HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Horny88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 22. 09:35

Jól fognak kinézni ezek a "korlátlan" internet hozzáférések ha 1 idő múlva már csak a 80-as port lesz szabad és ott is a fél világ ki lesz szűrve :p  De igazából ez olyan dolog amit szerintem kár erőltetni, mert úgy is a másik oldal is ki fog találni valamit, pl van olyan p2p kliens ami random portot használ. És ami rohadt zavaró, hogy néhány játáknál is bezavar ez a szarakodás, mert 1 csomó szerver nem elérhető amikor ilyen holtidőszakvan.

#982 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 22. 09:38

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 19:20

...minden szolgáltató korlátozza a p2p forgalmat ,csak ezt a nagyoknál - egyenlőre - nem veszed észre. Mi is most fogjuk megcsinálni. Akinek meg nem tetsztik, kereshet mást.

Szeretem ezt a felhasznalobarat hozzaallast... melyik ceg is ez, hogy messzirol elkeruljem? (Egyebkent megtehetitek? Nem feltek, hogy egy elegedetlen ugyfel a gatyatokat is leperli rolatok?)

Samott

ui: megjegyzem nem vagyok nagy p2p felhasznalo, de gusztustalannak tartanam ha onkenyesen megfosztana a szolgaltatom barmitol is ami az "internethez" tartozik... ;)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#983 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 09:47

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 8:38

Szeretem ezt a felhasznalobarat hozzaallast... melyik ceg is ez, hogy messzirol elkeruljem? (Egyebkent megtehetitek? Nem feltek, hogy egy elegedetlen ugyfel a gatyatokat is leperli rolatok?)

Samott

ui: megjegyzem nem vagyok nagy p2p felhasznalo, de gusztustalannak tartanam ha onkenyesen megfosztana a szolgaltatom barmitol is ami az "internethez" tartozik... ;)

Nem, nem felek, sot mas sem, mert minden aszfben benne van, hogy a fair use policy megsértése korlátozásokat vonHAT maga után. Egyébként meg nem véletlenül írtam a garantált sávszélt. Ne felejtsük, hogy az 512-es dsl-en is 128k  a garantált sávszél. TEhát simán megteheti az isp, hogy a p2p forgalmat cska a garantált szinten engedélyezi. Persze amíg nincs rászorítva, nem fogja, mert ügyfelet veszít. De egy idő után inkább bukja a hc dl ügyfelet, mint 5 másik normál internet használót.

A p2p forgalom most is szét van választva a szolgáltatóknál, és a sor végén van a qos-ben.

Az internetet pedig nem a p2p tartja el. A nagy csomagok bevezetésével a szoálgtatók egy picit vissza tudnak szedni abból a veszteségből ,amit a p2p hc userek okoznak, de ez nem sokáig lesz elég. Ezért lesznek koráltok, mindegy ,hogy sebesség, vagy forgalom. Valamit lépni kell, különben a világ sávszéle nem elég.

Szvsz amit írtam felhasználóbarát. A többségi felhasználók barátja.

Az idealista megoldás persze az olcsó dvd és game, aztán mindenki vegye meg. De ez még messze van.
www.kevenet.hu

#984 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 10:04

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 9:47

A p2p forgalom most is szét van választva a szolgáltatóknál, és a sor végén van a qos-ben.

Ezzel nincs is problemam... termeszetesen legyen nagyobb prioritasa a hagyomanyos internet alkalmazasoknak, de mint irtam, nem hiszem hogy jo megoldas az ha onkenyesen letiltanak nehany portot/alkalmazast. A "fair use policy" meg nem hiszem, hogy tartalmazza azt, hogy nem tolthetek le - akar linux disztribuciokat - bittorrent klienssel... es persze naiv gondolat azt hinni, hogy csak a "hc dl" ugyfel hasznal p2p-t... ;)

Tudod, ertelmes adatforgalmi korlattal nincs problemam (pl. a monortel 30GB-os korlatja szerintem meg az atlagon felul felhsznalot sem korlatozta volna), de hadd dontsem en el, hogy mire hasznalom a netet amiert nem keveset fizetek... egy vallalati proxyn termeszetes hogy szurnek mindenfelet... de otthon, ahol sullyos penzeket fizetek ki a kapcsolatert, nem turom el hogy barki is ilyen modon korlatozzon.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#985 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 10:06

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 9:47

Az idealista megoldás persze az olcsó dvd és game, aztán mindenki vegye meg. De ez még messze van.

Nem, mert ami megeri, azt mar most is megveszem... amit letoltottem, kiprobaltam es nem tetszett azt meg olcson se vennem meg.

Samott

#986 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 11:51

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 9:04

Ezzel nincs is problemam... termeszetesen legyen nagyobb prioritasa a hagyomanyos internet alkalmazasoknak, de mint irtam, nem hiszem hogy jo megoldas az ha onkenyesen letiltanak nehany portot/alkalmazast. A "fair use policy" meg nem hiszem, hogy tartalmazza azt, hogy nem tolthetek le - akar linux disztribuciokat - bittorrent klienssel... es persze naiv gondolat azt hinni, hogy csak a "hc dl" ugyfel hasznal p2p-t... ;)

Tudod, ertelmes adatforgalmi korlattal nincs problemam (pl. a monortel 30GB-os korlatja szerintem meg az atlagon felul felhsznalot sem korlatozta volna), de hadd dontsem en el, hogy mire hasznalom a netet amiert nem keveset fizetek... egy vallalati proxyn termeszetes hogy szurnek mindenfelet... de otthon, ahol sullyos penzeket fizetek ki a kapcsolatert, nem turom el hogy barki is ilyen modon korlatozzon.

Samott

Senki nem korlátozza az otthoni kapcsolatodat sem. Van egy garantált sávszél, amit megkapsz. ezen felül ha van szabad sácszél, kapszbelőle. Ha nincs, nem kapsz. A p2p-rel ua. a szitu, csak ott hamarabb elfogy a p2p-re allokált sávszél, és nem fog többet adni rá a szolgáltató.
A p2p userek 99%-a pedig igenis illegális forgalmat generál. A linux iso-kat letöltheted ftp-n is, ahhoz nem kell p2p. Jah, persze csak a terheléselosztás miatt kell. Na ne.
www.kevenet.hu

#987 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:06

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 11:51

A p2p userek 99%-a pedig igenis illegális forgalmat generál.

Nem hiszem, hogy a szolgaltatonak joga van megvizsgalni, hogy mit forgalmazok... nem hiszem, hogy torvenyes bizonyos szolgaltatasokat ilyenmodon korlatozni/tiltani. Ha elfogy a savszel akkor tobbet kell venni... ha a "hc dl" felhasznalok "eleszik" a savszelt az atlagosak elol, akkor ezeket a "hc dl" felhasznalokat kell korlatozni... de nem minden egyes usert! (lasd chello 30GB korlat: adott penzert, adott savszelen, adott adatmennyiseget forgalmazhat a user)

Samott

ui: megintcsak hozzatennem: nem vagyok "hc dl" p2p felhasznalo...

#988 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:33

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 11:06

Nem hiszem, hogy a szolgaltatonak joga van megvizsgalni, hogy mit forgalmazok... nem hiszem, hogy torvenyes bizonyos szolgaltatasokat ilyenmodon korlatozni/tiltani. Ha elfogy a savszel akkor tobbet kell venni... ha a "hc dl" felhasznalok "eleszik" a savszelt az atlagosak elol, akkor ezeket a "hc dl" felhasznalokat kell korlatozni... de nem minden egyes usert! (lasd chello 30GB korlat: adott penzert, adott savszelen, adott adatmennyiseget forgalmazhat a user)

Samott

ui: megintcsak hozzatennem: nem vagyok "hc dl" p2p felhasznalo...

Nem vizsgálja. Nincs rá szüksége. Másrészt megteszik helyette mások. Mégegyszer mondom: megkapja minden user a garantált sávszélt. Az, hogy mennyit tudsz elérni a maximálisból, eseti. A sávszelet meg akkor vesz a szolgáltató, ha megéri, és ha tényleg elfogy. Nem, nem minden usert korlátoznak. Bár a kolátozásnak sok fajtája van, ez technikai kérdés. Amíg a p2p forgalom nem volt szétválogatható, vagy nem voltak olyan routerei a szolgáltatóknek, addig a bruttó adatforgalom volt a meghatározó, illetve nem adtak ki nagyobb sávszélt. Mostanr minden szolgáltató (a normálisabb kicsik is) tudd forgalom minőség szerint szabályozni.
Once again: senki nem korlátozza a sávszéledett, a garantált sávszélt megkapod.
www.kevenet.hu

#989 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 13:21

Csakhogy nem a garantált sávszélt kéne hangoztatni, mert szerintem 128k-s kapcsolatot senki nem fog 10 ezerért venni. Ja, hogy néha megy gyorsabban is? Persze a szolgáltatók hülyék lennének úgy reklámozni, hogy "128 kbit ami akár 768-ra is felmehet", mikor reklámozhatják 768k-s netnek, és az ÁSZF egy eldugott pontjára 8-as betűmérettel beírják, hogy bizony, bizony csak 128k a garantált, ha a fölött van akkor az ügyfélnek kuss. A prioritás teljesen okés, kapják a legtöbb sávszélt a játékosok, mert nekik fontos a stabilitás, után közvetlenül jöjjön a web, mert mégiscsak azt használják legtöbben, és a sor legvégén legyen a p2p, ráér az az akármilyen cucc lejönni. Nem is a prioritással, hanem - ahogy Samott is mondta - a korlátozással van baj.

Ha kint lenne nyíltan a weboldalon, a szolgáltatás tulajdonságainál, hogy "a szolgáltató a p2p alkalmazásokhoz kevesebb sávszélességet ad" akkor semmi gond nem lenne. A gond az, hogy a kedves ügyfélnek ezt akkor kell megtudni, amikor lekorlátozzák/felszámlázzák neki a pluszt. Mert én, mikor az MTT ügyfélszolgálaton megrendeltem az ADSL-t, és kértem egy ÁSZF-et, hogy szeretném elolvasni itt helyben, akkor azt mondták hogy fent van a neten (értitek: most akarok netet, de azért ott nézzem meg, majd ha előfizettem), nézzem meg ott.

Persze ez nem csak az ISP-k sara, mindenki ezt csinálja. "A doboz felnyitásával elfogadja a szerződést, ami a doboz belsejében van. A dobozt kizárólag vásárlás után lehet felbontani!"

Értem én a Ti aggályaitokat is. De lássuk be, jelen pillanatban a netezők fele azért fizet elő szélessávra, hogy így meg tudjon szerezni olyan dolgokat, amiket egyébként nem tudna megfizetni. Persze vannak elvből warezolók, akik ha 500 forint lenne egy játék se vennék meg, de én pl. 2-3000 forintért nagyon szívesen megvennék játékokat (mint ahogy azt a Diablo2-vel is tettem anno). Azt is figyelembe kell venni, hogy egy 50-60 ezer forint fizetésű ember egyszerűen nem engedhet meg magának 15 ezer forintért egy játékot, de 10 ezerért sem.
Persze tudom, a videojáték luxuscikk. A számítógép, a tévé is, a mikrohullámú sütő is. Éljen a nomádság!
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#990 Felhasználó inaktív   Cikász 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 14:21

Én ugy gondolom, hogy az adott szávszélességet ugy használom ki ahogy akarom!!!!  Ha egy szolgáltató azt mondja, hogy 768-at ad akkor ne rinyáljon , hogy az maradéktalanul kivan használva...

#991 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 15:43

Idézet: Cikász - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 15:21

Én ugy gondolom, hogy az adott szávszélességet ugy használom ki ahogy akarom!!!!  Ha egy szolgáltató azt mondja, hogy 768-at ad akkor ne rinyáljon , hogy az maradéktalanul kivan használva...

Persze ennek is meg lehet felelni 100%-osan, de olyan hálózatot is kell hozzá építeni ami ezt a maximális terhelést bírja. Csak aztán nem csodálkozz ha bérelt vonali áron árulnák ez után a netet.

Ha viszont csak úgy építenének netet hogy ezeket a szempontokat maximálisan betartják akkor nagyon kevés embernek lenne ez megfizethető a szolgáltatás, ráadásul a netezők 98%-a részéről ilyen igény fel sem merül szóval felesleg is lenne olyan igényeket kiszolgálni amik nagyon speciálisak és kis számban van rájuk szükség. De a szolgáltatók elég rugalmas ilyen jellegű igényeket a mai napig is kiszolgálnak, bérelt vonalat bárhol vehetsz csak fizesd meg az árát.

Az internet nem erről szól, hanem a hálózati erőforrások közös és optimális felhasználásáról. Ez teszi árban elérhetővé.

#992 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 17:06

Khmm, valamiert mindenki hajlamos elfeledkezni arrol, hogy a 768 az a maximalis elerheto letoltesi sebesseg amihez tartozik egy garantalt letoltesi sebesseg ami a tok tudja mennyi, tessek megkeresni az aszf-ben, de modnjuk 384 lehet, vagy 256 ;) Tehat szovegelni csak akkor lehet, ha a garantalt savszel alatti a kapcsolatod.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#993 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 17:49

Idézet: Cikász - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 13:21

És ha szolgáltató azt mondja, hogy 128k-768k között lesz a sávszéled és tényleg a között van, akkor ér rinyálni?
www.kevenet.hu

#994 Felhasználó inaktív   NetEasy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 21:35

Nálunk pl nincs forgalmi korlát, és nem is szűrjük a P2P forgalmat. Nem látom, hogy miért kéne. Olyan árakat kell kialakítani, amiből megéri a szolgáltatónak SZOLGÁLTATNI, és nem korlátozni.

#995 Felhasználó inaktív   NetEasy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 21:38

EHT szerint az ÁSZF-et kötelesek önköltségi áron az ügyfélszolgálati irodájukban kinyomtatni neked. Vagy ingyen elolvashatod az üfsz-en.

#996 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 21:59

Hogy arrol mar ne is beszeljunk, hogy az ASZF az elofizetoi szerzodes elvalaszthatatlan resze /gy.k. kapni kell egyet a szerzodes melle/. Ha esetleg hulyeseget mondtam, majd rafogom a telapora, de igy remlik :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#997 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:44

Én is csak akkor kaptam meg az ÁSZF-et (CD-n!) miután a szerelő már bekötötte az ADSL-t... :D

#998 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 13:36

Idézet: NetEasy - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 20:35

Nálunk pl nincs forgalmi korlát, és nem is szűrjük a P2P forgalmat. Nem látom, hogy miért kéne. Olyan árakat kell kialakítani, amiből megéri a szolgáltatónak SZOLGÁLTATNI, és nem korlátozni.

Hát ez a 256-os csomagokkal még csak hagyján, de a 3Mbps csomagnál hamar elfogy az a külföld. Ha nem szabályozol, az a te dolgod, de hamar vége lesz a dalnak, mert vagy nem tudsz elég gyors csomagot adni olcsón, vagy olyan terhelsét kapsz az ominózus néhány százaléktól, hogy leakadnak az ap-k. A sebességet pedig - legalábbis a nagyfaluban - fokozni kell, mert különben elmennek az ügyfelek. Főleg ha nincs hűségnyilatkozat.
www.kevenet.hu

#999 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 13:41

Idézet: DarkChild - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:44

Én is csak akkor kaptam meg az ÁSZF-et (CD-n!) miután a szerelő már bekötötte az ADSL-t... :D

Pontosan erről beszéltem én is...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1000 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 14:43

Helló Finyúk!

Samott, Cilász, HavocS! Teljesen igazatok van! Meg kellene már szüntetni a régi, bolsevista (a lehető legrosszabb értelemben vett bolsevista) szemléletet, miszerint: ellenőrizlek mert LÉTEZEL! Mindegy, hogy belőled él(ősköd)k!!!

A MONORTEL ezt megteheti mert meg engedik neki (lásd: GVH, Fogy.Véd., stb)...
A Lajtán túl ezért EU eljárást indítanak a cég ellen, de ott össze tudnak fogni a FOGYASZTÓK mert nem MAGYAROK!!!

Próbáljátok meg itt összefogni a "jónépet" mindjárt ki találják rólad, hogy érdeked van belőle....
Na persze az van, érdekem fűződik hozzá, de nem csak nekem, hanem valamennyiőknek, csak fel kéne ismerni...
Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.