HWSW Informatikai Kerekasztal: INTERNET-Kávézó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

INTERNET-Kávézó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 17:02

Idézet

idézet: Ezt írta zako:
Teljesen mindegy, hogy sikerül-e minden weboldalt megbarkácsolni, hogy menjen linux alatt (úgy-ahogy), a kedves user akkor is a kék explorer ikont fogja keresni a desktopon... És egy idő után frusztrált lesz, mert nem találja a munkahelyen, otthon jól megszokott környezetet és hagyja a fenébe az egészet. Egy XP szvsz már nem tétel, áfát vissza kell igényelni és csókolom.
Ha nagyon nem akarod, hogy belenyúljanak, akkor meg Macintosh-t vegyél, cool fekete billentyűzettel, monitor egybeépítve géppel, windowson nevelkedett, magát power-usernek gondoló vendég meg keresgélheti a vezérlőpultot.    :D
Ha mégis marad a Windows, akkor meg XP, korlátozott jogú felhasználó létrehoz, joga nincs semmihez, csak böngészni. Én a helyedben akkor már vennék egy nyomtatót meg egy szkennert is, hátha valakinek este jut eszébe, hogy hoppá, nyomtatni szeretnék, de minden bezárt. Ja igen, legalább két gép legyen, mert ha az egyik bemondja az unalmast, nehogy ki kelljen írni kézzel, hogy "netcafé technikai okok miatt szünetel".
Egyébként sok sikert! :)

Akkor a mozillara masik ikont teszel es atirod a nevet.  :)

Szerkesztette: andrej 2004. 04. 05. 22:33 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 19:35

idézet:
Ezt írta bean:

Milyen igaz. De a bpterkep.index.hu (erre tetszett célozni, ugye?) az ActiveX lévén semmivel se fog menni, csak IE-vel. Ez persze gáz. Én ugyanis vettem magamnak Operát, és hát az ilyenek miatt IE-t kell néha kiengednem a Netre, pfúj!
[/quote]

Vagy a zsebterkep.hu-ra. És miért fúj? Nekem kutya bajom vele, ha picsaoldalt néz az ember, akkor meg a felbukkanó ablakokra nem kell ész nélkül yest nyomogatni, és akkor nincs baja...
Make love not Wor.

#23 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 19:49

idézet:
Ezt írta mip:

Lemaradtam valamiről?
[/quote]

A topic cimerol :) :) :)
Udv: Nezelodo

#24 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 21:33

"idézet:
--------------------------------------------------------------------------------
Ezt írta Nezelodo:
Dehogy ehhez minek tizmillo ! azt nemtom... :/
--------------------------------------------------------------------------------

Lemaradtam valamiről?

--------------------

"

idézet:
Ezt írta Nezelodo:

A topic cimerol :) :) :)
[/quote]

Miért, eredetileg tíz milla volt benne?
www.kevenet.hu

#25 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 23:32

idézet:
Ezt írta andrej:
[url="http://"http://www.fsz.bme.hu/hungary/budapest/cgi-bin/search"]http://www.fsz.bme.h.../cgi-bin/search[/url]

Gondolom ezt nem ismeritek :) Abszolut jol megy nemIE-ben és kereshető.
[/quote]

Nem rossz. :)Tényleg nem ismertem.Csak a jpg kicsit lassabban töltődik be...
"Légy szerény mint én..."

#26 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 23:52

idézet:
Miért, eredetileg tíz milla volt benne?[/quote]

Tizmillio (tulzo szam) darab felkialtojel. ;)
Udv: Nezelodo

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 18. 00:16

idézet:
Ezt írta zoli62:

Nem rossz. :)Tényleg nem ismertem.Csak a jpg kicsit lassabban töltődik be...
[/quote]

Meg egészképernyős a jpg, aztán bogozzad. Akkor inkább utcakereso.hu az be is karikázza, azt próbáld!
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   skeeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 11:40

sina:

az sem mindegy, hogy milyen a hely közönsége, akik majd igénybe akarják venni a szolgáltatást. ha gigaexpertgamerdudevagyok jellegű csávokat akarsz odaszoktatni, akkor rendesen le kell korlátozni, mert ők már csak poénból is szétkúrják..bár, fene tudja, a libri könyvesbolt közönségét néha elnézve, leginkább a freemail szokott menni :)

ha kevésbé szakértő a közönség, akkor szerintem nem indokolt túl komoly szigor, csinálsz egy cd image-t, ha baj van arról újrahúzod az egészet gyorsan. ha beviszed a vállalkozásba a gépet, hamar leíródik, utána meg el lehet passzolni zsebbe történtő fizetéssel, és fejleszetni a következőre :)

#29 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 17:11

Az a gond, hogy mindig olyat akarnak majd csinálni az emberek, amit azon a gépen épp nem lehet.
Ha csak net van, akkor jaj de jó lenne wordben írni egy levelet. Ha már word is van, akkor jaj de jó lenne ki is nyomtatni. Ha már net is van, akkor jaj de jó lenne a szomszédpunci.hu oldalról kinyomtatni pár muffot színesben. Ha már lehet nyomtatni, akkor jaj de jó lenne kinyomtatni a 86oldalas dokumentumomat, de ne a drága és lassú tintáson, hanem a gyors és olcsóbb lézeren. Ha már gép van, akkor jaj de jó lenne, ha a wlanos notesszal betévedő ember a sajátjáról netezhetne, stb...
A legnagyobb kárt pedig egyértelműen a hozzá nem értő emberek tudják csinálni, sokkal nagyobbat, mint amekkorát egy "gigaexpertgamerdudevagyok" álmodni tudi :)

