HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   zeno42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 13. 21:47

Üdv!

Az alábbiakra kérném a segítségeteket. Az elmúlt héten végre bekötötték az internetet. Mivel korábban nem volt, így egy pár dolgot kérdeznék. Lemértem a sebességet a http://performance.chello.at:81/ oldalon és nekem csak 320-340 kbps-t mér. Ez miért van - nem 512-nek kellene lenni? Próbáltam a http://www.giganews....t_connect.mhtml oldalon is de ott még rosszabb. Az ottani eredmény 260-316 kpbs. A letöltés pedig 35-40 kbps-al alakul. Nem lenne gond ha kissebb lenne 512 kbps-nél valamennyivel de ezt egy kicsit soknak tartom - vagy ez általános és fogadjam el?

Van egy olyan problémám is, hogy a 2 gépre megosztott net eddig (1 hét alatt) 2-3 alkalommal teljesen lelassult. Kínomban kihúztam a konnektorból (eddig minden eszköznél bejött) és láss csodát utána meggyógyult. A modem Terayon TCM200. Ha működik akkor teljesen jónak tűnik de ha rájön a hoppáré akkor eszméletlenűl lelassul. Volt úgy, hogy az egyik gépen nem is ment a net de a másikon akkor is lelassult (pár óra után). Se játék, se chat csak homokóra. Modem áramtalanítás után minden ok.

A router a sebesség vonatkozásában szerintem nem gázos mert probáltam router nélkül is a sebességmérést de az eredmény nem nagyon változott. Előre is kössz.

#1862 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 13. 22:05

Idézet: zeno42 - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 20:47

Az ottani eredmény 260-316 kpbs. A letöltés pedig 35-40 kbps-al alakul. Nem lenne gond ha kissebb lenne 512 kbps-nél valamennyivel de ezt egy kicsit soknak tartom - vagy ez általános és fogadjam el?

A letöltésnél kilobájt/másodperc a mértékegység, míg a chello reklámban és a performance.chello.at-on kilobit/másodperc van feltütnetve. Ennek ellenére szerintem nálad valami gáz van , mert ez túl lassú.
(régen chellóztam én is, de most már nem vagyok képben, mivel költözés miatt adsl-t használok)

A váltószám: 8
Tehát 512Kbit/s(ez a hirdetés) / 8 = 64 kilobájt/s (ez a letöltés mérőszáma a böngészőben, pl.)

#1863 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 22:16

Idézet: NAron - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 23:05

A letöltésnél kilobájt/másodperc a mértékegység, míg a chello reklámban és a performance.chello.at-on kilobit/másodperc van feltütnetve. Ennek ellenére szerintem nálad valami gáz van , mert ez túl lassú.
(régen chellóztam én is, de most már nem vagyok képben, mivel költözés miatt adsl-t használok)

A váltószám: 8
Tehát 512Kbit/s(ez a hirdetés) / 8 = 64 kilobájt/s (ez a letöltés mérőszáma a böngészőben, pl.)

Az a 300 néha nekem si befigyelt! 64-ről meg akkor nem is álmodtam! 50k körül az ok! Most vagyok ott hogy 470-510 és 60-63k max letöltés! Bízz a fejlesztésben és akkor hátha bejön neked is a 768 rendesen!

Üdv

#1864 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 14. 07:32

NSD tudnal adni megint egy olyan miskoc fejeleszt allas szazalekot ?

a multkor 25%ot mondtal :) mennyit haladtunk, mert extrapolalnek egy ETA-t. :D (persze valami szigoru dinamikus modellel megtuningolva)

#1865 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 07:33

Idézet: zeno42 - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 22:47

Üdv!

Az alábbiakra kérném a segítségeteket. Az elmúlt héten végre bekötötték az internetet. Mivel korábban nem volt, így egy pár dolgot kérdeznék. Lemértem a sebességet a http://performance.chello.at:81/ oldalon és nekem csak 320-340 kbps-t mér. Ez miért van - nem 512-nek kellene lenni? Próbáltam a http://www.giganews....t_connect.mhtml oldalon is de ott még rosszabb. Az ottani eredmény 260-316 kpbs. A letöltés pedig 35-40 kbps-al alakul. Nem lenne gond ha kissebb lenne 512 kbps-nél valamennyivel de ezt egy kicsit soknak tartom - vagy ez általános és fogadjam el?

Van egy olyan problémám is, hogy a 2 gépre megosztott net eddig (1 hét alatt) 2-3 alkalommal teljesen lelassult. Kínomban kihúztam a konnektorból (eddig minden eszköznél bejött) és láss csodát utána meggyógyult. A modem Terayon TCM200. Ha működik akkor teljesen jónak tűnik de ha rájön a hoppáré akkor eszméletlenűl lelassul. Volt úgy, hogy az egyik gépen nem is ment a net de a másikon akkor is lelassult (pár óra után). Se játék, se chat csak homokóra. Modem áramtalanítás után minden ok.

A router a sebesség vonatkozásában szerintem nem gázos mert probáltam router nélkül is a sebességmérést de az eredmény nem nagyon változott. Előre is kössz.

A meg nem gyors csemballoval

Speedtest
0% .... 10% .... 20% .... 30% .... 40% .... 50% .... 60% .... 70% .... 80% .... 90% ....100%
--> Dateigrösse: 1000 KByte
213.222.166.***
Übertragungsdauer: 15 sec.
Bandbreite: ~533 Kbit/s

#1866 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 07:34

A forgalommérésről:

Péntek, szombat ki volt kapcsolva a gép nem volt forgalom.
Vasárnap este bekapcsoltam és lenulláztam a DU Meter-t. Chellon kivüli oldalakat nézegettem, drivereket töltöttem le.

A DU Meter szerint 83,38MB volt a forgalom, erre ma (hétfőn) reggel a chellos forgalommérés 136MB-ot mutatott!

NSD: hogy a franca számolhat ennyivel többet??? (tehát 63%-kal többet számol, mint a valós. Ezekszerint már valós 9,2G-nál be fognak korlátozni a 15G helyett...)
k s

#1867 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 09:45

sziasztok.
fel szeretnénk mondani a chello-t és azt kérdezem, h ezért mennyit kell fizetni.
tavaly nyáron kötöttük be - határozatlan időre, úgy emlékszem 2 éves hűségnyilatkozattal. akkoriban ilyen akció volt, h "2nyáronféláron" - szval tvaly volt 2 hónap, h féláron neteztem, de az idei még nem ment le - ezenkívűl ingyenes volt a bekötés (kábeltévé volt előtte). nem tudtam rájönni, h mennyit terhelnének ránk, ha felmondanánk - az ÁSZF-ben nincs semmi konkrét erről (v csak én nem találtam). a kezemben lévő szerződésen még az sem szerepel h 2 éves hűségnyilatkozat, csak az, hogy az akció kódja. nagy itt a homály! elképzelhető h bármilyen pluszköltség nélkül felmondhatom a szerződést? mert engem egyesek ilyen 60e-> -vel riogatnak.
szóval: tudna nekem bárki bármilyen információt nyújtani ezzel kapcsolatban?

előre is kösz: solide.
. . .

#1868 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 09:49

Idézet: solide - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 10:45

határozatlan időre, úgy emlékszem 2 éves hűségnyilatkozattal.

ez a ket mondatresz eroteljesen uti egymast :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#1869 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 10:04

Idézet: b0rZ - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 8:49

ez a ket mondatresz eroteljesen uti egymast :D

előfizetői szerződés:

Idézet

1. pont  A szerződés tárgya és időtartama
            A szolgáltató által nyújtott adathálózati szolgáltatás igénybevétele.
            A jelen szerződés határozatlan / 200___. ________. hó ____-ig tartó határozott időtartamra jön létre. (A megfelelő rész aláhúzandó!)

--- nincs sem aláhúzás benne, sem időpont - gondolom: így határozatlan időtartamú...
de - akciósan ill bekötési díjnélkül csak hűségnyilatkozattal lehet belépni.

szumma: a 2 mondatrész nem üti egymást.  :p
. . .

#1870 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 11:22

Dolgozo nettel kapcsolatban hol lehet bovebb anyagot talani, mert a neten nem sok mindent tlaltam :(

#1871 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 12:23

sziasztok.
fel szeretnénk mondani a chello-t és azt kérdezem, h ezért mennyit kell fizetni.

Tarcsazod a 1221-et es ott biztos mindent elmondanak.

#1872 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 13:44

tavaly nyáron kötöttük be - határozatlan időre, úgy emlékszem 2 éves hűségnyilatkozattal. akkoriban ilyen akció volt, h "2nyáronféláron" - szval tvaly volt 2 hónap, h féláron neteztem, de az idei még nem ment le - ezenkívűl ingyenes volt a bekötés (kábeltévé volt előtte). nem tudtam rájönni, h mennyit terhelnének ránk, ha felmondanánk - az ÁSZF-ben nincs semmi konkrét erről (v csak én nem találtam). a kezemben lévő szerződésen még az sem szerepel h 2 éves hűségnyilatkozat, csak az, hogy az akció kódja. nagy itt a homály! elképzelhető h bármilyen pluszköltség nélkül felmondhatom a szerződést? mert engem egyesek ilyen 60e-> -vel riogatnak.

