Gitár topik
Elküldve: 2006. 08. 10. 15:26
Elküldve: 2006. 08. 11. 10:41
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 20:39
Ebből azt veszem le, hogy:
Igaz?
Elküldve: 2006. 08. 11. 11:03
Elküldve: 2006. 08. 14. 10:25
ja, és ez milyen gitár? ESP? GITÁR
még valami, szerintetek érdemes lenne zenesuliba menni, mert szépen, rendesen, tökéletesen, és hiba nélkül szeretnék megtanulni, de már tartok ott, hogy el tudok majdnem minden középhaladós cuccot játszani... Nem tudom, magántanár, vagy zenesuli... :confused:
Szerkesztette: la1ce 2006. 08. 14. 10:37 -kor
Elküldve: 2006. 08. 19. 11:23
Szeretném megkérdezni, h van e köztetek olyan emberke, aki nagyon tud slap-elni, mert meg szeretnék tanulni és egymagamban igen nehéz dolgonak bizonyult. Lenne néhány kérdésem amire választ szeretnék kapni, mert a basszusgitározás néha fejtörést okoz!
Köszi
Elküldve: 2006. 08. 24. 08:02
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 12:03
Az az igazság hogy amolyan örökségféle, és nincs szívem kidobni, mikor még mindig tökéletesen működőképes. Szándékozom venni egy jobbat, de csak majd akkor ha lesz értelme, ha "haladó" szinten tudok vele bánni.
Slap technikához: ajánlanám Victor Wooten bármely oktató videóját.
Zenesulihoz: ha nem tudsz szolmizálni akkor érdemes, egyébként nem, kivéve ha frenetikus a zenetanár, mint idehaza nálunk
Elküldve: 2006. 08. 26. 20:04
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 08. 27. 12:19
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:04
Elküldve: 2006. 09. 12. 20:49

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szinte hibátlan, kitűnő állapotban, egy hozzáértő szerint többet ér mint 50k.
Elküldve: 2006. 09. 23. 07:41
Képzeljétek láttam a hm... szal nem szabad reklámozni. Na mindegy,akkor a pozsonyi úton levő üzletben egy ibanez iceman bk400 ast!!!! Nagyon szép gitár, a kedvenceim közé tartozik. Azt szeretném kérdezni, hogy ti láttatok már máshol Magyarországon új, eladó bk 300 ast,vagy 400 ast?? Kíváncsi vagyok hogy ki mennyiért adja.Akarok majd egyet venni
Elküldve: 2006. 09. 23. 12:24
Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 8:41
Nem nagyon jártam az utóbbi pár évben hangszerboltok környékén, de a madamusic.sk szlovák bolt irányadó lehet. Náluk egy ilyen gitár 714 euró, azaz ~200 rongy. (Nem néztem a mai árfolyamot, 280-nal szoroztam.) Mennyi az Oroszlánbarlangban?
Elküldve: 2006. 09. 23. 16:40
Elküldve: 2006. 10. 13. 10:11
Jackson PS-4 (öreg darab már, de baromi jó, a képen közvetlenül felhúrozás után)

Zoom G7.1ut csöves multi:

Használ amúgy közületek valaki Elixir húrokat? Gondoltam, az új gitárt megtisztelem vele, és azt kell, hogy mondjam, nagyon megéri azt a 3300 Ft-ot, amibe kerül! Cirka egy hónapja van meg a fenti motyó, de még mindig olyan szép hangja van, mint az új húroknak...
Elküldve: 2006. 10. 13. 13:04
Idézet: HavocS - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 11:11
Jackson PS-4 (öreg darab már, de baromi jó, a képen közvetlenül felhúrozás után)

Zoom G7.1ut csöves multi:

Használ amúgy közületek valaki Elixir húrokat? Gondoltam, az új gitárt megtisztelem vele, és azt kell, hogy mondjam, nagyon megéri azt a 3300 Ft-ot, amibe kerül! Cirka egy hónapja van meg a fenti motyó, de még mindig olyan szép hangja van, mint az új húroknak...
Ernie Ball bevált.
Mesélj már egy kicsit a Zoom-ról
Elküldve: 2006. 10. 15. 01:55
Hát a Zoom egy érdekes állat. Elég sokrétű, jazz/blues/light rock cuccra nagyon jó (az acoustic simulator nagyon jó benne, bár a Boss megoldása jobban tetszett, de azt kiállításon próbáltam, szóval lehet, hogy gitárfüggő is), sok hi-gain modell is van benne, erősítővel frankón szólnak, szólóra inkább, ritmusra nekem eddig a metal zone+marshall kombó páros a legjobb. A modellek élethűségéről sajnos nem tudok mit mondani, a Boss DS-1 modellezése nagyon jó lett, a metal zone viszont egy vicc, köze sincs hozzá. A cső is nagyon jó dolog benne, habár csodákat az sem tesz. A sokak által agyondícsért felvételi lehetőségek (usb, hangfalmodellek) viszont nekem határozottan nem tetszenek, pontosabban a hangfalmodellek nem elég sokrétűek, eléggé ugyanúgy szól mind. Bár ez is szubjektív, haveromnak meg pont vonalból, hangfalmodellel tetszett. Szóval végülis jókis cucc, még egy Boss GT-8-on gondolkoztam, de az már nem ez az árkategória.
Az effektek nagyon tetszenek, sokféle zengető, delay effekt van, a wah pedálok is jól szólnak, ami kifejezetten hasznos volt, az a pitch shifter: jól beállítva, nem túl extrém eltérés esetén (-1, -2 félhang, de még -4-gyel is használható) remek megoldás arra, ha több zenekar kottái közül akarsz gyakorolni, és nem akarsz a gitáron hangolgatni számonként (floyd rose-zal ez amúgy is felejtős móka lenne). Persze nem tökéletes, de otthonra, gyakorolni frankó.
Két dolog van még, amivel kifejezetten reklámozzák: az egyik ZNR (speckó zajzár), tényleg baromi jó, nagyon szépen kiszűri a zajt a sustain megölése nélkül (egyedül a single coilt nem szereti higain patcheknél, de ez egyrészt lehet az én gitárom hibája, másrész higainre tessék humbuckert használni
Végülis meg vagyok elégedve vele
Elküldve: 2006. 10. 27. 21:57
Elküldve: 2006. 10. 28. 07:12
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 22:57
Miért is :confused:
Mit tud, amit Vai, Malmsteen, Satriani nem? Még másokat is meg lehetne említeni, akár klasszikus/jazz oldalról is. Egy biztos, a felvételen nem tekert úgy, mint az említettek. Sőt, a youtube-n sok névtelen gitáros ennél meggyőzőbben játszik.
Lehet jó gitáros, de a felvétel egy maszlag, végtelen összemosott skálázás az egész, se füle, se farka.
Mit fogok én ezért a beszólásért kapni
Elküldve: 2006. 10. 28. 10:04
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 8:12
...a felvételen nem tekert úgy, mint az említettek. Sőt, a youtube-n sok névtelen gitáros ennél meggyőzőbben játszik.
...a felvétel egy maszlag, végtelen összemosott skálázás az egész, se füle, se farka.
Akkor szép sorjában nézzük.
Először is, nem mondtam, hogy bármit is tudna, amit Satriani, Vai vagy Malmsteen nem. De ha már így rákérdeztél:
- tud improvizálni, amit ők egyiken sem tudnak (lásd G3 koncert; koncepció nélküli tekerés az egész G3 jam szóló);
- tud érzéssel játszani, amit Vai az utóbbi évtizedben, Malmsteen pedig a bő 20 éves karrierje során hanyagolt;
- otthonosan mozog több stílusban is - ez sem jellemző egyikükre sem;
- képes alázattal gitározni és koncertezni - erre Malmsteen zsigerből képtelen.
Hozzáteszem gyorsan, mindhármukat kedvelem, Satriani egyenesen a legnagyobb kedvencem, de ha megismernéd Timmonst, rájönnél, hogy rendkívül komoly tudással bír. Nagyon-nagyon jó gitáros.
A tekerésről röviden: lófasz. Semmi értelme. Nem tekerni kell (azt én is tudok), hanem gitározni. Ezért unom sokszor Malmsteent, és nem nézem semmibe az Impellitteri-, Rusty Cooley-féle tökfejeket, akik minden energiájukat a sebességbe fektették, de egy épkézláb dalt, egy fogós dallamot, egy szép harmóniát, egy kifejező riffet nem képesek játszani. A dal sebességéről annyit, hogy a lemezen sem lassú a felvétel, de ezen a koncerten egyenesen brutálisan gyors. Próbáld csak meg eljátszani, vagy kérd meg a legügyesebben gitározó haverod, aki keni-vágja a Malmsteen szólókat, hogy vágja be.
A youtube-ról mutathatnál pár olyat, aki számodra meggyőzőbb. Élek a gyanúperrel, hogy mást nevezünk meggyőzőnek.
A felvétel valóban nem jó minőségű. Ha tudod, szerezd meg az eredeti számot, és ahhoz viszonyítsd. Annyit azért hadd mondjak el, hogy egyetlen egy skálázás nincs a dalban.
Egyébként levadászhatod a szám tabját a netről: http://www.911tabs.com/tabs/a/andy_timmons...mer_sez_tab.htm Ún. chicken picking technikát kell benne alkalmazni. Ezt sem Satriani, sem Vai, sem Malmsteen nem használja túl sokat (hirtelen egyetlen nóta sem jut eszembe egyikőjüktől sem, amiben alkalmazzák ezt a pengetést), annál inkább a coutry gitárosok, vagy mondjuk Steve Morse. Gyorsan csinálni pokoli nehéz.

Súgó
A téma zárva.