HWSW Informatikai Kerekasztal: HDSNET - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HDSNET miért vagyunk kiszolgáltatott helyzetben Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   bp56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:58

Idézet: GyuliMali - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:47

Szia!

Először is, köszi! Elolvastam, nem olyan vészes, bár azt nem találtam meg, hogy akkor most hány gépet köthetek rá a netre. itthon van kettő, és mindkettőt használjuk is, úgyhogy router biztosan befigyelne.
A másik kérdés a fix IP, azt írják, 3000HUF, de azt nem, hogy havi, vagy egyszeri a díj?
Valamint a hűségről sem szerepel benne semmi. Az alján lévő mintaszerződés határozatlan időtartamra szól, de valahol az is benne van, hogy a legrövidebb időszak 6 hónap lehet. Ezen felül nem különböztetik meg az árakat sem.
Egyszóval, ez az ÁSZF semmivel nem rosszabb, mint a többi, amit eddig olvastam. Ha a szolgáltatás is olyan, mint a TV, akkor az még elmegy nekem (néha egypár másodperces kimaradás), főleg, ha a 1500/386 brutto 10k/hó. Igazából nekem szükségem van a magasabb feltöltési sebességre, és az is előny, ha cégként is előfizethetek ugyanannyiért. Letölteni viszont már 512kbit/sec is bőven elég lenne. De mivel a magyar piacon van a T-kóma ADSL, meg a T-ábel kábelnet, meg az UPC (ami nálunk "majd telefonáljon úgy fél évente, hogy elérünk-e már odáig" állapotban van 5 éve) meg wireless szolgáltatók, amiben igazából nem nagyon bízom meg, A bérelt vonal, meg a műholdas szélessávú netet pedig drágállom...
Ha tényleg nincs a HDSnet-nek hűségideje, és elfogadható a szolgáltatása, akkor bizony elő fogok rá fizetni.

Szóval, csak halljuk a Kőbányai tapasztalatokat!

Gyula

Szia!

Az igazság az, hogy én XV. kerületi vagyok, bár gondolom túl sok különbség nincs a kerületek között.
Én is gondolkodom, bár nekem kisebb csomag is elég lenne. Ezért várom, hogy "nezelodo" kollega is benézzen, és reagáljon a hsz-re, amit írtam. Egyébként telefonon beszéltem velük, de nem sikerült semmi információt kisajtolnom belőlük, csak annyit, hogy a bekötés cirka 3 hét. A többit csak személyesen lehet elintézni.
[ Script Execution time: 237.4565 -  2005. november 24 12:00]
[ Script Execution time: 0.1000 ]

#82 Felhasználó inaktív   nubiai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:57

Idézet: GyuliMali - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:47

[...]

Szóval, csak halljuk a Kőbányai tapasztalatokat!

Gyula

Üdv!

Kb. 5 hónapja fizettem elő a Kőbányai Kábel TV-nél a legkisebb csomagra (Lite). Annyi érdekesség volt az egészben, hogy mikor előfizettem rá, 256/256 kbps-ot ígértek, de pár héttel kédőbb, mire beszerelték már 256/128 kbps lett belőle. Addig a honlapon is az 1/1-es arányt hirdették bőszen, de mire megtapasztaltam a valóságot, addigra onnan is lekerült a feltöltési sebesség, és már csak a letöltés szerepelt. Azóta is. (http://www.hdsnet.hu/services.htm)

A fenti malőrtől függetlenül meg vagyok elégedve a szolgáltatással. Egyszer volt egy egy napos kimaradás, amikor elmondásuk szerint erősítőt cseréltek valahol a környéken, ami utólagos hírként szerepelt is a honlapjukon, de ilyen minden szolgáltatónál előfordulhat. Ezen kívül én nem vettem észre semmilyen kimaradást sem, a sebességek is állandónak mondhatók.

Én tudom ajánlani a szolgáltatót, de lehet, hogy én jó helyen lakom (Salgótarjáni utca), tehát ez az én privát véleményem, ettől másnak lehet homlok egyenest az ellenkezője is.

Azzal nem vagyok elégedett, hogy néha könyörögni kell nekik, hogy ugyan küldjenek már csekket, hogy be tudjam fizetni a díjjat, bár ez lehet, hogy egyéb postázási probléma.

Arra még nem jöttem rá, hogy a sebességmérőm miért mutat olyankor is 8-24 kbps-nyi adatfolyamot, ha nem megy semmi sem, csak be van kapcsolva gépem. Ez nyilván mindig lejön az én 256-omból...

Remélem hozzájárultam valamicskét a helyes döntés meghozatalához.

#83 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 14:48

Van 5e-s csomag... asszem visszalepunk... penz beszel...
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#84 Felhasználó inaktív   bp56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 08:02

Üdv!

XV. kerületben szeptember végén jóól beleléptem. 384-es, 5 rugós netcsomag. Pár tapasztalat, mióta vanik.
A bengézés gyorsasága megfelelő. Freemail-lel néha gondok, de ez nem hiszem, hogy szolgáltatói problem. A letöltés stabilan 50kbit körüli, még nem nagyon sikerült e fölé mászni. Ez mondjuk lehetne jóval több, de arányaiban ugyanaz, mint egy kollégám 1 Mbit-es ADSL-jénél a kb. 150-170kbit.

Igazából szörfölésre használjuk, meg minimális letöltésre, annak az idejét meg kibirjuk.

Az emil aktiválás a diszpecserszolgálattal kb. 2 perc volt, plusz 15 perc, amig elérhető lett. Az elérés jónak mondható, néha ledobott, de ez más méles helyeken is előfordult (mármint, hogy nem lehetett belépni).

Összességében ettől a csomagtól túl sokat nem lehet elvárni -ez nem a letöltős csodacsomag - de azért nekem megfelel. Bengézésre, célzottan egy -egy letöltésre elmegy. Ja, hűségnyilatkozat nuku, letöltés (ha kivárod) korlátlan.

Röviden ennyi.

Szerkesztette: bipi 2005. 10. 18. 08:04 -kor

#85 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 11:02

Idézet: bipi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 9:02

384-es, 5 rugós netcsomag. [...] A letöltés stabilan 50kbit körüli, még nem nagyon sikerült e fölé mászni. Ez mondjuk lehetne jóval több...

Szia!

Nekem itt valami nem stimmel. :think:
Mitol lehetne tobb a letoltes? Mert ugye a 384kbit / 8 = 48kByte... meg ha beszamoljuk a kontroll biteket... szoval nem lehet tobb minkt 48KB semmi keppen...

Amugy nekem meg egy regebbi 768/768 csomagom van 10e-ert, de asszem en is visszaallok erre a 384k-s cuccra... azert 5e penz az szamit...
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#86 Felhasználó inaktív   bp56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 11:29

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 12:02

Szia!

Nekem itt valami nem stimmel. :think:
Mitol lehetne tobb a letoltes? Mert ugye a 384kbit / 8 = 48kByte... meg ha beszamoljuk a kontroll biteket... szoval nem lehet tobb minkt 48KB semmi keppen...

Amugy nekem meg egy regebbi 768/768 csomagom van 10e-ert, de asszem en is visszaallok erre a 384k-s cuccra... azert 5e penz az szamit...

Üdv!

A hirdetésben: max. letöltési sebesség 384k. Egyébként a tényleges ténylegesen 48-50k.
Nekem meg most annyi zsém van, hogy az 5 rugót ki tudom pengetni, ez is heves ellenállást váltott ki családilag. Bengézésre, egyedi letöltésre elég, ha valami combosabb van, máshonnan megoldom.
Szerintem nem rossz csomag ez, ennyi pízért! ;)
Úgy rémlik egyébként, hogy van egy 512-es csomag is 7500 forintért.

Szerkesztette: bipi 2005. 10. 18. 11:31 -kor

#87 Felhasználó inaktív   MaxDamageX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 01:54

Hy all!

A problémám a következő: elég gyakran szoktam játszani neten, főleg Counter-Strike 1.6ot. Szinte minden nap délután 4-től éjfélig, ha játszom, akkor laggolok. Ugrál a pingem(10-800ms), nem stabil stb.
Kapcsolatom: 2048/1024
Beszéltem egy másik emberkével is akinek ugyanez a szolgáltaqtója, mint nekem és mondta h neki is laggol, ugyanúgy mint nekem. És sztem vannak még páran akiknek ilyen problémájuk van.
Vki meg tudná ezt magyarázni, h miért van ez?

#88 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 02:17

[Szerk.]
upsz, bedőltem a feltámasztott témának  :Đ

Szerkesztette: KovacsUr 2006. 12. 18. 02:18 -kor

#89 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 04:27

Idézet: MaxDamageX - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 2:54

Hy all!

A problémám a következő: elég gyakran szoktam játszani neten, főleg Counter-Strike 1.6ot. Szinte minden nap délután 4-től éjfélig, ha játszom, akkor laggolok. Ugrál a pingem(10-800ms), nem stabil stb.
Kapcsolatom: 2048/1024
Beszéltem egy másik emberkével is akinek ugyanez a szolgáltaqtója, mint nekem és mondta h neki is laggol, ugyanúgy mint nekem. És sztem vannak még páran akiknek ilyen problémájuk van.
Vki meg tudná ezt magyarázni, h miért van ez?

Szia! Én is régóta HDSNet-es vagyok. :) Igen, régiónként változó a ping válaszidő. Próbálkozz másik szerveren, sajnos ez van. Half Life 2 DM szerverek között is állandó a 200~300ms ping, néha ledob a pinglimit miatt. A külföldiek közül a svéd szerver a leggyorsabb, amolyan 60ms körüliek lehetnek, na persze magyar szerverekről ne is beszéljünk, mert k*gyorsak (~10ms). Habár az 1mbit upload sebesség sem elég. :D Néhány hónappal ezelőtt próbáltam a hl2 saját szerver felállítását, akinek sincs meg a speciális pálya, és le kell tölteni. Akkor kb. 1000ms a szerverem pingje volt, sokan reklamálták. :D Végül kikapcs a hl2mp server. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#90 Felhasználó inaktív   Jéé 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:30

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 5:27

Szia! Én is régóta HDSNet-es vagyok. :) Igen, régiónként változó a ping válaszidő. Próbálkozz másik szerveren, sajnos ez van. Half Life 2 DM szerverek között is állandó a 200~300ms ping, néha ledob a pinglimit miatt. A külföldiek közül a svéd szerver a leggyorsabb, amolyan 60ms körüliek lehetnek, na persze magyar szerverekről ne is beszéljünk, mert k*gyorsak (~10ms). Habár az 1mbit upload sebesség sem elég. :D Néhány hónappal ezelőtt próbáltam a hl2 saját szerver felállítását, akinek sincs meg a speciális pálya, és le kell tölteni. Akkor kb. 1000ms a szerverem pingje volt, sokan reklamálták. :D Végül kikapcs a hl2mp server. :)

Hi,

mi a p.cs az a ping?
Én Call of Duty-t játszom 2 éve ugyanazon a szerveren.
A pingem mindig 60-80 között van de ma egész nap 300 körül mozog és a marhára nem enged be így a szerverre. Néztem a többi szervert is és ott is 300 fölött járok. Írtam a HDSNET-nek, de ők csak a letöltési sebességet garantálják. Azzal meg nincs semmi különösebb gond.

Köszi

#91 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 09:10

Idézet: Jéé - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:30

Hi,

mi a p.cs az a ping?
Én Call of Duty-t játszom 2 éve ugyanazon a szerveren.
A pingem mindig 60-80 között van de ma egész nap 300 körül mozog és a marhára nem enged be így a szerverre. Néztem a többi szervert is és ott is 300 fölött járok. Írtam a HDSNET-nek, de ők csak a letöltési sebességet garantálják. Azzal meg nincs semmi különösebb gond.

Köszi

Szia!

A ping mint válaszidő, úgy mint a winyónak az elérési idő stb. :)

Ha ez így tovább a ping negatív morájl, biztosan nem veszek újabb játékokat, az amelyik multiban sirály. :(

#92 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 24. 09:11

Nem tudjátok mekkora sávszélesség emelés lesz március elsejétől?! :eek:

Másik fórumban szúrtam ki, mintha két újabb csomag várható: 6Mbit/6Mbit és kb. 10~13Mbit/1Mbit.

:OOO

#93 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:37

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 10:11

Nem tudjátok mekkora sávszélesség emelés lesz március elsejétől?! :eek:

Másik fórumban szúrtam ki, mintha két újabb csomag várható: 6Mbit/6Mbit és kb. 10~13Mbit/1Mbit.

