HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 417
  • 418
  • 419
  • 420
  • 421
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8361 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 03. 16. 06:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2013. 03. 11. 16:46

Ma végre elő tudtam kotorni a járgányt a garázs aljáról. :) Ti voltatok már gurulni? Sikerült felavatnom az új ruhát is. ;)

A februári olvadás óta rendszeresen motorral jártam be. Aztán most, hogy szabad voltam és az idő is szép volt, valahogy mindig cipekedni kellett, így kénytelen voltam kocsival megoldani. Aztán jött a hóvihar, most se té, se tova. Sebaj, majd kirándulunk itt a Gaja-völgyben...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8362 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 16. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2013. 03. 16. 06:20

A februári olvadás óta rendszeresen motorral jártam be. Aztán most, hogy szabad voltam és az idő is szép volt, valahogy mindig cipekedni kellett, így kénytelen voltam kocsival megoldani. Aztán jött a hóvihar, most se té, se tova. Sebaj, majd kirándulunk itt a Gaja-völgyben...

Jövő héten Te már biztos menni fogsz újra. Én még erősen várom a melegebb időt. 15-20°C jobban tetszene.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8363 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 16. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2013. 03. 16. 12:31

Jövő héten Te már biztos menni fogsz újra. Én még erősen várom a melegebb időt. 15-20°C jobban tetszene.

Kéne már valami kisebb túrácskának nevezhető dolog.
De egyelőre...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: alvaro 2013. 03. 16. 18:21 -kor

#8364 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 16. 19:20

Lali, jövő hétvégén körülnézek a vásáron, aztán, ha nem találok jobbat, akkor majd lehet kereslek a kabát miatt.

Képről jut eszembe, valami extra dolog takaróponyva választása esetén? Van Lidlis 2 ezer forintért, alap boltos 6k-ért, aztán felfelé a csillagos égig.
Alapvetően csak idényben lenne használva szabadtéren, télre fedett helyre kerül a robogó. Terv szerint csak éjszakára kerülne rá, mert zárt udvarban fog állni, de szabad ég alatt.
KomposztWC

#8365 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 16. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2013. 03. 16. 19:20

Lali, jövő hétvégén körülnézek a vásáron, aztán, ha nem találok jobbat, akkor majd lehet kereslek a kabát miatt.

Biztos lesz olyan, ami tetszeni fog és megfelel az igényeidnek. De ha esetleg mégis szívesen megpróbálnád az én dzsekimet, mielőtt a kiállításon is körülnézel, szívesen állok rendelkezésedre. Valószínű, hogy nálam lesz még a dzseki egy darabig. ;)

#8366 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 17. 05:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2013. 03. 16. 19:20

Képről jut eszembe, valami extra dolog takaróponyva választása esetén? Van Lidlis 2 ezer forintért, alap boltos 6k-ért, aztán felfelé a csillagos égig.
Alapvetően csak idényben lenne használva szabadtéren, télre fedett helyre kerül a robogó. Terv szerint csak éjszakára kerülne rá, mert zárt udvarban fog állni, de szabad ég alatt.

Hát, nekem összesen kétféle ponyvával van tapasztalatom. Az egyik egy ezüst színű Louis ponyva, ami 4k volt és pár hónap alatt ripityára szakadt. Ennek ilyen műanyagos érzete volt, és hidegben nagyon rideg lett az anyaga. A mostani meg fekete IMET ponyva, sokkal textilesebb érzettel. 12k volt, és évek óta megvan, a hóvihart is állja, meg a kipufogó hőjét is. Helyesebben ez a második, mert egyet elloptak, mikor még Fehérváron is rátettem pár órára. Most már csak itthon...

Szerkesztette: alvaro 2013. 03. 17. 06:00 -kor

#8367 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 17. 09:53

Kutattam itthon eladó motoros cuccok után és a következőket találtam:
- Shox nyári kesztyű, XL-es
- Forcefield Tornado+ thermo aláöltöző kesztyű, L-es
- motortakaró ponyva (a 600-as motoromra jó volt, de az újra már kicsi)
- Probiker Traveller csizma, 40-es

Érdekelne valakit bármi a fent felsorolt holmiaim közül? ;)

#8368 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 22. 18:31

Kép
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#8369 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 11:33

délelőtt sutyuki demo napon újpest hollóséknál végre volt szerencsém kipróbálni az új dl650-et. nagyon jóóóó :cool2: de komolyan, most vennék motort ez kéne. katalógus adatok meg képek nem árulnak el sokat. könnyű, épp elég erős, pörgős, kényelmes, nagyon kezes. kiváló példány.

#8370 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2013. 04. 20. 12:33

délelőtt sutyuki demo napon újpest hollóséknál végre volt szerencsém kipróbálni az új dl650-et. nagyon jóóóó :cool2: de komolyan, most vennék motort ez kéne. katalógus adatok meg képek nem árulnak el sokat. könnyű, épp elég erős, pörgős, kényelmes, nagyon kezes. kiváló példány.

De gondolom a nagy GSX-et úgysem cseréled le egyhamar. ;)

#8371 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 21. 14:38

Persze, csere nem aktuális semmi okból. Csak érdekes, végigpróbálva az összes japánt plusz amit még lehetett, kétszer annyiba kerülő sokkal nagyobb presztízzsel bíró példányok nem voltak rám különösebb hatással de ez most igen.

#8372 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 21. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2013. 04. 21. 15:38

Persze, csere nem aktuális semmi okból. Csak érdekes, végigpróbálva az összes japánt plusz amit még lehetett, kétszer annyiba kerülő sokkal nagyobb presztízzsel bíró példányok nem voltak rám különösebb hatással de ez most igen.

Ha egy motort ingyen hozzám vágnának, akkor egy BMW K1600GT-t kérnék. Akkor nem lenne kifogás többé, hogy kényelmetlen a hátsó ülés. :) Bár ez a veszély nem fenyeget, attól tartok.

#8373 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 22. 07:37

Ha egy motort ingyen hozzám vágnának... hát, jó kérdés. Ha van kereslet a K1600GT-re, akkor az kéne, és simán eladnám, sose jön rosszul az a pénz :-D Egyébként tartaléknak meg rohangászósnak egy ABS-es Duke 125 kéne, pedig még sose ki se próbáltam :lollypop: Igáslónak meg egy NC700S, vagy NC700X ültetve, de igáslovam az van.

Illetve épp nincs, mert Teresa épp 104 ezres 100 ezres 120 ezres szervizen, szóval kocsival jöttem... egyébként meg készülünk az idei 48 órásra, előzetes agytornaként próbáljuk képekről beazonosítani a tavakat, amiket Macko (a főszervező) érintett. Egy kivételével megvannak, illetve egy van, amit minden támpont nélkül, szigorúan kizárásos alapon azonosítottam, szóval nem 100%-ig biztos :-D

#8374 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 26. 07:18

Május 1. Kunmadarasra ha megy valaki meheténk 1ütt. Nem autópályán ofc, 4-esen Szolnok-Fegyvernek, aztán Kunhegyes-Kunmadaras.

#8375 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 26. 07:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2013. 04. 26. 08:18

Május 1. Kunmadarasra ha megy valaki meheténk 1ütt. Nem autópályán ofc, 4-esen Szolnok-Fegyvernek, aztán Kunhegyes-Kunmadaras.

Sajnos ez is kimarad, mert a változatosság kedvéért dolgozom. :(

#8376 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 16:10

Ja, akkor ide is, ha már végeztek :)

Idézet

104(120) ezer:

Normál "nagy" szerviz, idő előtti olajcsere miatt kissé elnapolva. Érdekes, hogy ez az időzítés pont fordítva vette ki magát. A szerelőm szerint a 9 ezres olaj már eléggé odavolt, a 24 ezres gyertya viszont fitt és friss, pedig azt mutogatni szokta 20 ezer után, hogy milyen kopott. Utána már biztos gyógyul :-D Ezen felül:

- Első fékbetét (33400km után)
- Fékfolyadék és villaolaj csere. Tanulság: 2 év sok volt az villaolajnak a szar utakon. A fék... hát, tőlem akár tiszta víz is lehetne benne, de a rend kedvéért mégis
- Kormány egyengetés
- Jobb első index csere, jobb hátsó index felfogató javítása: ezek (meg a kormány) az anyafölddel való nem gumis felületű kapcsolat miatt

Pár nappal később felkerültek az új gumik is (Michelin Pilot Road 2), így Teresa kész a 48 órásra. Csak a hátsó indexet kell rendesen rögzíteni, mert az a műanyaghegesztés hajítófát se ért...

A Heidenau K73 első egyébként élt kb. 34 ezer kilométert, mialatt sikerült megenni hozzá 3 hátsót. Ki voltak egyensúlyozva tartósságra :Đ

Ciliegia is megkapta a maga szervizadagját, olajt, szűrőt, folyadékot, meg egy új láncszett. Gumival még jól áll - szintén 48 órásra kész :)

#8377 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 19:49

Nekem hamarosan jön a 24 ezres szervíz. Biztos olcsó lesz. :Đ
Az új Michelin gumikról csak jókat tudok mondani, szerintem nagyon sokat ki fog bírni a Pilot Road a túragépen. Én az enyémnek 6-7 ezer km-t jósolok. :)

#8378 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 10:24

Idei 48 órás beszámolóm:

http://onroad.hu/cik...z-egiektol.html

#8379 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 19:31

yóóó :cool2: szép helyek.

ilyen kétnapost nem de a bmw 24 órás rövidített szakaszát bevállalnám de a gps használat tilalma nekem túl anakronisztik. pont a bmw-nél jönnek ezzel, azok a motorok úgy tele vannak elektronikával ahogy csak lehet. egy tucat számítógép tetején ücsörögve tekergetni az itinert, ezer bocs de nekem kissé álszent. de ez magánvélemény, akinek bejön jó szórakozást. mi majd megyünk egy mátra-bükk kört csak úgy alulról szervezve :D pisztrángozunk egyet szilvásváradon, az kiváló program.

#8380 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 18. 04:59

24 óráson még sose voltam, nagyon kötött, nagyon rohanós, nagyon kemény. A 12 óra már érdekesebb, bár ott is tutihótziher, hogy késésben lennék, nem olyan laza, mint a 48-as. Nekem meg nem való rohanós túra (ha gyakran 90-nel kell menni, az sietős - minden, ami efölött van, rohanós :-D). Szerintem én is "alulról" fogok már szervezni idén eztán.

Szerkesztette: alvaro 2013. 05. 18. 05:01 -kor

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 417
  • 418
  • 419
  • 420
  • 421