idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Bakker. Most olvastam a Fekete Házat, amiben a Talizmánból már ismert Utazó Jack felnőttkori kalandjai lelhetők. Ráadásul teli van utalással a Setét torony történetére.[/quote]
A Setét torony-ciklusból még három kötet készült:
- The Wolves of the Calla (elvileg tavaly év végén jelent meg odakünn, a prológus letölthető King weboldaláról)
- Susannah's Song (elvileg idén nyár körül kerül ki a polcokra)
- The Dark Tower (idén késő őszre várva).
Utalás pedig rengeteg van, olyan helyeken, ahol nem is számítana rá az ember (A két Rose: a khitónt viselő nő beszél Lud városának elbukásáról; vagy éppen az Atlantisz gyermekei-nek Ted Brautiganjáról derül ki, hogy Törő). King egész munkássága (na jó, a Bachman-művek kivételével) egy univerzum.
Stephen King
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:17
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:23
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
A Setét torony-ciklusból még három kötet készült:
- The Wolves of the Calla (elvileg tavaly év végén jelent meg odakünn, a prológus letölthető King weboldaláról)
- Susannah's Song (elvileg idén nyár körül kerül ki a polcokra)
- The Dark Tower (idén késő őszre várva).
...[/quote]
Thx. Legalább megint lesznek célzott vásárlásaim a könyvesboltokban...
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:28
- Bag Of Bones
- The Shawshank Redemptions
- The Eyes Of The Dragon
- Hearts In Atlantis
- The Green Mile
- Needful Things (The Last Castlerock Story)
Erőteljes köszönet Integernek, aki segített abban, hogy a King gyűjteményemet néhány eredeti nyelven megírt példánnyal gazdagíthassam.
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:32
idézet:
Ezt írta Ivn:
Üdv mindenkinek!
Mint Stephen King rajongó, elmondthatom azt, hogy
a lehető legtöbb filmből amit láttam, a GREEN MILE (halálsoron) tetszett (ES NEM TOM HANKS MIATT), mert végre
a MŰ alapján írták meg a filmet, a legnagyobb bukás
pedig a rémkoppantok. Ennél sz*rabb filmet Stephen King könyvből nem láttam. [/quote]
A "Rémkoppantók"-at nem láttam sajnos, de van egy nagy Stephen King rajongó haverom ő dícsérte.
Ellenben szerintem a legjobb Stephen King film a Remény rabjai. Az annyira jó film, hogy a személyes toplistámon a dobogón van a kategóriájában.
idézet:
Ezt írta Ivn:
Ugyancsak előkelő helyet szerzett a
LANGOIEREK, [/quote]
Na hát azt nem olvastam, de filmen láttam és a "Langolierek, vagy az idő fokságában" szerintem minden idők egyik leggyengébb SCI-FI alkotása. Valami botrányosan gyenge blődség az egész.
idézet:
Ezt írta Ivn:
Christine, Cujo filmek. [/quote]
Azok "ütősek", az már biztos !Igaz, elég régen láttam őket. Tudniillik, nem sok Stephen King könyvet olvastam. Filmen láttam sok művét.
Én jellemzően csak a filmeket, mint önálló műveket tudom megítélni.
Az "Alvajárók" szerintem például meglehetősen gyenge horror movie lett.
A "Tűzgyújtó" ellenben visszaadta az eredeti mű hangulatát és történetfonalát, úgyhogy szerintem az minden tekintetben remek munka.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:33
Upsz!
Most, hogy kutakodtam egy kicsit a polcon, észrevettem, hogy hiányzik a Sárkány szeme (asszem, más címmel is megjelent). Fantasy a javából, és rohadtul nem emléxem, kinek adhattam kölcsön!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
PS: a Langoliereket se találom!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
[ 2004. január 07.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:42
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Most, hogy kutakodtam egy kicsit a polcon, észrevettem, hogy hiányzik a Sárkány szeme (asszem, más címmel is megjelent). Fantasy a javából, és rohadtul nem emléxem, kinek adhattam kölcsön!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
PS: a Langoliereket se találom!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
[/quote]
Neked nincsen szerencséd ezekkel a CD és könyv kölcsönadásokkal !Én is jártam már meg így, de csak kétszer (egyszer képregényekkel, amelyek szakadtan, összefirkálva, tépve, kávéval leöntve érkeztek vissza hozzám; egyszer pedig a vadi új Soul Asylum kazettámmal, amelyik agyongyűrt szalaggal, koszosan, kopottan, tok nélkül került vissza hozzám).
