HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyerekszaj, avagy gyermekeink mondtak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyerekszaj, avagy gyermekeink mondtak Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 21. 11:04

idézet:

- Hányszor kell még elmondanom, hogy maradj nyugton, te rohadt![/QB][/quote]

nos, nalunk is van egy ket beszolas, de a leginkabb mostanaban az tetszett, mikor a kutyank leult melle az ebedhez es leste, hatha valamit lepottyant a baba. Roxi a szeme sarkabol figyelte apjat, - aki tiltja a kutya asztaltol eteteset- hogy mikor nem nez oda. Mire Roxi vegre "leugyetlenkedett" egy falat husit egeszen izgatott lett, nehogy apa eszre vegye miben mesterkedik, s azt talalta mondani a husinak: "a kutyapasztajat!" /anyam szokta mondani: aszta paszta!! meg a kutyafajat!! nos ..ez ennek kevereke :)/
forro fej - hideg ver

#22 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 21. 11:39

A következő történetben én voltam a főszereplő, de még ma is megmosolyogtat mindenkit:

Úgy ovodás lehettem, amikor lázasan készülődtünk az ovonénikkel anyák napi műsorra, az volt a taktika, hogy félkörben álltunk a színpadon és mindig az a gyerek lépett előre egyet, aki éppen szavalt valami versikét. Baromi jól kellet csinálnunk mert valami tanfelügyelő jött vendégségbe.
Nekem a Mehemed és a Törökök c. mondóka jutott, tudjátok:

Volt egy török Mehemed,
Sose látott tehenet ... stb. :))))

Amikor ahhoz a részhez értem, hogy "... fehéret, feketét, tarkát, meg ne fogd a tehén farkát .. !! "

Elfelejtettem a szöveget, de azt tudtam, hogy háromféle tehénnek kell lennie. Igy a következőképpen vágtam magam ki a szorult helyzetből:

.. " fehéret, feketét, ....?? ....?? .... még egy feketét ..
meg ne fogd a tehén seggét !

Hát azt a röhögést, ami ott volt, persze én voltam a nap hőse.

Szüleim még most is emlegetik ezt a húzásomat.

#23 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 24. 06:50

hetvegi ebreszto...
Bekesen alszom az igazak almat. Gyermekem csendben odasuttyogott az agyam melle (nyilvan igy volt :D), es valami irdatlan hamis, fals de aranyos kis gyerekhangon (uvoltve) hogy "Suuusss feeeel naaaaaap, Feeeeneeees naaaaaap!!!" Mire persze ugy ultem fel az agyban mint akit hatbarugtak. Gyerek elegedetten fordult a mar felkelt nap fele:
"Nah. Ana isz felkelt moszma..."

mindezt valamikor meg hajnali 8 korul.

Megallapitas: minden gyerek hetvegen korankelo, hetkozben fel oras kesessel ebresztheto.
A gyerekek kizarolag akkor hajlamosak csendesen kozlekedni, ha meg akar ijeszteni. Minden mas esetben kozeledtet csorompoles, csoszogas, motyogas es a romai birodalom osszes katonajanak csatazaja kiseri.
Mindez fokozottan ervenyes alvo ember kozeleben. :)
forro fej - hideg ver

#24 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 05. 24. 06:58

Mellékesen addig légy nyugodt, amíg hallod, hogy gyermeked tevékenykedik. Abban a pillanatban, amikor csönd van, észtvesztve rohanj, mert:

1. beteg
2. felgyújtotta a nagymama alatt a karosszéket
3. dobálja kifele a 10. emeletről a családi ékszert
4. műti a kistesót
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#25 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 24. 07:09

Vagy éppen szuicid hajlamait éli ki...

Öcsém az egyik játék tehetautójának drótszerű alkatrészével akart villanyszerelőt játszani cca. 4 évesen.
Irdatlan mázlija volt, a drótot az aljzat nullás fázisába dugta be.
Ha csak a felét tudnám annak, amit nem tudok, én lennék a legokosabb ember a Világon! ®
Wick

#26 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 24. 07:32

idézet:
Ezt írta Wick:

Öcsém az egyik játék tehetautójának drótszerű alkatrészével akart villanyszerelőt játszani cca. 4 évesen.
[/quote]

