HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:03

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 19:51

hát valószínűleg akkor nem egy megabitre emelnek, 768 után az már nem lenne akkora ugrás... a kérdés inkább csak az, hogy MIKOR.

1.5-2 év, elhiheted :D
Talán ennyi idő alatt utolérjük Európát ADSL tekintetében (vagy nem :) )

#1362 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:49

Szvsz ha ebben az évben a monortel emel pl. ősz tájéka (szeptemberben) akkor 1 megabitre tudnék gondolni. ha 1,5 kapunk CSODA történt!!  :D

HuNReal

#1363 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:01

bár végülis az egy megára emelés azért valószínűbb, mert akkor nem is nagy lépés, és mégiscsak elmondhatják magukról, hogy emeltek... 
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1364 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:13

Álmodozzatok csak :p :D
Mint mondtam, én MonorNet tekintetében igen pesszimiska állásponton vagyok: sztem idén már biztosan nem nyúlnak a központban a Beállítások panelhez. Talán jövőre... vagy akkor se :rolleyes:

#1365 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:18

"A Matáv ma hivatalosan is megerősítette az ADSL szolgáltatás sebességének növeléséről szóló korábbi értesüléseket. A távközlési szolgáltató (...) május másodikától területén díjtalanul növeli az ADSL-hozzáférések maximális letöltési sebességét." - írta tegnap az IT.news. Mindez azt jelenti, hogy változatlan havi díjak mellett, az 512, az 1024 és az 1536 kbit/s-os csomagok 1024, 2048 és 3072 kbit/s-osra változnak.

Legutóbb novemberben duplázta meg az ADSL-kapcsolatok sávszélességét a Matáv, ezzel hasonló lépésre kényszerítve a UPC-t és az Invitelt. Az Invitel szintén emelni fog a Matávval közös területeken, a UPC viszont nem tervez a novemberihez hasonló emelést.

A sávszélesség mostani emelésében valószínűleg a márkanév váltás is közrejátszott, így a jövőben ne számítsunk hasonlóan gyors ütemű duplázásra.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A chello eddig is gyorsabb volt

A UPC pedig úgy véli: jelenleg nincs lépéskényszerben, sokkal inkább a Axelerónak volt ledolgoznivalója, hogy felzárkózzon a chello sebességéhez és ár-érték arányához – érvel lapunknak Szűcs László, a szolgáltató média- és sajtókapcsolati igazgatója. A chello ugyanis azonos áron már eddig is kétszer akkora maximális sávszélességet biztosított, mint az Axelero. Ráadásul – mondja Szűcs – a feltöltési sebesség is jóval több, 512 kbit/sec a UPC-szolgáltatás esetében, ennek pedig ma, amikor a felhasználók által küldött fájlok mérete az új technológiák terjedésével rohamosan növekszik, egyre nagyobb jelentősége lesz.

A szóvivő hozzátette ugyanakkor, hogy mivel UPC arra törekszik, hogy azonos árkategóriában továbbra is mindig ő nyújtsa a leggyorsabb, legmagasabb értékű internetkapcsolatot, az előfizetői igények és a piaci környezet változásait követve szükség esetén készek bármikor módosítani szolgáltatásaik jellemzőin.

HuNReal

#1366 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:18

a UPC ne csak a chellot ajnározza, ha már nagyon barátkoznak az MTT-vel, akkor itt is olyan szolgáltatást adjanak, mint amilyen ott van.
És itt még mindig az ár/érték arányra gondolok...

#1367 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 18:50

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 17:18

a UPC ne csak a chellot ajnározza, ha már nagyon barátkoznak az MTT-vel, akkor itt is olyan szolgáltatást adjanak, mint amilyen ott van.
És itt még mindig az ár/érték arányra gondolok...

Mi sose leszünk olyan helyzetben, mint a Csellósok. Gondolom észrevetted, hogy itt nincs konkurencia, így a UPC nem kényszerül rá, hogy különféle "harci taktikákat" vessen be a felhasználók megszerzéséhez. MTT-s körzetben választhatsz: vagy MTT ADSL-t kérsz, vagy semmit.
A UPC meg majd hülye lenne levágni az aranytojást tojó tyúkot - annyit kérhetnek a szolgáltatásért, amennyit nem szégyellnek.
Ott, ahol M.Telekom is van, egy kicsit jobban rá vannak kényszerülve az emelgetésre/árcsökkentésre, hogy magukhoz édesgessék a júzereket. Szal' a csellósoknak még tuti, hogy fognak emelni az idén, na de nekünk......

#1368 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:23

ettől tartok én is :(

#1369 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 09. 10:22

FRISSÍTÉS

A Magyar Telekom -ex Matáv- újabb sávszélesség-bővítése újabb összehasonlító-táblázat után kiáltott ;). Ezt, valamint azt, hogy a Monortel egyelőre nem tervezi az újabb bővítést találhatjátok a ma kirakott anyagban.

http://monorteltedraga.freeweb.hu
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel

#1370 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 12:08

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 10:22

(...) valamint azt, hogy a Monortel egyelőre nem tervezi az újabb bővítést (...)

Annyira utálom, hogy mindig igazam van :D

#1371 Felhasználó inaktív   Robotka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 17:28

Nah, megnéztem ezt a http://monorteltedraga.freeweb.hu/ -s táblázatot!  :OOO
Huhh de felment 1 pillanat alatt a pumpa.....  :mad:
Eddig is tudtam, h ilyen árak vannak, de ez így 1 táblázatba összesűrítve kiütött rendesen.... :mad2:
Ezt 1szerűen nem hiszem el, h ezt reálisnak tartják 1Sek!!!
Többet kell fizetni 786-ért mint máshol 2M-ért???!!! Pffff ez h i h e t e t l e n .
Sajnos igazat kell adnom azoknak akik már korábban is elmondták azt, h sajnos megteheti és meg is teszi a szolgáltató, h konkurencia hiányában annyit húz le rólunk amennyit csak akar. De ez képtelenség, h 1 ekkora körzetbe mint a 29-es csak 1 nyamvadt szolgáltató legyen és így kikényszetítik ha jól tudom most már 5000 Adsl előfizetőtöl, h ennyit keljen fizetni az internetért. Rendben fizetek 13 rugót, de akkor adjanak is ezzel arányos sávszélt. Természetesen inkább arra törekedjenek, h az árak arányosak legyenek az adott sávszéllel. De ezt várhatjuk, amíg csak 1 szolgáltató van addig ez nem fog váltzoni. A M.Telekom igazán végezhetne 1 közvélemény kutatást arról, h mennyien tartanának igényt az ő szolgáltatásukra. Nem hinném, h lenne olyan monornetes aki 2 lábbal rúgná ki az új Telekomos ajánlatot, sőt!!! Nem hiszem el, h a M.Telekomnak nem piac a 29es körzet?!  Nah mind1.....

Bye

#1372 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:37

Idézet: Robotka - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 18:28

A M.Telekom igazán végezhetne 1 közvélemény kutatást arról, h mennyien tartanának igényt az ő szolgáltatásukra. Nem hinném, h lenne olyan monornetes aki 2 lábbal rúgná ki az új Telekomos ajánlatot, sőt!!! Nem hiszem el, h a M.Telekomnak nem piac a 29es körzet?!  Nah mind1.....

Kis korrekció: Nem a Magyar Telekom, hanem T-Online (ex axelero) esetleg. Mert nem az ex Matáv tud itt szolgáltatni, hanem egy internetszolgáltató. És hiába gondolja úgy a T-online, hogy ide szeretne jönni szolgáltatni, mivel az adsl nagykereskedelmi árat a Monortel adja a T-online-nak, mely nyilván hasonlóan vastag ceruzával van írva, azt mondják, hogy ez nekik így nem buli és nem jönnek ide. Meg azt is érdemes számba venni, hogy az axelero bizony már adatkorlátos...
Érdemes azon elgondolkodni, hogy egy adatforgalmi korlátos, 0 byte előre fizetett adatot tartalmazó 512-es (illetve most már 1024-es) csomag a tvnet-nél 5 ezer forint bruttó. Tehát ha csak előfizetsz, és egy árva bit forgalmad sincs, akkor egy 5 ezer forintos számlát kapsz. Ennek szerintem kényszerűen magasabbnak kell lennie, mint amennyit a matávnak fizet havonta a tvnet (bár az is lehet, hogy mint nem életszerű helyzetet -hogy valaki előfizet és 12 hónapig nem használja-  ezt buktával adná tovább a tvnet).
Mindegy, ameddig a betelepülni kívánó ISP-k is horror nagyker árakat kapnak, addig a kutya nem fog idejönni... :(
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel

#1373 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 15:51

na az axelero sem kutya... ha ők lennének a monortel helyzetében, simán tartanák ezeket az árakat, ebben biztos vagyok :(

#1374 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 21:46

Drágáim, olyan jót kacagtam! :D Gemini TV rulez.

Idézet

Nagyon sok akciónk van most , kábeltévére, telefonra, internetre, így most külön nem készültünk erre a rendezvényre. [...] ADSL Lighttól az ADSL III-ig nagyon sok akciónk van, DVD-t adunk ajéndékba vagy nyomtatót...

Aztán a "riporter" nyomatékosította az állítólag ügyfélszolgálatos nőben, hogy ugye a fantasztikus akció az ADSL I-től jár, a fantasztikus előfizetők pedig fantasztikus áron fizethetnek elő rá.

Csatolt fájl:

#1375 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 21:59

Idézet: lazac - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 21:46

Drágáim, olyan jót kacagtam! :D Gemini TV rulez.

Aztán a "riporter" nyomatékosította az állítólag ügyfélszolgálatos nőben, hogy ugye a fantasztikus akció az ADSL I-től jár, a fantasztikus előfizetők pedig fantasztikus áron fizethetnek elő rá.

Ahogy a faterom mondaná: "Hagyjuk már Arankát..." :D

#1376 Felhasználó inaktív   biafra 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:29

A hölgy tényleg ügyfélszolgálatos, méghozzá Dabason.
Tőle kaptam a letelt 3 év előfizetésemért a nyomtatót.
Írt alá még más is 1 évre?

#1377 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 15:10

Ismeros osszeg a T-Online uj ajanlataban: 12900 Ft... ;) Multimédia/WLAN csomagok

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1378 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 08:58

Idézet: Samott - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 16:10

Ismeros osszeg a T-Online uj ajanlataban: 12900 Ft... ;) Multimédia/WLAN csomagok

Az a baj, hogy a 6500 Ft. is ismeros valahonnan /chello light/...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1379 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:06

Sziasztok!

Nektek minden oké a nettel? Nekem két napja csak esik-kel(szakad ha kell ha nem)... :(

#1380 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 19. 08:12

Idézet: dlt - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:06

Sziasztok!

Nektek minden oké a nettel? Nekem két napja csak esik-kel(szakad ha kell ha nem)... :(

Így igaz, de amikor megy és "jó helyről" töltök le akkor megy még 1M< ...
Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.