HDSNET miért vagyunk kiszolgáltatott helyzetben
Elküldve: 2004. 06. 22. 11:43
Levél megy az üfsz-hoz. Asszongy a mandró, biztos szar a kábelhálózat, majd felhívnak a tv-sek.
Tv-s fazon felhív, elregélem a gondjaimat, erre asszongya "ja, hát "pár" eldobott ping? az természetes..." Jó, itt hagytam abba a beszélgetést....
Újabb levél, küldtem nekik egy esti pinget meg egy reggelit. Érdekes módon, amikor "senki" nem használja a hálót, akkor minden ok. Na azóta válasz semmi. Úgyhogy most lett elegem, adsl megrendel és kész.
Egyértelműen látszik, hogy a sávszél bővítések óta van gond, sokat akart a szarka csak nem bírta a farka.....
Elküldve: 2004. 06. 23. 21:26
Idézet: Bazijoe - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:43
Levél megy az üfsz-hoz. Asszongy a mandró, biztos szar a kábelhálózat, majd felhívnak a tv-sek.
Tv-s fazon felhív, elregélem a gondjaimat, erre asszongya "ja, hát "pár" eldobott ping? az természetes..." Jó, itt hagytam abba a beszélgetést....
Újabb levél, küldtem nekik egy esti pinget meg egy reggelit. Érdekes módon, amikor "senki" nem használja a hálót, akkor minden ok. Na azóta válasz semmi. Úgyhogy most lett elegem, adsl megrendel és kész.
Egyértelműen látszik, hogy a sávszél bővítések óta van gond, sokat akart a szarka csak nem bírta a farka.....
Hihi BaziJoe, IRC-en 1 eve meg ugy orultel neki, hogy csak amelkodtam
Na akkor jo valtast, nekem bejott, tudod az allando sebesseg, es havi 5 perces allasido (nonstop logolva) talan kellemesebb, mint 20 ora es ugralo sebesseg
Elküldve: 2004. 06. 24. 13:58
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 22:26
Na akkor jo valtast, nekem bejott, tudod az allando sebesseg, es havi 5 perces allasido (nonstop logolva) talan kellemesebb, mint 20 ora es ugralo sebesseg
Naja, de 1 éve még nem is volt vele semmi gond...
Mindegy, tegnap hívtak, hétfőn kötik a yoookis adsl768-at.
Elküldve: 2004. 06. 28. 06:23
Idézet: Bazijoe - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 14:58
Mindegy, tegnap hívtak, hétfőn kötik a yoookis adsl768-at.
Majd szamolj be a tobbieknek - ne csak en tegyem/tettem -, mennyivel jobban jartunk
Sok sikert, es internet _elvezetet_ kivanok
Elküldve: 2004. 06. 30. 23:48
Először is a témához hozzászólva:
Nekem 4 napja van HDSNet előfizetésem, Home 3-as, az 1 MBPs nagyon csábító volt!
Szóval amit eddig én tapasztaltam az az, hogy a letöltési sebesség nagyon ingadozó, és ha csak egy programmal töltök le, akkor meg sem közelíti az 1MBps-t, nagyjából olyan 6-700 körül van, de ha két vagy három program, vagy két három szálon töltök le akkor frankón kihasználja az egész sávot!
És az is feltűnő, hogy maxos letöltés mellet gyorsabb a sima böngészés, mint ADSL-nél (ja Axeleros- 512/128-asról váltottam).
Egy kisebb hátrány, hogy az ügyfélszolgálatosok elég változékonyak, van amelyik bunkó, de van olyan amelyik segítőkész, viszont eddig a technikusokat nem sikerült elérnem pedig egész nap csörögtem nekik... hogy miért??
Kérdésem és egyben a NAGY hátrány:
Levelezés nem megy. Illetve felemás módon megy. Én nem Outlook Express-t használok, hanem Calypsot, hátha valaki ismeri... szóval szépen a freemailes címekhez használt smtp szerver nevét átírtam mail.axelero.hu-ról mail.hdsnet.hu-ra. Gondoltam ennyi és menni is fog (legalábbis az oldalukon ezt írták), de nem megy. Levelek lejönnek mind a freemailes, primpostás stb, egy szóval nem-HDSNet-es címekről, mind a HDSNet-es címekről.
A küldés viszont vagy csak a HDSNetes címekről, vagy csak HDSNetes címekRE működik! Ez komoly! Hogyha freemailesről HDSNetes címre írok az simán megy, de akármilyen más címre próbálok nem megy. Már mindenféle állítást próbáltam (port számának megváltoztatása, alternatív belépés használata, titkos autetntikáció stb.) de sajnos még mindig nem megy. Az ügyfélszolgálaton is tanácstalanok voltak és a műszakisok számát adták meg, hogy majd ők segítenek. Na azóta segítenek, mert két telefonszámon 11-től 19 óráig senki nem volt hajlandó felvenni.... feszített munkatempó lehet feléjük!
Szóval esetleg tud valaki valamilyen megoldást erre a levelezős mizériára? Azért néha küldenem is kéne emailt is!
Előre is köszi!
Mister K.
Elküldve: 2004. 07. 08. 08:53
https://forum.hwsw.h...22199&hl=hdsnet
Az utóbbi időben sokkal kevesebb panasz van rájuk.
Állatvédő.hu
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi
Elküldve: 2004. 07. 08. 09:46
Idézet: Mister K - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 0:48
Be kell állítanod az smtp postafióknál a hdsnetes felhasználódat és jelszavadat. Anélkül nem tud csatlakozni az smtp szerverhez.
Állatvédő.hu
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi
Elküldve: 2004. 07. 22. 07:21
Idézet: Grof - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 8:46
Szia Grof!
Igazad van, ezt nem írtam, és eléggé úgy tűnhetett, hogy tényleg csak az smtp címét írtam át, de természetesen úgy gondoltam, hogy a felhasználónévvel és jelszóval együtt.
Bár ilyen egyszerű lett volna a megoldás, de miért is lett volna??
Naszóval kiderült, hogy domain szűrés van a hdsnet smtp szerverén, ezért nem enged semmilyen más címről emailt, csak hdsnetes címől..... kérdezem a műszakis srácot, hogy akkor most mi van? Azt mondta freemailes címekre van megoldás.... azt inkább le se írom, olyan hatásfokkal működik (és ráadásul csak Outlook Expresszel amit gyűlölök)
Utána kérdezem és mi van ha nem csak freemailes címem van?? Kérdezi hogy milyen op rendszerem van, mondom XP Pro. Ja, akkor arra van megoldás, hogy saját SMTP szerverem legyen és akkor bármilyen címről bárkinek küldhetem, még ma elküldi a leírást az emailcímemre.... na azóta várok erre a titkos megoldásra, azóta már rájuk telefonáltam, kb egy hete akkor is aznapra ígérték, de semmi....
Viszont utánaolvasgattam és sorstársakra leltem, akik a "Postcast Server" nevű progit ajánlották.
http://www.postcastserver.com
Na ez egy kurva jó kis progi, tényleg minden címről minden címre lehet vele küldeni, Win-nel együtt indul, ha akrod nem is látod, egyszer beállítasz mindent és gyönyörűen megy, eddigi tapasztalataim szerint gyorsabb mint anno az axelero-s smtp volt.
Nagyon ajánlom mindenkinek ha hasonló problémája van!
Egyébként valaki nem tud véletlenül arról a megoldásról XP-re amiről a hdsnetes műszaki srác beszélt nekem?? Vagy ő is csak erre a progira gondolhatott? Az XP-ben nincs saját SMTP szerver "varázsló" vagy valami?
Elküldve: 2004. 08. 31. 13:37
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 7:23
Sok sikert, es internet _elvezetet_ kivanok
Na lemondtam a hdsnet előfizetést. Gondoltam, nyáron úgyis ingyenes az adsl, elfér mellette. Tetü kis román cég. Bemegyek, csajszi asszongya 30 nap a felmondás, úgyhogy majd fizessem ki szépen a szeptembert is. mondom egye fene, annyi még belefér, addig mindent átirányítok, ami a hdsnet-es email-re jön. Erre tegnap este már nem működik az email se meg a hálózat se. Kis genyák azonnal lekapcsolták a cuccot (péntek délután mondtam le) még jó, hogy egyenlőre nem fizettem be a szeptembert. Szóval mindenki óvakodjon a (román) törpétől.
Elküldve: 2004. 08. 31. 23:57
Elküldve: 2004. 09. 03. 18:06
Idézet: andrej - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 0:57
En a leadas elott 30 nappal irtam tertivevenyes levet, hogy leadom a cuccot. Aztan bementem az uf-re, leadtam szepen, hiszti jott, mutattam tertivevenyt, pofajukat befogtak, nevetseges modon meg aznap (kb 1 oraval a leadas utan) maris tekertek lefele a vissziranyt a dobozban: lattam a tv-n a tekeres zavarait, es passz. Nincs olyan, hogy nem veszik at. Na mindegy, vegulis gondolom mar tulvan rajta.
btw: kivancsi vagyok a meghirdetett: mindenkit uvegszalra teszunk szovegnek van-e teteje, vagy csak ugy kicsuszott a szajukon
Elküldve: 2004. 09. 03. 22:45
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 19:06
btw: kivancsi vagyok a meghirdetett: mindenkit uvegszalra teszunk szovegnek van-e teteje, vagy csak ugy kicsuszott a szajukon
Uvegszal az egy szep szo, csak kisse sokba kerul.
Az ismeros nemtom hogy all konkretan a hdsnettel, de valszin igaza lesz.
Elküldve: 2004. 09. 24. 21:09
U.I.: megint leállás volt
Elküldve: 2004. 09. 26. 23:47
Nekem 2002.08.29 óta van HDSNetem. Még valamikor Júliusbvan rendeltem meg (ekkor szüntette be a faxtáv a 4000Ft-os átalánydíjas netet). Augusztusban még modemeztem, csináltam is 15ezres telefonszámlát. Azért tartott kb 3 hétig mire eljöttek bekötni, mert állítólag nmevolt modemük. Aztán megjött és bekötötték.
Elvileg 512/512-es csomagra fizettem elő, ebben nincs adatkorlát. Bekötési díjként elkértek 5000 Ft-ot. Elvileg 1 évet írtam alá, de az ügyfélszolgálaton a szerződés aláírásakor aztmondták, hogy senki nem foglalkozik vele. Ha nemteccik kiköttetem.
Már induláskor feltünt hogy valahogy baxott gyors a net. Gyorsan le is mértem és valami 700/300-as sebesség jött ki. Aztán 1-2 hónapra rá valahogy ''magától beállt'' 1024/1024-re, és azóta is az van. Volt olyan időszak, hogy soxor szakadt, de általában nagyobbrészt hozta az 1Mbitet. Aztán volt egy komoly időszak, amikor elkezdett belassulni, és szakadozni. Többször hivtam az ügyfélszolgálatot (központit), mindig felvették a hibajelenséget és továbbitották a kispestieknek. Csak nemakart megjavulni, aztán 1x valami főnökféle felhívott tőlük a mobilomon (annyiszor megadtam már, hogy megvolt nekik:)) és elmondta, hogy fejegységet kell cserélniük, de az még nem érkezett meg, várjak kb 2 hetet. Aztán úgy 1 hét múlva megjavult. Megy azóta is rendesen, szakadás persze előfordul, de viszont 1mbit a le és 1mbit a feltöltés is.
Alapvetően pozitiv a véleményem, az ügyfélszolgálatos telefonfelvevős csajokat leszámitva. A technikus kollegás segitőkészek és kedvesek, habár a válaszaik sokszor semmitmondóak, de lehet nincs is közöm hozzá hogy is működik pontosan az egész rendszer
Azt azért jó tudni, hogy sajnos a TV kábelen ''terjedő'' internet eléggé zajérzékeny, valamint azt, hogy ha a felettedlakó bekapcsolja a 30 éves öreg TV-jét, az kellő zavart kelthet sajnos még a csillagpontos hálózaton is (hiszen ugyanabba az elosztódobozba vagytok bekötve).
Lehet, hogy a UPC-nél kevesebb a szakadásos gond, de ott meg más problémák vannak.
Megjegyezném, hogy a kábelTV-vel sosemvolt semmi bajom. A TV tuner érzékenyebb, mint a TV, ezért egyes adások picit gynegébbnek látszanak a monitoron (TV-n ugyanolyanok, de ott a felbontás is kisebb), de alapvetően jó a cucc minősége.
Bye
Egy XIX. kerület (elégedett) HDSNet előfizető
Megjegyzés: valószinűleg az is oka annak, hogy nincs túl sok bajom a nettel, hogy itt megy el az optikai kábel a ház mellett, valamint itt figyel lent az optika->kábelTV átalakítós cuccuk a pincében/házmellett.
Megjegyzés2: megkérdeztem a szerelőt, hogy 2 hete 2 napig soxor miért szakadozott a net? Erre aztmondta, hogy valami idóta felhajtotta és eltörte az 540-es vastag TV kábelt. Viszont ez nem úgy jelentkezett, hogy nemvolt net, hanem úgy hogy hajnal 2 és 3 között a modemek fele leesett a hálózatról...
Nos amig ilyen idióta emberek vannak (kit zavar a kábel a pincében a csövek fölött, ráadásul a közfolyosón), addig nemkell csodálkozni ha soxor gáz a net.
Elküldve: 2004. 12. 22. 20:07
Ide várom a tapasztalatokat e szolgáltatóval kapcsolatban.
Mindjárt itt az első:
- a szolgáltató csak a hdsnet.hu e-mailcímekről engedi a levélküldést és erről belépéskor nem tájékozatja a leendő előfizetőt. Igaz, már lassan két napja kérem, hogy engedélyezzék, hogy más e-mailcímről is tudja levelet küldeni, de erre még mindig nem került sor.
Mindegy, feltettem egy SMTP szervert, így most már ez működik.
Biborkékhóvirág
Elküldve: 2004. 12. 22. 21:12
Ami jó volt az a ping a játékokban, 5-10ms. Viszont annyira packetloss-os volt, hogy ezt mindennek nevezném, csak szolgáltatásnak nem
Elküldve: 2004. 12. 22. 23:31
Hát, az jó, hogy nincs hűségnyilatkozat, de inkább lenne az, minthogy ilyen a szolgáltatás.
A második:
- a sebesség, amely kb egy 384-es, de inkább 256-osnak felel meg 512-es helyett.
A harmadik pedig:
- ha beírom, hogy Google, akkor a következő oldal jön be Google, nem pedig a már korábban megszokott: Google.
És ezt is hiába mondom, nem történik változás!
Biborkékhóvirág
Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2004. 12. 22. 23:34 -kor
Elküldve: 2004. 12. 22. 23:34
Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:31
a gugli ip alapján dönti el, hogy milyen nyelvet adjon
Elküldve: 2004. 12. 22. 23:41
Legyen Neked igazad, de mutass nekem még egy olyan szolgáltatót a HDSNet-en kivül, aki tiltja a levélküldést a fentebb írtak alapján.
Arról nem is beszélve, hogy a problémát részben oldottam meg, mert a leveleket tértivevénnyel küldtem korábban, most pedig hiába küldöm: nincs visszajelzés.
Biborkékhóvirág

Súgó
A téma zárva.