A szerződéses paksamétádban van egy olyan, aminek a tetején nagybetűkkel szerepel a NYILATKOZAT szó. Ez a hűségnyilatkozat, és le vannak benne írva az adott kedvezmények. Általánosságban az adott kedvezményk lesznek beterhelve:
- ha ingyenes volt a bekötés, akkor 25.000 HUF
- két nyáron féláron: ha már mind a 4 hónap megvolt 5495-ért, akkor 4x5495 (azaz 4x az adott félhavi kedvezmény) = 21.980 HUF
- két évvel általában kedvezményes a havidíj (11.990 helyett 10.990), tehát eltelt hónapok száma x 1000 HUF. Chello plus esetén ez durvább, mert ott a kedvezményes havidíj 2 évvel 15.990, a listaár pedig 29.990, tehát itt hónapok száma x 14.000 HUF.
- ha kaptál ajándéktárgyat (nyomtató, webkamera, hangszóró, mp3 vekker, birkozógép, bármi...), annak az árát

Tehát ha most felmondod és sima chellod van, akkor olyan 50k körüli összeget fizetsz, ha chello plusos vagy, inkább le se mondd a hűség lejárta előtt.

#1873 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 14:01

ühüm.
tehát:
11900 a havidíj, annyi is volt. gondolom akkor itt nincs fizetnivaló, ajándéktárgy sincs. 2 hónap volt féláron - az 11900HUF + a bekötés, ami 25000HUF. ezek szerint ~ 37E a plusz költség, ha a szerződést felmondjuk.

köszi szépen NSD!
üdv:
solide.
. . .

#1874 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 14:05

NSD: légyszi válaszolj a forgalommérés problémámra (párral feljebb).

KÖSZI
k s

#1875 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 17:06

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 15:05

NSD: légyszi válaszolj a forgalommérés problémámra (párral feljebb).

KÖSZI

Most erre mit mondjak? Te azt mondod, nem működik, én azt mondom, igen. Egy Cisco méri, szvsz jól.

#1876 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 17:35

Sziasztok, szia NSD!

van egy kis problémám, leglábbis nekem úgy tűnik, hogy a nettel van a gond. mintha szakadozna.
13. ker. IP: 80.98.1.213

előre is köszi

#1877 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 14. 19:04

Na végre! Ma már egyáltalán nem ment a net, és már nagyon vártam a modemcserét. Meg is jött régi Számalkos csoporttársam. Néhány pillanat alatt sikerült a cserét követően működésre csalni az újabb Motorolát. A UPC éltesse sokáig!

Kiderült, hogy ha jól tippelt a srác, akkor NSD azért "nagy", mert nagydarab. Most aztán jól lelepleztem. ;)

#1878 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 11:31

Urak, megint módosítva (remélhetőleg javítva) lettek a TJ720-as modemek. Szóval aki úgy érzi, szar volt nála, nyomjon ismét modemresetet, és tapasztaljon.

Nyomni ugyan nem nyomtam, csak kikapcsoltam fél napra. Ez is megfelel? :D

A szakadozás változatlanul fennáll.  :(  :help:

NSD!

Ha telcsizek az üfsz-nek tudnak valamit segíteni?  Érdemes?

#1879 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:49

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 20:04

Kiderült, hogy ha jól tippelt a srác, akkor NSD azért "nagy", mert nagydarab. Most aztán jól lelepleztem. ;)

Rosszul tippelt :) A nevemnek semmi köze a fizikai adottságaimhoz :)

#1880 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:21

Idézet: tnelis - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 12:22

Dolgozo nettel kapcsolatban hol lehet bovebb anyagot talani, mert a neten nem sok mindent tlaltam :(

Nekünk dolgozónet van és 7990 Ft. kell fizetnünk elvileg minden munkahelyen lehet igényelni csak a vezetők a seggükön ülnek :( vagy nem értik hogy mi miért ennyi és amiatt nem reklámozzák.Próbáld meg megkerdézeni a szakszervezetet vagy a nagy főnököt  :cool:.
Nálunk úgy volt hogy 100 dolgozónak kellett jelentkeznie és akkor bekötik ingyen és havi 7990 FT-ért ami azé nem rossz az 512/128 aztán majd 768/256 vonalért. Meg asszem a csello lapon is van erről némi infó :D
Hidegben is pöcre indulok (by Bikemag)

Téma megosztása:

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.