HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 11:26

Idézet: Norc - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 17:40

5. Ha a fenti lépések után elvégzett három mérés hasonlóan nem megfelelő eredményt ad, kérjük jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon a probléma kivizsgálása érdekében...

Nekem akkor is ez tetszik a legjobban. Mérd le ötsz.. ja nem három azaz háromszor... :D

#302 Felhasználó inaktív   Zoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 15:15

Idézet: Norc - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 7:20

Ezzel semmi, csak az hogy ez a normális eset, ami nem tölti ki a nap jelentős részét (sajnos).
Ebből kiindulva el lehet képzelni hogy milyen az amikor elindul a híres Dunaweb internet összeomlás.
Na meg az hogy ha levesznek havi 6000 ft-al akkor legaláb néha lenne 512 kb/s a sebességem.
Most magyarul 6000-ért adják a 256 kbs-elérést.
Akkor gonodljál annak szerencsétlen felhasználónak a helyébe akinek van 256 kbs  vagy 128 kb/s elérése, az mit kaphat, a Dunaweb szélessávú internetből.  :joy:

a baj az hogy aszf szerint ezzel nem fogod meg őket hiába is akarod
keress mást az aszf-ben vállaltakban amit nem tartanak be
minden szolgáltatónál lehet találni egy-két kiskaput

de ugy hallottam ha elég sok hibát bejelentesz, akkor engednek áttérni adsl-re
az meg csak matavtól függ, hogy milyen

#303 Felhasználó inaktív   garfimacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 17:35

Idézet: Zoli - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 8:07

és ezzel mi a baj
mikor le van irva, hogy nem vállalják a garantált 512-t
és neked kb 40% ment abban a pillanatban
és ez még mindig több
mint az invitelnél az átlagosan elvárható érték

http://www.invitel.hu/export/sites/ernesto...mell_060724.pdf

Ezzel az a baj, hogy nem igaz. Ha igaz lenne, nem lenne semmi bajom ( pedig én 9800-at fizetek a háromnyolcvanvalahányért ) mert azzal le lehetne tölteni pl. az index honlapját. A dumeterem alaphelyzetben - akármit nyitok meg - 0.1 -05 kB/sec -et mutat, jó, ha felmegy 1 fölé. ( ugrálgat és olyankor jön le egy pöttynyi gif ) Amikor sebességmérek kikapcsol valamit a pingek elérhetetlenek lesznek és a dumeter fellendül 45-50 kB/sec értékig.... és akkor mér. Mérés után pár másodpercig minden OK, aztán minden vissza... na ez a baj ezzel.

#304 Felhasználó inaktív   Zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:41

Idézet: garfimacs - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 16:35

Ezzel az a baj, hogy nem igaz. Ha igaz lenne, nem lenne semmi bajom ( pedig én 9800-at fizetek a háromnyolcvanvalahányért ) mert azzal le lehetne tölteni pl. az index honlapját. A dumeterem alaphelyzetben - akármit nyitok meg - 0.1 -05 kB/sec -et mutat, jó, ha felmegy 1 fölé. ( ugrálgat és olyankor jön le egy pöttynyi gif ) Amikor sebességmérek kikapcsol valamit a pingek elérhetetlenek lesznek és a dumeter fellendül 45-50 kB/sec értékig.... és akkor mér. Mérés után pár másodpercig minden OK, aztán minden vissza... na ez a baj ezzel.

ugye azt magad sem hiszed, hogy amikor sebességet mérsz akkor megkapod a sávszélt ami jár, amikor nem akkor meg csak alig valamit?

sebesség méréskor úgy vettem észre minden forgalom blokkolódik kivéve a mérés

milyen programok futnak amik forgalmat generálhatnak?
meg van osztva a net?
próbáltál felrakni forgalom analizálót? (pl . ethereal)
hogyan működik ez a dumeter?

#305 Felhasználó inaktív   garfimacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 22:11

Idézet: Zoli - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 20:41

ugye azt magad sem hiszed, hogy amikor sebességet mérsz akkor megkapod a sávszélt ami jár, amikor nem akkor meg csak alig valamit?

sebesség méréskor úgy vettem észre minden forgalom blokkolódik kivéve a mérés

milyen programok futnak amik forgalmat generálhatnak?
meg van osztva a net?
próbáltál felrakni forgalom analizálót? (pl . ethereal)
hogyan működik ez a dumeter?

De igen, azt hiszem...
Igen a sebesség mérésekor minden más blokkolódik
Semmilyen forgalmat generáló programom senincs, hiszen azt is mutatná a dumeter
Nincs megosztva a net
A dumeter éppen aktuálisan mutatja a forgalmam.
Amúgy két napja többé-kevésbé műxik a rendszer.. ha éppen nem voltam gépközelben 1000 felettiek a pingek, de ha beindulok hamarosan lemegy 20-40 körülire és működik minden rendesen... ha így maradna boldog lennék..

#306 Felhasználó inaktív   garfimacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:45

korai volt az öröm... vissza a dunaweb standardhez... 1000 feletti pingek, percekig kell várni, hogy lejöjjön egy honlap, amennyiben lejön és nem a klasszikus üzenetet kapom, hogy nem jeleníthető meg. Az ügyfélszolgálattól - amikor még csak kapcsolódni senem tudtam a nethez - annyi választ kaptam, hogy a közeljövőben majd valamikor fejleszteni fognak. ugyanakkor ma kaptam egy másik levelet is, hogy a 9800 helyett hatezervalamennyit kell ezután fizetnem. Na ez az igazi parasztvakítás... hogy fizessek hatezret a semmiért inkább... Én inkább fizetném a régi árat, feltéve ha működne...

#307 Felhasználó inaktív   garfimacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:49

korai volt az öröm... vissza a dunaweb standardhez... 1000 feletti pingek, percekig kell várni, hogy lejöjjön egy honlap, amennyiben lejön és nem a klasszikus üzenetet kapom, hogy nem jeleníthető meg. Az ügyfélszolgálattól - amikor még csak kapcsolódni senem tudtam a nethez - annyi választ kaptam, hogy a közeljövőben majd valamikor fejleszteni fognak. ugyanakkor ma kaptam egy másik levelet is, hogy a 9800 helyett hatezervalamennyit kell ezután fizetnem. Na ez az igazi parasztvakítás... hogy fizessek hatezret a semmiért inkább... Én inkább fizetném a régi árat, feltéve ha működne...

#308 Felhasználó inaktív   garfimacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:49

bocsi.. állandóan lefagyott, azaz megin' nem volt semmi jelforgalom

Szerkesztette: garfimacs 2006. 07. 06. 21:54 -kor

#309 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 15:56

Idézet: garfimacs - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 22:49

bocsi.. állandóan lefagyott, azaz megin' nem volt semmi jelforgalom

Duawebnél nem újdonság! :reklamacio:
Hála az égieknek, már nekem letelt a 2 évem, csak sajnálni tudom a többi előfizetőt,akinek még van!!!
A mostani szolgáltatómat nem is lehet dunawebhez hasonlítani!!!
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#310 Felhasználó inaktív   lestib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 19:57

hali! van tapasztalatotok a mikrohullámon való telefonálással? skype-on próbáltam, a letöltés remekül ment (vezetékes telcsit remekül hallottam), de a feltöltés ramatty. 4-5mp késeltetés, bár az érthetőséggel nem volt gond. mondjuk a 64k elméleti feltöltés elég kelene, hogy legyen, már ha gyakorlati is lenne... van, akinél használható vmi progi?

#311 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 11:40

Lehet hülyeséget írok, de nincs valaki, aki megmondja, hogy milyen paraméterekkel lehet internetet szolgáltani? (Pl. hírközlési minisztérium) Vagy a szolgáltató csak ugy kedvére olyan feltételeket szab amilyet akar, és ha aláírjuk az lép érvénybe :confused:
Én is itt szenvedek, írom nekik a leveleket, és van pofájuk azt mondani, hogy a szolgáltatással minden rendben van :reklamacio:  :mad:
Üdv mindenkienk

#312 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 12:32

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 11:40

Lehet hülyeséget írok, de nincs valaki, aki megmondja, hogy milyen paraméterekkel lehet internetet szolgáltani? (Pl. hírközlési minisztérium) Vagy a szolgáltató csak ugy kedvére olyan feltételeket szab amilyet akar, és ha aláírjuk az lép érvénybe :confused:
Én is itt szenvedek, írom nekik a leveleket, és van pofájuk azt mondani, hogy a szolgáltatással minden rendben van :reklamacio:  :mad:
Üdv mindenkienk

Minden szolgáltató saját feltételeket szab meg!
A hunyó te lehetsz ha nem olvasod el a szerzödést mikor megkötöd és mit vállalsz! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#313 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 13:47

:(  :omg:
Akkor nem mondtam semmit
Üdv

#314 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 22:31

Idézet: lestib - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 20:57

hali! van tapasztalatotok a mikrohullámon való telefonálással? skype-on próbáltam, a letöltés remekül ment (vezetékes telcsit remekül hallottam), de a feltöltés ramatty. 4-5mp késeltetés, bár az érthetőséggel nem volt gond. mondjuk a 64k elméleti feltöltés elég kelene, hogy legyen, már ha gyakorlati is lenne... van, akinél használható vmi progi?

skype adatforgalmát nem ismerem, de "mezei" voip jó rendszeren simán megy. Legutóbb 2.5 órát telefonáltam amerikába ráadásul g.711-es kódolással, ami ugye viszi a sávot rendesen :) (128/512-es csomaggal) Néha-néha volt egy pici hiba, de az inkább kódolási lehetett. Szvsz észrevehetetlen volt a különbség normál telefonáláshoz hasonlítva. Ha kevés a sáv érdemes kisebb forgalmú codecet használni (pl gsm vagy g.729)
Ha még ezzel sem megy lehet menni reklamálni a szolgáltatóhoz!

#315 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 22:34

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 12:40

Üdv mindenkienk

A szolgáltató határozza meg a feltételeket, amihez aztán kötelezően tartania kell magát. A feltételeket amúgy a piac alakítja. A szolgáltató azt fogja kínálni amit el tud adni jó áron megfelelő haszonnal.
Egyébként mit értessz szenvedés alatt?

#316 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 09:35

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 22:34

A szolgáltató határozza meg a feltételeket, amihez aztán kötelezően tartania kell magát. A feltételeket amúgy a piac alakítja. A szolgáltató azt fogja kínálni amit el tud adni jó áron megfelelő haszonnal.
Egyébként mit értessz szenvedés alatt?

Azt értem szenvedés alatt, amit a többiek is írnak. :o
Írom nekik a leveleket, statisztikátkat küldök nekik, és képesek azt mondani, hogy semmi baj nincs vele, minden tökéletesen megy, nem engednek el, holott már egyszer leírták, hogy átrakják ADSL-re, rendeljem meg online és kötik, erre megrendelem és kapok egy telefont, hogy technikailag nem indokolt a váltás, és nem kötik át. :reklamacio:  :mad:
Szerintem ez szenvedés :rolleyes:
Üdv

#317 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:07

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 10:35

Azt értem szenvedés alatt, amit a többiek is írnak. :o
Írom nekik a leveleket, statisztikátkat küldök nekik, és képesek azt mondani, hogy semmi baj nincs vele, minden tökéletesen megy, nem engednek el, holott már egyszer leírták, hogy átrakják ADSL-re, rendeljem meg online és kötik, erre megrendelem és kapok egy telefont, hogy technikailag nem indokolt a váltás, és nem kötik át. :reklamacio:  :mad:
Szerintem ez szenvedés :rolleyes:
Üdv

Értem! Ez esetben az NHH-val és az FVF-el kellene felvenned a kapcsolatot, ha már házon belül nem sikerült megoldani.
Szerencsére nekem még sosem volt ilyen gondom, legalábbis mindig meg tudtunk egyezni az ügyféllel.

Egyébként a technológia váltásról van egy jó kis sztorim. (legalábbis nekem jó ;) )
Van egy ügyfél, aki 2.4-en kapja a netet. Egyszercsak elkezdett panaszkodni, hogy nagyok a pingidők és állandóan ledobja a szerver. Ekkor feltettünk csak neki 5 gigás linket. Lett is mindjárt 1-2ms-os ping :) Kb 1 hónap mulva gondoltam ránézek hogy remekel a kapcsolat és látom, hogy a 2.4-es linket használja. Felhívtam, hogy ugyan miért. Azt a választ kaptam, hogy 5 gigán túl jók a pingek és kidobja a szerver, mondván floodol... 2.4-en meg azóta is jól megy minden.
Hirtelen nem tudtam sírjak vagy nevessek :) Mindenesetre úgy voltam vele, hogy ennél nagyobb gondunk sose legyen :)

#318 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:30

Bárcsak én is ilyen gondokkal szenvednék, hogy alacsonyak a pingek :omg:
Üdv

#319 Felhasználó inaktív   1121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 09:54

Bytheway: Én már egy éve Dunawebes vagyok, 1 megás wireless előfizetéssel. Jó kis szolgáltató ez, én Nagykátán lakom, itt jól működik, azt le tudtam egy év alatt szűrni, hogy a névleges 1 megából 5-600 K mindig rendelkezésre áll, ami szerintem több, mint elég. Korlátlan adatforgalom, xy@dunaweb.hu formátumú e-mail cím, kb. 95%-os elérhetőség éves szinten. PDF-ben megkapod a szerződést, és különféle útmutatókat. Ajánlom mindenkinek!  :up:
Intel P4 2.8 Ghz | 80 GB Samsung | 512 MB Kingston | WinXPSP2 | Acer AL1916 19' | ATI Radeon 9600 |
Nyugalom, a hosszú élet ritka.

#320 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 11:01

Idézet: 1121 - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 9:54

Bytheway: Én már egy éve Dunawebes vagyok, 1 megás wireless előfizetéssel. Jó kis szolgáltató ez, én Nagykátán lakom, itt jól működik, azt le tudtam egy év alatt szűrni, hogy a névleges 1 megából 5-600 K mindig rendelkezésre áll, ami szerintem több, mint elég. Korlátlan adatforgalom, xy@dunaweb.hu formátumú e-mail cím, kb. 95%-os elérhetőség éves szinten. PDF-ben megkapod a szerződést, és különféle útmutatókat. Ajánlom mindenkinek!  :up:

Tényleg jó lenne, ha mindenhol ilyen lenne.... :omg:

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.