Én elvből nem adok kölcsön senkinek ilyesmit. Egyedüli kivétel a legjobb barátom, mert benne feltétel nélkül megbízom.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:47
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
[/quote]
Nekem megvan vagy három példányban
Egy időben mindenkitől King könyveket kaptam ajándékba, már csak néhányból van több. A többit elajándékoztam bár nem illik ajándékot továbbadni, a végén még visszakerül ahhoz, aki először adta![]()
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:50
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Thx. Legalább megint lesznek célzott vásárlásaim a könyvesboltokban...[/quote]
Sajnos nem mostanság...bár, a Rémautó is 2002-es regény, ha jól emlékszem (From a Buick 8, tényleg semmi köze Christine-hez
), és már ki is adták itthon).
Angol King-könyveim, emlékeim szerint:
- The Talisman
- Nightmares and dreamscapes
- It (egy kötet, kishíján nagyító kell hozzá)
- Everything's Eventual (a legújabb novelláskötet, mázlim volt az antikváriumban)
Tegyük hozzá, hogy a magyar fordítások a 'Stephen King elveszett művei' című tragédia kivételével zseniálisak.
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:51
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Nekem megvan vagy három példányban
Egy időben mindenkitől King könyveket kaptam ajándékba, már csak néhányból van több. A többit elajándékoztam bár nem illik ajándékot továbbadni, a végén még visszakerül ahhoz, aki először adta[/quote]
Nincs vmi listád azokról, amik több példányban vannak? Bót van kilátásban, ha pont azok hiányoznak.
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:54
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Nincs vmi listád azokról, amik több példányban vannak? Bót van kilátásban, ha pont azok hiányoznak.[/quote]
Majd délután, ha hazaérek megnézem őket. Nagyon sok sörbe kerülnek egyébként![]()
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:54
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Majd délután, ha hazaérek megnézem őket. Nagyon sok sörbe kerülnek egyébként[/quote]
Nekem nagyon sok sört érnek...
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:09
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Nekem nagyon sok sört érnek...[/quote]
És ami neked nem, az lehet, hogy nekem igen, szóval várjuk a listát...![]()
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:12
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
És ami neked nem, az lehet, hogy nekem igen, szóval várjuk a listát...[/quote]
Nnyémáinnen!![]()
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:25
A Sárkány szeméről jut eszembe, hogy a Carrie is megjelent Boszorkánylány címmel, gyorsan meg is vettem, azután jól pofára estem (talán belelapozhattam volna). Azután kölcsönadtam és nem kaptam vissza.
Ez itt nem a bolhapiac, de nincs esetleg valakinek fölös Világnagy Strand? Ez még a Galaktika Baráti Kör könyvei között jelent meg, kölcsönadtam és nem kaptam vissza. Noha több benne szereplő novella más novellásköteteiben benne van, a hiánya fájó pont, mivel tudomásom szerint az összes magyarul megjelent műve megvan, ennek a kivételével.
[ 2004. január 07.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:27
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Sziasztok!
A Sárkány szeméről jut eszembe, hogy a Carrie is megjelent Boszorkánylány címmel, gyorsan meg is vettem, azután jól pofára estem (talán belelepozhattam volna). Azután kölcsönadtam és nem kaptam vissza.
Ez itt nem a boplhapiac, de nincs esetleg valakinek fölös Világnagy Strand? Ez még a Galaktika Baráti Kör könyvei között jelent meg, kölcsönadtam és nem kaptam vissza. Noha több benne szereplő novella más novellásköteteiben benne van, a hiánya fájó pont, mivel tudomásom szerint az összes magyarul megjelent műve megvan, ennek a kivételével.[/quote]
Neked legalább megvolt. Én csak kölcsönkaptam (nem tőled!
).
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:28
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Nnyémáinnen![/quote]
Nyugsi...csak a maradékokból szemezgetnék
...
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:36
Meló után irány egy könyvesbolt/antikvárium
[ 2004. január 07.: Sztee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:42
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Nyugsi...csak a maradékokból szemezgetnék
...[/quote]
Mint írtam néhány, azért nincs meg S.K. összes 3 példányban![]()
Elküldve: 2004. 01. 07. 12:45
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Mint írtam néhány, azért nincs meg S.K. összes 3 példányban[/quote]
Nadehátha...
Elküldve: 2004. 01. 07. 13:05
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Nadehátha...[/quote]
Tudomásom szerint nekem nem kell túl sok...

Súgó
A téma zárva.