HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Horny88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 19. 22:59

Most nálam is jó. Olyan, mintha csúcsidőben nem lenne frankó... bár elég érdekes.

#962 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 19. 23:43

Bizta megartott az a hatalmas savszelemeles :p
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#963 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 09:07

2005 első negyedévében 384/64-es csomagot vezet be a monortel 8e bruttó alatti áron. Részletek itt: http://monorteltedraga.freeweb.hu (sokkal okosabbak azért nem lesztek ;))

Szerkesztette: Monortel te DRÁGA 2004. 12. 20. 09:08 -kor

Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#964 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 11:18

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 10:07

2005 első negyedévében 384/64-es csomagot vezet be a monortel 8e bruttó alatti áron. Részletek itt: http://monorteltedraga.freeweb.hu (sokkal okosabbak azért nem lesztek ;))

Ez a br 8 ezer alatti árat roppant irreálisnak elképzelésnek tartom. Miért menne most hirtelen fatáv ára alá monortel ha egyébként minden fronton drágább és ezen nem nagyon mutat hajlandóságot változtatni. A fatáv ezen ára nem listaár hanem akciós ami ma véget is ér. A listaár ugyaúgy ~10 rongy marad ahogy az akció előtt és alatt is volt. Az hogy nettó 8 már reálisabb ezzel fatáv árszintjére másznak olcsó csomagban, de a bruttó 8-nak nem jósolok túl nagy jővőt.

#965 Felhasználó inaktív   Horny88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 13:07

Hát igen a 8 ezres net nagyon meseszerű az mtt-től szerintem inkább a nem akciós árra gondoltak, vagy esetleg nettó 8  :think:

Szerkesztette: Horny88 2004. 12. 20. 13:11 -kor

#966 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 14:13

Idézet: shabba - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 12:18

Ez a br 8 ezer alatti árat roppant irreálisnak elképzelésnek tartom. Miért menne most hirtelen fatáv ára alá monortel ha egyébként minden fronton drágább és ezen nem nagyon mutat hajlandóságot változtatni. A fatáv ezen ára nem listaár hanem akciós ami ma véget is ér. A listaár ugyaúgy ~10 rongy marad ahogy az akció előtt és alatt is volt. Az hogy nettó 8 már reálisabb ezzel fatáv árszintjére másznak olcsó csomagban, de a bruttó 8-nak nem jósolok túl nagy jővőt.

Nem ér véget. A mostani akció az igen, de amúgy afaik a teljes 2005-ös évre biztosítja az isp-knek a matáv a 25% díjcsökkentést. Tehát aki később lép, az annyit bukik, hogy nem 12 hónapot netezett alacsonyabb áron, hanem mondjuk 9-et. És nem megy a matáv ára alá mert a 7900-as 512 nem nálam nem drágább, mint a 384 pl 7500-ért. Én már csak ilyen kis reálértéken számolgatós vagyok ;)

A Monorteles 8 ezer alattnál az 0ssyeg bruttó, többször is meghallgattam :). A Monortel eddigi tevékenységét és hozzáállását ismerve nálam is utopisztikus gondolat határát súrolja a 8 ezer alatti 384-es adsl ár ezért is írtam, hogy kíváncsi vagyok a kisbetűs részre ;)

Szerkesztette: Monortel te DRÁGA 2004. 12. 20. 14:15 -kor

#967 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 15:32

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 15:13

Nem ér véget. A mostani akció az igen, de amúgy afaik a teljes 2005-ös évre biztosítja az isp-knek a matáv a 25% díjcsökkentést. Tehát aki később lép, az annyit bukik, hogy nem 12 hónapot netezett alacsonyabb áron, hanem mondjuk 9-et.

Sajnos ezt rosszul tudod. A fatáv nem a 2005-ös egész évre adott teljes körű 25%-os nagyker kedvezményt, ezt csak a november 1 és december 20 közötti akcióban szerződött új ügyfelek vehetik igénybe. Azok akik előtte vagy utána szerződtek azokra nem vonatkozik Persze új akciók még lehet ahogy eddig is voltak, hogy első 3 hónap ingyen vagy a mostani 25%-os újra vagy 1 éves Nat Geo előfizetés lesz az kérdéses, árban minden esetben az összesnél pont ugyanannyit áldoz egy ügyfélre a fatáv beetetési költség gyanánt. Jővőre nagy valószínűséggel nem ezekre az akciókra fognak koncentrálni hanem az új forgalomkorlátos és olcsóbb csomagok körüli reklámkampányra fognak pénzeszközöket mozgósítani.

http://www.sajtoszob...=notice&id=2342

Idézet

És nem megy a matáv ára alá mert a 7900-as 512 nem nálam nem drágább, mint a 384 pl 7500-ért. Én már csak ilyen kis reálértéken számolgatós vagyok ;)

Azok akik árérzékenyek és a többség ilyen az hogy mekkora a sebesség elég másodlagos tényező, számukra az a fontos a legkisebb csomag milyen áron elérhető. Épp ezért lesznek majd népszerűek a forgalomkorlátos de olcsóbb alternatívák. A sebesség tényező az árban egyébként sem egy lényeges költség tényező, ennek inkább hagyománya van hogy ettől teszik függővé az árazást a lényegi költséget a generált forgalom adja(ezért kerülnek sokban HC userek a szolgáltatóknak). Szóval egy kispénzű user nem nagyon fogja izgatni a te reálértékes számolgatásod, neki az a lényeg ha tud rá 8 rongyot számmi akkor azért kapjon is netet a piacon az számára másodlagos szempont hogy 384 vagy 512kbps sebességű lesz.

#968 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 15:46

Idézet: shabba - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 15:32

(a matavnal) Jővőre nagy valószínűséggel nem ezekre az akciókra fognak koncentrálni hanem az új forgalomkorlátos és olcsóbb csomagok körüli reklámkampányra fognak pénzeszközöket mozgósítani.

Ilyen csomagot a monortel nem is csinalhat ha jol tudom (a palyazati penznek ez volt az egyik feltetele)... pedig sok embernek eleg lenne egy nehany GB korlatos csomag is.

Samott

Szerkesztette: Samott 2004. 12. 20. 15:46 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#969 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 15:58

Az akció valóban huszadikáig tartott, de máris itt az újabb:

Kedves Felhasználónk!

Év végi akciónkkal szeretnénk mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog újévet
kívánni, melynek keretében 2004 december 30-ig leadott megrendelések esetén az
ADSL hozzáférést belépési díj nélkül, 2005 év végéig rendkívül kedvező áron
biztosítjuk:

ADSL 512:  5.977Ft
ADSL 1024: 7.275Ft
ADSL 1500: 8.917 Ft
.... /swi, nettó/

Szóval majd megnézed holnap az akciókat, hasonlókat fogsz találni, meg még januárban is.

Korlát, nem korlát: Samott kolléga rátapintott a lényegre ;) Ezért is vagyok nagyon kíváncsi a kisbetűkre. Mert ha azt mondják, hogy 10 giga limit a 384-re, akkor szabályos, nem szabályos, ám legyen.  De ha mittudomén, azt mondják, hogy 3 giga, akkor lehet, hogy páran szélsebesen nekiállnak kérdezősködni az IHM-nél, hogy akkor hogy is volt az a pályázati kiírás?

#970 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:31

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 16:46

Ilyen csomagot a monortel nem is csinalhat ha jol tudom (a palyazati penznek ez volt az egyik feltetele)... pedig sok embernek eleg lenne egy nehany GB korlatos csomag is.

Samott

Ha továbbra is kínálatban marad olyan csomag ami forgalomkorlátlan és így megfelel a pályázati kiírásnak akkor nem tudom mi a gond. Attól mert bevezetnének fogalomkorlátos csomagokat is olcsóbban csak a kínálatot bővítik, ehhez pedig joga van a cégnek. Az a 70 milliós tétel nagyon kis csepp az össz beruházásban, most ezzel megbénítani egy cég jővőbeli fejlődését az idők végezetéig elég nonszensz lenne.

Monortel te DRÁGA:

Mellesleg ha az ember nagyon nekiállna jogászkodni az is előkerülhetne volt-e hasonló kitétel fatávnak nyűjtott állami dotálás során és ha nem miért, mi a megkülönböztetés alapja? Bár már maga az egész dotálás nagyon messze a volt a szabályostól(ugye VÉLETLENÜL pont csak egy cég tudott megfelelni a feltételeknek)

Az IW lehet ezt a 10 napot bevállalja saját veszteségének kontájára így próbál a holtidőszakban előfizetőkhöz jutni. Én nem tudok róla hogy a fatáv meghosszabította volna nagyker kedvezmény futamidejét.

#971 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 17:05

Nemtom, en ugy ertelmeznem a dolgot, hogy ahol az allami penzbol fejlesztest hajtottak vegre, ott nem nem lehet korlat. Tehat max az lehetne, hogy ramutatnak 5 telepulesre, hogy ott koltottuk el a 75 millat, ott nincs korlat, mashol meg igen. Ez meg viszont a versenytorvenybe utkozne ;) /azonos tipusu vevo megkulonboztetese, vagy mi/. Sz'al en is kivancsian varom mi lesz ebbol  a 384-es csomagbol :)
Archív:

#972 Felhasználó inaktív   Robotka 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 20. 19:31

Sziasztok!

