HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1491 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 25. 19:23

http://www.youtube.c...h?v=uZM0EGBdHOw

hát ez nem normális :D
sztetek fake vagy nem fake? ezt is azt is írnak.mindenesetre én jót röhögtem :D
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1492 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 20:21

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 19:23

sztetek fake vagy nem fake? ezt is azt is írnak.mindenesetre én jót röhögtem :D

Régebbről ismerem a csávót, egy csomó videóját láttam. Jól nyomja, tehetséges. De szerintem túlökörködi az egész gitározást. Ha komolyabban venné, akkor többet fejlődne.

Az biztos, hogy ő játssza eredetileg. Ezen a videón viszont lehet, hogy playbackel. A végén legalábbis gyanús, de lehet a videó gázos.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 25. 20:27 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1493 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 11:05

A gitárját nekem adhatná... az egy gibson sg vagy nem?  :think:  (mondjuk a színe nem tetszik)

#1494 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 11:24

Igen, az egy SG, és igen, a srác játszik a videón, és igen, baromság. :) Nem tudtam még sosem végignézni.

#1495 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 12:37

Nem vagyunk egyformák :)
Ja, tegnap addig nyüstöltem a gitárt, amíg rájöttem hogy kell eljátszani valami gyerekdalt :)
Meg elkezdtem a magyar népmesék zenéjén agyalni. Egész szórakoztató, ahogy halad vele az ember :)
Ha végeztem  magyar népmesékkel, nekiállok  vízipóknak :D Igen, gyerekes dolgok, de sztem ez is fejleszt. :)

#1496 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 12:57

Valóban jó dolog hallás után tanulni, csak bíztatni tudlak rá.

#1497 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 13:22

Én meg anno ilyen zenélő kapucsengők dallamait játszogattam, persze csak pici poén. Skálázzá' teee! :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 26. 13:22 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1498 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 14:13

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 13:22

Én meg anno ilyen zenélő kapucsengők dallamait játszogattam, persze csak pici poén. Skálázzá' teee! :)

Na megvan a magyar népmesék is :pokeas2:

#1499 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 20:06

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 15:13

Na megvan a magyar népmesék is :pokeas2:

én a héten szerencsétlen Vivaldi-t aláztam, megvan a zenekari kottája a 4 évszaknak (annó ifjúságival játszottuk elég sokat), bár gitározni még kottából annyira nem tudok de próbálok :Đ, úgyhogy maradt a hallás utáni, ráadásul a Tél eme tétele nagyon egyszerű :D (Concerto No. 4 In F Minor, Rv 297 'winter' - Ii Largo). Azért hegedűvel jobban megy még mindig :Đ

-C0pp3rM!n3-

#1500 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 19:08

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 13:22

c dúr skála első 2 pozícióját már le tom játszani :)

#1501 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 20:25

Mingyá keresek 1 képet, hogy melyik skálára gondoltam. Mert rengeteg módon meg lehet fogni, van olyan, ami egy "boxban" marad, azaz nagyjából ugyanabban a fekvésben, s van, amelyikkel gyakorlatilag bejárod az egész (!) fogólapot. Utóbbi komolyabb szolgálatot tehet később, kezdetben elegendő az "egyszerűbb" is, a lényeg, hogy a hangjai ugyanazok legyenek: CDEFGAH. (H helyett szoktak B-t is írni, ugyanazt a hangot jelenti).

Idézet

E |-o-|---|-o-|---|-o-|---|-o-|-R-|---|-o-|---|-o-|
B |-R-|---|-o-|---|-o-|-o-|---|-o-|---|-o-|---|-o-|
G |---|-o-|---|-o-|-R-|---|-o-|---|-o-|-o-|---|-o-|
D |---|-o-|-o-|---|-o-|---|-x-|---|-o-|-R-|---|-o-|
A |---|-o-|-R-|---|-o-|---|-o-|-o-|---|-o-|---|-o-|
E |-o-|---|-o-|---|-o-|---|-o-|-R-|---|-o-|---|-o-|
0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12

No én ennek az 5. fekvésben levő C-dúr skáláját kezdtem el anno játszogatni. (ahol 1 hang erejéig visszalép a 4. bundhoz is).

Az ujjakat úgy kell rátenni a fogólapra, hogy egy ujj legyen egy bund fölött, azaz mintha "átfognád" a skálát. Ezután lehet lépegetni, pengető kézzel pedig váltva fel-le (!) pengetni. Eleinte sokmindenre kell figyelni, de később könnyebb lesz. Aztán egyszer majd észre sem veszed, úgy szaladsz végig a hangjain oda-vissza... :)

ps/2.: ja, a rajzon balról jobbra és lentről felfelé kell lépegetni. De úgyis hallani fogod. A C a "dó".

Tehát ujjsorrend:

1. ujj (mutatóujj): 5. bund
2. ujj (középső ujj): 6. bund
3. ujj (gyűrűs ujj): 7. bund
4. ujj (kisujj): 8. bund

Az ujjakat próbáld meg a megfelelő bundok felett tartani, hogy ne kelljen keresgélni feleslegesen, csak lefogni. Ez később majd azért lesz nagyon fontos, mert tudsz gyorsítani.

