idézet:
Vereség itthon, a lengyelektől... Dr. Mezey György jegyzete.
A válogatott lengyelektől elszenvedett veresége kapcsán megszólalt dr. Mezey György is. Az alábbi írás a [url="http://"http://www.footballtop21.com"]www.footballtop21.com[/url] honlapon olvasható.
Végig fölényben, jobban játszottunk. Két helyezkedési hiba, két kapura lövés, mindkettőből gól lett. Kikaptunk az utolsó EB selejtező mérkőzésen, hazai pályán a lengyelektől, elúszott az utolsó remény. A svédek még azt is megengedhették maguknak, hogy otthon veszítsenek a magyar közvélemény előtt nullának tartott lett válogatottól.
De mi is úszott el valójában?
Mindenek előtt a pótselejtező esetén bevételezhető pénz amely, – ha jól fizető ellenfelet, mondjuk a spanyolokat, vagy a hollandokat kapjuk, - fedezte volna jó egy évig a szövetség költségvetését. Talán a Bozsik program 2-t is finanszírozhattuk volna a hatalomhoz való megalázó dörzsölődés nélkül.
A tekintélyen, a méltóságon, a nemzeti büszkeségen újabb csorba esett!
A kivégző osztag már hegyezi magát.
Lemondani! Lemondani!
Már előbb le kellett volna!
Hiszen ez itt a lényeg Magyarországon.
A vesztes bűnössé válik.
Még vesztenie sem kell, de ha úgy ítélkeznek, akkor vége.
Gellei még be sem fejezte, de jobb lett volna, ha már előbb lelép, hallani.
Címlap egy hétig. Ki jön, kinek kellene még menni, meg az új célok?
Ennyire futja nálunk.
Tisztelt hölgyeim és uraim!
És akkor mi van, ha nyerünk? Pótselejtezőt is játszunk, és döntőbe kerülünk?!
Nincs ott a helyünk.
A magyar futball minden mutatójában Európa utolsó helyezettjei között van. Ezek a mutatók jelzik egy - egy ország versenyképességét a világ futballjában.
Hány igazolt gyermek futballista van a kérdéses országban?
A legkevesebb nálunk van Európában. Tavaly még ötvenezer tizenkét év alatti játékosunk volt, 2003 szeptemberében tízezer.
Van-e a nemzeti szövetségnek önálló utánpótlás programja?
A 2002.-ben indított program elismerést váltott ki szerte Európában. 2003-ban ezt a programot ellehetetlenítették, gyakorlatilag megszűnt.
Milyen arányban emelkedik a futballisták száma?
Európa valamennyi országában emelkedik, egyedül Magyarországon csökken! Az elmúlt tizenöt évben mintegy ezerkétszáz csapat szűnt meg hazánkban, egyre több a kistelepülés, ahol nincs futball csapat.
Hogy alakul a női futballisták száma?
Pár száz van Magyarországon, az utolsók vagyunk Európában.
Na és a pályák, a lehetőségek?
Itt szűnt meg a legtöbb pálya az elmúlt húsz évben és itt épült a legkevesebb.
Egyedüli szövetség Európában a magyar, amelyiknek nincs önálló központja, egyedül nekünk nincs szövetségi edzőtáborunk, technikai centrumunk, szakember képző-továbbképző bázisunk. Aki nem hiszi, menjen csak el Lettországba, vagy Moldáviába és nézzen körül! Nálunk nem található egyetlen egy futball utánpótlás képző központ sem, nincs a megyékben, a régiókban önálló szövetségi bázis, ahol az edzőket, a kiemelkedő tehetségeket képezni lehetne, fejlődésükről objektív adatokat rögzíthetnénk.
Amivel viszont "büszkélkedhetünk": a háború óta Magyarországon váltották le, vagy mondatták le a legtöbb szövetségi kapitányt!
[/quote]
LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. Klubok, pályák, emberek, játék
Elküldve: 2003. 10. 16. 21:16
Elküldve: 2003. 10. 16. 21:18
Lehet, hogy megfogtok kövezni, de valami igazság azért számomra van benne.