:OOO

A 6/6-ot nem arra írtam, az egész más szolgáltató, azért is raktam OFF közé, mert privát írtam egy srácnak aki régen Rubicomos volt a mi területünkön de átköltözött HDSNet-re és kérdezte mit változtak nálunk a dolgok.

HDSNet március 1-től érvényes ÁSZF-e már legalább 2 hete fönt van az oldalukon, de a indexes topicba is leírták a hsz-ekben mi lesz.

A jelenlegi 512-> 1024-re nő változatlan ár mellett, az 1024-esnek meg az ára csökken a jelenlegi 512-es szintjére.
A jelenlegi 1536 ->2048-ra nő változatlan ár mellett, a 2048-asnak pedig az ára csökken a jelenlegi 1536-os szintjére.
Így lesz a jelenlegi 4 csomagból kettő március 1-től.

#94 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 17:10

Idézet: shabba - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 14:37

A 6/6-ot nem arra írtam, az egész más szolgáltató, azért is raktam OFF közé, mert privát írtam egy srácnak aki régen Rubicomos volt a mi területünkön de átköltözött HDSNet-re és kérdezte mit változtak nálunk a dolgok.

HDSNet március 1-től érvényes ÁSZF-e már legalább 2 hete fönt van az oldalukon, de a indexes topicba is leírták a hsz-ekben mi lesz.

A jelenlegi 512-> 1024-re nő változatlan ár mellett, az 1024-esnek meg az ára csökken a jelenlegi 512-es szintjére.
A jelenlegi 1536 ->2048-ra nő változatlan ár mellett, a 2048-asnak pedig az ára csökken a jelenlegi 1536-os szintjére.
Így lesz a jelenlegi 4 csomagból kettő március 1-től.

Akkor rosszul olvastam, de mi lesz a duplex-szel? :think: Március 1.-től már full duplexes úgy mint néhány héttel ezelőttig? :confused: Ha nem rakjátok vissza a full duplexes lehetőséget, akkor a letöltésem továbbra is 100kb/s és feltöltésem 75kb/s korlátozva csak így tudok mellett tökéletesen böngészni. :( Ha nem lenne half duplex, biztosan sforólnám fel a korlátozást 200kb/100kb-re! :rolleyes:

#95 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:44

BP./Örs vezér tér XIV. ker. elérhető?
03.01-től 3Internet szolgáltatási csomag van, nem?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#96 Felhasználó inaktív   MaxDamageX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:37

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 4:27

az klassz de sztem te a HL2 DM servereket 200-300-as pinggel kb. a közel-keleti serverekre csatlakozhatsz de én arra voltam kiváncsi h miért van az h szaggatok folyamatosan game közben

#97 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 21:57

Emeltek savot :confused:  :think:  :D
Blog

#98 Felhasználó inaktív   Jéé 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:20

Idézet: Merlot - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 22:57

Emeltek savot :confused:  :think:  :D

Hívd fel őket. Én beszéltem velük mert ...

1024-es netem 512-vel ment. Gyorsan megoldották.

De annyi az új előfizető hogy a pingem teljesen elszállt. Leveleztem velük, végül beszélgettünk és kiderült hogy annyi az új előfizető hjogy a ping az ilyen rossz is lesz. Ezen nem tudnak javítani. Sajnos.

Szolgáltatót kell váltanom... Pedig eddig jó volt a cég.

#99 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:42

Sziasztok,

Ma voltam befizetni az esedékes számlát, és megnéztem kíváncsiságból a sávszélességet. Hm, emeltek 2Mbit/cca 1Mbit.
XIX. ker, Bp.

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#100 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:19

Idézet: MaxDamageX - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 21:37

az klassz de sztem te a HL2 DM servereket 200-300-as pinggel kb. a közel-keleti serverekre csatlakozhatsz de én arra voltam kiváncsi h miért van az h szaggatok folyamatosan game közben

De már csak kiválogatott szerverek közt tudtam játszani, kb. ~280ms ping-ig tudták elfogadni, efelett pinglimit. :bolond: Volt magyar szerver, az amelyik JS-COOP pályák vannak és k* gyors a ping, sajnos rövid volt az élete. :( Svéd szerverre kb. ~200ms körül mozgott, ami igen még mindig játszható ugye.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.