#30 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 01. 17:53

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 16:15

Az a gond, hogy mindig olyat akarnak majd csinálni az emberek, amit azon a gépen épp nem lehet.
Ha csak net van, akkor jaj de jó lenne wordben írni egy levelet. Ha már word is van, akkor jaj de jó lenne ki is nyomtatni. Ha már net is van, akkor jaj de jó lenne a szomszédpunci.hu oldalról kinyomtatni pár muffot színesben. Ha már lehet nyomtatni, akkor jaj de jó lenne kinyomtatni a 86oldalas dokumentumomat, de ne a drága és lassú tintáson, hanem a gyors és olcsóbb lézeren. Ha már gép van, akkor jaj de jó lenne, ha a wlanos notesszal betévedő ember a sajátjáról netezhetne, stb...
A legnagyobb kárt pedig egyértelműen a hozzá nem értő emberek tudják csinálni, sokkal nagyobbat, mint amekkorát egy "gigaexpertgamerdudevagyok" álmodni tudi :)

Ez nagyon igaz, szerintem :)

#31 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 18:24

A sávszélről meg annyit, hogy anno a westendben volt egy 8-10 gépes netkávézó először egy 64-es! aztán egy 128-as! bérelt vonallal. Nem mondom, hogy mindenki hullámzott, a bődületes sebesség láttán, de elég rendesen tele volt mindig.
Térképhez meg http://www.terkepbank.hu/ bár nem tudom megy-e ie-n kívül más alatt is, de ehhez képest a bme-s valami kvázi vicc kategória. Amúgy is :)

#32 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 18:30

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. április 2, péntek - 19:28

A sávszélről meg annyit, hogy anno a westendben volt egy 8-10 gépes netkávézó először egy 64-es! aztán egy 128-as! bérelt vonallal. Nem mondom, hogy mindenki hullámzott, a bődületes sebesség láttán, de elég rendesen tele volt mindig.
Térképhez meg http://www.terkepbank.hu/ bár nem tudom megy-e ie-n kívül más alatt is, de ehhez képest a bme-s valami kvázi vicc kategória. Amúgy is :)

Vmi buisness előtagú DSL boven megfelel a celnak, a berelt vonal sokkal dragabb, es kisebb sav.

#33 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 19:14

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 2, péntek - 19:34

Vmi buisness előtagú DSL boven megfelel a celnak, a berelt vonal sokkal dragabb, es kisebb sav.

Ott anno nem tudta még a fatáv az adsl-t adni.

#34 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:35

Helló!
Abszolult hozzá nem értő vagyok :think: , de vettem a fáratságot és a www.download.com oldalon rákerestem adott témakörben kifejezésekre. Minő meglepő jó pár találat van. :eek:  Azaz található erre specializálódott program is.
pl:
WinCybercafe Internet Cafe Software
Cafemanager Webtube Software
My Cafe Cup Platinum 2005
CyberCafePro Client & Server

sötöbö
:respect:
DeWils

#35 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:55

minek ide program :confused:

meg ha vki bemegy egy rendes könyvtárba, ami legalább megyei és vannak gépek, akkor ott megnézheti a korlátozásokat.
nálunk a könyvtárban a gépeken csak egy árva explorer ablak van, (gondolom az van beállítva shellnek), aztán minden le van tiltva. még bezárni se lehet.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#36 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 17:01

Idézet: charlie - Dátum: 2004. április 3, szombat - 15:59

minek ide program :confused:

meg ha vki bemegy egy rendes könyvtárba, ami legalább megyei és vannak gépek, akkor ott megnézheti a korlátozásokat.
nálunk a könyvtárban a gépeken csak egy árva explorer ablak van, (gondolom az van beállítva shellnek), aztán minden le van tiltva. még bezárni se lehet.

idézem a téma indítót:

Idézet

Továbbá milyen progival oldható meg, hogy csak a böngésző legyen az asztalon semmi más, és egy generált jelszó segítségével az előre beállított időtartamig legyen a gépen elérhető a NET?

tehát, ha neki ez kell ("progi") megkaphatja... egyébként ezekkel szerintem könyebben eltud boldogulni egy földi halandó is. Több mindenre használhatóak pl időmérés, költségszámolás, ki-be léptetés, stb amit magában egy shellnek beállított expi nemtud.
:offtopic:

Szerkesztette: DeWils 2004. 04. 03. 17:15 -kor

DeWils

#37 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 17:04

Idézet: DeWils - Dátum: 2004. április 3, szombat - 18:05

idézem a téma indítót:

tehát...

a windows is csak egy program. 'szal ebbe kös bele.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#38 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 08:21

[quote name='Jahno' date='2004. március 18, csütörtök - 1:20'] <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta zoli62:
<STRONG>

Nem rossz.  :)Tényleg nem ismertem.Csak a jpg kicsit lassabban töltődik be...</STRONG>[/quote]

Meg egészképernyős a jpg, aztán bogozzad. Akkor inkább utcakereso.hu az be is karikázza, azt próbáld! [/quote]
Ennyi erovel akkor mar [url="http://www.terkep.hu"]www.terkep.hu[/url]. Legjobbabb ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#39 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 22:20

[quote name='asdf' date='2004. április 6, kedd - 9:26']
Meg egészképernyős a jpg, aztán bogozzad. Akkor inkább utcakereso.hu az be is karikázza, azt próbáld! [/QUOTE]
Ennyi erovel akkor mar [url="http://www.terkep.hu"]www.terkep.hu[/url]. Legjobbabb ;) [/quote]
Valóban. Inkább legyen benne kétszer a topicban, mint egyszer se :cool:

#40 Felhasználó inaktív   m-m 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 26. 18:59

I would recommend ClubControl Internet Cafe Software

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1