idézet:
Ezt írta mATy:
Visegrádon lakom és a pingem 70-90 a MATAV tesztszerverre.[/quote]
Visegrádi vagy? Én D.bogdányi![]()
![]()
![]()
ADSL -> itthon 80-100as ping lehetséges megoldások)
Elküldve: 2004. 03. 09. 20:00
Elküldve: 2004. 03. 09. 22:13
Elküldve: 2004. 03. 11. 11:08
Megtörtént, el sem hiszem. Matáv tesztszerver ping 70-90 heylett 25-34. Magyar game szerverekre pedig 23-40. Na kérem szépen, a magas ping ellen megoldás kulcsa a másik portra helyezés( központban) volt esetemben.
Igaz 3 napin üvöltöttünk egynmással, de megérte.
Én mindenkinek akik hasonló cipőben jár, csak tanácsolni tudom a határozott fellépést. Ki tudják deríteni a hiba okát, ha mgfelelően hatsz rájuk. Kitartás srácok, remélem nektek is sikerül.
Elküldve: 2004. 03. 11. 13:20
idézet:
Ezt írta mATy:
Sziasztok!
Megtörtént, el sem hiszem. Matáv tesztszerver ping 70-90 heylett 25-34. Magyar game szerverekre pedig 23-40. Na kérem szépen, a magas ping ellen megoldás kulcsa a másik portra helyezés( központban) volt esetemben.
Igaz 3 napin üvöltöttünk egynmással, de megérte.
Én mindenkinek akik hasonló cipőben jár, csak tanácsolni tudom a határozott fellépést. Ki tudják deríteni a hiba okát, ha mgfelelően hatsz rájuk. Kitartás srácok, remélem nektek is sikerül.[/quote]
Végre egy jó hír !
Ezek szerint nincs minden veszve, ma megújult lelkesedéssel emeltem fel a telefonkagylót.
Úgy tűnik, várnom kell még legalább egy hetet a válaszra.
Elküldve: 2004. 03. 11. 14:04
Viszont vhol egy ADSL es topikban olvastam, hogy egy sracnal telepitettek /volna/ a DSL t, es vmi olyat irt, hogy ott probalgattak a szerelovel a modemet, hogy szinkronizal -e stb stb...hat en erre probaltam utalni ma a matavos holgynel, de azt mondta, kimennek megmerni/meg telepites elott!!!ami mar egyszer megtortent amikor meg nem volt vonalam, de erdeklodtem es erre azt mondtak, hogy vagy-vagy/...ha ertek felett van elutasitjak, ha nem bekotik...es ha hataron van??? valasz olyan nincs....
pedig direkt ezert elokerestem a jo kis regi siemens modemet is...
azert ilyen esetben jo lenne ha legalabb probalkoznanak...
mit gondoltok?
azt nem tudjatok, hogy hogyan merik azt a bizonyos ellenallast? (erpar rabokik a multimetert aztan hajra??), mert azt en is meg tudnam tenni, csak felek nem ilyen egyszeru...
ami pedig total nem tiszta, hogy tolem meg joval messzebb is (1-2 utca) adatbazis szerint tuti mukodik a dsl, en meg kozelebb vagyok a kozponthoz, es talan...grrr
[ 2004. március 11.: Pierre.hu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 11. 22:36
idézet:
Ezt írta Pierre.hu:
ami pedig total nem tiszta, hogy tolem meg joval messzebb is (1-2 utca) adatbazis szerint tuti mukodik a dsl, en meg kozelebb vagyok a kozponthoz, es talan...grrr[/quote]
Nem biztos, hogy a legrövidebb úton megy hozzád a telefonkábel! Közben lehet cseréltek egy szakaszt, másfelé irányították, és a 2,5-ből lett 8-9 ??? A feleslegesen felhasznált réz miatt meg azóta is emelik az árakat.
De az első felét a túlzást leszámítva komolyan gondoltam.
Elküldve: 2004. 03. 11. 22:49
Elküldve: 2004. 03. 11. 22:51
Elküldve: 2004. 03. 12. 17:20
Elküldve: 2004. 03. 12. 20:35
Nos, tegnap kötötték nálunk az ADSL-t. Idáig Modemmel nyomtam úgy kb. 4 éven keresztül. A Counter-Strike nevü játékot énis szinte naponta játszom (1.0 óta) Modemmel 150-200 volt a ping. Most 75 a ping. Ha a Modemhez képest nézem akkor csúcs szuper, de ha társaimhoz képest akiknek 20-30 ahoz képest hát elég nagy a különbség... Na már most nem is ez a legfontosabb inkább az hogy nekemis Optikai kábel van kiépítve Pécs: Újegy körzete. Gondolom azért mert 98-ba lett kiépítve a telefonhálózat, természetesen optikait raktak le. Idáig azt mondták az ADSL-re hogy nem lehet. "Állitólag" Most lett csak kütyü az ilyen hálózatra amit az elõzõ üzenetekben olvastam azaz miniDSL vagy mi.
Traceroute -olok egy akármileyn szervert, az elsõ szerver amihez csatlakozik az egy matáv szerver és az 70 pinget jelez. Nos nekem Drávanet 384/64 van. Feltöltés/letöltés szinte teljesen maximális, csak hát a fránya ping. És ahogy sokaknak ez a problémája akik optikai hálózaton vannak. Egyedül a fatávot lehet szidni emiatt, nekem ez a véleményem. Lehet hogy a gépük "csak ennyit" tud. Azt meg hogy mi mit szeretnénk az õket teljesen hidegen hagyja. Nemmintha igyekeztek volna a kiépítéssel. Nos a topic miatt írtam ide, meg hogy megkérdezzem a többieket van-e valami változás náluk és lehet -e elérni valamit a fatávnál. Akik meg írták hogy minek kell a játék: hát ez jó kérdés ez egy olyan dolog hogyha elkezded nem tudod abbahagyni (mint a drog).
Nos viszont annak örülök hogy legalább nem 200 a ping hanem 75
Elküldve: 2004. 03. 12. 21:02
idézet:
Ezt írta [Cronus]dag:
Sziasztok!
Nos, tegnap kötötték nálunk az ADSL-t. Idáig Modemmel nyomtam úgy kb. 4 éven keresztül. A Counter-Strike nevü játékot énis szinte naponta játszom (1.0 óta) Modemmel 150-200 volt a ping. Most 75 a ping. Ha a Modemhez képest nézem akkor csúcs szuper, de ha társaimhoz képest akiknek 20-30 ahoz képest hát elég nagy a különbség... Na már most nem is ez a legfontosabb inkább az hogy nekemis Optikai kábel van kiépítve Pécs: Újegy körzete. Gondolom azért mert 98-ba lett kiépítve a telefonhálózat, természetesen optikait raktak le. Idáig azt mondták az ADSL-re hogy nem lehet. "Állitólag" Most lett csak kütyü az ilyen hálózatra amit az elõzõ üzenetekben olvastam azaz miniDSL vagy mi.
Traceroute -olok egy akármileyn szervert, az elsõ szerver amihez csatlakozik az egy matáv szerver és az 70 pinget jelez. Nos nekem Drávanet 384/64 van. Feltöltés/letöltés szinte teljesen maximális, csak hát a fránya ping. És ahogy sokaknak ez a problémája akik optikai hálózaton vannak. Egyedül a fatávot lehet szidni emiatt, nekem ez a véleményem. Lehet hogy a gépük "csak ennyit" tud. Azt meg hogy mi mit szeretnénk az õket teljesen hidegen hagyja. Nemmintha igyekeztek volna a kiépítéssel. Nos a topic miatt írtam ide, meg hogy megkérdezzem a többieket van-e valami változás náluk és lehet -e elérni valamit a fatávnál. Akik meg írták hogy minek kell a játék: hát ez jó kérdés ez egy olyan dolog hogyha elkezded nem tudod abbahagyni (mint a drog).
Nos viszont annak örülök hogy legalább nem 200 a ping hanem 75[/quote]
Rate? cl_updaterate? cl_cmdrate? ex_intrep? Milyen értékekkel játszotok, ezektől is függ a pinged.
Elküldve: 2004. 03. 12. 22:22
idézet:
Ezt írta he7edik.:
Rate? cl_updaterate? cl_cmdrate? ex_intrep? Milyen értékekkel játszotok, ezektől is függ a pinged.[/quote]
BF42-ben hol tudom állítgatni azokaz a bizonyos rate-eket?
Elküldve: 2004. 03. 12. 22:54
idézet:
Ezt írta zoli62:
Egyébként úgy február táján a "nagy szoftverfrissítés " előtt nekem is voltak ping problémáim.Pár napig a megszokott 30-as pingejk heylett hirtelen 15-szeresek lettek a pingek.Kivártam. Pár nap múlva megszűnt.A sebességem is akkor nagyon alacsony volt.[/quote]
Jo neked.
Nalam azota szar a net. Axelero 512.
Rohely,hogy akkor a packetlossos csomagjaim vannak, ami elotte a 384es ADSL-nel nem.
Vicces az egeszben, hogy a magyar Quake 3as szervereken most az 512es ADSL-nel tobb mint 30%-al nagyobb a pingem mint elotte a 384-essel.
Az ugyintrezesrol meg jobb ha nem beszelunk.
Kifogtam egy akkora segg not a kozpontban, hogy az mar fajt.
Lyukat akart a hasamba beszelni, annak ellenere ,hogy tobb mint 20 eve szamitogepek kozelebe vagyok es tobb mint 8 eve netezek. Mondom neki :*Holgyem onnek az a dolga, hogy a hibabejelentest felvigye a szamitogepre, nem pedig az, hogy vitatkozzon.* Erre meg o volt felhaborodva.Rendesen kiabalt a telefonba, isten bizony okolbe szorult a kezem.
Foleg azutan, hogy mar nem tudom miota hivogatom oket.
Ja megjegyzem, mondom a csajnak magyar 100Mbites FTProl toltok le aztan beall a sebessegem request timeout miatt 0Kbytra erre megkerdezi mit toltok le FTProl. LOL
Nem mindegy neki ? Tisztara mint a Microsoft Magyarorszag.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.
Elküldve: 2004. 03. 13. 02:17
idézet:
Ezt írta he7edik.:
Rate? cl_updaterate? cl_cmdrate? ex_intrep? Milyen értékekkel játszotok, ezektől is függ a pinged.[/quote]
Alapbol amikor 75 volt a pingem cl_cmdrate "30" cl_updaterate "20" volt beallitva es rate "7500".
Most állítgattam rajt.. 45-55 között mozog most a ping: cl_cmdrate "11" cl_updaterate "13" rate 13000
Az a 3. beállitást amit írtál próbáltam állítgatni nem vettem észre változást. Van esetleg 5leted hogyan lehetne méglejjebb vinni a pinget? Elõre is köszi!
Elküldve: 2004. 03. 13. 13:08
"cl_updaterate" ; "cl_cmdrate" ; "rate" -> ebben a sorrendben írom mindig le.
egycsatornás isdn-el a 30 30 7000 simán megy, duallal 60 60 7000 is. Ha chokeos lesz, akkor updaterate-et érdemes csökkenteni, max 30-ig.
512-es ADSL-el, vagy Chelloval 99 99 25000 a legjobb beállítás magyar szervereken, chokeosodás esetén 50 99 vagy 45 99 esetleg 45 70, de így mindig jó, kivéve ha a szervernél van gond. Loss esetén pedig ratet kell lejjebb venni, 20000-el már jónak kell lennie.
Ha egyszerre 2-en használják, akkor pedig 30 30 7000-el megvan a 20-30as ping, loss és choke nélkül.
Ez a legalja, ilyen 1x értékek már erős túlzások, és nem is hazsnálhatóak jól. Publicon esetleg, de egy komolybb meccset értelmetlenné tesz, ahogy a 100-as ping is...
Mindez lényegtelenné válik, ha alapból 70-es a ping, az alá semmitől nem fog menni.
Elküldve: 2004. 03. 13. 13:12
idézet:
Ezt írta [Cronus]dag:
Alapbol amikor 75 volt a pingem cl_cmdrate "30" cl_updaterate "20" volt beallitva es rate "7500".
Most állítgattam rajt.. 45-55 között mozog most a ping: cl_cmdrate "11" cl_updaterate "13" rate 13000
Az a 3. beállitást amit írtál próbáltam állítgatni nem vettem észre változást. Van esetleg 5leted hogyan lehetne méglejjebb vinni a pinget? Elõre is köszi![/quote]
Ezek alapján nálad a sávszélességgel vannak problémák.
Az ex_interp-et pedig nem érdemes állítgatni, főleg, hogy semmi köze pinghez.
Elküldve: 2004. 03. 13. 15:29
Elküldve: 2004. 03. 13. 17:57
idézet:
Ezt írta he7edik.:
én lanos 25000 101 101 el játszok pedig igazság szerint nem kéne bírnia a netemnek ezért is nagy a pingem meg az ms-em. [/quote]
Ez azért működik sok helyen, mert a szervernél van lekorlátozva, így minden szerveren az elérhető maxxal kommunikálsz. 1.5-el szinte mindenütt ment 512/128-as kapcsolattal, de 1.6 óta már emeltek sok szerveren, ezért érdemes visszább venni. (pl 50 100 20000)
Elküldve: 2004. 03. 13. 18:07
idézet:
Ezt írta MM:
Ez azért működik sok helyen, mert a szervernél van lekorlátozva, így minden szerveren az elérhető maxxal kommunikálsz. 1.5-el szinte mindenütt ment 512/128-as kapcsolattal, de 1.6 óta már emeltek sok szerveren, ezért érdemes visszább venni. (pl 50 100 20000)[/quote]
Aszinkron ratek? nemtudom, de az 50 elég alacsony érték mondjuk 20000 70/80 70/80 512/128-nál reális. mondjuk én talaj hülye vagyok az ilyen dolgokhoz
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 09:12
azt hogy lehet elérni, hogy ha azt mondjak nem tul nyero a vonal, akkor kijojjon legalabb kiprobalni vagy tesztelni az emberunk??

Súgó
A téma zárva.