Rajzfilm TOPIC
Elküldve: 2003. 05. 10. 13:44

(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)
Elküldve: 2003. 05. 10. 14:20

[ 2003. május 10.: Plor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 10. 17:09
idézet:
Ezt írta KaLeun:
Frédi és Béni + a magyar szinkron.[/quote]
Az eredeti viszont nagyon sz@r.
Elküldve: 2003. 05. 10. 17:48
idézet:
Ezt írta Piftuka:
...
Apropó ! Zene... Karel Svoboda igazi fülbemászó dallamokat írt a rajzfilmhez. Kedvencem nem is a főcímdal, hanem az a szerzemény, amely a szomorú részeknél hallható.
...
[/quote]
Nils Holgersóóóóóóóóóóóóóón,
Ott repül Márton lúdóóóóóóóóón![]()
Elküldve: 2003. 05. 10. 18:01
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Nils Holgersóóóóóóóóóóóóóón,
Ott repül Márton lúdóóóóóóóóón[/quote]
Nekem nagyon szép emlékeim fűződnek a Nils Holgerssonhoz, szerencsére talán egy-két hónapja láttam Minimaxon újra a teljes sorozatot. Még mikor "porbafingó" voltam és nagymamám élt, mindig együtt néztük, ő sokszor sírt is rajta. Nagyon szerette, és hogy örült neki, amikor megvettük az első színes tv-t és láthattuk színesbenSzvsz nekem amellett, hogy tartalmas-értelmes a mese, szép emlékekkel is társul.
Cartoon Network - Stupid DogAz nálam nagyon bejön
Pláne ha szinkronizált (igaz angolul "durvábban" beszélnek benne
![]()
SF
Elküldve: 2003. 05. 10. 22:18
idézet:
Ezt írta pitya:
Srácok, Mézgáékat kifelejtitek?![/quote]
Nem, csak még nem találtam róluk jó családi fotót...
üdv
R.
Elküldve: 2003. 05. 10. 22:20

Mégse

[ 2003. május 10.: pitya szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 10. 22:25
idézet:
Ezt írta Jareth:
A "könyökpuszis" Hófehérre gondolsz? Biztosan magyarul láttad, mert az egy "magyar gyártmány"![/quote]
igen...csak te rosszul ertelmezted: abban biztos vagyok h magyarul lattam csak arra nem emlekeztem h magyar gyartmany-e... :confused:
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2003. 05. 10. 22:29
idézet:
Ezt írta mumk:
![]()
Az tényleg yoó![/quote]
engem elegge idegesitenekm, hogy ugy "remegnek a vonalak"![]()
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2003. 05. 10. 22:43

Elküldve: 2003. 05. 11. 10:12
idézet:
Ezt írta pitya:
Srácok, Mézgáékat kifelejtitek?![/quote]
Én írtam őket ! Nem olvassuk a topicot figyelmesen ?![]()
Ejj !
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 05. 11. 10:24
idézet:
Ezt írta R.:
Ha már tt tartunk; Gondolom sokan hallottak azokról az elemzésekről, dolgozatokról, amelyek a rajzfilmekben megjelenő erőszak gyerekekre gyakorolt hatását taglalták.
Ki mit gondol, a klasszikus Tom & Jerry, vagy mondjuk egy Dexter's lab féle ökörködés gyakorol-e bármiféle káros hatást a gyerekekre?
üdv
R.[/quote]
Az én véleményem az, hogy megfelelő családi háttérrel ez nem jelenthet problémát. Csakúgy, mint a játékokkal kapcsolatban. Egészen fiatalon a kisgyermeknek "nem jön le" a Tom & Jerry sorozatból az erőszek.
Ő csak azt észleli, hogy milyen vicces, amikor a macskára rácsapódik a kuka, a kutya kifacsarja és eközben splatty, kaboum, vááááááááá, krrrrrrrrrr, sütty, putty és hasonló zajok hallhatóak, remek effektek, amelyeket hangszerekkel "állítanak elő"... Ezen nevet. Nem is gondol rá, hogy kipróbálja, milyen lehet vkit egy gereblyével fejbevágni.
Aztán amikor nagyobb és már érti ezeket a dolgokat, ha megfelelő, felvilágosító nevelést kapott, akkor tudja, hogy mit jelent: erőszak, sérülés, fájdalom, halál.
Szóval, amikor hallod a híreket, hogy a 11 éves Takács Józsika forró vasalóval végigszántotta a 6 éves kishúga hátát, mert ezt látta a Tapsi Hapsiban, akkor ott a családi háttérrel súlyos gondok vannak.
Az külön személyes véleményem -és kértem a topic elején, hogy senki ne sértődjön meg- de az ilyen Cow & Chicken, Dexter's Lab, 2 stupid dogs, Powerpuff Girls és hasonlóan borzasztóan igénytelen rajzfilmek abszolút nem valóak gyerekeknek. Olyan mértékű lelki sivárságot tükröznek a 0 mondanivalóval, hogy az nehezen fér el itt ezen a lapon.
Gyerekeknél töltik be kb. azt a feladatot, mint felnőtteknél a brazil szappanoperák és valóságshowk !
Renwick és mindenki !
Ezt olvassátok el:
[url="http://"http://www.netstudio.hu/arthur/media/filmgyer.htm"]A FILM ÉS A GYERMEK[/url]
Elküldve: 2003. 05. 11. 15:21
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Én írtam őket ! Nem olvassuk a topicot figyelmesen ?![]()
Ejj ![/quote]
Bocs, de nosztalgiázás közben átsiklottam rajta. Amúgy meg csak a képeket nézem![]()
![]()
Elküldve: 2003. 05. 11. 16:37
idézet:
Ezt írta pitya:
Amúgy meg csak a képeket nézem![]()
[/quote]
Helytelen hozzáállás !!!
Elküldve: 2003. 05. 11. 23:43
[QB]
Az külön személyes véleményem -és kértem a topic elején, hogy senki ne sértődjön meg- de az ilyen Cow & Chicken, Dexter's Lab, 2 stupid dogs, Powerpuff Girls és hasonlóan borzasztóan igénytelen rajzfilmek abszolút nem valóak gyerekeknek.
Szia!
Szerintem nem is olyan fiatal gyerkőcöknek szólnak, és én pl. a két buta kutyát nem azért néztem/nézem, mert vmi eszméletlen mély érzelmi mondanivalója lenne, hanem ahogy az angol szinkronszínészek beszélnek benne. Pl.: a kis kutya állandóan meg van veszve a labdákért(Baaaall!), a nagynak a macskaijesztése, stb, stb. Egyébként, nem tudom mennyire értetek egyet vele, de a magyar rajzfilmek még más felfogás, "recept" szerint készültek/nek, mint a most oly divatosak... Tisztelet a kivételnek.(nem tudok egyet sem említeni, mert olyan mély nyomot hagytak bennem, hogy a címükre sem emlékszem)
Hi.
Elküldve: 2003. 05. 12. 07:07

a Piftuka által kifogásolt rajzfilmek szerintem sem igazán a gyerekeknek készülnek.
[ 2003. május 12.: boyscout szerkesztette a hozzászólást ]