HWSW Informatikai Kerekasztal: RLAN Internetszolgáltató - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RLAN Internetszolgáltató Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   werth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 16:23

Idézet: ml79 - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 21:37

Szerintem az RLan fordítottan működik az ADSL-hez képes. A cégnél 4MB ADSL van és a sppedtest szerint, ha ketten használjuk akkor is 3 - 3,5 MB között mozog.

Itt amíg 2MB volt addig 0,7-1,5 között ment. Nemrég emeltettem 4MB-re (nem volt egyszerű. ezeknél még működi az alapból minden user stupid user személet) Szóval most megy 2 - 2,5 MB között.
A f@sz kivan. De mit tegyek???? Felénk a közeljövőben sem ADSL sem UPC nem lesz. Majd talán 100 év múlva.

Sajnos akkor kiszolgáltatott helyzetben vagy, ráadásul az RLAN ÁSZF-je eléggé egyoldalú. Bár nem olvastam a most nemrég életbe lépőt, de gondolom a 10% minimumon nem változtattak semmit a sávszélesség terén. Sopronban már a szemlyes ügyfélszolgálatra is lakat került, több ismerősöm is volt náluk szerelő, de néhány hónap fizetés nélkül, aztán elhagyták e "nagy" céget. Most már csak az olyan emberkből tudják magukat fenntartani, akiknek nincs más lehetőségük, és ezért pofátlanul sokat kérnek, de még ezzel nem is lenne baj, ha normálisan működne a rendszerük. Nekik is fejleszteni kellene, de erre vhogy nem futja!
Remélem minél előbb lesz ADSL mindehol az országban, aztán lakatot tesznek az egész cég ajtajára, és mindenki elfelejthetné már az egész RLAN históriát.

#762 Felhasználó inaktív   padlizsan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 20:09

Idézet: Kaktusz - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 17:54

Pontosan meddig? Gondolom örömtüzeket gyújtasz?  :D

Hát még nem gyújtogatok,de hamarosan, már elkezdték szerelni és ma voltam egyik ismerösnél kiprobálni.
1700/700-at mértünk az 1600/800-as csomagból ami 5ezer forint/ho,szerintem ez jó teljesitmény.
Nem josolok valami nagy jövöt az rlanak.Probáltak is fékezni,csak nem sikerült.
:D  :pokeas:  :wc:
Most megyek elaltatom a tehenet,aludt tejet szeretnék vacsorázni!!
zsan

http://darnozselifoci.de.tl/Home.htm

#763 Felhasználó inaktív   padlizsan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 21:59

Idézet: werth - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 17:23

Sajnos akkor kiszolgáltatott helyzetben vagy, ráadásul az RLAN ÁSZF-je eléggé egyoldalú. Bár nem olvastam a most nemrég életbe lépőt, de gondolom a 10% minimumon nem változtattak semmit a sávszélesség terén. Sopronban már a szemlyes ügyfélszolgálatra is lakat került, több ismerősöm is volt náluk szerelő, de néhány hónap fizetés nélkül, aztán elhagyták e "nagy" céget. Most már csak az olyan emberkből tudják magukat fenntartani, akiknek nincs más lehetőségük, és ezért pofátlanul sokat kérnek, de még ezzel nem is lenne baj, ha normálisan működne a rendszerük. Nekik is fejleszteni kellene, de erre vhogy nem futja!
Remélem minél előbb lesz ADSL mindehol az országban, aztán lakatot tesznek az egész cég ajtajára, és mindenki elfelejthetné már az egész RLAN históriát.

Jól beszélsz werth,egyetértek veled totál! ;)
zsan

#764 Felhasználó inaktív   padlizsan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 22:11

Kép

Az rlan most már papá!!1 :Đ  :wc:  :rabbit:  :drive:  :tooth:
zsan

#765 Felhasználó inaktív   padlizsan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 22:16

Kép

és ez az uj,  ;)  :nevet2:  :strong:  :denever:  :banana:  :banana:  :kocc:  :fuck2:  :pokeas2:  :bach:
zsan

#766 Felhasználó inaktív   ml79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 08:59

Ki ez a szolgáltató?

Tlaán: http://www.anet.hu/

#767 Felhasználó inaktív   padlizsan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 10:48

Idézet: ml79 - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 9:59

Ki ez a szolgáltató?

Tlaán: http://www.anet.hu/

My Webpage KábelTv

Ez a helyi kábelTV szolgáltato,meg a környéken.Csak az internetet ök is az Antenne Hungáriátol kapja.
Ásványráron is szolgáltat,Gyôrzámoly stb.Nem gyözik a munkát annyi a jelenkezö,remélem igy marad és nem romlik a net,ha majd sokan leszünk. :think:
zsan

#768 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 12:37

Sziasztok!

Ti melyiket választanátok?

RLAN1 1024/1024 PASSIV és néhány tracker nem tud csatlakozni 6000FT!

RLAN2 1024/256 AKTIV minden tracker tud csatlakozni 8400FT

Köszönöm!
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#769 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 23:26

Idézet: monguru - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 13:37

Sziasztok!

Ti melyiket választanátok?

RLAN1 1024/1024 PASSIV és néhány tracker nem tud csatlakozni 6000FT!

RLAN2 1024/256 AKTIV minden tracker tud csatlakozni 8400FT

Köszönöm!

szerintem egyiket sem, ilyen kommentek után amik itt mennek az rlanról.

#770 Felhasználó inaktív   Rockmenyét 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 18:22

Üdv!

RLAN "Szereld Magad!" csomaggal kűzdök.

Tudnátok segíteni, hogyan kell egy MŰKÖDŐ beállítást összehozni kliens módban is működő AP-vel, és esetleg "vezetékes" routerrel, RLAN esetén?

Most első körben csak az ap-t szeretném összehozni a toronnyal, és PC-ről pppoe-kapcsolattal belépni.
Egyenlőre ott tartok, hogy az AP-t is képtelen vagyok csatlakozásra bírni. A MAC-cím be van regisztrálva a toronyban, kliens módban csatlakozik is, de a PPPoE kapcsolat "a távoli számítógép nem válaszol"-hibával leáll. Magyarul nem tárcsáz.

Hogy kizárjam a térerő gondot, elmentem a torony alá, és ott is probálkoztam kocsiból, inverterrel... Semmi eredmény.

Az AP típusa: Ovislink Air Live WL-1120AP, tud kliens módot, dhcp-kliensként is megy, tud mac-klónozást, szóval elvileg mennie kellene.

Előre is köszi, ha tudtok valamit.

#771 Felhasználó inaktív   ml79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 17:01

Idézet: Rockmenyét - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 18:22

Üdv!

RLAN "Szereld Magad!" csomaggal kűzdök.

Tudnátok segíteni, hogyan kell egy MŰKÖDŐ beállítást összehozni kliens módban is működő AP-vel, és esetleg "vezetékes" routerrel, RLAN esetén?

Most első körben csak az ap-t szeretném összehozni a toronnyal, és PC-ről pppoe-kapcsolattal belépni.
Egyenlőre ott tartok, hogy az AP-t is képtelen vagyok csatlakozásra bírni. A MAC-cím be van regisztrálva a toronyban, kliens módban csatlakozik is, de a PPPoE kapcsolat "a távoli számítógép nem válaszol"-hibával leáll. Magyarul nem tárcsáz.

Hogy kizárjam a térerő gondot, elmentem a torony alá, és ott is probálkoztam kocsiból, inverterrel... Semmi eredmény.

Az AP típusa: Ovislink Air Live WL-1120AP, tud kliens módot, dhcp-kliensként is megy, tud mac-klónozást, szóval elvileg mennie kellene.

Előre is köszi, ha tudtok valamit.

Üdv.

Látom téged is behúztak a csőbe....
Hol próbálkozol ezzel? Sopron? TV torony?

Én tudok csatlakozni közvetlenül egy sima WiFi TP-LINK kártyával is.

#772 Felhasználó inaktív   Diabrotica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 05. 13:10

Hurrá, március 1-től dupla letöltési sebesség!!!! Bár a 0-át hiába szorzom kettővel :confused:

#773 Felhasználó inaktív   Rockmenyét 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 19:48

Idézet: ml79 - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 18:01

Üdv.

Látom téged is behúztak a csőbe....
Hol próbálkozol ezzel? Sopron? TV torony?

Én tudok csatlakozni közvetlenül egy sima WiFi TP-LINK kártyával is.

Hali!

Lipót...

Végül, mivel nem ment sem a korábban említett eszközzel, sem egy Linksys WRT54GL-lel, dd-wrt firmware-rel, feladtuk. Rá néhány napra a szolgáltató saját eszközével megoldódott.

Hogy mi volt a hiba? A szerelőt idézve: "jó kérdés"....

Minden esetre érdekes. Én azt is elismerném, hogy mi csináltunk hülyeséget csak legalább tudnám konkrétan hogy mit rontottunk el. De ez így tökéletesen érthetetlen. Na mindegy.

#774 Felhasználó inaktív   Diabrotica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 01. 05:27

Újabb fejlemény. Korlátozták a külső sebességmérő oldalakon történő méréseket, idézem:
"Ennek oka, hogy egyrészt a hálózati forgalomnak már egy jelentős részét teszi ki, hogy ügyfeleink naponta többször (van ügyfelünk aki 5 percenként) futtatja a teszteket, ezzel jelentős forgalmat generálva a hálózatban és korlátozva a normális internetezést célzó ügyfeleket."
Van egyéb oka is, de ez hajmeresztően érdekes indok. Lassan már letölteni sem lehet semmit, ami nagyobb 1 Mb-nál, mert azzal olyan forgalmat generálunk, hogy ihaj!
Hát ez kész!!
Tényleg azt csinálnak, amit akarnak.

#775 Felhasználó inaktív   Diabrotica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 01. 05:41

Nem arról lehet szó, hogy a normálisan internetezni akaró ügyfelek talán nem tudnak normálisan internetezni? Különben mi a bánatért futtatnának sebességtesztet. Ez kicsit olyan, mintha valaki regények helyet telefonkönyvet olvasgatna. Érdekes lehet ok nélkül folyamatosan sebességtesztet futtatni normális internetezés helyett! És ennél a szolgáltatónál szerintük mindenki "idegbéna",  akinek csak azért kell a net, mert a sebesség a mindenük. Érdekes, annak idején egy másik szolgáltató analóg telefonvonalas modemes kapcsolat sebességét soha nem méregettem, mert azt adtak, amit ígértek, minden év-  és napszakban.
Üzenem, hogy nemsokára talán ezen fórumba írást is korlátozni kellene, de csak annyira, hogy ne lehessen hozzászólni, elérni igen, nehogy a végén per legyen belőle.

#776 Felhasználó inaktív   kajak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 13:56

Ekkora egy köcs..g céget rég nem láttam.
Tegnap 2008.06.09-én lekorlátozták a (4M korlátlan díjcsomaggal rendelkezem) 12k sebességre mert extrém mértékű letöltés észleltek nálam. Az új ÁSZF mától lép életbe amiben már benne van a havi 150 GB -os letöltési korlát.
Tehát a 2008.06.10-én életbe lévő szerződési feltételek alapján a májusi forgalmam alapján lekorlátoztak. Egy vicc az egész b..i rlan. Szolgáltatót váltok és ezt a fogyaszóvédelemmel és az NHH is ismertetni kellene. Lehet , hogy többet érnénk el ha többen is felemelnénk a szavunkat. Az is röhej hogy előre kifizettetik a havi díjat ami már 2-3-n megjön a csekk és ha nem fizeted be időben késedelmi kamatot szednek a még igénybe nem vett "szolgáltatás" miatt.Már 1 napot is felszámolnak.Az ügyfélszolgálaton senki nem tud semmi, és nem nyilatkozhat semmiről ,mert nem ő az illetékes válasszal minden kérdést elintéznek. De akkor minek ügyfélszolgálat????
Aki teheti messze kerülje el ezt a unorító szolgáltatót, ennél a szolgéltatásnál már lassan a mobil szélessáv is jobb ja és az már olcsóbb is :)))

Üdv:Kajak

Szerkesztette: kajak 2008. 06. 10. 13:58 -kor

#777 Felhasználó inaktív   bak 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 10. 20:14

Sziasztok!

Én is egy nagyon szomorú rlan előfizető vagyok. Sajnos a hűségem még tart jövő év szeptemberig.
Tanácsot szeretnék kérni hogy lehetne valahogy ott hagyni ezt a g..i céget.
Nekem a sebességekkel nincsen gondom annál inkább a rendelkezésre állással és most végkép betelt a pohár mert nekem is korlátozták az 1 mb-os nettemet 128 kb/s re.

Üdv: bak

#778 Felhasználó inaktív   kajak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 17:50

nekem szerencsére nincs aláírt szerződésem így bármikor leléphetek, és fogok is.
Most nagyon sok a melóm de júliusban lelépek tőlük.
Azt csípáznám ha tömegesen mennének el az ügyfelek ettől a patkány "szolgáltatótól" :( .
Bár szerintem sok ügyfelük nem lehet.
Te is korlátlen internet csomagra fizettél elő náluk? Mert akkor a lekorlátozásukkal szerintem
felrúgták a szerződést. Próbálj emailt írni a fogyasztóvédelemnek majd ők megmondják, hogy
rabságra kényszeríthetnek így még több mint 1 évig.
Üdv: kajak

#779 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 20:48

két előfizető, aki 1 napon registrált, és mind a 2 fikázza az rlan-t, ugyanazzal az írásstílussal. ez kicsit gyanús. mi lesz a következő, hogy találtam egy jobb szolgáltatót, gyertek át oda?

#780 Felhasználó inaktív   bak 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 13. 15:11

Szia dnyl !

Azért regisztráltunk mind a ketten egy napon, mert mind a kettőnknek egy napon korlátozták az internet kapcsolatát ez nem gyanús. Amúgy meg ha tehetném már rég más szolgáltatónál lennék.
Köszi kajak majd megpróbálom a fogyasztó védelmet, ettől már csak jobb lehet.

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.