HWSW Informatikai Kerekasztal: RLAN Internetszolgáltató - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RLAN Internetszolgáltató Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   laskagomba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 04. 00:55

Szerintem, ha Fertőszentmiklóson vagy a környékén vagy, kérdezz rá a másik rádiós szolgáltatóra!
:up:  Szvsz gyűri a DSL-t ár/telj. ben. ([SIZE=1] www.a+net.hú :sandor:)Most kaptam egy harmatgyenge szórólapot tőlük (pedig már 1 éve az ügyfelük vagyok) de ennek ellenére COOL a szolgáltatás. Amikor valami gondjuk van szólnak  ha nekem van bajom, meghallgatnak.  Még vírust is irtottak a gépemen  :cool: ingyen.
Szerintem még1évet megér. Utána meg  +látjuk 

#22 Felhasználó inaktív   zoli.. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 18:06

Idézet: laskagomba - Dátum: 2004. április 3, szombat - 23:59

Szerintem, ha Fertőszentmiklóson vagy a környékén vagy, kérdezz rá a másik rádiós szolgáltatóra!
:up:  Szvsz gyűri a DSL-t ár/telj. ben. ([SIZE=1] www.a+net.hú :sandor:)Most kaptam egy harmatgyenge szórólapot tőlük (pedig már 1 éve az ügyfelük vagyok) de ennek ellenére COOL a szolgáltatás. Amikor valami gondjuk van szólnak  ha nekem van bajom, meghallgatnak.  Még vírust is irtottak a gépemen  :cool: ingyen.
Szerintem még1évet megér. Utána meg  +látjuk

Csak nem az Airco.... nevű szolgáltató? Nekem az van sopronban,és nagyon meg vagyok vele elégedve az utóbbi időben 600/128-as sebességre van korlátozva,de ezt tartja is a legtöbb esetben. a pingjei is 16-20 körül vannak a bix.hu-ra innen sopronból,tehát elég jó. Volt egyszer ez az RLanunk is, majdnem 1 teljes hónapig. Hát volt,hogy órákig nem volt net,meg olyan 10k/seccel lehetett is vele tölteni,ha éppen jó volt.

#23 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 04. 19:23

Idézet: zoli.. - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 17:10

Csak nem az Airco.... nevű szolgáltató? Nekem az van sopronban,és nagyon meg vagyok vele elégedve az utóbbi időben 600/128-as sebességre van korlátozva,de ezt tartja is a legtöbb esetben. a pingjei is 16-20 körül vannak a bix.hu-ra innen sopronból,tehát elég jó. Volt egyszer ez az RLanunk is, majdnem 1 teljes hónapig. Hát volt,hogy órákig nem volt net,meg olyan 10k/seccel lehetett is vele tölteni,ha éppen jó volt.

Kicsit kevered a dolgokat!Az a+plus net nem szolgáltatt sopronban ha jol tudom hogy csak Fertöd és F.Szt.Mikloson és környezö falvakban szolgáltatattnak!Osztrák cég csinálja az egész netet egy hun alvállalkozoval és azt hiszem ausztriábol lövik át a jelet!Aircom mindig is minöségi szolgáltattást nyujtott nem volt nagyobb hálozati problémák vele!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#24 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 03:43

Hi

A szerződésben benne van, hogy a sebesség nem lehet ok a lemondasra,
azaz nincs minimál sebesség. Nem tudom az uj HIF ben nincs ilyen hogy
be kell irni mennyi a minimum? Masik, a ASZF meg mindig nem talalom a weboldalukon.
Igaz, ugyfelszolglalatnak is lenni kellene hetkoznap 9-17 ig, ehhez kepest mint irtam
hetfo-szerda  semmi, csut-pentek 9-12 ig. Akkor van a szivas ha pl szombaton all le a net, mert
akkor masik het csutortokig sem lehet jelenteni. Azaz van uzenetrogzito....

Azt hittem a fo gond a radios resszel van. De most is (reggel 4:46) megy rendesen,
savszel van ping 20 korul, semmi packet loss. Aztan ha mas is hasznalja akkor vege.
Magyaran nincs savszelje a szolgaltatonak csak kb 1-2 embert bir el a 10-15 bol. (bar ezt azert ketlem
hogy lenne itt ennyi ugyfel max 3-4  es 1 embert bir el a rendszer)

Levelezesi fejlemeny, hogy mostmar nemcsak hogy kuldeni nem lehet, nekem sem tudnak kuldeni
mert hibaval visszadobja a levelet.

#25 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 08:12

Üdv!

Látom, elég nehéz a szitu.
Megkerestem a Gazdasági Versenyhivatal oldalán az ide vonatkozó részt:

1 levelet, vagy faxot szerintem megér.
Melleselg, ha többen tesznek bejelentést, akkor nagyobb prioritást kap az ügy.
De, mindenki külön-külön tegye.

Itt a link:
http://www.gvh.hu/index.php?id=89&l=h

Sok sikert!
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#26 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 13:55

Idézet: rholas - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 2:47

Hi

A szerződésben benne van, hogy a sebesség nem lehet ok a lemondasra,
azaz nincs minimál sebesség. Nem tudom az uj HIF ben nincs ilyen hogy
be kell irni mennyi a minimum? Masik, a ASZF meg mindig nem talalom a weboldalukon.
Igaz, ugyfelszolglalatnak is lenni kellene hetkoznap 9-17 ig, ehhez kepest mint irtam
hetfo-szerda  semmi, csut-pentek 9-12 ig. Akkor van a szivas ha pl szombaton all le a net, mert
akkor masik het csutortokig sem lehet jelenteni. Azaz van uzenetrogzito....

Azt hittem a fo gond a radios resszel van. De most is (reggel 4:46) megy rendesen,
savszel van ping 20 korul, semmi packet loss. Aztan ha mas is hasznalja akkor vege.
Magyaran nincs savszelje a szolgaltatonak csak kb 1-2 embert bir el a 10-15 bol. (bar ezt azert ketlem
hogy lenne itt ennyi ugyfel max 3-4  es 1 embert bir el a rendszer)

Levelezesi fejlemeny, hogy mostmar nemcsak hogy kuldeni nem lehet, nekem sem tudnak kuldeni
mert hibaval visszadobja a levelet.

HI!
Valszeg a  községen belül valami gáz lehet és nem elég a belsö sebbeség a 11mbps!
Ennek gyakorlati háttere max 600k ha jó a jel/zaj viszonyok!
Szal van 10x384 ember akkor vége a dalnak és lehet szivni a fogat vagy egy rosszul beálitott ap!
Vagy van néhány cég aki helyi intranetett kértek és többi ügyfelen lévö ap-ra csatlakoznak és elzabálják a sávot!Vagy Fertödröl rosszul átlött jel és max külsö sáv csak 200-400k!
Esetleg probáld meg fő idöben a szervert megpingelni vagy a községben lévö rlan user gépét!
Most ennyi 5let jutott az eszembe!
Proba cseresznye!
:think:

#27 Felhasználó inaktív   Keresztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 17:40

Idézet: laskagomba - Dátum: 2004. április 3, szombat - 23:59

:D szerintem is meg kellene fogadni a jó tanácsot!
A két szolgáltatás nem összehasonlítható :cool: 
:up: az APLUSNET  :D

#28 Felhasználó inaktív   Keresztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 17:46

Idézet: Alien. - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 23:48

Nekem is RLan van ... tökéletesen meg néha vannak hibák... ping jó..
szolgáltató a BékésNet :) azért nem dicsérem őket mert eddig ha bármi baj volt én szóltam ne nekik...
ismernek már rendesen :) szal a kezdeti indulás nehéz volt.
De legalább annyit elértem hogy olcsobban jutok hozzá a nethez cserébe segitek nekik.

Alkalmazott vagy náluk? :D  :D  :D
Így már érthető a "tökéletes működés" :p

#29 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 18:25

Idézet: Keresztes - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 16:50

Alkalmazott vagy náluk? :D  :D  :D
   Így már érthető a "tökéletes működés" :p

Hát ez legtöbbször még ott sem ment rendesen!Szal tapasztalatok alapján! :D
:p

#30 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 20:12

Hi

Sajnos, bar nem biztos, de mostmar nem Fertodhoz hanem Sopronhoz
vagyunk kapcsolva, valoszinuleg Nagycenk erintesevel.
Mikor meg Fertodhoz kapcsolodtunk,  akkor voltak olyan pillanatok
amikor meg jatszani is tudtam, ez kb 3-4 nap volt.
Most latom a Nagycenki usereket.

Mas, ping ugy.

Szoval a www.wigwam.hu  rol visszapingelve ugyanaz van mint nalam,
pl tolem mail.axelero.hu -ra 200-300 ping packet loss,
DE! wigwam rol vissza egy masik usert is 200-300 as pingel latok es 5 csomagbol
sokszor 3 elveszik.  =  Nincs savszel, ha a radios resz nem is 100% nalam.
Az is lehet van 2-3 mass downloader DC++ os vagy valami es igy a felfele savszel
is oda. 

FTP, lefele megy, felfele NEM LEHET! Belekezd tolteni 8kb -ot kb aztan annyi.

Viszont velem rosszul jart az RLAN, legalabb 10! embert vagy lebeszeltem
rola vagy atkuldtem az Aplusnet hez. Nekik legalabb megy rendesen.

További jó és vidám netezést, akinél ez alapból megvan....... Azért fáj a szivem
akkor mikor valaki arról mesél hogy neten játszik (ISDN en naponta órákat játszottam neten, most meg semmi......), én ugyanannyiért meg nem tehetem meg. Ráadásul esély sincs.