Olvastam, h másoknál is jelentkezett az a jelenség, h 1 bizonyos idő után egész 1xerűen, nem megy tovább a p2p letöltés. Jelen esetben a DC-ről beszélek. 1xerűen nem tudom elképzelni, h ezt, h csinálják a szolgáltatók.... Le tudják ezt tiltani, vagy mi a ..... Már több ilyen emberrel beszéltem, akiknek ugyan ez volt a problémája. Ez így azért elég gáz lesz a jővőre nézve. Ezt is csak mi szívhatjuk meg monorosok... Ehhh
Na, szal kinek van vmi kézzel fogható 5lete, h mitől lehet ez? Remélem ez nem lesz innentől kezdve állandó jelenség.  :(

#973 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 21:43

felig off: A UPC topikban is a p2p akadozasa miatt anyaznak.
Archív:

#974 Felhasználó inaktív   Latyakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 21:51

Globális katasztrófa előtt állunk akkor.  :fear:
Az a mókás hogy napközben néha megy, de igy este egy nagy nulla, mint most is.  :reklamacio:

Jah, és p2p-nél egyfolytában timeout-ot ir ki, bezzeg a pingem továbbra is 10-12.  :think:

Szerkesztette: Latyakos 2004. 12. 20. 21:52 -kor

Háborúzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért.

#975 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 23:30

Én ugyan nem DC-t használok, hanem Shareaza-t, de azzal most nincs baj. 5 szerveren lóg éppen...

#976 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 10:42

emule megy szinte mindig, viszont a torrentek behalnak este, olyan szinten hogy még magukat a torrent fileokat sem tudom letölteni.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#977 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 11:22

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:42

emule megy szinte mindig, viszont a torrentek behalnak este, olyan szinten hogy még magukat a torrent fileokat sem tudom letölteni.

Olvass bele a HWSW nyitóoldalába. Zero Torrencia.  :)
www.kevenet.hu

#978 Felhasználó inaktív   Robotka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 19:00

"... Több szolgáltató korlátozza a bittorent elérést

Több kissebb internetszolgáltató, többek közt a "Shaw communications" korlátozza, vagy teljes letiltja a bittorrent protokol alapértelmezés szerinti portjait. Az ok kifejezetten prózai: a vállalatuk teljesítőképességük határán vannak. A Shaw vezetője szerint mióta a bittorrent megjelent az emberek kezdik kihasználni a nagy sávszélességű vonalakat. Ezeket abban a tudatban adták el, hogy senki nem használja ki teljesen a sávszélességet legfeljebb rövid időre, addig mára a 2 Mbit/s-nél nagyobb sebességű vonalak forgalmának a 80%-át az USA-ban a bittorrent kommunikáció teszi ki...."

Ezért hal be nálunk is 1 idő után a p2p letöltés??
:confused:

#979 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 19:20

Idézet: Robotka - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 18:00

"... Több szolgáltató korlátozza a bittorent elérést

Több kissebb internetszolgáltató, többek közt a "Shaw communications" korlátozza, vagy teljes letiltja a bittorrent protokol alapértelmezés szerinti portjait. Az ok kifejezetten prózai: a vállalatuk teljesítőképességük határán vannak. A Shaw vezetője szerint mióta a bittorrent megjelent az emberek kezdik kihasználni a nagy sávszélességű vonalakat. Ezeket abban a tudatban adták el, hogy senki nem használja ki teljesen a sávszélességet legfeljebb rövid időre, addig mára a 2 Mbit/s-nél nagyobb sebességű vonalak forgalmának a 80%-át az USA-ban a bittorrent kommunikáció teszi ki...."

Ezért hal be nálunk is 1 idő után a p2p letöltés??
:confused:

remélem. Szvs minden szolgáltató korlátozza a p2p forgalmat ,csak ezt a nagyoknál - egyenlőre - nem veszed észre. Mi is most fogjuk megcsinálni. Akinek meg nem tetsztik, kereshet mást. Nem fog találni. Mellesleg még mindig messze a garantált felett vannak a sebességek. Alapvetően nem a monorteles kiesésről beszélek.
www.kevenet.hu

#980 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 01:25

Szvsz. manapság a moviez, warez, gamez, stb.. tartja el az egész internetet.
Nyugodten ki lehet mondani, hogy manapság erre van alapozva az egész (persze nem mondja ki senki) és hogyha ezeket teljesen meg lehetne szüntetni, akkor igencsak megcsappanna az előfizetők száma ("nagyon" szélessáv).
Pl. a DVD írók sem lennének ilyen olcsók, ha feltörhetetlen kódolásúak lennének a filmek.
És ezt a DVD gyártók, az ISP-k, stb. nagyonis jól tudják!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.