HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1151 Felhasználó inaktív   morgo73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 18:29

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 12:33

Nekem az is jo, ha negyedevente emelnek savszelt... ;)

... nyugtasd magad, ezek után két évig hozzá sem fognak nyúlni  :mad:
Legfeljebb csak akkor, ha ezért az árért a többi szolgáltató 5x ekkora sebességget fog nyújtani.

morgo

#1152 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:27

Van benne valami, de egyet ne felejtsen el senki: a MATÁV már a nyakán van, és ezt az mtt is tudja...
Szted miért emel megint az mtt sávszélt?? Kötelessége?? Nemhiszem!!!!!!!!!
Mint mondtam az idő már nekünk dolgozik! Nem kell rinya! :cool:

HuNReal

#1153 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 12:04

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 9:27

Van benne valami, de egyet ne felejtsen el senki: a MATÁV már a nyakán van, és ezt az mtt is tudja...
Szted miért emel megint az mtt sávszélt?? Kötelessége?? Nemhiszem!!!!!!!!!
Mint mondtam az idő már nekünk dolgozik! Nem kell rinya! :cool:

HuNReal

Kevésbé a Matáv, mint inkább a kis alternatív szolgáltatók. A fatáv csaka z mtt-n keresztül jut el az előfizetőhöz, a kicsit megkerülik az mtt-t. Igaz kisebb a fejlesztési keret is, de ez az egyetlen szerencséje az mtt-nek. Ha valaki megdobott volna 56 millával, már kész lenne az 51-es és 4 közötti mtt terület jelentős része, benne Monorral....
Csakhát nem mi kaptunk 3,2 milliárdott hálózatfejlesztésre.....
www.kevenet.hu

#1154 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 13:05

Én néztem a hétvégi kábeltv-s műsort, ott azt mondta a csóka, hogy nem akartak egy lépcsőben emelni, először emeltek egyet, megnézték hogyan bírja a háló és mivel szerintük tök jól bírta, így meg is lépik a mostani emelést.
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#1155 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:19

Srácok! Tegyük fel, hogy a Matáv szeretné bekebelezni a 29-es körzetet (de ugy teljesen). Azonban van egy kis problem, miszerint a upc-be botlott. 

Megteheti e a Matáv, hogy ő is kiépíti a hálózatot, szal az mtt-s oszlopok mellé betesz még1-et (már láttam máshol is ilyet)???!!  :think:

Miért lenne hasznos a Matávnak:

A 29-es körzet elég jó földrajzi hely! Jó vonzáskörzet stb... Sok előfizetővel!!
Matáv célja szvsz szerint, hogy MO. monopolium joga legyen (igaz erről anno lemondott), szal kisebb legyen a verseny. A 29-es körzettel 1 pofont adna a upc-nek! A kiépítés költsége nem hiszem, hogy olyan nagy anyagi költséget jelenthet számára....

sztem ha ez lehetséges, előbb-utóbb történni fog egy hasonló eset.  :o

HuNReal

#1156 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:26

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:19

Megteheti e a Matáv, hogy ő is kiépíti a hálózatot, szal az mtt-s oszlopok mellé betesz még1-et (már láttam máshol is ilyet)???!!  :think:

Háááát, nem vagyok nagy szakértő, de legjobb tudomásom szerint egy oszlopot letenni nem csak annyi, hogy odamegyek, beszúrom a földbe, azt' rádobom a kábelt :)
Engedélyt kell rá kérni rá földhivataltól, annyakínyjától'... és biztos vagyok benne, hogy az MTT még itt is keresztbe tudna tenni  :cool:
Szóval szvsz még sokáig nem lesz a házunk előtt Matávos oszlop :D

#1157 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:27

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 13:19

Srácok! Tegyük fel, hogy a Matáv szeretné bekebelezni a 29-es körzetet (de ugy teljesen). Azonban van egy kis problem, miszerint a upc-be botlott. 

Miért lenne hasznos a Matávnak:

A 29-es körzet elég jó földrajzi hely! Jó vonzáskörzet stb... Sok előfizetővel!!
Matáv célja szvsz szerint, hogy MO. monopolium joga legyen (igaz erről anno lemondott), szal kisebb legyen a verseny. A 29-es körzettel 1 pofont adna a upc-nek! A kiépítés költsége nem hiszem, hogy olyan nagy anyagi költséget jelenthet számára....

sztem ha ez lehetséges, előbb-utóbb történni fog egy hasonló eset.  :o

HuNReal

A Matáv elsőrosrban azokat a körzeteket adt ki koncesszióba annó, ahol középtávon sem látott fantáziát, az infrastruktúra kiépítése (az elsőé,nem a másodiké!) nem jelentett olyan gyorsan mehtérülő befektetést, mint máshol.
Miért menne most ezekre a khm. gyengébb helyekre vissza? Nem, nem fog.
A hálózat drágább része nme a póznákon van (jelzme nálunk az olcsóbb része is a földben van már).
Mind1, csak leírtam.
www.kevenet.hu

#1158 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:37

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 12:05

Én néztem a hétvégi kábeltv-s műsort, ott azt mondta a csóka, hogy nem akartak egy lépcsőben emelni, először emeltek egyet, megnézték hogyan bírja a háló és mivel szerintük tök jól bírta, így meg is lépik a mostani emelést.

MÉg, hogy bírta.... persze-persze...  :mad:  :mad:  :mad:

Azért volt p2p, ping, kapcsolat bontás gondok.... :reklamacio:

Sztem ezt azért csinálja, mert TUDJA, hogy a jövőben már nem játszhatja el mint anno... SZVSZ a matáv&tele2 kicsit beijesztette. Amióta ez a 2 szolgáltató megjelent (tud róla) azóta csinál valamit az mtt...

Mint írtam a mtt-nek semmi, de semmi kötelessége nem volt, hogy a sávszélt újból emelje, csak gondoljatok bele!!!!! mIT ÉRDEKLI, hogy pista bácsi Vasadon nyafog, hogy jaj pesten milyen olcsó a dsl.. Másfelé ugyse tud fordulni !! Monopol helyzet !!

Persze valaki most biztos azt mondja, hogy ott az alternatív rádiós net.... Volt is rá kezdeményezés, jó sok, de valahogy az összes "csődbe fulladt"!
A rádiós net: drága!, időjárásfüggő!!!!!, korlátozott!!!!, valamint marketing igencsak elmaradott!! (A tv-ben orrba-szájba az ADSL hírdetések mennek, szal aki nem tudja mi az internet, az biztos, hogy a dsl választja)

HuNReal

#1159 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:53

Savszelt azt emelnek, de rovid idon belul ugyis csak letoltesi korlatos csomagok lesznek. A teljes netforgalom iszonyatnagy szazaleka p2p forgalom mar sztem, es mindenkepp nagyobb, mint amit az ISP kiszolgalni kivannak :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1160 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 15:05

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:19

Tegyük fel, hogy a Matáv szeretné bekebelezni a 29-es körzetet (de ugy teljesen).

Erre hiaba varsz... a monortel is tudna annyiert (vagy akar olcsobban is) adni mint a matav. Ha bejonne, levinnek az arakat a matav szintjere... es a matav bukna a beruhazast. A radios netnek sincs nagy jovoje, mert az mtt merlegel es alkalmazkodik a helyzethez... savszelt emel, uj csomagot vezet be. Arat nem fog csokkenteni, inkabb tobbet ad... pont annyival lesz dragabb, mint amennyivel megbizhatobb a kabel a mikronal... jo, hogy probalkoznak a mikrosok de nem sok eselyuk van. 

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1161 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 16:58

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:05

...
A rádiós net: drága!, időjárásfüggő!!!!!, korlátozott!!!!, valamint marketing igencsak elmaradott!! (A tv-ben orrba-szájba az ADSL hírdetések mennek, szal aki nem tudja mi az internet, az biztos, hogy a dsl választja)

HuNReal

...
A radios netnek sincs nagy jovoje, mert az mtt merlegel es alkalmazkodik a helyzethez... savszelt emel, uj csomagot vezet be. Arat nem fog csokkenteni, inkabb tobbet ad... pont annyival lesz dragabb, mint amennyivel megbizhatobb a kabel a mikronal... jo, hogy probalkoznak a mikrosok de nem sok eselyuk van. 

Samott

Mindkettőtökkel vitatkoznék. A rádiós net nem feltétlen drága (5.9k/hó br), nem feltételen időjárásfüggő (elég sűrűn letett, nem túlterhelt ap), és nem korlátozott. A p2p miatt a korlátok elkerülhetetlenek. Ez nem titok, már sokat beszéltünk róla.
Amit aláírok az a marketing hiánya. Megmnodom őszintén mi legritkább esetben hirdetünk. tipikus a szórólap illetve plakát (A4). Ennél többet nem vagyok hajlandó tenni, inkább olcsóbban adom a netet. Az emberek egymásnak viszik a hírt. a jó hírnév nekem elég. A jelenlegi helyzetben nem is tudnánk többet kötni, mint amennyi rendelés van (30-40/hó), tehát nem fogok erőlködni hogy még sok-sok előfizető, azt fulladjak bele a hitlbe, meg a sebtében épített sz@r hálóba.

Viszont mi sokkal jobban tudunk alkalmazkodni az előfizetőkhöz, és kevésbé szabad elhenyagolni őket. Melyik szolgáltató ad 256k mellé 128 upload-ot? Még a 1024 mellé is képes 128k uploadot odaírni a multi. Vagy mikro van 1/1M  településen belül egy mtt-nél? (na jó, nálunk sem fix, hogy marad, de dolgozunk rajta). Szvsz mindig lesz egy szegmens, ahol a mikró megmarad.
Sokan igénytelenül csinálják, mert tény ,hogy lolcsón össze lehet dobni vmit, ami működni látszik. De nekem pl. fontosabb az, hogy Apajon, a rendszer legvégén is 10-15 ös pingje legyen a usernek az index.hu-ra. És ezért nem kellett 1000szer felhívnia.

A másik oldala a dolognak, hogy a "mikrósok" sokmindenre rászorítják a nagyokat. Ahogy írtam a matáv később lesz mtt területen mint a kicsik, és bizony sokat el fognak halászni a nagyok orra elől.
www.kevenet.hu

#1162 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 17:14

Idézet: mip - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 16:58

Mindkettőtökkel vitatkoznék. A rádiós net nem feltétlen drága (5.9k/hó br)...

Ezert mit kap az elofizeto illetve mennyi a beugro? (mert ez csak 2e forintal olcsobb, mint az uj light csomag)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1163 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 00:22

Idézet: asdf - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:53

Savszelt azt emelnek, de rovid idon belul ugyis csak letoltesi korlatos csomagok lesznek. A teljes netforgalom iszonyatnagy szazaleka p2p forgalom mar sztem, es mindenkepp nagyobb, mint amit az ISP kiszolgalni kivannak :)

Nem hinném, hogy minden csomag letöltési korlátos lenne a közeljövőben. Gondolj csak arra, hogy mely szolgáltatók és főleg miért vették ki a letöltési korlátokat az ÁSZF-ekből...
IHM lóvé...

#1164 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:12

Azért ha valaki észrevenné, hogy már 768 / 256-tal hasít a net, ne habozzon ide is beírni :)
(Én a múltkor csak 2 nap késéssel vettem észre, hogy már "fel lettem gyorsítva" - akkor indítottam újra a modemet  :D )

#1165 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:21

Idézet

Azért ha valaki észrevenné, hogy már 768 / 256-tal hasít a net, ne habozzon ide is beírni

Víg Napot Kívánok!

Tegnap este EGYES letöltések 768 és 1024 között változtak elég rapszodikus ütemben...

:confused:
Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

#1166 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:46

Idézet: szuper - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 10:21

Víg Napot Kívánok!

Tegnap este EGYES letöltések 768 és 1024 között változtak elég rapszodikus ütemben...

:confused:

Miii?  :eek:
Amennyiben 1500-as csomagod van, akkor azt kell mondjam: ciki, megesik hogy belassul...  :cool:
Ám ha 512-es, akkor az a véleményem, hogy az a tempó marhajó  :D

(Nekem 512-es van és a szokásos tempóban ment - igaz, napok óta nem volt kikapcsolva a modem.)

#1167 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:10

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 16:14

Ezert mit kap az elofizeto illetve mennyi a beugro? (mert ez csak 2e forintal olcsobb, mint az uj light csomag)

Samott

Bruttó 8 a beugró. És 300/128 a seb. Ennyi. De nem akarom itt senkire rátukmálni, az itteni userek nagyrésze top downloader, azt meg minden isp szeretné kerülni. Csak reagáltam a drága jelzőre. Nem szeretnék ebbe csak egy kicsit drágább, és mannyivel jobb vitába menni. Ez pont azért jó, mert olcsóbban ad elfogadható szintet.
www.kevenet.hu

#1168 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:22

Idézet: mip - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 17:10

Bruttó 8 a beugró. És 300/128 a seb. Ennyi.

Utolso kerdes: hany evre kell ezert alairni?

Samott

#1169 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:30

T-ma: péntek este (2130-2230) a gemini tv-n (monortel kábeltv) vendég a Monortel alelnöke. Élő műsor, lehet kérdezősködni.

Oldalfrissítés: http://monorteltedraga.freeweb.hu
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#1170 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:51

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 9:12

Azért ha valaki észrevenné, hogy már 768 / 256-tal hasít a net, ne habozzon ide is beírni :)
(Én a múltkor csak 2 nap késéssel vettem észre, hogy már "fel lettem gyorsítva" - akkor indítottam újra a modemet  :D )

Most akkor a  feltöltést is emelik?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.