Nagy számok törvénye!!! Ha nincs focista, sokkal kevesebb az esély arra, hogy klasszisok legyenek. Ha pocsék játékosok vannak, nem várhatunk túl sokat.
Ti hogy vagytok vele?
Elküldve: 2003. 10. 16. 21:29
Álljunk meg egy szóra.Én is el voltam tegnap keseredve, pedig nem vagyok FTC drukker, de nemzetközi meccsen hajrá Fradi.Egyértelmű.Az lehet, hogy a bírónál picit lejtett a hazai pálya, de
10 percet nem tudtak úgy játszani, hogy kibírják a végéig.Volt egy eset,amin a lassításon látszott, hogy a vonalon buktatott, nem belül a magyar játékos.Ennyi pont elég volt ebben a szituációban.Mert, ha fél méterrel előbb buktatja, azt nem hiszem, hogy a bíró befújta volna.Ez olyan mint a téves les vagy nem les szituáció.A gond az, hogy magyar pályán nincs "hazai pálya".
5 tizenegyesből 2 berúgni....... Ez nem a bíró hibája.
Azt látom mostanság, hogy a magyar edzők a bírót okolják.Szomorú.Ez a dán csapat, egy jó Fradival verhető lett volna.Mondjuk, egy olyan Fradival,aki bejutott anno a BL-be.Sajnos a magyar foci minden téren visszaesett.A Fradi nemzetközi meccsen a magyar csapatok közül, bárhol is állt a tabellán, a legjobb évek óta.Az, hogy a "legjobb" mire elég éppen, azt az adott meccs végeredménye döntötte el.Az idén a Debrecen nyújt átlagon felülit.Az MTK a szokásos semmit, a biztos anyagi háttér ellenére.
Szomorú vagyok, hogy kiesett a Fradi a mérkőzést látván, hiszen karnyújtásnyira volt a továbbjutás.Ez a dán csapat verhető lett volna.Az hazai mérkőzés sem sikerült igazán.Ami pozitívum, a Fradi végig partiban volt,SŐT (!!). Azonban most is, mint mindig, az utólsó percekben elbukott.Szerencséje sem volt.Sajnos.
Üdv
macska
ui: Újabban divat a bírót okolni, ahelyett hogy hajtanának, ésszel játszanának.Garami valamiért "megrángatta" egy picit a kiállított játékosát.Valami történt, amiért megkapta a második sárga lapját. Ezt jelenetet pedig sokan látni fogják, ami nem hízelgő a magyar focira.Az edzőink sem tudnak lassan viselkedni.Egyre "jobb" a helyzet.Talán azért, mert külső okok miatt mennek el a meccsek, nem miattuk, és a játékosok miatt.
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2003. 10. 17. 10:17
Már csak azt nem értem, hogy mondják mindig, kevés a pénz a fociban. Mire kevés?? A játékosok fizetésére? Azt hiszik, ha duplapénz adnak nekik, akkor exponenciálisan nő a játéktudásuk?? Vagy ne legyünk ennyire optimisták: kétszer olyan jól játszanak majd? A fenéket!
Másra pénz nincs úccse. Stadiont nem építenek, a kispályákat bezárják, fizetni meg a gyerek úgysem fog a használatáért, inkább Fifa2003...
Ha meg vennének drága nyugati embereket, akkor azok szürkülnének bele a mezőnybe. A havi játékos-zsoldot meg bírni nem lehetne..
Én mondjuk hoznék egy Del Bosque szintű edzőt a magyar válogatott élére, aztán DelBoszke megőrülne.
Na mindegy, rágjuk tovább a kefét srácok!
Elküldve: 2003. 10. 17. 10:37
Elküldve: 2003. 10. 17. 10:45
idézet:
Ezt írta GNR:
Vereség itthon, a lengyelektől... Dr. Mezey György jegyzete.
Végig fölényben, jobban játszottunk.
[/quote]
Erre mi b-syk;k lehetünk, a sportlexikonokba viszont nem fog bekerülni.
idézet:[/quote]
Két helyezkedési hiba, két kapura lövés, mindkettőből gól lett.
Több hibából kapott két gól jobb lett volna?
Kikaptunk az utolsó EB selejtező mérkőzésen, hazai pályán a lengyelektől, elúszott az utolsó remény.
Akkor lett volna remény, ha legalább pontot szerzünk a lettek ellen. Így nem rajtuk, de még csak nem is a svédek becsületén múlott.
A svédek még azt is megengedhették maguknak, hogy otthon veszítsenek a magyar közvélemény előtt nullának tartott lett válogatottól.
Mert előtte eleget nyertek ahhoz, hogy ezt megtehessék.
De mi is úszott el valójában?
Mindenek előtt a pótselejtező esetén bevételezhető pénz amely, – ha jól fizető ellenfelet, mondjuk a spanyolokat, vagy a hollandokat kapjuk, - fedezte volna jó egy évig a szövetség költségvetését. Talán a Bozsik program 2-t is finanszírozhattuk volna a hatalomhoz való megalázó dörzsölődés nélkül.
Pont ennyit lehetne spórolni a hazai "sztárok" és "sportvezetők" fizetésén.
A tekintélyen, a méltóságon, a nemzeti büszkeségen újabb csorba esett!
Ezzel nem tudok vitatkozni. Nem is szeretnék.
A kivégző osztag már hegyezi magát.
Lemondani! Lemondani!
Már előbb le kellett volna!
Hiszen ez itt a lényeg Magyarországon.
A vesztes bűnössé válik.
Még vesztenie sem kell, de ha úgy ítélkeznek, akkor vége.
Gellei még be sem fejezte, de jobb lett volna, ha már előbb lelép, hallani.
Címlap egy hétig. Ki jön, kinek kellene még menni, meg az új célok?
Ennyire futja nálunk.
Bicskeit két meccsel a vége előtt elküldte ugyanez a vezetőség. Akkor is Gellei volt a kedvezményezett. Valaki nagyon szereti őt. Szerződés decemberig? Ez mire volt jó?
Ha továbbjutunk, akkor az EB végéig kellet volna. Ha kiesünk, akkor a selejtezősorozat végéig. Bármelyik elfogadható lett volna feltétel nélkül. De decemberig?
Tisztelt hölgyeim és uraim!
És akkor mi van, ha nyerünk? Pótselejtezőt is játszunk, és döntőbe kerülünk?!
Nincs ott a helyünk.
Nem túl jó ezt a magyar edzőképzés fejétől, az egyik legpatinásabb magyar klub edzőjétől hallani...
A magyar futball minden mutatójában Európa utolsó helyezettjei között van. Ezek a mutatók jelzik egy - egy ország versenyképességét a világ futballjában.
Ezek a mutatók irányadóak lehetnek, de meg lehetne próbálni javítani rajtuk. Ezen kellene mindenkinek!!! dolgoznia.
Hány igazolt gyermek futballista van a kérdéses országban?
A legkevesebb nálunk van Európában. Tavaly még ötvenezer tizenkét év alatti játékosunk volt, 2003 szeptemberében tízezer.
Van-e a nemzeti szövetségnek önálló utánpótlás programja?
A 2002.-ben indított program elismerést váltott ki szerte Európában. 2003-ban ezt a programot ellehetetlenítették, gyakorlatilag megszűnt.
A válogatottban nem a tizenkét éveseket kell figyelembe venni. Ők aztán abszolút nem tehetnek semmiről. Nem a tehetségek hiányával van a baj. Én a mai napig azt mondom, hogy tehetségek terén nem álllunk rosszabbul, mint pl a németek. Csak ők végigdolgozzák, végigfutják a meccseket.
Milyen arányban emelkedik a futballisták száma?
Európa valamennyi országában emelkedik, egyedül Magyarországon csökken! Az elmúlt tizenöt évben mintegy ezerkétszáz csapat szűnt meg hazánkban, egyre több a kistelepülés, ahol nincs futball csapat.
Hogy alakul a női futballisták száma?
Pár száz van Magyarországon, az utolsók vagyunk Európában.
Na és a pályák, a lehetőségek?
Itt szűnt meg a legtöbb pálya az elmúlt húsz évben és itt épült a legkevesebb.
Egyedüli szövetség Európában a magyar, amelyiknek nincs önálló központja, egyedül nekünk nincs szövetségi edzőtáborunk, technikai centrumunk, szakember képző-továbbképző bázisunk. Aki nem hiszi, menjen csak el Lettországba, vagy Moldáviába és nézzen körül! Nálunk nem található egyetlen egy futball utánpótlás képző központ sem, nincs a megyékben, a régiókban önálló szövetségi bázis, ahol az edzőket, a kiemelkedő tehetségeket képezni lehetne, fejlődésükről objektív adatokat rögzíthetnénk.
Amivel viszont "büszkélkedhetünk": a háború óta Magyarországon váltották le, vagy mondatták le a legtöbb szövetségi kapitányt!
Arra még mindig meg van a lehetőség, hogy az adott futballisták közül kiválasszunk huszat, és abból egy csapatot építsünk. Azt hiszem, hogy nem az istenáldotta tehetségeket kell beválogatni, hanem azokat, akik hajlandóak végigküzdeni a meccseket. Kell közéjük keresni két-három vezéregyéniséget, akit mindenki elfogad, és aki hajlandó űzni, hajtani a többieket. Én azt szeretném látni, hogy ha valaki hibázik a pályán, a többiek rárontanak, hogy mi a rákot csinál. Nem azt, hogy csak állnak, nézik, hogy most sem sikerült, majd legközelebb. Egy kis temperamentum kellene. Lehet, hogy a pályán kívül ezek nagyon jó srácok, de a füvön megalkuvást nem ismerő harcosokat akarok látni. És majd ha ezt látom, nem fog zavarni az, hogy csak csoportnegyedikek lettünk. mert tudnám, hogy a fiúk mindent kiadtak magukból.
Egy példa:
Magyarország - Lengyelország második félidő:
vesztésre álltunk, de a kapitány továbbra is örömtelinek találta, hogy nem nyíltak ki a fiúk. Én annak örültem volna igazán, ha azt látom, hogy legalább kilencen indulnak meg a megszerzett labdával a lengyel kapu felé. Ha kapunk még egy-két gólt, akkor sem végeztünk volna hátrébb. Viszont ha lövünk egyet, akkor talán előrébb. És ha nem sikerül, akkor is büszkén mondhatjuk, hogy megpróbáltuk.
Studi
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:03
SZVSZ, ha ez fog történni, Mezey veszi a kalapját, és megy. Nem fog megalázkodni, ország-világ előtt...
De király szitu lenne!!!
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:22
idézet:
Ezt írta GNR:
És mit szóltok ahhoz a pletykához, hogy Kiss László lehet Mezey főnöke az Újpestnél?
SZVSZ, ha ez fog történni, Mezey veszi a kalapját, és megy. Nem fog megalázkodni, ország-világ előtt...![]()
De király szitu lenne!!!![]()
[/quote]
Ez tényleg nagyon mókás lenne. Én abszolút elismerem Mezey eredményeit, de a jelenlegi ténykedése szerintem nem ér annyit, amennyit ő arról gondol.
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:24
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:34
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:38
Szerintem verhetőek(bár már elég sok ellenfélről ezt mondtuk, aztán mi lett a vége)
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:41
idézet:
Ezt írta Satriani:
A Debrecen a PAOK Szalonikivel fog játszani a következő körben. Kétesélyes. Egy Barcelonának vagy Romának jobban örültek volna, az biztos.[/quote]
Azok majd tavasszalBár én Liverpool drukker vagyok, úgyhogy inkább ők jöjjenek. Persze a döntőben is lehet debrecen-Pool, azért még külföldre is kiutaznék.
PS:Nem vagyok valami gyors gépelő, de azért 4 percig nem írtam azt a két sort.