#31 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 20:53

Idézet: rholas - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 19:16

Hi

Sajnos, bar nem biztos, de mostmar nem Fertodhoz hanem Sopronhoz
vagyunk kapcsolva, valoszinuleg Nagycenk erintesevel.
Mikor meg Fertodhoz kapcsolodtunk,  akkor voltak olyan pillanatok
amikor meg jatszani is tudtam, ez kb 3-4 nap volt.
Most latom a Nagycenki usereket.

Mas, ping ugy.

Szoval a www.wigwam.hu  rol visszapingelve ugyanaz van mint nalam,
pl tolem mail.axelero.hu -ra 200-300 ping packet loss,
DE! wigwam rol vissza egy masik usert is 200-300 as pingel latok es 5 csomagbol
sokszor 3 elveszik.  =  Nincs savszel, ha a radios resz nem is 100% nalam.
Az is lehet van 2-3 mass downloader DC++ os vagy valami es igy a felfele savszel
is oda. 

FTP, lefele megy, felfele NEM LEHET! Belekezd tolteni 8kb -ot kb aztan annyi.

Viszont velem rosszul jart az RLAN, legalabb 10! embert vagy lebeszeltem

További jó és vidám netezést, akinél ez alapból megvan....... Azért fáj a szivem
akkor mikor valaki arról mesél hogy neten játszik (ISDN en naponta órákat játszottam neten, most meg semmi......), én ugyanannyiért meg nem tehetem meg. Ráadásul esély sincs.

Valszeg azért mert a fiúk átáltak a 5ghz-es frekire ez csak a gerincre érthetö!
Viszont valami itt lehet gáz mert Sopronba 100mbit-es gerincet huztak be nekik!
Ez volt kb 2honapja amikor kb 2hetes leállás volt! :omg:

#32 Felhasználó inaktív   Keresztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 20:55

Idézet: rholas - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 19:16

.........Viszont velem rosszul jart az RLAN, legalabb 10! embert vagy lebeszeltem

Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire ki van valaki egy szolgáltatónak szolgáltatva!
El nem hiszem, hogy valamit nem lehetne tenni!!!! :mad:
Ez az egész olyan mint egy rossz horror 
Fogyasztóvédelem??? :D  :help:

#33 Felhasználó inaktív   laskagomba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 21:22

Idézet: Alien. - Dátum: 2004. április 2, péntek - 0:48

Nekem is RLan van ... tökéletesen meg néha vannak hibák... ping jó..
szolgáltató a BékésNet :) azért nem dicsérem őket mert eddig ha bármi baj volt én szóltam ne nekik...
ismernek már rendesen :) szal a kezdeti indulás nehéz volt.
De legalább annyit elértem hogy olcsobban jutok hozzá a nethez cserébe segitek nekik.

Békésnet  :up: , Rlan  :down: . Az Rlan egy helyi szolgáltató GYMS megyében amiről jót nem tudok mondani.  :(
A probléma csak annyi, hogy az ügyfeleiket perrel fenyegetik meg, ha esetleg a szerződés visszamondására hivatkoznak.
Szerintem ezek a cégek rontják a Rádiós Internet hírnevét. Pedig a Békésnet éppen az egyik ellenpélda a technológia létjogosultságára.

#34 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 22:28

Idézet: laskagomba - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 20:26

Békésnet  :up: , Rlan  :down: . Az Rlan egy helyi szolgáltató GYMS megyében amiről jót nem tudok mondani.  :(
A probléma csak annyi, hogy az ügyfeleiket perrel fenyegetik meg, ha esetleg a szerződés visszamondására hivatkoznak.
Szerintem ezek a cégek rontják a Rádiós Internet hírnevét. Pedig a Békésnet éppen az egyik ellenpélda a technológia létjogosultságára.

Hát igen tipikus Pc-shop-os hozzállás!Mert ugyan ilyen szinten b@sztak az ember fejére amikor gépet v alkatrészt akart venni a jóember!Csak tudnám hogy miért nem mentek márt csödbe gondolom ezért inditották az egész rlan mizériát hátha kihozza öket  kátyubol de szerintem idövel nagyott fognak bukni föleg ha sok kis településen elérhetö lesz a dsl technika!
Pereskedés meg tipiks szolgáltató oldali p.r.sz.t.ág aztán utánna meg tudja bizonyitani az ember hogy nem ment a net! :reklamacio:

#35 Felhasználó inaktív   laskagomba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 22:55

Idézet: uboat - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 22:32

Hát igen tipikus Pc-shop-os hozzállás!Mert ugyan ilyen szinten b@sztak az ember fejére amikor gépet v alkatrészt akart venni a jóember!Csak tudnám hogy miért nem mentek márt csödbe gondolom ezért inditották az egész rlan mizériát hátha kihozza öket  kátyubol de szerintem idövel nagyott fognak bukni föleg ha sok kis településen elérhetö lesz a dsl technika!
Pereskedés meg tipiks szolgáltató oldali p.r.sz.t.ág aztán utánna meg tudja bizonyitani az ember hogy nem ment a net! :reklamacio:

Ami a DSL-t illeti meg kell, hogy mondjam, a korlátok élesen kirajzolódnak.
Egy MATÁVos ismerősöm mondá: "ahol telefonkábellel van összekötve, ott leginkább a kábel a hibás!"
Persze ez nem boldogít senkit.
A rádiós Net a legdinamikusabban fejlődő iparág.
A jelenlegi eszközök a Kábel TV sebességeknél (> 13 MBps) tartanak míg az ADSL  (1, 5MBps) mondjuk a tizedét nyújtja. Persze a fejlődés nem állt meg. Persze a DSL házhoz jön :)

#36 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 15:06

A rlan-rol (technologiarol, nem szolgaltatorol) csak annyit, hogy egy remek talalmany, hihetetlen letoltesek lehetsegesek vele, de hiaba a jo technologia, ha a szolgaltato kakil arra, hogy megfelelo savszelt osztogasson szet, meg amugyis szemetlada, mint a fentiekbol kiderult.

:offtopic:
A dsl jelenlegi szolgaltatott csucssebessege japanban pl. 43 mbit/sec down es 1 mbit/sec up, szal nem kell meg leirni, csak meg kell erteni, hogy itt Magyarorszagon vagyunk :>

De hogy mit lehet tenni  a ceggel az mar izgalmasabb... Szerintem ugyfelek csoportosulasa, es egyseges fellepese segithet, fordulni kell vele Hif utodhoz es birosaghoz, persze elobb a szolgaltatohoz, hogy vagy javit a savszelen, vagy indul a botrany. Esetleg engedheti kilepni az ugyfeleket konzekvencia nelkul is. Legyunk nagyvonaluak. Egyebkent en is hasonlo cipoben jartam, csak kabelnettel, mentem Hif-hez, Fogyvedhez, de mivel maganyos voltam, csak kis eredmenyt ertem el, azota dsl-es vagyok, halistennek.

Szoval kitartas skacok!
Udv: Nezelodo

#37 Felhasználó inaktív   zoli.. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 19:40

Idézet: laskagomba - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 20:27

Nekem szerencsém van,hogy végül a másik soproni szolgáltatót választottuk. Az Aircomról az utóbbi időben csak jót tudok mondani,míg az RLanról tényleg nem hallottam még jót senkitől. Az Aircomnál 560/128-ra van limitálva,míg anyámnak van 512/128-as ADSL-e. Nem mondanám egyértelműen,hogy bármiben jobb lenne az ADSL,sőt pingben egyenesen szarabb. És játszani is tökéletesen tudok neten.

#38 Felhasználó inaktív   laskagomba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 21:17

Idézet: zoli.. - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 19:45

Nekem szerencsém van,hogy végül a másik soproni szolgáltatót választottuk. Az Aircomról az utóbbi időben csak jót tudok mondani,míg az RLanról tényleg nem hallottam még jót senkitől. Az Aircomnál 560/128-ra van limitálva,míg anyámnak van 512/128-as ADSL-e. Nem mondanám egyértelműen,hogy bármiben jobb lenne az ADSL,sőt pingben egyenesen szarabb. És játszani is tökéletesen tudok neten.

Melyik átjátszójukra csatlakozol?

#39 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 22:57

Idézet: zoli.. - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 18:45

Szal én személyesen ismerem a hálozat gazdáját és egyes egyedül ö tartja fent az egészet!Lényeg az hogy nem ma kezdte a wireless témát az biztos meg nem a pénz sporolásrol hires!
Rlan meg máig is ugyan olyan fos!

#40 Felhasználó inaktív   zoli.. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 11:40

Idézet: uboat - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 22:02

Szal én személyesen ismerem a hálozat gazdáját és egyes egyedül ö tartja fent az egészet!Lényeg az hogy nem ma kezdte a wireless témát az biztos meg nem a pénz sporolásrol hires!
Rlan meg máig is ugyan olyan fos!

Én is találkoztam vele 1-2 szer. Az átjátszó Harkán van,mert onnan netezek. Szóval az útvonal: Sopron Erzsébet utca---> TV torony----> Harkán átjátszó antenna----> onnan kb 300 méterre a mi házunk egy antennával.

Mikor egy rövid ideig kipróbáltuk az Rlan-t is,akkor ők is elismerték,hogy az Aircom-nak sokkal jobb megoldásai vannak.  Régebben azért volt gáz néha a net,mert zavarta egymást a két szolgáltató,de most már tökéletes.

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó