HWSW Informatikai Kerekasztal: Stephen King - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Stephen King Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 07. 13:09

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Tudomásom szerint nekem nem kell túl sok...
[/quote]

Nekem még hibádzik egy-kettő...bár szintén nem túl sok...

#62 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 14:38

El is felejtettem: megvan az 'On writing' is...némi önéletrajz, és oktatókönyv az írásról, nagyon jó!

#63 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 17:12

Itt felizgatlak benneteket, aztán semmi :)

A sárkány szeme és a Rémálmok és licércek novelláskötetet megtaláltam 2 példányban. A holtsáv és A tűzgyújtó egy példánya egy haveromnál van néhány DVD-mel együtt. Elméletileg hétvégén ezeket visszahozza. (Most beszéltem vele :)) Még le kellene menni a garázsba oda vittem le sok könyvet, mert már nem fértek el a polcon. Majd megnézem azokat is.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#64 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 17:14

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

A sárkány szeme és a Rémálmok és licércek novelláskötetet megtaláltam 2 példányban. A holtsáv és A tűzgyújtó egy példánya egy haveromnál van néhány DVD-mel együtt. Elméletileg hétvégén ezeket visszahozza. (Most beszéltem vele :)) Még le kellene menni a garázsba oda vittem le sok könyvet, mert már nem fértek el a polcon. Majd megnézem azokat is.
[/quote]

Egy Sárkány szeme rendel (csak angolul van meg). Nnyi sör?
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#65 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 17:46

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

[/quote]

Küldj egy mailt (gombosr@mailbox.hu) a neveddel, címeddel és elküldöm. Vagy ha Siófok közelében jársz a közeljövőven személyesen is.

#66 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 18:16

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

[/quote]

Kicsit OFF es kicsi SEM baszogatas, de mennyi ido alatt olvastad ki angol eredetiben?
Egy Agatha Christie konyvet angolul kivegzek a kadban mielott kihulne a viz, de S K konyveivel mindig nehezen haladok, kesz szenvedes pedig imadom :confused:

#67 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 18:25

idézet:
Ezt írta szabinar:

Kicsit OFF es kicsi SEM baszogatas, de mennyi ido alatt olvastad ki angol eredetiben?
Egy Agatha Christie konyvet angolul kivegzek a kadban mielott kihulne a viz, de S K konyveivel mindig nehezen haladok, kesz szenvedes pedig imadom :confused:
[/quote]

Őszinte leszek: többet kellett lapozgatnom a szótárt és kérdezgetnem az asszonyt, mint amennyit ebből elolvastam. Na de majd... viszont sokat segített a megértésben az, hogy magyarul már olvastam.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#68 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:02

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

[/quote]

Nem akarlak sürgetni, de... ;)

[ 2004. január 16.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]

#69 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:30

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Nem akarlak sürgetni, de... ;)

[ 2004. január 16.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Jóvanna' :)

A sárkány szemét megkaptad egyébként?

#70 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:45

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

Jóvanna' :)

A sárkány szemét megkaptad egyébként?
[/quote]

Még semmi se nem jött... :(

Azért írtam...

#71 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 14:13

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Még semmi se nem jött... :(

Azért írtam...
[/quote]

Majd akkor megkérdezem a postán. Ajánlottként adtam fel, csak tudnak róla valamit.

#72 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 14:26

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

Majd akkor megkérdezem a postán. Ajánlottként adtam fel, csak tudnak róla valamit.
[/quote]

Lehet, hogy csak a mi postásunk lusta. Volt már rá példa...

Nem írtad meg, milyen sört szeretsz... :D

#73 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 15:48

idézet:
Ezt írta szabinar:

[/quote]

Pedig King még elég egyszerű. Próbálj (komoly) szépirodalmat vagy verset - na az ütős, utána már nem is lesz nehéz SK.
 aláírás
Spoiler

#74 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 15:55

idézet:
Ezt írta worxland:

Pedig King még elég egyszerű. Próbálj (komoly) szépirodalmat vagy verset - na az ütős, utána már nem is lesz nehéz SK.
[/quote]

E.A. Poe-val is próbálkoztam... ;)

#75 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 17:51

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Lehet, hogy csak a mi postásunk lusta. Volt már rá példa...

[/quote]

Ennyire. 8-án adtam föl.

#76 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 02:55

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

Ennyire. 8-án adtam föl.
[/quote]

Ennyire. 20.-án jött az értesítés.

#77 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:12

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 21:47

:offtopic:
Setét Toronyból nem vagyunk nagyon elmaradva, a legutóbbi nálunk az V. kötet volt, ami 2003-as. Azóta 2004-ben kiadta a VI. és VII. kötetet és ennyi. Azaz csak 2 nem jelent meg itthon.
Bár őszintén szólva nem is tudom, mit gondoljak erről a sorozatról. Kezd egy kicsit túlságosan is nyúlni a történet, már belekeveredik lassan minden, kissé pénzszagú a dolog...

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 7:59

Van Kinges topic úgyhogy csak halkan: gondolod, hogy pénzre volna szüksége? :D

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 8:55

Csak halkan: gondolod, hogy elég, ami van? :think:

Én úgy gondolom. Az a fickó már rommá kereste magát (megérdemelten, szerintem), és nehezen hiszem, hogy pont egy olyan könyvet próbálna meg egyszerűen pénzzé tenni, amit ráadásul az olvasók csak egy kisebb része szeret és ért :).

Amellett a Setét Torony egy piszok nagyszabású valami, egy gerinc az egész általa teremtett világhoz. Nyilván benne van sok minden. Én a Callai farkasok kapcsán nem éreztem izzadságszagot, csak izgatottságot, pl. a könyv végén lévő csatánál. És nagyon várom a többi részt :cool:.

#78 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 13:19

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:12

Amellett a Setét Torony egy piszok nagyszabású valami, egy gerinc az egész általa teremtett világhoz. Nyilván benne van sok minden. Én a Callai farkasok kapcsán nem éreztem izzadságszagot, csak izgatottságot, pl. a könyv végén lévő csatánál. És nagyon várom a többi részt :cool:.

Én sem érzem izzadtságszagúnak a Setét Torony sorozatot, csak nagyon elnyújtottnak, túlírtnak, redundánsnak. Mivel nagy az időbeli különbség a különböző részek megírása között, egyre több disszonáns dolog kerül a történetbe. Egy igazán nagy író szerintem nem írja újra a történeteit, mint ahogy azt King tette a ST első részével.

Ettől függetlenül szeretem, Roland alakja szerintem zseniális, hihetetlen az a céltudatosság, eltökéltség és akaraterő ami belőle árad. A második részt nagyon gyorsan olvastam, annyira megragadott a történet. Lehet, hogy este megint előveszem a "Puszta földek"-et. :)

Most pedig eszem valami körömfaladékot.  :cool:

Szerkesztette: Dorien 2005. 03. 22. 13:21 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#79 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 13:28

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:19

Én sem érzem izzadtságszagúnak a Setét Torony sorozatot, csak nagyon elnyújtottnak, túlírtnak, redundánsnak. Mivel nagy az időbeli különbség a különböző részek megírása között, egyre több disszonáns dolog kerül a történetbe. Egy igazán nagy író szerintem nem írja újra a történeteit, mint ahogy azt King tette a ST első részével.

Ettől függetlenül szeretem, Roland alakja szerintem zseniális, hihetetlen az a céltudatosság, eltökéltség és akaraterő ami belőle árad. A második részt nagyon gyorsan olvastam, annyira megragadott a történet. Lehet, hogy este megint előveszem a "Puszta földek"-et. :)

Nekem is csak az a bajom a Setét Toronnyal, hogy nagyon nyúlik. Nem izzadságszagú, csak már túlságosan rétestészta lesz belőle.
42

#80 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 13:37

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:19

Én Rolandot mindig Clint Eastwood alakjával kötöm össze, amikor olvasom a történetet. :omg: Na nem a mostani nagypapa korúval, hanem úgy a negyvenes éveit taposóval. Kellően viharvert ábrázat, szigorú tekintet, stb.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó