HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 07:22

Idézet: Baddie - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 23:40

Mi van akkor, ha valaki szeretne megtanulni szóló-, és basszusgitáron is játszani? Ez létezik, vagy ezzel kár is lenne próbálkozni? Csak a véleményetekre lennék ezzel kapcsolatban kíváncsi.

Erre csak annyit mondok, hogy most, mikor az albumot vettünk fel, volt két rész, amit nekem kellett feljátszani a basszerunk helyett, mert egyszerűen nem tudta pontosan :Đ Pedig ő két és fél éve basszusgitározik, én meg néha-néha prüntyögök rajta. Persze én meg egyedül pengetővel tudok rajta hatékonyan játszani, ő már rég elég jól nyomja a kétujjas tekerős meg a slap technikát is. De amúgy ha a technikai részét nézed, basszuson még az alap hangolás is ugyanaz, mint szólógitáron (4 vs. 6, 5 vs. 7 húros, a két magas húr értelemszerű kihagyásával), ettől eltérni (egyes húrokra értem, nem a "lehangolunk négy félhanggal merazúgy infléémz :cool:" esetre) rock-metal zenékben nem nagyon szoktak, marad a jól bevált (B)EADGBE hangolás és eltolt változatai. Arra figyelj, hogy basszusgitárosnak csak saját felelősségre adj oda szólógitárt, mert reflexből megtépik a húrokat :D
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#862 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 10:43

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 8:22

Arra figyelj, hogy basszusgitárosnak csak saját felelősségre adj oda szólógitárt, mert reflexből megtépik a húrokat :D

Hej ez mien igaz :Đ
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#863 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 00:56

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 10:07

Ráadásul igen, Ernienél is minimum kétszer annyi a bass húr mint a szóló, de inkább háromszor. A linkelt árlistában is ott van lejjebb, 8900 Ft...

Most látom, tényleg a bassz 8.900, az már nem gyenge. 17K meg tényleg egy vagyon.  Nem hiszem, hogy hangzásban akkora különbség lenne...

#864 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 00:58

Idézet: Baddie - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 0:40

Mi van akkor, ha valaki szeretne megtanulni szóló-, és basszusgitáron is játszani? Ez létezik, vagy ezzel kár is lenne próbálkozni? Csak a véleményetekre lennék ezzel kapcsolatban kíváncsi.

Dave Grohl is pl. teljesen egyedül vette fel a Foo Fighters első albumát, egy számban segített az Afghan Whigs gitárosa. Persze ha szólógitáron tanul meg valaki, abból nem lesz soha Flea... :)

#865 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 09:42

Idézet: spidey - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 0:56

Most látom, tényleg a bassz 8.900, az már nem gyenge. 17K meg tényleg egy vagyon.  Nem hiszem, hogy hangzásban akkora különbség lenne...

Nincs különbség. De - főleg jó zsíros ujjal - 1 hónap múlva lesz :cool: Stílusfüggő is persze, van aki eleve nem szereti az új húrok csilingelését, annak semmiképp nem ajánlott, de akinek ez szempont, annál bizony nem elhanyagolható, hogy pofátlanul hosszú ideig megőrzi az eredeti hangját.

#866 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 12. 09:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 23:48

Létezik hát. Szerintem az összes szólógitáros meg tud szólaltatni egy basszusgitárt. Én sosem tanultam basszusozni, mégis volt, hogy próbán elkértem, én azon szüttyögtem a Metallicákat.

Nálam ez fordítva van. :) Akusztikus gityón szoktam játszogatni. Anno az együttessel volt is egy dalunk, amelynél letettem a basszusgitárt, s az énekesünkkel közösen ketten gitározva, énekelve adtuk elő.
(Egy-két egyszerűbb darabot elektromos gitáron is eljátszok, ha kell; persze csak ritmusgitárosként. Szólóban egyedül a "Knockin' on heaven's door" első szólóját, meg talán a "Fade to black" első szólóját merném nyilvánosság előtt eljátszani.  :D )

Régi vágyam egy szép Takamine, Yamaha, vagy Gibson elektroakusztikus a jobbik fajtából.  :cool: Csak az rengeteg pénzbe kerül. De remélem, egyszer majd megengedhetem magamnak.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#867 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 12. 10:01

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 1:59

Ha esetleg bárki lát valahol elérhető áron Rickenbacker bass 4005-ös modellt, még mindig érdekelne. :)

Olyan nem létezik. Persze, ha neked a fél millió forint "elérhető ár"... :)

#868 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 11:47

Ha már itt tartunk, akkor milyen basszusgitárt érdemes venni 50, max 60.000 körül? Ami később is hasznos lesz, ha az embernek tervei vannak komolyabban játszani.
Mondjuk Flea játékát jó lenne legalább egy hajszállal megközelíteni.  :D
"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve" (Bob Marley)

#869 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 11:57

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 11:01

Olyan nem létezik. Persze, ha neked a fél millió forint "elérhető ár"... :)

Ha esetleg mégis :) Amugy ez is elektroakkusztikus, ráadásul nagyon megtetszett, egyik ismerősöm apukájának van egy példánya, igaz nagyon rossz állapotban, de azóta egyik álmommá vált a gitár :)

>>Egészség és Harmónia<<

#870 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 11:58

Idézet: Baddie - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 12:47

Ha már itt tartunk, akkor milyen basszusgitárt érdemes venni 50, max 60.000 körül? Ami később is hasznos lesz, ha az embernek tervei vannak komolyabban játszani.
Mondjuk Flea játékát jó lenne legalább egy hajszállal megközelíteni.  :D

Washburn? :confused: Elég jól szól, asszem 60 :)

>>Egészség és Harmónia<<

#871 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 12:19

50-60? Bármilyet. Ilyen árban én inkább használt hangszert javasolnék. Bár a hangszeraruhaz.hu -n vannak egész szép darabok 60-ért, még Ibanez is... aztán a fene tudja, hogy mennyire jó.
Johnsont, Samicket, Vorsont, Stagg-et azért kerüld, ha lehet :D

#872 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:31

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 13:19

50-60? Bármilyet. Ilyen árban én inkább használt hangszert javasolnék. Bár a hangszeraruhaz.hu -n vannak egész szép darabok 60-ért, még Ibanez is... aztán a fene tudja, hogy mennyire jó.

