -kor

#1425 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 20:35

Felhozom egy kicsit ezt a topikot.

Már több, mint egy éve figyelemmel kísérem ezt a csajt. Nem, nem azért, nem felnőtt téma. Hanem szerintem a videóin kamuzik. Virtuóznak látszik, de valahogy látszik-érzem, hogy kacsa. Szerintetek?

Ezen a videóját még nem jön ki annyira, de a többin, főleg a régieken nagyon látszik. Az egész kiállása, rezzenéstelen és unott játéka, görcsös kisujja, fura pengetőfogása. Váltottam is vele néhány sort egy régi videója kapcsán, ahol azzal védekezett a "pengető lassabban jár, mint a hangok szólnak a Blackened szólójánál" megfigyelésre, hogy olyan gyorsan játszik, hogy a kamera nem tudta elég gyorsan rögzíteni. Erre mondtam neki, hogy vegye fel 45 fokos szögből, úgy látszik a pengető és a húr érintkezése is. Persze nem fogadta meg.

Az viszont elbizonytalanít, hogy egyes helyeken "egyénien üres" a játéka és hallatszik egy kis amatőrség is benne. Ennyire jó, vagy ennyire ügyes csaló?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1426 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 21:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 21:35

Felhozom egy kicsit ezt a topikot.

Már több, mint egy éve figyelemmel kísérem ezt a csajt. Nem, nem azért, nem felnőtt téma. Hanem szerintem a videóin kamuzik. Virtuóznak látszik, de valahogy látszik-érzem, hogy kacsa. Szerintetek?

Ezen a videóját még nem jön ki annyira, de a többin, főleg a régieken nagyon látszik. Az egész kiállása, rezzenéstelen és unott játéka, görcsös kisujja, fura pengetőfogása. Váltottam is vele néhány sort egy régi videója kapcsán, ahol azzal védekezett a "pengető lassabban jár, mint a hangok szólnak a Blackened szólójánál" megfigyelésre, hogy olyan gyorsan játszik, hogy a kamera nem tudta elég gyorsan rögzíteni. Erre mondtam neki, hogy vegye fel 45 fokos szögből, úgy látszik a pengető és a húr érintkezése is. Persze nem fogadta meg.

Az viszont elbizonytalanít, hogy egyes helyeken "egyénien üres" a játéka és hallatszik egy kis amatőrség is benne. Ennyire jó, vagy ennyire ügyes csaló?

hát érdekes mindenesetre. így kamerán keresztül nagyon nehéz szerintem megállapítani. ha ott lennék pár méterre, akkor esetleg. illetve én elé vágnék egy kottát, aztán toljad :Đ

btw egy-két régebbi videóján érezhető a tempótlanság, erőhiány, illetve mintha le lennének helyenként ragadva az ujjai. Lehet hogy fejlődött azóta, nem tudni - mindenesetre így megmondani hogy ez kamu-e vagy sem, ezt szerintem még egy gitártanár se tudná.

-C0pp3rM!n3-

#1427 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 08:43

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 21:06

nem tudni - mindenesetre így megmondani hogy ez kamu-e vagy sem, ezt szerintem még egy gitártanár se tudná.

Szerintem se tudni, de inkább afelé hajlok, hogy kamuzik. Mondjuk kamu esetén sem kevés munka a zenét a mozgással, fogásokkal szinkronba hozni. Azért kíváncsi vagyok a többiek véleményére is. Bárkiére, aki legitározott pár évet, és érvet tud felhozni az eredetiség ellen/mellett.

Ha ott lennék pár méterre, akkor én is meg tudnék róla győződni. Még kotta nélkül is. Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy egyetlen egy live videója sincsen fenn, ahol rendes közönségnek játszana, vagy egyáltalán rendesebb szögből vették volna fel. Baromi gyanús.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1428 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 08:50

Basszus én ezt a Line 6-et iszonyat komolytalan dolognak tartom. Járt felénk sok, de annyira mű a hangja :(

Vagy én szoktam hozzá a full csöves dologhoz? Esetleg megfűszerezve egy BOSS GT 6-al?

#1429 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 19. 09:28

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 22:06

hát érdekes mindenesetre. így kamerán keresztül nagyon nehéz szerintem megállapítani. ha ott lennék pár méterre, akkor esetleg. illetve én elé vágnék egy kottát, aztán toljad :Đ

btw egy-két régebbi videóján érezhető a tempótlanság, erőhiány, illetve mintha le lennének helyenként ragadva az ujjai. Lehet hogy fejlődött azóta, nem tudni - mindenesetre így megmondani hogy ez kamu-e vagy sem, ezt szerintem még egy gitártanár se tudná.

-C0pp3rM!n3-

sztem nem kamu, mondjuk a blackened elég rossz felvétel, de a többin azért látható valamennyire, h ő játsza, az apró nyújtásokat szoktam figyelni, és azok tempóban vannak.
nekem is van olyan ismerősöm, aki tud ilyen gyors "valamiket" játszani, ami első hallásra sokkolhatja a hallgatót, de nem tud lejátszani egy egyszerűbb metallica szólót sem tisztán.

#1430 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 19. 09:32

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 9:50

Basszus én ezt a Line 6-et iszonyat komolytalan dolognak tartom. Járt felénk sok, de annyira mű a hangja :(

Vagy én szoktam hozzá a full csöves dologhoz? Esetleg megfűszerezve egy BOSS GT 6-al?

ha egy árban lesz a fullcső a tranyóssal én is inkább csövest választok...

#1431 Felhasználó inaktív   angelside 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 09:40

Sziasztok!

Új gitár ügyben kérdeznék.

Szerintetek megéri a  +17500ft egy Cort Z42 ért, mint az Epiphone Sg Special 38900ft-ért?
Kezdő gitárnak kellene.
Az Epiről azt olvastam, hogy rossz. Ez tényleg így van?

Előre is köszi!
" Nem lenni nem jó, de nem jobb lenni sem."

#1432 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 09:42

Cort gitárok nagyon jók. Nem elfogultságból mondom, de egy ismerősöm a forgalmazó, nekem is van 2 db, nagyon szeretem őket.

Baráti körömben is elkelt pár darab.

Jó választás :up:

Ilyen az egyik Cort gitárom

A másik meg egy X szériás, arról nem találok képet. Abban EMG pickupok vannak, a Z-ben Seymoun Duncan.

Szerkesztette: Tiga 2009. 11. 19. 09:53 -kor

#1433 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 10:42

Idézet: tbundy - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 10:32

ha egy árban lesz a fullcső a tranyóssal én is inkább csövest választok...

a full csoves es tranyos erositok kozt azert hangzasban nagy kulonbseg van. volt szerencsem kiprobalni marshall jcm2000 -es lead-et, mesa dual rectifier-t, orange lead-et, szal eg es fold. en arra lennek kivancsi h egy felcsoves mennyire all kozel hangzasban a teljes csoves fejekhez :think: akkor lehet a kovetkezo befektetesem az mar egy olyan lesz.

-C0pp3rM!n3-

#1434 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 19. 10:47

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 11:42

a full csoves es tranyos erositok kozt azert hangzasban nagy kulonbseg van. volt szerencsem kiprobalni marshall jcm2000 -es lead-et, mesa dual rectifier-t, orange lead-et, szal eg es fold. en arra lennek kivancsi h egy felcsoves mennyire all kozel hangzasban a teljes csoves fejekhez :think: akkor lehet a kovetkezo befektetesem az mar egy olyan lesz.

-C0pp3rM!n3-

csak azért reagáltam, mert egy szobagitárost leszólni, mert nem fullcsöves a motyója...

#1435 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 10:57

Idézet: tbundy - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 11:47

csak azért reagáltam, mert egy szobagitárost leszólni, mert nem fullcsöves a motyója...

fullcsoves szerintem otthonra tok felesleges. neha ezt a 30W-os Rolandomat is soknak tartom otthonra, nem is tudom kihasznalni, mert egy adott hangeroszint szukseges ahhoz, hogy normalisan szoljon, fulessel meg nem nagyon szeretek gyakorolni. A 15os meg allitolag nem szol meg annyira sem szepen - legalabbis Nekem a Marshall kicsi 15-os meg 30-as tranyos erositoit, a Fender Frontman sorozatot meg Behringereket nem ajanlottak, a tobbi 30 / 60ast dicsertek, foleg a Hiwatt, Line6, Vox cuccokat, es persze a Rolandokat.

-C0pp3rM!n3-

#1436 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 11:02

Én pedig nem szóltam le senkit, csak megjegyeztem, hogy számomra nagyon gagyi hangja van egy Line 6-nek.

Stúdióban a nálunk megforduló legtöbb zenekar a stúdióba beállított GT 6 bekötve vonalban kombót választja. Pedig aztán nálunk van miből csemegézni. Ha akarják ráakasztjuk nekik 6 nagy Fenderre Marshall csöves erősítőkkel vagy Marshall hangfalakra ahogy akarják. De amikor hoznak kis POD-okat vagy Line 6-eket, elsírják magukat amikor kipróbálják a GT 6-ot.

Itt most nem a GT 6-ot istenítem, csak éppen ez jutott eszembe, ilyet akár otthonra is lehet venni Line 6 helyett egy kis kombóval.

#1437 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 14:46

Nekem egy ibanez 25-ös tone blasterem van, és elvagyok vele :) Igaz h,ogy csak otthon bohóckodom :) Elég gáz amúgy, mert vagy 10 éve van gitárom, és semmi tudásom nincs. Pár SOAD számot el tudok nyomni nagyjából (pl ATWA), de igazság szerint a bányászbéka segge alatt vagyok XD Nekem a fő problémám az, hogy néha egész egyszerűen mellényúlok a húrnak olyan értelemben, hogy teszem azt, nem a G húrt pengetem meg, hanem mondjuk a D-t, meg ilyesmik... Ezt a hibát hogy lehet kijavítani? Nem lehet azt, hog egyfolytában a pengető kezemet nézem :D
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1438 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:49

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 14:46

...Nekem a fő problémám az, hogy néha egész egyszerűen mellényúlok a húrnak olyan értelemben, hogy teszem azt, nem a G húrt pengetem meg, hanem mondjuk a D-t, meg ilyesmik... Ezt a hibát hogy lehet kijavítani?...

Pofonegyszerű: gyakorlással. Tényleg. Vannak pengetési gyakorlatok, ha belevágnál, keresek neked párat, nagyon sokat használ. Nekem is elő kellett őket vennem, mikor megvettem a héthúrost, azon minden "máshol volt". :D Szóval gyakorolni kell, metronómmal vagy nélküle, mindenképp fokozatosan gyorsuló tempóban, nagyon lassan kezdve, és csak akkor növelve a tempót, ha lassan már magabiztos az ember. Egy hónap alatt bele lehet jönni, a technikát tényleg csak gyakorolni kell, nem egy hatalmas feladat - csak egyszer el kell kezdeni. ;)

#1439 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:52

Elég gáz amúgy, mert vagy 10 éve van gitárom, és semmi tudásom nincs. Pár SOAD számot el tudok nyomni nagyjából (pl ATWA), de igazság szerint a bányászbéka segge alatt vagyok XD

Ha néhányat el tudsz nyomni, akkor mégis tudsz valamit  :)

Nekem a fő problémám az, hogy néha egész egyszerűen mellényúlok a húrnak olyan értelemben, hogy teszem azt, nem a G húrt pengetem meg, hanem mondjuk a D-t, meg ilyesmik... Ezt a hibát hogy lehet kijavítani? Nem lehet azt, hog egyfolytában a pengető kezemet nézem :D

Nem kell nézni a kezed (csak amíg azt a részét tanulod). Érezni kell és figyelmesen gyakorolni. Mikor új "számot", részt gyakorolsz, akkor NAGYON lassan, odafigyelve, pontosan játsszad. Az se baj, ha eleinte nem (nagyon) hasonlít az eredetire és unalmas, élvezhetetlen. A fő, hogy legyen biztos és pontos. Később még lehet tökéletesíteni. Egyszerre csak egy részt tanulj meg, és tökéletesíts. A legelső részt. Míg az nem megy, ne haladj tovább. Nem szabad részeket átugrani, hanyagolni. Még akkor sem, ha jó ötletnek tűnik és úgy érzed, hogy előrébb vagy vele.

Igazából, míg amatőr vagy, addig elég az, ha saját magad élvezed a gitározást és szórakoztat. De ha túl akarsz lépni ezen a szinten, az áldozattal jár: idő, pénz, tanárhoz kell menni. Ezek meg a mai világban luxusszámba mennek. Továbbá profiként alá kell magad vetni a zenélésnek, hagyni kell, hogy a zene átformáljon, le kell nyelni közben nem egy békát, játszani olyat is, amihez nem nagyon van kedved, vagy feleslegesnek, unalmasnak tűnik (technikai gyakorlatok). Ezek egy kicsit el is tudják venni az ember kedvét.

Szerk.: Satriani megelőzött...

Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 19. 15:53 -kor

#1440 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 16:29

Köszi mindenkitől :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70