Gitár topik
Elküldve: 2007. 12. 14. 23:20
Elküldve: 2007. 12. 17. 08:57
mindenki nagyok és mégnagyobak
érdekelne engem rég en m voltam itt és a véleményetek kérném mit szóltok a Mockingbird Nj gitárhoz bár mondjuk én ebben a változatban szeretném lemondtam a les paulok rol .
Elküldve: 2007. 12. 17. 17:14
Elküldve: 2007. 12. 17. 18:27
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 17:23
Line 6 Bass PODxt
Ne haragudj, hogy csak késve válaszolok!
A "POD" egy a kinézetét meghazudtolóan komoly kis virtuális erősítőszimulátor és effektprocesszor. Gitárosok és basszerosok között meglehetősen népszerű manapság.
Azt viszont tudni kell, hogy meglehetősen drága mulatság, ráadásul a BASS POD ára kb. a duplája a gitárosok részére készült POD árának.
Természetesen nem csak "otthoni" felhasználásra való cuccok ezek, de a hírek szerint egy nem professzionális zenésznek kiválóan alkalmas lehet a Behringer hasonló "kütyüje", a "BASS V-AMP".
Ugyanis hangzásában, tudásában kb. a POD szintjén van, de olcsóbb annál.

http://www.behringer...ex.cfm?lang=eng
Szerkesztette: Piftuka 2007. 12. 17. 18:28 -kor
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2007. 12. 17. 18:32
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 12:06
[..]
Klassz! Emlékszem, hogy beszéltünk róla. Mondjuk speciel nekem nem tetszik a dupla hangszedős változat (ahogyan akkor is mondtam), de hát nem is nekem kell, hogy tetszen, mert te használod.
Idézet
Ezeken a képeken is látszik a lényeg. Szép hangszer, amennyire így képernyőn csodálva megállapítható.
A kidolgozása milyen? Mindenhol kifogástalan?
Idézet
Elég jól szól.
Egyébként nagyon Red Hot Chili Peppers stílus, amit játszol.
Idézet
Elhiszem, hogy tetszik. Remélem, sok örömödet leled benne!
Elküldve: 2007. 12. 17. 18:59
Idézet: vati182 - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 8:57
mindenki nagyok és mégnagyobak
érdekelne engem rég en m voltam itt és a véleményetek kérném mit szóltok a Mockingbird Nj gitárhoz [..]
Ezek szerint nem sikerült venned valami jó kis Epihone Les Paul gittyót?
Hmmm.... Mockingbird? Hangzás tekintetében elvileg a Les Paul gitárokkal van rokonságban.
Én gyönyörű hangszernek tartom, de amit belinkeltél az a sorozatnak nem éppen a legolcsóbb darabja.
Úgy tudom a Mockingbird legolcsóbb modelljei olyan 350 Euro körüli árnál indulnak, a komolyabbak pedig ennek a duplájáért-triplájáért vásárolhatóak meg.
Namost ahogyan az általad linkelt "Exotic" fantázianévre hallgató modell alapanyagait elnézem, nem a 350 Euro-s árkategóriában indul.
Elküldve: 2007. 12. 17. 19:02
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 17:14
Ízlések és pofonok...
Nekem például a "Natural" színösszeállítású tetszik legjobban.
Elküldve: 2007. 12. 17. 19:06
Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 19:32
Elég jól szól.
Egyébként nagyon Red Hot Chili Peppers stílus, amit játszol.
Elhiszem, hogy tetszik. Remélem, sok örömödet leled benne!
Szia!
Semmi kifogásom nincs a gitárral kapcsolatban
A felvételt otthonról vettem fel line-in-en keresztül egy SB XtremeMusic karival. Igazából nem tudom hogy a Hartke-val mivel tudnék felvételt készíteni vele, illetve az Ashdown-on van ilyesmi hogy Tuner/Line Output (normál jack).. nah de mit hogyan, ha tudsz benne segíteni mit kellene vegyek még hozzá hogy a ládámról tudjak felvenni akkor azt megköszönném
szerk.: RHCP-t nagyon szeretem
Szerkesztette: Hippo 2007. 12. 17. 19:08 -kor
Elküldve: 2007. 12. 17. 21:24
hát nem sikerűlt de jobb is mert ez nekem nagyon megtetszett modjuk a gitarcentrum.hu oldalán találtam meg ennek az olcsóbbik válatozatát az nj mokingbird-et ami 99900ft amiről amgy nem toom h mennire jo...
Elküldve: 2008. 01. 05. 12:54
Elküldve: 2008. 01. 05. 18:32
Elküldve: 2008. 01. 16. 20:53
Idézet: vati182 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 12:54
Elnézést a kései válaszért!
Én megnéztem a fent említett honlapot, de leírást nem találtam. Az ottani adatok alapján a gittyó jónak tűnik (ráadásul átmenő nyakas), s nagyon szép hangszer.
De soha nem volt a kezemben, így ennél konkrétabban véleményezni nem tudom.
Azért a képeken látszik, hogy feltehetően nem az "összegányolt" alsó-középkategóriás gitárok közé tartozik. S azért az átmenő nyak sem túl gyakori ebben az árkategóriában.
Ha komolyan venni szeretnél egy ilyet, akkor nyomás a boltba, s alaposan teszteld le, nézd meg!
Mondom... engem egyedül a 99.000 forintos ár int óvatosságra. Gyanúsan kevés egy átmenő nyakas hangszerért.
Egyik jóbarátom elmondása szerint a B.C Rich amúgy is nagyüzemben gyártja a gagyit az utóbbi időben, szóval fontold meg jól, veszel-e ilyen gitárt!
Elküldve: 2008. 01. 26. 19:03
egy kissebbecske reaciót kváltaom köszönm..
ár igen csak bizontalansába sodort a dolog most h nagy üzemben gyártja a gagyit igy már nem is tudom igazán mit merjek tenni félek h rosszúl itélem meg nincs egy önkéntes dalos kedvű ifju titán aki ráadásúl pesti is és elfáadna vaami hangszerboltban ahol egy ilyen példányt kipróbálna??? bc rich mockinbird az emlékezés kedvéért..
előre is köcccci
Elküldve: 2008. 02. 04. 14:27
rászántam magam végre egy kicsit komolyabb gitárolásra, régóta szemeztem egy ibanez arc-100-al, most be is szereztem a kicsikét, plusz otthonra vettem hozzá egy cube30x-et, kezdetnek.
szerintetek lenne rá lehetőség zeneiskolai keretek közt tanulni hangszeres zenét (gitárt), vagy így csak a magántanár játszik ?
zenei előképzettségem megvan, 6 év hegedű (emelt "B" fakultáns) + 4 év zongora ... gitározni meg magamtól álltam neki, lassan 2 éve, de most komolyabban is művelném a dolgot.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2008. 02. 04. 22:45
Idézet: vati182 - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 19:03
egy kissebbecske reaciót kváltaom köszönm..
[..]
Én válaszolok, de sajnos a kérésednek nem tudok eleget tenni.
Csak azt tudom mondani, mint legutóbb:
Keress egy havert/rokont/ismerőst/cimborát, majd vele együtt menj be a boltba, s figyeld, hallgasd, amikor kipróbálja a gitárt, s kérd ki a véleményét.
Elküldve: 2008. 02. 04. 22:55
Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 14:27
szerintetek lenne rá lehetőség zeneiskolai keretek közt tanulni hangszeres zenét (gitárt), vagy így csak a magántanár játszik ?
Hallottál róla, hogy Székesfehérváron jazz tanszéket indított a Kodolányi János Főiskola? Oda felvételizhetsz, s ha bekerülsz, elég magas szinten sajátíthatod el a gitározás művészetét.
Info: http://www.kodolanyi.hu/iw/main.php?dir=fo...nszek_muveszeti
(Kicsit irigylem a zenei előképzettségedet.
Elküldve: 2008. 02. 19. 09:31
Elküldve: 2008. 02. 19. 09:57
Idézet: spidey - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:31

Ő Róla lenne szó ?
Annó mikor vettem az Ibanezem, nézegettem az Epi Les Paul Studio Ebony -t, de srác lebeszélt róla, szerinte ez a szintű Epi nem olyan jó (zenésztársaim nagyon lehúzták a Epiket, igaz nekik volt mivel összehasonlítani, egy Gibson Les Paul Studio-val
Kezdő gitárnak szerintem drága, és minőségben sem nyújt annyival többet, mint egy 30-40e -vel olcsóbb Vintage (szintén LP style)
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2008. 02. 19. 10:01
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 23:55
uh, hát Fehérvár eleve húzós, Bp-ről lejárni úgy hogy még BMF-es közben meg dolgozok is, hát nemtom hogyan lehetne megoldani (jó tudom, BP-Fehérvár közt óránként vannak vonatok).
Ráadásul felvételi, arra meg készülni kellene, lehet most kapásból nem tudnám elmondani már a kvint-kört sem, hát még a modális hangsorokat
-C0pp3rM!n3-

Súgó
A téma zárva.