[ 2003. október 17.: DzsiAr szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:55
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
PS:Nem vagyok valami gyors gépelő, de azért 4 percig nem írtam azt a két sort.[/quote]
A PAOK egyébként az első körben a norvég Lyn csapatát (ez csapat? :confused: szerintem csak egy csaj) verte ki, 0:1 és 3:0 volt a két eredmény. A görögök mindig megszívatnak minket, de bízom a Lokiban. (Ki másban bíznék idén?
![]()
)
Elküldve: 2003. 10. 17. 12:02
Elküldve: 2003. 10. 17. 12:21
idézet:
Ezt írta Satriani:
A PAOK egyébként az első körben a norvég Lyn csapatát (ez csapat? :confused: szerintem csak egy csaj) verte ki, 0:1 és 3:0 volt a két eredmény. A görögök mindig megszívatnak minket, de bízom a Lokiban. (Ki másban bíznék idén?
![]()
)[/quote]
Húú, nyilván mindenki jobban örült volna egy erősebb csapatnak, de szvsz így jobban jártunk mégiscsak - már, ha nyerünk. Én nagyon bízok a Lokiban, szvsz meg tudjuk fogni a görögöket! Ez lenne ám a nagy durranás!![]()
Amúgy Ti kit látnátok szívesen a válogatott vezetői székében?
Elküldve: 2003. 10. 17. 12:36
idézet:
Ezt írta Tank:
Amúgy Ti kit látnátok szívesen a válogatott vezetői székében?[/quote]
Mindegy. Sajnos mindegy.
Páran majd írni fogják a Szentest vagy a Dajkát, vagy másokat, akik még eddig nem égették magukat le sehol. Fölösleges. Sajnos nincs focink. Egy csapatra való jó spílerünk még akad, de az nagyon kevés... 2-3 hasonló erősségű ember kéne* minden posztra, ennek hiányában bárki a kapitány, nem tud csodát tenni.
(* - van 2-3 hasonló képességű ember, csak épp gyengécskék. Juhárral Dunát lehet rekeszteni... Nekünk Gerák, Szabicsok, Böőrök kellenének inkább.)
SZERK: ki az a fickó, aki az angol II-ben játszik? Walsall vagy Milwall vagy mi a csapat neve. Játszott egyszer az ausztrálok ellen, kifejezetten jól, aztán Bicskei elfelejtette... Pedig ügyes volt.
[ 2003. október 17.: Satriani szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 12:46
idézet:
Ezt írta Satriani:
...
SZERK: ki az a fickó, aki az angol II-ben játszik? Walsall vagy Milwall vagy mi a csapat neve. Játszott egyszer az ausztrálok ellen, kifejezetten jól, aztán Bicskei elfelejtette... Pedig ügyes volt.
[ 2003. október 17.: Satriani szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Bukrán Gábor
De már rég nem ott játszik...![]()
![]()
Hanem a "sógoroknál"!De még ott sem fér be a kezdőbe, sőt...
![]()
Elküldve: 2003. 10. 17. 12:47
idézet:
Ezt írta GNR:
Bukrán Gábor[/quote]
Na ez az, kösziPedig ügyes gyerek vót az... Sógoroknál játszik? Csak nem a Salzburgban?
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 10. 17. 12:51
idézet:
Ezt írta Tank:
...
Amúgy Ti kit látnátok szívesen a válogatott vezetői székében?[/quote]
Bölöni Lászlót!!!!
Ő MINDIG az utánpótlás korú játékosokból csinált nagyot! Neves klubboknál dolgozott eddig, nagy eredményeket ért el, folyékonyan beszél magyarul külföldi létére(mint tudjuk, valójában Magyar), nagy név a szakmában. Ahol eddig dolgozott, sikert sikerre halmozott. Itt az ideje, hogy a legnagyobb fába vágja a fejszéjét, mert itt biza nehéz lesz eredményt felmutatni...![]()
![]()
![]()

Súgó
A téma zárva.