Nalunk ez nem fordulhat elo. Ugyanis minden konnektorban van valami. Nincs ures konnektorunk, sott, tele vagyok kontavilles hosszabbitokkal es 4-es 5-os elosztokkal :)
forro fej - hideg ver

#27 Felhasználó inaktív   fzsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 24. 09:02

idézet:
Ezt írta Wick:

[/quote]

Öcsém ennél többet tudhatott villanytanból, mert valami játékból kioperált rugót elöször gondosan U alakúra hajlított, aztán dugta be, mindkét lyukba egyszerre. Szerencsére megúszta, "mindössze" a hirtelen felpirosodott drót sült bele a tenyerébe, mielött a bizosíték kivágott. Utána egy darabig nem ment konnektor közelébe...
Az "Élet" qrva szar egy játék, de a grafikája, az nagyon ott van!

#28 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 24. 09:27

amugy egy kis erdekesseg sajat tapasztalatbol:

Nehany eve kaphato az ugynevezett 'all malacorr", ami pont ugy nez ki, mint a konnektor, bele kell dugni az all malacorrot az igaziba, es (allitolag) ez nem kelti fel a gyerek erdeklodeset, mintha beleraknank valami "olyan kis erdekes bizgentyut". Ha meg megis belenyulkal a kolok nem lesz baja.
Persze. Mindez a mi esetunkben kivallo volt onmagunk szivatasara. Ugyanis telleg elegge hasonlit (csupan kicsit kiemelkedik) az "igazira". Magunkat kivalloan atvagtuk es eltereltuk. A gyerek ettol sokkal de sokkal fifikasabb :D O nem ette meg az atverest. Kihuzta (hooooogy????? elvileg nem tudjak kihuzni :D) es odahozta, tesszek ana, ez nem kejj ide.....
forro fej - hideg ver

#29 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 24. 23:25

Pár éve volt a következő sztori :) :

Egyik unokaöcsém feljött hozzánk, asszem valami kuktatetőért küldte az anyja.Kitől kell kérnie?Anyámtól, (akit történetesen Valériának hívnak) de bátyám hamarabb elérhető :
-Vala hol van? - így unokatesóm.(persze nem ilyen szép tagoltan mondta ;) )
-Hát, valahol van...! - felelte neki bátyám
Szegén gyerek ott abban a szent percben megállt a növésben, még azt is elfelejtette miért jött, beült a nappaliba LEGO-zni :D

#30 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 25. 03:11

idézet:
Ezt írta fzsolt:
Öcsém ennél többet tudhatott villanytanból, mert valami játékból kioperált rugót elöször gondosan U alakúra hajlított, aztán dugta be, mindkét lyukba egyszerre. Szerencsére megúszta, "mindössze" a hirtelen felpirosodott drót sült bele a tenyerébe, mielött a bizosíték kivágott. Utána egy darabig nem ment konnektor közelébe...[/quote]

Csinált hasonlót is :)

Viszont szakmáját tekintve a gyermekből telefon- és hálózatszerelő lett :D Nagyfeszültség rulz ;)
Ha csak a felét tudnám annak, amit nem tudok, én lennék a legokosabb ember a Világon! ®
Wick

#31 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 06:38

Roxi par napja latott a tvben egy puspokot. Mire teljesen elcsodalkozva megkerdezte:
- Anaaaa! Miejt van a baci pizamaban??

:D :D
forro fej - hideg ver

#32 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 08:00

Hat igen, a regi szep idok. :D

Amikor 2-3 voltam, akkor epitkeztunk, igy velem megesett, hogy homokozonak neztem a cementeszsakot.
Utana persze szulok fel oraig kerestek, mire megtalaltak, mert olyan terepszinu voltam, mint egy kemenysepro... :cool:

#33 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 08:39

látom, bővült a téma, már tevékenységek is vannak, nemcsak szövegek. olyanjaim is voltak.
anyám egyszer járókába tett, korlátozni kívánva személyes szabadságomat, ami eleve rossz ötlet volt a részéről. de lehet, hogy csak a szoba és a konyha közé tett egy járókaoldal-szerű izét. mindegy, nekem egy szoba is kicsi, ha nem ott akarok lenni. félóra múlva odanézett, épp fejjel lefelé lógtam a külső részén, sikeresen mászva kifele =) elkapott, hogy be ne üssem a fejem és soha többé nem próbálkozott ilyenekkel... elég időigényes is voltam, 2 ember feszült figyelme mellett is lazán el tudtam tűnni.
villanyt nem szereltem, igaz, anyám valami igazán fifikás vakdugót rakott beléjük. én inkább mechanikai érdeklődéssel rendelkeztem. szétszedni és/vagy elrontani valamit alapvető skilljeim közé tartozott. pl eltörtem a forgó fotel fémszerkezetét, szerintem rendeltetésszerű használattal (forogtam vele körbe-körbe).

#34 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 08:53

Hmm... ha már saját dolgok...

Kb 5 éves lehettem. Anyuékkal elmentünk karácsonyfadíszt venni. Természetesen gyerek(ek) és állat(ok) mellett ez fogyóeszköz. Akkor a lakásban "csak" gyerekek voltak :D
Nos, az eladó nagyon tukmált anyuékra műanyag ún. törhetetlen díszt. Jól nézett ki, pezsgősüveg formája van. Szüleim erősen törték a fejüket, megvegyék-e vagy sem.
Az eladó csak mondta, hogy ez törhetetlen, még a gyereket is kibírja. Addig-addig, hogy közölte velem, próbáljam ki.
Fogtam magam, és az asztalon lévő díszre egy jól irányzott "karateütést" mértem. A dísz természetesen eltört :D
Az árus döbbenten nézett, szüleim szolidan felvették a pipacs színét... és kifizették a díszt. Haza is vittük, nehogy már ne :D Azóta is minden évben a fán a helye ;)
Wick

#35 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 10:07

Hát gyerekkoromban én is kipróbáltam a konektort :D , igaz hogy a földől nem értem fel ezért odahúztam egy széket, majd arra felálva dugtam be 2 szeget. Semmi bajom nem lett azon kivül hogy a székről levágott és lett rajtam néhány kék-zöld folt.

Valamint egy télen a kinti hógolyózásból bejőve (inkább futva), szerencsére még télikabátban fejjel előre beleestem egy üvegajtóba, majd az üvegen keletkezett lyukban lógva kiabáltam segitségért.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#36 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 05. 28. 10:08

Előre is elnézést kérek, mert obszcén lesz, de majd kimoderálja Integer bádi, ha túlzás, vagy szóljatok nekem.

Nővérem, 3 évesen: A rádióban az ismert dal, a "mindenki másképp csinálja" szólalt meg, mire egyszercsak riadtan felkapta a fejét és odarohant a szülőkhoz: "milyen csúnyaságot énekelnek a rádijóban anyaaa!?!" - "de hisz nincs ebben semmi csúnya kislányom"- " dehát azt éneklik, hogy mindenki másnak a picsája!"

:D

Bocs...

[ 2002. május 28.: special szerkesztette a hozzászólást ]

#37 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 05. 28. 10:12

idézet:
Ezt írta lameX/T:

1. beteg
2. felgyújtotta a nagymama alatt a karosszéket
3. dobálja kifele a 10. emeletről a családi ékszert
4. műti a kistesót
[/quote]

:D Nekem kell egy ilyen gyerek!: D

#38 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 10:23

idézet:
Ezt írta special:
:D Nekem kell egy ilyen gyerek! :D[/quote]

Minden gyerek ilyen ;)
Wick

#39 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 29. 12:09

tegnap hallottam egy jót.
buszon ülök, előttem egy festett hosszú fekete hajú, enyhén rocker kinézetű, szakállas srác. jön egy pár éves kiscsaj, odamegy a sráchoz. a következő beszélgetés zajlott le köztük.
- te lány vagy?
- nem.
- akkor miért van hajad?
akkorát röhögtem =) a kiscsaj viszont kitartott amellett, hogy de, lány, és mindenki más is, akinek a buszban haja van. kissé merev hozzáállás, de hátha kinövi majd.
egyes emberek felnőttkorban is merevek, csak ők nem a haj, hanem a festett haj kritériumot alkalmazzák. Alvarot számtalanszor nézték lánynak a hidrogénezett hajával, egy hetes borosta sem feltétlenül akadály... de eltérek a témától.

[ 2002. május 29.: shr szerkesztette a hozzászólást ]

#40 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 05. 29. 14:40

idézet:
Ezt írta nyunyu:
........... mert olyan terepszinu voltam, mint egy kemenysepro... [/quote]

Úgy érted a vulkáni tufában? :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó