HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Robotka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 17:19

Ezt 1xűen nem hiszem el, h erre kell hazajönnöm: Connection timeout !!!
A tö...m ki van már ezzel az internettel, se hétvégén, se hétköznap, hát ilyen még a mesékben sincs, mint ami itt uralkodik mostmár....  :mad:  :reklamacio:
Nem tudom felfogni, h mitől lehet az, h ha nekem nem megy akkor másnak meg megy. Ha meg neki nem akkor meg nekem... Ezt most már ki kéne deríteni, h tudatos korlátozás vagy 1xűen nem tudnak ők se kezdeni ezzel semmit, csak néznek mint....  :think:

#1062 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 17:54

Nos, már én is untam a dolgot, úgyhogy egyik ismerősömmel kiokosítottam magam, de sajna csak annyit mondhatok, hogy ez a dolog NEM véletlen!  Majd...

#1063 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:08

REccs all!

Szóval! Nekem a kazaa ++ f*szán megy, rátalóztam eminemre, kiadott vagy 5000 találatot, viszont a dc++ nekem se megy, igaz engem nem is érdekel, mert én ftp-zni szoktam :)
Ami engem nagyon-de nagyon idegesít az a pingek (ugylátszik csak nálam!!) b*szakodása. Már nagyon idegesít! :reklamacio:

Itt egy mostani példa:

www.bix.hu [194.38.118.50] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=31 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=29 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=28 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=28 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=59 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=73 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=18 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=13 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=13 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=22 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=24 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=24 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=22 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=21 ms TTL=57
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=27 ms TTL=57

194.38.118.50 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 15, fogadott = 15, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 13ms, maximum = 73ms, átlag = 28ms

Na tessék!  :reklamacio:

Hmmm, nem tudom, de sztem ez NEM ÉR MEG HAVI 13 EZRET 2 ÉV HŰSÉGGEL!!!  :confused:  :reklamacio:
Ennyi pénzért 3 megabites chellot kapok, fix 7 ms-el.... Igaz ez nem éri meg a hightcore downlodereknek havi 50 giga limittel  :D

Hívogatni ping ügyben, nem tudom, hogy hívogassam e, mert ugy hetente csörög a telefon, és már én érzem magam hülyének :) De ha mellettem áltok és ti is hívjátok akármiylen ürüggyel pl. ping :), akkor egyefene HuniPapa a nyeregbe ül!  :smoker: :cool:

HuNReal

#1064 Felhasználó inaktív   koki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:21

Próbáljátok megpingelni vmelyik hubot amikor nem tudtok kapcsolódni! Nálam kb minden negyedik ping elveszik. De még jobb a pathping parancs az megmutatja azt is,hogy hol van a gond. Utána lehet reklamálni az eszköz tulajdonosánál. Szerintem műszaki probléma és nem szándékos. Persze nem akarom védeni a mi kis "drága" szolgáltatónkat.

#1065 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:22

hogy miért van ez? hát ezért.
A UPC nagyon okos volt, és kiosztott 1,5-3 megabites csomagokat, mindenki tölt mint a mérgezett egér, persze hogy már majdnem teljesen ki van használva az 1 giga/s-es gerincük. persze ezt is úgy oldják meg, hogy korlátozzák a legtöbb sávszélt igénylő dolgot, a p2p-t. ezért van az, hogy éjféltől reggelig működik.
egy biztos: itt az ideje a upc-nek sávszélt vásárolni, különben kitör a népharag.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1066 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:49

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 19:22

A UPC nagyon okos volt, és kiosztott 1,5-3 megabites csomagokat, mindenki tölt mint a mérgezett egér, persze hogy már majdnem teljesen ki van használva az 1 giga/s-es gerincük.

Mi az hogy majdnem? Deltol este 11-ig tobb is kellene, mint ami van... az az iv ott megtorik, es szepen le van vagva  teteje... az emelkedes es az eses szogebol kovetkezetve masfelszer-ketszer ennyi kellene, hogy csucsidoben is zokkenomentesen menjen a net.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1067 Felhasználó inaktív   Horny88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:53

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 20:49

Mi az hogy majdnem? Deltol este 11-ig tobb is kellene, mint ami van... az az iv ott megtorik, es szepen le van vagva  teteje... az emelkedes es az eses szogebol kovetkezetve masfelszer-ketszer ennyi kellene, hogy csucsidoben is zokkenomentesen menjen a net.

Samott

és azt még nem is említetted, h a backup-ot is bekapcsolták állandóra hasonló terheltségi adatokkal :)

Szerkesztette: Horny88 2005. 01. 03. 19:54 -kor

#1068 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:55

Levonva a konklúziót:
Gyerekek, itt az ideje írni egy emilkét a UPC ügyfélszolgálatának, hogy ugyanmár próbáljon meg úrrá lenni a hálózatán (illetve a Monornet hálózatán) kialakult kaotikus állapotokon.
Nekem már nemcsak a p2p nem megy, de mostmár a sima weboldalak is időnként csak második nekifutásra hajlandóak megnyílni, meg a 96 kbites internetrádió is időnként megszakad pufferkiürülés miatt. Szal' ez kezd tényleg ciki lenni.
A levél szövegét mindenki találja ki saját maga - úgyis csak egy szabvány formalevelet fogunk válaszként kapni, ami nagyjából arról szól, hogy "tudnak a problémáról és már dolgoznak rajta" :D
De hátha egy idő után a levelek mennyisége tényleges cselekvésre készteti őket :D
Amíg élünk, remélünk.
Én írok a héten egy mailt.

#1069 Felhasználó inaktív   szilard26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 20:29

szóval ezért nem megy az a ki*szott p2p. én meg már itt görcsölök, hogy nem jó a beállításokkal. még régebbi verziót is felraktam, hátha a legújabbat nemszeretik egyes hubok, de semmi. a jelenség ugyanaz mint bárkinél. gyerekek szerintem vonuljunk a monortel elé:) vagz ez nem is olyan vicces? mindenesetre én is felháborítónak tartom a 13 rugót ezért a szolgáltatásért, mert máshol egyí adoot sávszél olcsóbb, szinte bárhol nézem, vagy ezért az árért már 1500/512-öt adnak, és nem korlátozzák a p2p-t. Egy mailt vagy telefont azért én is megeresztek. de most komolyan tényleg ösze kellene fognunk és tenni közösen, mert így nem nagyon lesz változás. mondjuk vonuljunk a "székház" elé? vagy én is korlátozzam a 13 rugót, és ne fizessek be csak mondjuk 5-öt:) de néha ennyit sem ér. Annak örülök, hogy lesznek tavasztól más szolgáltatók is a körzetben, csak gratulálni tudok, így tovább, mert ha az lesz amit korábban írt valaki /6-8 e forint 512-vel/ akkor ok, ha megfelelő lesz a szolgáltatás minősége, egyből váltani fogok. de kifizetnék akár 13-at is vagy 15-öt 1500/512-ért

#1070 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 20:42

Aki dc-zik próbálkozzon a 80.98.138.80 -es ip címre csatlakozni. Egy mini mtt-s hub :-) A hubot Horny-nak köszönhetjük   :respect:

Szerkesztette: phsihodad 2005. 01. 03. 20:43 -kor

"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1071 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 21:01

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 19:42

Aki dc-zik próbálkozzon a 80.98.138.80 -es ip címre csatlakozni. Egy mini mtt-s hub :-) A hubot Horny-nak köszönhetjük :respect:

Nekem sikerült csatlakozni is, meg letölteni is...

#1072 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 21:07

mint mindenki másnak. ide. de sehova máshova :mad:

#1073 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 21:33

Én (ahogy már említettem) leginkább Shareaza-t használtam és én is azt hittem, hogy a progi sz*r. Vagy háromszor szedtem le és telepítettem újra, mire megvilágosodtam, köszönhetően ennek a topicnak :D
Biztos, hogy írok nekik (sztem a UPC-vel kezdem :) ), mivel még bő másfél évig a Monornethez vagyok kötve, szóval nem nagyon kacérkodhatok a majdan idejövő alternatív ISP-kel, p2p-t viszont használnék időnként ;)

#1074 Felhasználó inaktív   XTC_BSC 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 22:10

Hali!

Új felhasználó vagyok itt, visszaolvasgattam egy keveset, reagálnék egy-két dologra.
Mivel a Matáv megkapta a DT levedlett ADSL eszközeit képessé vált az előfizetői hálózatának bővítésére. Erre, mint az várható is volt, a többi szolgáltató sem akart lemaradni és ők is bővítésbe kezdtek. Persze, jó magyar szokás szerint ezt nem követte alapos technikai előkészítés, hanem "Ha a köcsög Matáv bővített, nekünk is kell" alapon a menedzsment eldöntötte, hogy kell és kész. Persze ezt a bővítést az ügyfelek - köztük én is - igyekeznek minél jobban kihasználni. És most jön a probléma. A UPC gerinchálózata még úgy ahogy bírja is a dolgot, viszont a BIX és nemzetközi vonalak tekintetében vannak problémák (a BIX-vonaluk csúcsidőben fullra van járatva, de a 2 nemzetközijük sem sokkal jobb). Nekünk MTT-seknek még sokkal rosszabb a helyzet, ugyanis nekünk minden Internetes forgalmunk először a UPC-hez kerül be és csak utána jutunk ki mind belföldre, mind külföldre.
Erre ugye nem lehetett mit tenni, valamit korlátozni kell és priorizálni kellett a forgalmat. (Mind a BIX, mind a nemzetközi vonal persze aranyárban mozog, tehát év vége felé nem lehet ilyeneket bővíteni, mert no money.) Viszont valahogy fogni kell a dolgokat. Ilyen esetben persze mindig a HTTP, HTTPS, FTP forgalom kerül előtérbe és a p2p alkalmazások valahol a sor végén kullognak. Megjegyzem, ez a priorizálás nem újkeletű már korábban is meglehetett a rendszerben, csak eddig nem volt olyan szintű a kimenő vonalak használtsága, hogy ezt bárki is észrevette volna.  Ez a korlátozás úgy működik -  valószínűleg - hogy a rendelkezésre álló sávszélesség szét van osztva az egyes queue-k között. A különböző forgalmak pedig az egyes queue-khoz vannak rendelve. (Ez sem újdonság, QoS-nek hívják.) Persze a sávszélesség nagyobb része a netezésre, FTP-zésre van allokálva és az egyéb dolgoknak csak kisebb hányad jut. Azaz ha teszem fel van a UPC-nek egy gigás BIX vonala és ebből 700 MB netre van allokálva belőle, és csak 300 MB az egyébre, akkor ha a net ki van tömve, az egyéb dolgok osztozzanak a saját 300 MB-jükön. (Persze ha a net nincs kitömve, akkor az egyéb forgalom elvehet abból a sávszélességből is és viszont.) Ebben az esetben viszont nem állna le minden p2p alkalmazás, csak lelassulna elképesztően. Én inkább azt gyanítom, hogy az MTT-UPC összeköttetés olyan szűk, hogy itt jóval drasztikusabb módszerekhez kellett nyúlni, egyszerűen teljesen tiltanak bizonyos forgalmakat csúcsidőben. Persze mindez csupán spekuláció...

Mi lehet erre a megoldás? Egyértelmű, hogy hetekig-hónapokig ezzel el lehet húzni a megoldást, de hosszabb távon mindenféleképp az MTT-UPC ök, illetve a UPC kimenő vonalainak (BIX, international) bővítése jelenhet csak megoldást. Reméljük, ezt minél előbb meg is lépik...
Addig is ügyeskedni kell. Keresni az alternatív megoldásokat.  :cool:

#1075 Felhasználó inaktív   koki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 23:44

Kedves XTC_BSC!

Lehet, hogy sok mindenben igazad van, de a Matáv esetében nem. A Matávnál dolgozok és azokat  a berendezéseket telepítem amikre Te azt mondod,hogy a DT levedlett eszközei. Sem az ATM-ek sem a dslamok nem a DT-től származnak, hanem a gyártótól. Pl egy 64 portos bővítő kártya több milla és akkor még nem beszéltem az egyébb költségekről. A Matáv ki tudja gazdálkodni? A Monortel nem?
Sajnos én is MTT területen lakok és talán én szívom legjobban a fogamat mert nekem 1M járna 4.000-ért Matáv területen.

#1076 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 07:16

a belföldi sávot felejtsük el, ugyanúgy nem megy magyar tracker/hub sem, kizárólag monornetes hostra lehetett kapásból csatlakozni (lásd feljebb).

#1077 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 07:17

jut eszembe: az ÁSZF-ben hol lehet megtalálni azt hogy a szolgáltató priorizálhatja a különböző felhasználási fajtákat?
érdekelne, még ha sejtem hogy benne is van (ekkora bakit már csak nem követnek el) kíváncsi vagyok milyen formában.

#1078 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 07:48

Idézet: koki - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 23:44

Sajnos én is MTT területen lakok és talán én szívom legjobban a fogamat mert nekem 1M járna 4.000-ért Matáv területen.

Itt az ideje elkoltozni... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1079 Felhasználó inaktív   koki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 11:55

Ezt a poént már sokszor hallottam a belső matávos fórumon  :confused: De már nem izgat. Amint lehetőségem lesz rá meg is teszem. De 2005-től a telcsi számla már a Matávtól jön (Pre Selection) és ajánlom nektek is a váltást megéri szerinem.

#1080 Felhasználó inaktív   koki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 11:57

megéri szerintem

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53