HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 04. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 04. 25. 22:11

Hát én tekergettem jobbra-balra ezt az Amplitube-ot, de az a rejtélyes feedback sehogyse tűnik el (google szerint nem én vagyok az egyetlen aki ettől szenvedett, de egyik jótanács se jött be ((noise gate "szigorúra" állítása, a másik meg hogy ne "élesítsd" a track-et, oké de akkor komplett elkussolt az egész)) ), asszem ez így kuka... Még megnézem a Guitar Rig-et, ha az se jobb akkor ennyi volt a szoftveres kalandozásnak. :Đ
Azért ha valakinek van ötlete, írjon, mert ettől még érdekel a dolog, de ha nem megy, nem fogom erőltetni. :blink: :p

Már bocsi, hogy beleugatok, de szerintem nálad inkább keverési probléma lesz, mint amplitube-os. Milyen hangkártya, milyen sound driver, mi hova van kötve pontosan, hangkártya keverője hogy van beállítva, Cubase-ben mit állítottál (azt kicsit bonyásabb leírni, fejből nekem se megy, de csak kiderítjük talán), stb.

Pl. kx driverrel bizony a kx routerben "huzalozni" kellett ahhoz, hogy a megfelelő asio kimenet a megfelelő audio csatornához legyen kötve, s megszólaljon. Szerintem valami le van keverve (max. nem tökéletes, van bizony ilyen is), azért olyan halk. Az valszeg a guitar rig-gel is hasonlóan lesz majd, szóval meg kéne találni a probléma forrását. Szerintem le kell követni a jelet.

Egyáltalán melyik Cubase fut, szóval kéne plusz infó.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1662 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 17:29

Ja ja, ezt azóta már megoldottam, de az életben nem gondoltam volna, hogy rájövök. :D A Line-in hangerejét kellett szinte minimumra venni (a WinXP hangerőpaneljén), és máris jó lett (pedig egyébként pl. Goldwave alatt nem volt se torz, se túl hangos, szóval nem értem)... Cubase nincs, egyelőre csak "stand-alone" prüntyögök. :)

#1663 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 22:24

Nálam a vonalbemenet keverőben le van némítva, ettől még a szoftverből kijön az effektezett hang.

#1664 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 08:03

Naná, hogy a "lejátszáshoz használt line-in bemenetet" le KELL némítani, hisz az csak erősítőn megy át. A "felvételhez" használtat KELL engedélyezni, hisz ez az ASIO-s dolog tulajdonképpen hangrögzítés és lejátszás szimultán, full duplex. Azért ítam idézőjelekkel, mert line in csak 1 fizikai bemenetet jelent, de a lejátszás esetén azonnal megjelenik a kimeneten a jel, a felvétel esetén meg rároutolhatod bármely ASIO portra, onnan szoftveres DSP, onnan erősítő, oszt kész. Nem ugyanaz.

Ha nem némítod le a line-in-t, akkor az effektezett hang mellett hallani fogod a tisztát is, az pedig nem olyan jó. :)

Ja, a line in némítást a kx routerben is el lehet intézni, a megfelelő wire-t le kell választani, fejből nem vágom már, rég csináltam.

:offtopic: full duplexről jut eszembe: mai alaplapi rtl kártyák sajnos még mindig nem igazán tudják ezt, azaz lejátszani ÉS felvenni egyidőben sokkal nem lehet sajnos.

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 05. 08:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1665 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 05. 04. 18:29

Ja ja, ezt azóta már megoldottam, de az életben nem gondoltam volna, hogy rájövök. :D A Line-in hangerejét kellett szinte minimumra venni (a WinXP hangerőpaneljén), és máris jó lett (pedig egyébként pl. Goldwave alatt nem volt se torz, se túl hangos, szóval nem értem)... Cubase nincs, egyelőre csak "stand-alone" prüntyögök. :)

Hol fut az Amplitube? Vagy külön alkalmazás? Mert én ezeddig csak Cubase-es változatot láttam, ahol plugin volt.

