HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 17:49

Hát szomorúan olvasom a hozzá szólásokat, ugyanis más lehetőség nem lévén épp a Dunaweb szolgáltatását akarom igénybe venni............. :think:
Nálunk nincs lehetőség ADSL-re így marad a microhullám...... :rolleyes: Most 128Kb/s ISDN netem van, attól csak jobb?

Ezt a microhullámú netet meglehet osztani? Két gépem van és szeretném mindkettőn használni a netet, van ennek valami akadálya?
Üdv:Arsene

#402 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:27

Idézet

Nálunk nincs lehetőség ADSL-re így marad a microhullám...... :rolleyes: Most 128Kb/s ISDN netem van, attól csak jobb?

Erre szerintem itt senki nem esküdne meg... De ha nincs más, hát ez van, de 2 évet semmiképpen se írj alá, hátha akad majd egy másik wireless szolgáltató, vagy valamelyik drótos megembereli magát...

Idézet

Ezt a microhullámú netet meglehet osztani? Két gépem van és szeretném mindkettőn használni a netet, van ennek valami akadálya?

Műszaki akadálya elvileg nincs, de a közkedvelt wlan routerekkel vélhetően nem fog menni, max. nagyon nyögvenyelősen.

Szerkesztette: desiderius 2007. 03. 26. 18:27 -kor

#403 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:31

Ne rendelj 192k-nál nagyobb vonalat, és akkor nagyon nem esel pofára. Max mikor 5 percenként szakad meg.
Ja, és legyél ott, mikor bekötig, és teszteltesd, mondom, főleg szakadás meg ilyenek miatt. Egy barátomnak most kötötték be, és simán 2000-es pingek vannak, meg 5 percenkénti szakadás...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#404 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:40

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 18:27

Erre szerintem itt senki nem esküdne meg... De ha nincs más, hát ez van, de 2 évet semmiképpen se írj alá, hátha akad majd egy másik wireless szolgáltató, vagy valamelyik drótos megembereli magát...

Műszaki akadálya elvileg nincs, de a közkedvelt wlan routerekkel vélhetően nem fog menni, max. nagyon nyögvenyelősen.

Egy év lesz, köszi.
Wlan routerrel miért lesz nehéz?

Olvasgattam a topicot és egyre több kérdésem lenne:
Mennyire számít az antenna és a gép közötti távolság? Nem akartam födémet fúrni, gondoltam körbe leviszem a tető alatt a kábelt, de az közel 30m.

Volt itt egy fickó a Dunawebtől, neki is feltettem ezt a kérdést.A válasz az volt, hogy bármilyen hosszú lehet........... :think:

#405 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:44

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 18:31

Ne rendelj 192k-nál nagyobb vonalat, és akkor nagyon nem esel pofára. Max mikor 5 percenként szakad meg.
Ja, és legyél ott, mikor bekötig, és teszteltesd, mondom, főleg szakadás meg ilyenek miatt. Egy barátomnak most kötötték be, és simán 2000-es pingek vannak, meg 5 percenkénti szakadás...

2000ms? :rolleyes:

#406 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:45

Idézet

Wlan routerrel miért lesz nehéz?

Hát ha mondjuk linksys wrt54gL -t valamelyik okos fw-vel használod, elvileg az egyik antennából lehet WAN portot csinálni. De ez nem biztos. Szóval előbb alaposan tájékozódj.

Idézet

Olvasgattam a topicot és egyre több kérdésem lenne:
Mennyire számít az antenna és a gép közötti távolság? Nem akartam födémet fúrni, gondoltam körbe leviszem a tető alatt a kábelt, de az közel 30m.

Amennyire én tudom, van jelentősége az antennakábel hosszának, de nyilván fontos az is, hogy megfelelő minőségű legyen az a kábel. Van itt a fórumon wlan építő topic, keresd meg, ott biztos tudják.

Idézet

Volt itt egy fickó a Dunawebtől, neki is feltettem ezt a kérdést.A válasz az volt, hogy bármilyen hosszú lehet........... :think:

Ja, azt is szokták mondani, hogy semmi baj nincs a szolgáltatással...  :cool:

#407 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:46

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:44

2000ms? :rolleyes:

Jól látod... Kész csoda, tartósítószert raknak a csomagokba...  :D

Nekem anno 20 % körüli csomagvesztés sem volt ritka...

#408 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:00

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 18:46

Na f@sza, megint belenyúltam...........  :omg:

#409 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:23

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 18:49

Hát szomorúan olvasom a hozzá szólásokat, ugyanis más lehetőség nem lévén épp a Dunaweb szolgáltatását akarom igénybe venni............. :think:

szerintemn inkább ISDN :D
Hidd el, jobban jársz!!!

Szerkesztette: blitz 2007. 03. 26. 19:23 -kor

| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#410 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:25

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:46

Nálam ez a szám néha inkább 50% volt!!!
És az ügyfélszolgálat,az borzalom!!!
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#411 Felhasználó inaktív   TomcaT86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 21:36

vigyázzatok az új bekötéseknél, mert elsumákolják a BRIDGE árát, zsebbe megy az egész!!!
Papírt kérni róla! De erről kérdezzétek Norc-ot!!!
ASUS M2N-E nF570 Ultra; AMD Athlon64 3800+ X2 AM2; Sapphire ATI RADEON HD4650Pro 512Mb DDR3; 2GB DDR2 667MHz; 200GB Maxtor SATAII; Pioneer DVR215D; A4Tech Smart-X750BF 2500dpi; RAZER eXactMat X; Codegen 6043LG4

#412 Felhasználó inaktív   TomcaT86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 22:14

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 17:49

csak arra vigyázz, h rá ne jöjjenek, h megosztod, mert ezeknél még azért is felárat kell fizetni!!!
minden szolgáltató engedi a megosztást, csak ez a trágya egyéni v. nem! robbannának fel a szobájukkal együtt! mert csak egy szoba van nekik! tudtátok??? nem céges épület, vagy vmi, hanem egy kis putri szoba, ahova van a ki tudja mennyi szerver bezsúfolva! SZERVER? az én gépem tovább bírja kikapcsolás nélkül, mint az övéké! pedig csak egy kezdetleges 900Mhz-es proci fut benne!...
már erőm sincs ezeket jobban szidni, mert nem érdekli őket, kapják a 'zsét', de h bővítsenek, az nem BABA! jövőre majd csődbe mennek, mert egyedül ők nem emeltek! elmegy mindenki tőlük!
magasról le lesznek majd sz*rva! :Đ  :Đ  :Đ 
De várom már, TE JÓ ÉG?!!! ez lesz majd, mikor jön a másik szolg. (akármelyik is): :respect:
ASUS M2N-E nF570 Ultra; AMD Athlon64 3800+ X2 AM2; Sapphire ATI RADEON HD4650Pro 512Mb DDR3; 2GB DDR2 667MHz; 200GB Maxtor SATAII; Pioneer DVR215D; A4Tech Smart-X750BF 2500dpi; RAZER eXactMat X; Codegen 6043LG4

#413 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 22:16

Antenna gép közötti távolság koax esetén max 10 m. Ha több akkor már bridge kell, de a 10 m nem a legjobb főleg ilyen szar szolgáltató esetében. arsenlupin! merre felé laksz? hátha találunk valami jobb szolgáltatót. ha dunaweb vs isdn akkor az isdn nyert. amíg nem lesz más, jobb addig maradj isdn-nél.

#414 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 22:17

Idézet: TomcaT86 - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 23:14

minden szolgáltató engedi a megosztást

Ez helyesen: minden szolgáltató tiltja a háztartáson kívüli megosztást, csak nem foglalkoznak vele...

#415 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 07:45

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 22:16

Antenna gép közötti távolság koax esetén max 10 m. Ha több akkor már bridge kell, de a 10 m nem a legjobb főleg ilyen szar szolgáltató esetében. arsenlupin! merre felé laksz? hátha találunk valami jobb szolgáltatót. ha dunaweb vs isdn akkor az isdn nyert. amíg nem lesz más, jobb addig maradj isdn-nél.

Ment pü.

#416 Felhasználó inaktív   TomcaT86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 12:42

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 22:17

Ez helyesen: minden szolgáltató tiltja a háztartáson kívüli megosztást, csak nem foglalkoznak vele...

ez szép és jó, de a dunaweb, a háztaráson belülit is tiltja! ha ők kötik be, akkor meg felárat kell fizetni!
ez a bibi itt!

#417 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:00

Idézet: TomcaT86 - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 13:42

ez szép és jó, de a dunaweb, a háztaráson belülit is tiltja! ha ők kötik be, akkor meg felárat kell fizetni!
ez a bibi itt!

Hát felháborító, de szerintem nincs olyan jogszabály, ami ne tenne lehetővé ilyen kikötést. Más kérdés, hogy ezzel saját maguknak csinálnak többletmunkát, ha ellenőrizni akarják... Nagy az isten állatkertje... Azért kíváncsi lennék arra a zsenire, aki ezeknek az üzleti modelljét összeállította, meg arra is, aki a szerződéseket szerkesztette (értve ezalatt az ÁSzF-et is)....

#418 Felhasználó inaktív   gyoztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:39

Tisztelt Fórumozók!

Ez most itt egy rendkívüli bejegyzés lesz, remélem nem fog senkit megbotránkoztatni.

Azt szeretném kérni, hogy aki nem elégedett az internet szolgáltatásával, és váltani szeretne, az egyszerűen (minimális kommenttel) írja le, hogy melyik településen lakik.

Előrebocsátom, hogy a fórumot nem olvastam végig, csak erősen hézagosan, viszont valamiért az jött le nekem, hogy sokan elégedetlenek vagytok.

Azon a településen, ahonnan sok bejegyzés érkezik, tenni fogunk valamit.

Várom a kommenteket.

gyoztes

#419 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 19:21

Idézet: gyoztes - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 15:39

Tisztelt Fórumozók!

Ez most itt egy rendkívüli bejegyzés lesz, remélem nem fog senkit megbotránkoztatni.

Azt szeretném kérni, hogy aki nem elégedett az internet szolgáltatásával, és váltani szeretne, az egyszerűen (minimális kommenttel) írja le, hogy melyik településen lakik.

Előrebocsátom, hogy a fórumot nem olvastam végig, csak erősen hézagosan, viszont valamiért az jött le nekem, hogy sokan elégedetlenek vagytok.

Várom a kommenteket.

gyoztes

Basszus jöhettél volna előbb, cirka 50 fő jelentkezett a Dunawebre nálunk.......... :rolleyes:

#420 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 21:05

Idézet: gyoztes - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 15:39

Tisztelt Fórumozók!

Várom a kommenteket.

gyoztes

Na szóval, itt volna a települések listája ahol nagy valószínűséggel rossz, remélem érted. Abádszalók (5 Ghz!)
Abasár
Alsópetény
Aszód (5 Ghz!)
Bag
Bánhalma
Báránd
Becske
Bercel
Besenyszög
Bicske (5 Ghz!)
Bükkszék
Csány (5 Ghz!)