Tehát a skála bejárása sorban:
E-húron 5., 7., 8. bund (azaz 1., 3., 4. ujj) eben a sorrendben egymás után.
Utána A-húron ugyanez.
Utána D-húron (itt jön a trükk, mert majd a köv. húron át fogsz lépni az 5. fekvésből a 4.-be): 1. ujj, majd NEM a 3. ujjal kell fogni a 7. bundot ("x"), hanem 4. ujjal (kisujjal)! Aztán így fel tudsz lépni a G húr 4. bundjára 1. ujjal. Próbáld ki. A többi értelemszerűen. Visszafelé hasonlóan: a D-húr 5. bundját kell az 1. ujjal fogni, tehát NEM a másodikkal.
A lényeg, hogy "lépegetni" tanulj meg, illetve az ujjaid legyenek a megfelelő bundok felett lehetőleg mindig. Ja, meg hogy nem baj, ha eleinte nagyon lassan megy, ne ijedj meg, az is lényeges, hogy ne hibázz, mert hamar berögződnek a hibás mozdulatok is... Ha nem megy, vagy idegesít, hagyd abba, pihenj 1 keveset. Néhány órai gykorlás után (mármint összesen néhány óra, nem egyben) már simán fogod érezni ezt a skálát.

A hangonkénti váltott fel-le pengetés azért fontos, mert később egy csomó nehézségtől kímél majd meg, ha nem kell külön koncentrálni a pengető kezedre, hanem teszi a dolgát... Tessen gyakorolni.

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 29. 21:09 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1502 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 21:02

:up:

Annyit azért tegyünk hozzá a félreértések elkerülése végett, hogy a skálában az R a 'root'-ot, azaz az alaphangot, jelen esetben a C-t jelöli.

#1503 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 21:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 22:02

:up:

Annyit azért tegyünk hozzá a félreértések elkerülése végett, hogy a skálában az R a 'root'-ot, azaz az alaphangot, jelen esetben a C-t jelöli.

Kösz, oly gyorsan másoltam ide (külföldi lapról), hogy mire rájöttem a font-beállításokra, már be tudtam volna rajzolni)... :)

Köszi.

ps.: amúgy nem ez a legkönnyebb dúr nyilvánvalóan, de azért akartam mutatni, mert talán jobb ilyesmivel kezdeni, vagy nem tudom, kinek mi "jön be".

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 29. 21:10 -kor

#1504 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 21:42

Az első gitártanárom (jazzer srác) a második fekvésben tanította először a C-dúrt. Aztán gyakoroltuk úgy, hogy alaphangról indulva 1-3-2-4-stb (azaz C-dúrban C-E-D-F-E-G-F-A-stb), tehát tercenként lépegetve skáláztunk, oda-vissza. Aztán harmadik fekvés, majd amit te is írtál (ötödik), majd hetedik, nyolcadik. Sokat segített egyrészt a móduszok megértésében, másrészt azért, hogy ne gabalyodjanak össze az ujjaim, amikor fekvést kell váltani. :)

#1505 Felhasználó inaktív   angelside 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 30. 09:56

Hali

Itt minden megtalálható, (talán már túl sok is) :) a skálákról, amit tudni érdemes:

http://www.gitarisko...alapskalak.html
" Nem lenni nem jó, de nem jobb lenni sem."

#1506 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 10:50

Idézet: angelside - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 10:56

Hali

Itt minden megtalálható, (talán már túl sok is) :) a skálákról, amit tudni érdemes:

http://www.gitarisko...alapskalak.html

:up: Gratula, szép anyag, kiváló lap. Neki is ugrok ha lesz időm. Megyek skálázni simán...  :smoker:

#1507 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 18:42

valaki debreceni nem akar rendelni mezzoforte-ról közeljövőben? sokallom azt a 2k szállítást, pár 10k tételnél.

#1508 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 15:31

Na. A c dúr skála első 5 pozícióját megtanultam :)
Hozzá kell tennem, hogy ez nekem csak arra jó, hogy gyakoroljam a húrtávolságokat,az ujjaimat ügyesítem, meg ilyesmi. Bár megfigyeltem, hogy amikor nem sorban játszom a hangokat egymás után, hanem kicsit kevergetve, néha ilyen ismerős dallamok jönnek ki :) Ha jól sejtem, ezek a skálák végülis arra jók, hogy tudom, hogy melyik hang után melyik hangzik jól? Amúgy hálás vagyok a társaságnak, hogy elkezdtem gyakorolni, végülis ti vettetek rá, és már most látom a fejlődést :) Az első pozíciót pl néha sikerül csukott szemmel eljátszanom oda-vissza :)

#1509 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 20:19

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 15:31

Ha jól sejtem, ezek a skálák végülis arra jók, hogy tudom, hogy melyik hang után melyik hangzik jól?

Jól sejted. Így tudod a zenét jobban megjegyezni, megérteni. Nem szivatásból tanítanak minden normális helyen zeneelméletet, amit persze a zenélni tanulók általában utálnak, főleg az elején  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1510 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 12:40

Igen, aztán rájön az ember, hogy hasznos :)

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.