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 05. 08:05 -kor

#1666 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 08:50

Az ilyen cuccokat általában megírják standalone alkalmazásként és VST pluginként is. Így az is jól jár, aki csak zenélgetne, meg az is, aki egyből rögzítené a nótát.

#1667 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 13:24

Tufa vagyok hozzá, nálam standalone-ként megy.

Azt mondjátok meg, olyat hogy lehet csinálni, hogy fogok egy mp3 backing tracket, rájátszok valamit az Amplitube-bal effektezett hangszerrel, és mindezt rögzítem.

#1668 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 05. 05. 14:24

Tufa vagyok hozzá, nálam standalone-ként megy.

Azt mondjátok meg, olyat hogy lehet csinálni, hogy fogok egy mp3 backing tracket, rájátszok valamit az Amplitube-bal effektezett hangszerrel, és mindezt rögzítem.

Ha a hangkártya tud egyszerre lejátszani ÉS felvenni, akkor bármilyen felvevő proggival, hiszen csak az kell, hogy szóljon a háttér, s közben mind a hátteret, mind a rájátszott témát tudja venni. Nem kell stúdióprogram, elég mondjuk egy Audition is pl. Több sávot meg szoft effekteket az is tud, végülis keverni kiváló, de mondom: a dolog leginkább a hangkártya full duplex képességein bukik.

Anno cool edit pro-val meg soundforge segítségével rögzítettünk multitrack-et, simán összerakható egy zene, sőt, mi még pl. fast tracker-ben írtuk meg a dobot pl., kirendereltük wav-ba, betoltuk cool-ba, oszt már csak rá kellett játszani, s cool volt. :)

ps.: Ja, minden Live full duplex, a felvételnél ott a csatorna, aminek a neve: "What you hear", azaz ami szól, azt rögzíti. Sajnos sok alaplapi RTL kari nem tud ilyesmit...

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 05. 15:41 -kor

#1669 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 17:10

Vagy, ha elég hosszú a track, tehát nem loop-ban fut, az Amplitube-ban is tudsz rögzíteni (nem nehéz, a manualban benne van hogyan kell), aztán ki tudod exportálni jól. :cool:

#1670 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 05. 05. 18:10

Vagy, ha elég hosszú a track, tehát nem loop-ban fut, az Amplitube-ban is tudsz rögzíteni (nem nehéz, a manualban benne van hogyan kell), aztán ki tudod exportálni jól. :cool:

De mindez csakis full duplex hangkártyával. Illetve láttam már több kártyát összehuzalozva, kábellel, működhet természetesen, de zajosabb.

#1671 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 05. 20:56

De mindez csakis full duplex hangkártyával. Illetve láttam már több kártyát összehuzalozva, kábellel, működhet természetesen, de zajosabb.

Megközelítés kérdése. Az Amplitube külön audio sávon rögzíti amit feljátszol, aztán exportáláskor "rendereli" össze a többi pl. backing track-kel. Ehhez nem kell full-duplex kártya, az én ratyi realtekemen is megy. Szórakozni jó. :D (Amplitube 3-ról tudok nyilatkozni, lehet hogy régebbi verziókban nem volt ez a 4-sávos felvevő móka. Ja, csak stand-alone üzemben él.)

Szerkesztette: NeoPampalini 2010. 05. 05. 20:08 -kor

#1672 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 22:41

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 05. 05. 18:10

...az Amplitube-ban is tudsz rögzíteni...

Ez jó hír, majd utánaolvasok.

Hangkártya korrekt ilyesmire, Terratec DMX 6Fire még mindig használható. :cool:

#1673 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 06:29

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 05. 05. 21:03

Megközelítés kérdése. Az Amplitube külön audio sávon rögzíti amit feljátszol, aztán exportáláskor "rendereli" össze a többi pl. backing track-kel. Ehhez nem kell full-duplex kártya, az én ratyi realtekemen is megy. Szórakozni jó. :D (Amplitube 3-ról tudok nyilatkozni, lehet hogy régebbi verziókban nem volt ez a 4-sávos felvevő móka. Ja, csak stand-alone üzemben él.)

ps.: kell az a full duplexitás, csupán az a kérdés, hogy esetleg szoftveresen tudnak-e ilyesmit, vagy magának a kártyának kell tudnia. Nem ismerem az ASIO-s drivereket nagyon, de régebben a kártya ha nem tudott ilyesmit, halott dolog volt, az tuti. Manapság sajnos csak alaplapiakat látok, azokkal "rosszak a tapasztalatok".

A rögzítés persze hogy külön sávon megy, hisz nem történik keverés.

Nameg megnézem ezt a standalone Amplitube-ot, de szerintem inkább keresendő a hangdriver körül a dolog, mint alkalmazás-szinten.

Pontosan milyen kártya az, s milyen sound driver? Nem rak fel más driver-t az Amplitube?

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 06. 06:32 -kor

#1674 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 16:38

Baze, ez az Amplitube3 elég súlyos. Én valami piszok régit használtam (már 2003 környékén), persze hangja annak is jó volt... :) Kipróbálom, tudok-e rögzíteni alaplapi RTL-lel, lejátszás közben...

#1675 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 11. 19:03

@Warrior: mire jutottál az Amplitube-bal? :Đ

Tegnap szert tettem egy ilyenre:

Kép

Cort RB5 :lollypop:

#1676 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 11. 22:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 06. 17:38

Baze, ez az Amplitube3 elég súlyos.

Valaki próbálta esetleg Guitar Rig mellett/helyett, hogy melyik a frissebb, lágyabb, jobb? :-)

#1677 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 11. 22:34

Nem vagyok mérvadó, nem értek hozzájuk, de szerintem az Amplitube sokkal kevésbé szintetikus, jobbak a presetek, egyszerűen nagyobb élmény vele zenélni. A Guitar Rig nekem mindig inkább egyfajta kísérlet.

#1678 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 13:23

De zsír, felfordult a boss pedálom adaptere -.-""""""" Vagyis érintkezési hiba, de olyan helyen, ahol nem lehet forrasztani.
Lehetne így működtetni a pedált, csak épp egy 9 voltos elemmel. Sejtitek meddig lehet vele húzni... :) Vegyek egy másik adaptert,(hol??) vagy van valami tanács, ötlet, stb?
A Cort basszgitárhoz pedig jó szórakozást ;)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1679 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 14:08

Gery: köszi, azóta kábé nem tudom letenni, most már csak komolyabban neki kéne feküdnöm a tanulásnak. :laugh:

Tápos téma: ha van felesleges darabod (más kütyühöz), az is jó lehet. 9V DC (nemtom mennyi mA, egy 250-es tápot vettem, a pedál a papírja szerint pedig 22 mA-t vesz fel), polaritást meg kell nézni, hogy stimmeljen, a csatlakozót meg legfeljebb átforrasztod. Nekem a Zoom effekthez sikerült a jó isten tudja minek, tán vmi fax/modem cuccnak a tápját felhasználni.

Vagy veszel egyet, én a Mezzofortétól rendeltem Boss adaptert (szintén Boss effekthez), ~6k HUF, de szerintem majd' mindegyik boltnál találsz effekthez való tápegységet.

(na ennél jobban már nem lehet agyonszerkeszteni)

Szerkesztette: NeoPampalini 2010. 06. 12. 14:13 -kor

#1680 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 18:51

Mléxem hogy még anno 7000 HUFért vettem. Meglátjuk. :)
http://www.stevesmus...BossMT-2Big.jpg ez lenne az, ilyen pedál :)

Szerkesztette: Gery80 2010. 06. 12. 18:55 -kor

Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »