HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 13:09

Idézet: ion - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 12:58

Persze IE6-ban nem megy...

<style type="text/css">
  a:link, a:visited, a:active { 
 text-decoration: underline;
 color: #127D7D;
}

a:hover {
 text-decoration: none;
 color: #7E7D7D;
}

a:hover b {
}

b {
 color: #B90000;
}
  </style>
  </head>
  <body>
   <a href="url"><b>Fene</b> egye!</a>
  </body>
</html>

FF -ben és IE6 -ban tesztelve.

#1022 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 13:50

Hali!

Ötlet kellene nekem.

Scenario: Van egy portál, ahol az egyik content oldalon egy másik oldal tartalmát kellene megjeleníteni. Semmi gondság, iframe. Viszont jó lenne, ha az iframe magassága hozzáigazodna a tartalmához, mert benne ilyen szűrős keresős akármi lesz.

Találtam mindenféle javascriptet, de azok jogosultság miatt nem működnek. Én kis naiv úgy gondoltam, hogy ezt lehet CSSel pl, de nem nagyon találok megoldást, a kugli olyat dobott, hogy vagy apache mod_proxyval hazudozzak valahogy összevissza, és akkor jó lesz, mert megkerüli a jogosultságosdit, vagy olyat, hogy legyek legalább egy domainben, és akkor valaki összefoltozott egy jst, ami cookiekkal átdobálja, de mindkettőnek csúnya hack szaga vagyon, azt meg annyira nem szeretnék.

Az iframehez sem ragaszkodom, és ha nagyon kell, a tartalomhoz is tudok hozzáadatni kódot... Valakinek ötlete?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1023 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:04

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 13:50

Hali!

Ötlet kellene nekem.

Scenario: Van egy portál, ahol az egyik content oldalon egy másik oldal tartalmát kellene megjeleníteni. Semmi gondság, iframe. Viszont jó lenne, ha az iframe magassága hozzáigazodna a tartalmához, mert benne ilyen szűrős keresős akármi lesz.

Találtam mindenféle javascriptet, de azok jogosultság miatt nem működnek. Én kis naiv úgy gondoltam, hogy ezt lehet CSSel pl, de nem nagyon találok megoldást, a kugli olyat dobott, hogy vagy apache mod_proxyval hazudozzak valahogy összevissza, és akkor jó lesz, mert megkerüli a jogosultságosdit, vagy olyat, hogy legyek legalább egy domainben, és akkor valaki összefoltozott egy jst, ami cookiekkal átdobálja, de mindkettőnek csúnya hack szaga vagyon, azt meg annyira nem szeretnék.

Az iframehez sem ragaszkodom, és ha nagyon kell, a tartalomhoz is tudok hozzáadatni kódot... Valakinek ötlete?

És gondolom a külső adatokat a szűrős dolog miatt kéne buherálni. Nem tudom, hogy az innerhtml mennyire jó megoldás ilyen esetekre. :think:

#1024 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:27

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:04

És gondolom a külső adatokat a szűrős dolog miatt kéne buherálni. Nem tudom, hogy az innerhtml mennyire jó megoldás ilyen esetekre. :think:

Igazándiból nem kell nekem buzerálni, csak ott lesznek gondolom linkek is, meg az egész nem fix magasságú.

innerhtml jó lenne, de az a baj, hogy a js nem tudja olvasni a másik oldal propertyeit, ala security. vagyis ha iframe src=valami.html akkor jó, ha src=http://valahol.mashol/valami.html akkor nem, mert nem tudja lekérdezni az innerhtmlt :(

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1025 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:43

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:27

Igazándiból nem kell nekem buzerálni, csak ott lesznek gondolom linkek is, meg az egész nem fix magasságú.

innerhtml jó lenne, de az a baj, hogy a js nem tudja olvasni a másik oldal propertyeit, ala security. vagyis ha iframe src=valami.html akkor jó, ha src=http://valahol.mashol/valami.html akkor nem, mert nem tudja lekérdezni az innerhtmlt :(

Értem. Még nem játszottam az innerhtml -el, csak egy ötlet volt.

#1026 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:55

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:43

Értem. Még nem játszottam az innerhtml -el, csak egy ötlet volt.

Annak nem is volt rossz :) Az a baj, hogy .... hogy szivacs, az a baj, na :D

#1027 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 16:30

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 13:09

<style type="text/css">
  a:link, a:visited, a:active { 
 text-decoration: underline;
 color: #127D7D;
}

a:hover {
}

a:hover b {
}

b {
 color: #B90000;
}
  </style>
  </head>
  <body>
   <a href="url"><b>Fene</b> egye!</a>
  </body>
</html>

FF -ben és IE6 -ban tesztelve.

koszonom szepen, megint egy vesszo miatt szivtam ennyit.

#1028 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 22:02

:rolleyes: ez a validator tök hülyeség. megmutatja hol van hiba, ránézek és látom hogy amit ír hogy hiba és hogy kellene hogy legyen, hát úgy van... tehát nem tudom akkor mi a hiba, ha a hiba nem is hiba? :omg:
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#1029 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 11. 22:48

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 22:02

:rolleyes: ez a validator tök hülyeség. megmutatja hol van hiba, ránézek és látom hogy amit ír hogy hiba és hogy kellene hogy legyen, hát úgy van... tehát nem tudom akkor mi a hiba, ha a hiba nem is hiba? :omg:

Picit konkrétabban? :) Nem akarlak megsérteni, de valószínűleg user error. :p ;)

#1030 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 08:52

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 22:48

Picit konkrétabban? :) Nem akarlak megsérteni, de valószínűleg user error. :p ;)

:rolleyes: konkrétan: van egy másik oldal amit az elmúlt héten csináltam, és gondoltam ráküldöm a validatort mit mutat. pl. írja hogy itt és itt hiányzik egy vesző egy zárójel stb. megnéztem a kódot és ott is van az a bizonyos akármi, szóval akkor most mi a baja? :omg:
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#1031 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 08:53

Megmutatod?
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1032 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 15:13

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 8:53

Megmutatod?

...nem lényeg... :rolleyes:
Viszont!  WORDPRESS 2.0 van hozzá magyarosítás is. DE mi ez? Hogy működik? stb... az látom hogy gyönyörű oldalakat készítenek vele, de hogy működik?? Köszönöm az infókat. :respect:

#1033 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 19:43

:( igazán nem akarok okosnak tűnni, de szerintem ennek a topicnak nem kellene kiemeltnek lennie... de ne gondoljátok, hogy türelmetlen vagyok... ;)

#1034 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 23:13

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 19:43

:( igazán nem akarok okosnak tűnni, de szerintem ennek a topicnak nem kellene kiemeltnek lennie... de ne gondoljátok, hogy türelmetlen vagyok... ;)

:think:

-> ITT <- elolvashatod, ha olyan sürgős. Amúgy blogokat lehet vele csinálni, mélyebben nem olvastam bele.
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

#1035 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:16

Van egy lapom amin van kb 60 db 3x9-es tábla, és ha ezt megnyitom, akkor utána mindenre azt mondja a gép, hogy Nincs elég memória a program futtatásához.
Tényleg lehetséges, hogy egy 200 kilóbájtos forráskódu sima html lap amiben nincs flash, javascript is csak az onclick-re, leakasszon egy 256 megával menő win98-at? IE6.0 és Firefox alatt is leakad tőle.
Karcsúsítsam a kódot valahogyan vagy inkább géphiba? Más gép nem akad ki, pedig próbáltam ugyanet a konfigot xp-vel is, csak ennél csinálja. (virtuális memóriának is van helye, ie cache 200 megára van véve)

Sajnos a táblák száma nem fog csökkenni, ez ilyen kezelőfelület lesz...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1036 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:13

Idézet: Dead6nail - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 23:13

:think:

-> ITT <- elolvashatod, ha olyan sürgős. Amúgy blogokat lehet vele csinálni, mélyebben nem olvastam bele.

....mindegy, már régen megtaláltam a hivatalos magyar wordpress oldalt. egyébként gyönyörű css oldalakat is tud generálni, találtam egy tucatot. azért köszi.  :respect:

Szerkesztette: vidéki srác 2007. 01. 21. 08:17 -kor

#1037 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 15:27

Nem értem, miért kell minden böngészőnek bugosnak lennie. Vagy bennem van a hiba? :)

Például, az Internet Explorer 7.0 nem hajlandó átörökölni a hover-hez tartozó háttérszínemet, ha a vertical-align propertyt nem állítom be a div-hez :pokeas:

Lásd a táblázatot a http://bcdc.dccafe.org/BCDC/Pages/default....eadycounted=ctd oldalon és a http://bcdc.dccafe.o...es/download.asp oldalon.

Elvileg ha az egeret fölé viszed, mindkét oldalon highlightolnia kéne a sorokat, de mindezt csak a kezdőlapon teszi meg. Három óra küszködés után rájöttem, hogy a két stílus között az egyetlen különbség, hogy a kezdőlapon meg van adva a vertical-align is.. Ha ezt a propertyt hozzáadom a másik táblához, ott is megy a kiemelés.

Sőt, ebben az esetben az első sor kiemelése sem lesz az eredeti háttérszínű, hanem a megfelelő színnel kerül megjelenítésre.. Lásd: http://bcdc.dccafe.o...st/css_test.asp .. Eközött és a download page között jelenleg az egyetlen különbség, hogy itt meg van adva a vertical-align (az oldal tartalma változhat persze az idővel :) )..

Szerkesztette: FleetCommand 2007. 01. 22. 15:28 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1038 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:47

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 15:27

Nem értem, miért kell minden böngészőnek bugosnak lennie. Vagy bennem van a hiba? :)

Például, az Internet Explorer 7.0 nem hajlandó átörökölni a hover-hez tartozó háttérszínemet, ha a vertical-align propertyt nem állítom be a div-hez :pokeas:

Lásd a táblázatot a http://bcdc.dccafe.org/BCDC/Pages/default....eadycounted=ctd oldalon és a http://bcdc.dccafe.o...es/download.asp oldalon.

Elvileg ha az egeret fölé viszed, mindkét oldalon highlightolnia kéne a sorokat, de mindezt csak a kezdőlapon teszi meg. Három óra küszködés után rájöttem, hogy a két stílus között az egyetlen különbség, hogy a kezdőlapon meg van adva a vertical-align is.. Ha ezt a propertyt hozzáadom a másik táblához, ott is megy a kiemelés.

Sőt, ebben az esetben az első sor kiemelése sem lesz az eredeti háttérszínű, hanem a megfelelő színnel kerül megjelenítésre.. Lásd: http://bcdc.dccafe.o...st/css_test.asp .. Eközött és a download page között jelenleg az egyetlen különbség, hogy itt meg van adva a vertical-align (az oldal tartalma változhat persze az idővel :) )..

:rolleyes: ha nálam csak ennyi hiba jelentkezne IE7 alatt, akkor boldog lennék...

#1039 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:07

Én is olvastam erről, és a következőt találtam:
IE7 alatt kicsit furán működik a CSS support. Nem mindegy milyen doctype-ot adsz meg neki.
<style type="text/css">
  <!--
   table { background-color: #DDD; }
   tr:hover { background-color: #000; color: #FFF; }
   p { background-color: #EEE; }
   p:hover { background-color: #CCC; }
  //-->
  </style>

Ez a kód csak akkor működik rendesen IE7 alatt, ha HTML4.01 strict doctype-ot adsz meg. Illetve egész pontosan strict doctype-okkal mennie kéne, de néztem az oldalad, az is strict csak xhtml, úgyhogy valszeg csak html-lel megy, ami elég érdekes.
Bevallom nem próbáltam ki, mert XP alatt nincs fent az IE7 :)

Én JS-sel szoktam megoldani a hover-t, úgy megy régebbi IE-ben is rendesen, ha meg vki kikapcsolja a JS-t, hát akkor neki nem lesznek szép effektek.
Vagy a mostani oldalamon nincs is JS "trükk", max IE alatt csökken az élvezeti érték :) De most hogy ezt írom, úgy rémlik, mintha haver azt mondta volna, hogy ő nézte IE7-ben és ment rendesen a tr:hover így sima css-sel is. :think:
Nem tudom... ha megnézed, kiderül :) (mycroft.web.elte.hu)
Szavaz a hejesirók pártyára!

#1040 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:18

Idézet: MyCroft - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:07

Nem tudom... ha megnézed, kiderül :) (mycroft.web.elte.hu)

Nézegettem az órarendet.. FF alól kiemeli, IE7 alól nincs highlight a táblázaton.

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.