Vorson bass nem rossz... Csak ki kell fogni egy normálisabb darabot, sajnos sok a selejt. Ellenben Vorson szólót még veltlen se vegyetek :D

>>Egészség és Harmónia<<

#873 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:34

6húros Harley Benton az egészen jó hangszer. Vorsont nem fikázzuk, annak csak az elektronikája hulladék, de az nagyon :cool:

#874 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:37

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 12:19

LTD B-50
Konstrukció: csavarozott nyak • Méret: 34" • agathis test • Nyak/fogólap: jávor/rózsafa • Berakás: pontok/modell név a 12. bundnál • Pickup-ok: ESP LDJ/LDP set • Elektronika: 2 hangerő, tone • Fémalkatrészek: fekete • Húrláb: ESP DB-4 • Érintők: 24 XJ • Színválaszték: BLK, TTM
55.000 Ft.

Ibanez GAXB150
GAXB4 nyak • Nato test • B10 hurláb • Dual Coil soapbar pick up • 3 állású hangszín kapcsoló • szín: Black
44.900 Ft.

Cort GB34A WS
Agathis test • csavarozott juhar nyak • Mighty Mite Alnico Jazz/MBA4 hangszedők • 2 sávos aktív EQ • selyemfényű dió szín
56.000 Ft

Epiphone Embassy Special Bass Ebony
48.000 Ft

Ezek tetszenek az oldalról. (www.hangszeraruhaz.hu)
"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve" (Bob Marley)

#875 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 14:30

Jogos, a Harley Benton basszusokat nagyon dícsérik. Itt 45 ezer forint a 4 húros, 50 ezer az 5 húros (6 húrost meg az vegyen, aki az 5 húrost már nagyon keni, és a stílusához is szükséges (rock, metal nem igényli a magas hangokat, nagyon kevés ilyen zenekarról tudok, ahol 6 húros basszus van, és ki is használják azt, és ezek jellemzőek progmetált játszanak, (pl. Dream Theater - John Myung :respect: )).
Olcsó LTD-t viszont fenntartásokkal kezelném, mert abban az 55 ezer forintban benne van a név is... na nem mintha az ibanezben nem lenne :D
A Cortot viszont akartam javasolni.

#876 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 14:59

Viszont az érdekes, hogy a Codánál megtaláltam ugyanazt a Cort GB34A WS gitárt, és ott 69.900 Ft-ot kóstál. Azért az nem kis különbség. Ez a diófényű egyébként nekem tetszik, szívesen vevő lennék rá!

#877 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 15:10

Mi a helyzet a Jack & Danny basszokkal? Én csak mostanában láttam meg ezt a gitárt, de még nem olvastam, hogy valakinek lett volna, viszont meglepően olcsók, és nem néznek ki rosszul.
Minőségben nem tudom mit produkálnak, de árban lehetne bőven válogatni köztük, és nagyon szép kinézetűek.
A hangszeráruház.hu-n vannak képek, és árak. Szerintetek?

#878 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 12. 15:11

Idézet: Baddie - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 11:47

Sajnos olyat 60.000 forintért nem fogsz találni újonnan.

Szerk.:
Esetleg itt érdemes körülnézni: http://www.musik-produktiv.de !
Ausztriában ( http://www.musik-produktiv.at/ ) át lehet venni a náluk rendelt cuccokat, és 300 EURO körül már lehet kapni korrekt gityókat.
Pl. átmenőnyakas basszust is, ami - ha átszámolod forintra - ezért az árért itthon lehetetlenség.

Szerkesztette: Piftuka 2007. 01. 12. 15:31 -kor

#879 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 12. 15:22

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 11:57

Amugy ez is elektroakkusztikus, ráadásul nagyon megtetszett, egyik ismerősöm apukájának van egy példánya, igaz nagyon rossz állapotban, [..]

A helyedben azt vinném el egy profi hangszerkészítőhöz, s teljesen felújíttatnám.

#880 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 15:44

Idézet: Baddie - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 15:10

Mi a helyzet a Jack & Danny basszokkal? Én csak mostanában láttam meg ezt a gitárt, de még nem olvastam, hogy valakinek lett volna, viszont meglepően olcsók, és nem néznek ki rosszul.
Minőségben nem tudom mit produkálnak, de árban lehetne bőven válogatni köztük, és nagyon szép kinézetűek.
A hangszeráruház.hu-n vannak képek, és árak. Szerintetek?

<reklám>
Nekem van egy eladó 4 húros J&D basszusom, bár a fésűt ki kell benne cserélni, mert a D húr belemarta magát és zörög, meg húrok is csak mutatóba vannak rajta. Végülis nem rossz, a hangja tompa, tehát slapre nem igazán alkalmas, de minden másra egész jó. 43 ropi volt, húrt kell rá venni, meg fésűt cseréltetni (de azt se muszáj, most egy pici papírdarab van a mélyedésbe téve, és úgy kipótolja a hézagot jól), ha bárkinek kell, 20-ért vihető.
kis hangminta
</reklám>

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46