HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:06

A forgalomba akkor mégse számolódik bele, ha a bix és aorta előtt mérődnek a dolgok, mert végülis ezek chellos csomagok mind.
De hozzám miért kell eljönniük...

#1842 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:59

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 8:55

Na akkor a forgalommérésről: a forgalom olyan interfészeken van mérve, amik a BIX illetve az AORTA felé néznek. Ami ezen nem megy át, azt nem méri, ami átmegy, azt értelemszerűen igen. Válogatás nélkül, azaz az elkószált packetek is benne vannak. A chello.hu-chello.hu közötti forgalom nem megy ki BIX és nemzetközi irányokba. Tehát hogy hogy generálódik ez a forgalom, azt igazából nálatok kellene nézni... esetleg azt kipróbálhatjátok, hogy traceroute-tal megnézitek azokat az IP-ket, amikről töltötök és amikről töletek töltenek, hogy merre mennek a csomagok, hátha valami kiderül.

Én traceroute-oltam akiktől töltöttem a chellos HUB-on, és mind chellos ip volt, mégis számolt (lásd előző lapon a hozzászólásom).

Néha a trace-ben volt 10-es ip a chellos célállomás előtti gépen, de az meg állítólag upc-s belső router...
k s

#1843 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 09:17

Idézet: Fenyő - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 8:57

Dömper!

Figy, miért kell a headend-nek állandóan küldenie felém egy halom olyan adatforgalmat, amelynek én semennyire sem vagyok részese? Egy nagy halom ARP-Request, meg néha néhány IP/UDP és 802.4 csomagok jönnek be.
Terayon rendszerbe ezek nem jöttek, nem lehetne ezeket most is letiltani, hogy ezeket ne küldje el nekem?
Idegesítő, mert nemtudok normálisan forgalmamat elemezni, mert minden szar mással van tele(tudom, filter, de akkoris) és ráadásul gondolom még a 15 GByte-ba is beleszámolódik ez.
2-3, néha 5KByte/s -et is meghaladja ez a forgalom.

Mint ezt korabban leirta, nem szamolodik bele, ezek a csomagok meg foleg nem.

chellos hub: azt tudod hogy maga a hub chellon kivul van, szal amit ott dumalnak, es pl kereses az mind-mind forgalom.

#1844 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 09:33

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 10:17

Mint ezt korabban leirta, nem szamolodik bele, ezek a csomagok meg foleg nem.

chellos hub: azt tudod hogy maga a hub chellon kivul van, szal amit ott dumalnak, es pl kereses az mind-mind forgalom.

Igen, de a duma meg a keresés nehogy már 8-10 óra alatt elérje a 240MB-ot, mert helyben hátast dobok.  (Ez 6,8kbyte/s sebességnek felel meg. kicsit durva lenne...)
k s

#1845 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:31

Urak, megint módosítva (remélhetőleg javítva) lettek a TJ720-as modemek. Szóval aki úgy érzi, szar volt nála, nyomjon ismét modemresetet, és tapasztaljon.

#1846 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:57

Dömper plíz válaszolj nekemis.

#1847 Felhasználó inaktív   Kaloz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 10. 11:38

NSD,

tom, hogy csak azert kerdem, hogy idegesitselek, de direkt van tilva SNMP a motorolakon? Csak mert tok kellemesen lehetne naploztatni mindenfele problemajukat :)

Kaloz

Szerkesztette: Kaloz 2004. 06. 10. 11:40 -kor

Kaloz

"Ultimately, all things are known
because you want to believe you know."

Frank Herbert

#1848 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:22

Erre én is tudok neked válaszolni: Direkt. :)
Megvan az oka, hidd el. ;)

#1849 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 13:29

Idézet: Kaloz - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 12:38

NSD,

tom, hogy csak azert kerdem, hogy idegesitselek, de direkt van tilva SNMP a motorolakon? Csak mert tok kellemesen lehetne naploztatni mindenfele problemajukat :)

Kaloz

Az SNMP nem csak naplózásra jó... ;)

Szerkesztette: BuPe 2004. 06. 10. 13:29 -kor

Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#1850 Felhasználó inaktív   Kaloz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 14:01

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 14:29

Az SNMP nem csak naplózásra jó... ;)

Tom, de spec nekem arra kene. Elegansabb mint a weblapjarol sz@rra sed-elni a kimenetet, h hasznalhato informaciot kapj.
Kaloz

"Ultimately, all things are known
because you want to believe you know."

Frank Herbert

#1851 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 16:09

Péntek óta (hétvége kivételével) minden nap be kellett telefonálnom egyszer, hogy ismét legyen netem (beragadt ip cím problémaköre). Ma már betelt a műszakis hócsukája is és jövőhét hétfőn cserélik a Motorolámat (vélhetően) - Motorolára. Remélem M@táv testvért nem kell tovább támogatnom a betefonálásokkal, és talán meggyógyul majd a netem...

#1852 Felhasználó inaktív   Ilduska 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 20:25

Dömpi!

Segíts légyszi, ha tudsz!
Rám tudnál nézni, du 3 óta nincs net, csak villog a cable led, és Vivaldin ne, jutok túl.
TJ 720 mac: 00E06F501C40

Köszi

#1853 Felhasználó inaktív   Ilduska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 23:02

Stornó az előző, úgy néz ki megjavult! :)

Üdv: Ilduska

#1854 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:19

Amikor a nagy modemcsere kampány elért kicsiny lakásomba, elbeszélgettem egy kicsit a szerelővel (igen, felcsillant a szemem mikor láttam hogy van IP-je a modemnek, aztán persze visszaesett a lelkesedésem SNMP híján), aki elejtett egy olyan mondatot, hogy a régi fejállomásoknál igenis volt technikai oka a forgalomkorlátozásnak, de a fejállomások cseréjével ez megszűnt. És ha ez igaz, akkor ezzel megszűnt az az ok, amivel a UPC vezetése meg- (vagy be-) magyarázza a korlátot.
NSD, alá tudod ezt támasztani? Nyilatkozhattok ilyesmiről egyáltalán?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1855 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:32

Idézet: gazdi - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 11:19

Amikor a nagy modemcsere kampány elért kicsiny lakásomba, elbeszélgettem egy kicsit a szerelővel (igen, felcsillant a szemem mikor láttam hogy van IP-je a modemnek, aztán persze visszaesett a lelkesedésem SNMP híján), aki elejtett egy olyan mondatot, hogy a régi fejállomásoknál igenis volt technikai oka a forgalomkorlátozásnak, de a fejállomások cseréjével ez megszűnt. És ha ez igaz, akkor ezzel megszűnt az az ok, amivel a UPC vezetése meg- (vagy be-) magyarázza a korlátot.
NSD, alá tudod ezt támasztani? Nyilatkozhattok ilyesmiről egyáltalán?

Valóban a régi fejállomásokkal műszakilag igen komolyan indokolt volt a 15G bevezetése, és a docsis migráció a régi eszközök zsúfoltságát megoldja, a kapacitások a sokszorosára emelkednek. Azonban nem tudok semmilyen formában nyilatkozni a 15G maradásáról vagy végéről, mivel azt sajnos elsősorban nem a helyi (=magyar) műszaki emberek döntik el, hanem a félistenek az ország határain belül és azon messze túl. És ez rossz. Egyelőre annyi sikerült, hogy a hálózatunkról kifelé irányuló forgalom van mérve, tehát a BIX és az AORTA irányába. Ezt - a chellos DC hubot tekintve - értelmesen ki is tudjátok használni.

#1856 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 14:37

Dömper!

Figy, miért kell a headend-nek állandóan küldenie felém egy halom olyan adatforgalmat, amelynek én semennyire sem vagyok részese? Egy nagy halom ARP-Request, meg néha néhány IP/UDP és 802.4 csomagok jönnek be.
Terayon rendszerbe ezek nem jöttek, nem lehetne ezeket most is letiltani, hogy ezeket ne küldje el nekem?
Idegesítő, mert nemtudok normálisan forgalmamat elemezni, mert minden szar mással van tele(tudom, filter, de akkoris).
2-3, néha 5KByte/s -et is meghaladja ez a forgalom.

#1857 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 15:32

Idézet: Fenyő - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 15:37

Nem.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2004. 06. 11. 15:33 -kor

#1858 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 15:43

Idézet: tnelis - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:35

Akkor nem kerdezem meg mi volt :)

De hogy meglpodtem amikor nem tudtam megmozdulni SWG alatt :D

NSD, miert nincs szunetmentesre vagy backupd disel generatorra kotve a cucc? Vagy legalabb valami automata mailt lehetne kapni, hogy sry besart az aram, mar minden rendben...

Erre van egy kis Story-m, ha nem zavarja a topicot...  ;)

:offtopic:
Mostmár leírhatom, hisz már nem vagyok alkalmazott...
Kb 3 évig őrködtem a Fóti kábelszolgáltatónál(10mbit rulla a gépemen ahhh), ott rendesen volt diesel, stbstb... kb (akkor) 3K júzer volt az előfizetőjük(kábelTV)... Jött egy marha nagy áramszünet, a fél település lepattant eccer éccaka áramügyileg, volt diesel beindult, én kimentem a teraszra körbenéztem hóóót sötétéség mindenhol, csak a mi épületünk világított én visszamentem és nagy kuncogások közepette visszaültem netezni(az aljas) ;) Pont elgondolkodtam, ha ekkora kimaradás volt, hova panaszkodik az ügyfél kérdem én??? mert sajnos voltak telefonok, hogy javítsuk ki a hibát stb... Cókolom tessék körbenézni és reklamálni az áramszolg.nál... igen akkor én is idiótáztam, meg anyáztam magamban a júzerekre, mostmár a másik oldalon vagyok, engem is elkapott soxor a hév(itt is a fórumban), azt visszagondolok milyen az ember a "másik oldalon"...
:ontopic:
:D

Szerkesztette: Öcsisajt 2004. 06. 11. 15:45 -kor

CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#1859 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 08:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 16:32

Nem.

Miért? Miért kell ezeket megkapnom?

#1860 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa