HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Blackbeard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 17:03

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 16:30

az igenyesseg sztem nem (csak) a html kodban van hanem magaban az emberben. megtanulhatja akar az egesz konnyvet, ha utana olyat csinal ami... hat, szoval...u know.  :D persze a tudas az kell, hogy valaki "igenyeset" tudjon csinalni. legalabbis tisztaban legyen a dolgokkal.

Ez így van. Remélem az oldal amit fogok csinálni, elnyeri mások tetszését is.

#542 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 13. 02:00

Üdvözletem!
Nagyon egyszerű kérdésem lenne:
Lehetséges egy képet úgy betenni háttérnek, hogy ne mozaikban legyen bepakolva, hanem egymás alá középre illesztve? Tehát ne így nézzen ki:

I* * * *I
I* * * *I

hanem:
I  *  I
I  *  I
I  *  I

Előre is köszönöm a válaszotokat!

#543 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 03:57

Idézet: AViD - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 2:00

Üdvözletem!
Lehetséges egy képet úgy betenni háttérnek, hogy ne mozaikban legyen bepakolva, hanem egymás alá középre illesztve? Tehát ne így nézzen ki:

I* * * *I
I* * * *I

hanem:
I     *     I
I     *     I
I     *     I

Most hirtelen más nem jut eszembe, de table-ben meg tudod ezt csinálni (szélességet 100%-ra veszed).
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#544 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 13. 10:47

Idézet: AViD - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 2:00

Üdvözletem!

I* * * *I
I* * * *I

hanem:
I     *     I
I     *     I
I     *     I

Katt.

[Szerk.]
Linkcsere, a TVN reklámja szétbarmolta a kódot.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 11. 13. 10:59 -kor

#545 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 12:03

Köszönöm a válaszokat, sikerült :respect:

#546 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 13:33

Nos, belefutottam még egy remélem szintén apró problémába.
Nevezetesen: Miért nem tudok egy oldal elgtetejére írni? A böngésző mindenáron kihagy egy bekezdést, így az odlal felső menüsora nem jelenik meg rendesen.
Itt lenne a felső frame, ebben szeretném a menüpontokat egy bekezdéssel feljebb vinni. (Vagyis a cél, hogy a feliratok a legfelső színes sávba kerüljenek.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>up</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

</head>
<body bgcolor="3F3E38" background="avignon/frames/backde.bmp">

<table width="100%" height="20%" cellspacing="85">
<font face="Small Fonts">
<tr>
       <td><font color="FA932E">&nbsp;</font></td>
       <td><a><a href="https://"servo.uw.hu/index.html" ><font color="FA932E"><font  face="Small Fonts">KEZDŐLAP</font></font></a></a></td>
       <td><font color="FA932E"><font face="Small Fonts">FÓRUM</font></font></td>
       <td><a href="mailto:emailcim?subject=Servo.uw.hu"><font color="FA932E"><font face="Small Fonts">KAPCSOLAT</font></font></a></td>
       <td><a><a href="avignon/frames/escurlm"><font face="Small Fonts"><font color="FA932E">ESC</font></font></a></a></td>
</tr>
</font></table>

</body>
</html>

Itt az odlal forráskódja is, <p> sehol sincs benne, egyszerűen nem tudok rájönni mit rontok el :(

Előre is köszönöm  segítséget! :respect:

#547 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 14:21

Idézet: AViD - Dátum: 2005. Nov. 13., Sunday - 13:33

Nevezetesen: Miért nem tudok egy oldal elgtetejére írni? A böngésző mindenáron kihagy egy bekezdést, így az odlal felső menüsora nem jelenik meg rendesen.
Itt lenne a felső frame, ebben szeretném a menüpontokat egy bekezdéssel feljebb vinni. (Vagyis a cél, hogy a feliratok a legfelső színes sávba kerüljenek.
Itt az odlal forráskódja is, <p> sehol sincs benne, egyszerűen nem tudok rájönni mit rontok el :(

lehet direkt csinaltad igy de a cellspacing miert 85?  :think: amugy alapesetben ha table-be irsz azt kozepre igazitja (vertikalisan). ha felulre akarod helyezni akkor ezt ird meg be a table tag koze: valign="top"...

bar nemtom ezt akarod-e igazabol.  :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#548 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 09:36

Idézet: AViD - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 13:33

Nem akarok nagyon észt osztani, de pár jótanácsot érdemes lehet megfogadni:
- célszerű css stíluslapokat használni formázáskor, sokkal áttekinthetőbb lesz a kódod, ez hibakeresésénél jól jöhet
- érdemes elkerülni a framek használatát is, indok 1: ld. fentebb, indok 2: amikor linkelnek, nem csak egy darabját linkelik az oldalnak
- soha nem használj bmp-t weboldalon. Tömörítetlen, és rendkívül pazarló. Használj webes formátumot, pl. jpg, png, gif
- ha csak lehet, használj relatív mértékegységeket, könnyebb lesz más felbontású kijelzőkön használni az oldalad
- egy tipikusan ehhez hasonló menüsort egyszerűbb <ul> és <li> taggekkel készíteni, majd css-ben formázni, pl. így:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="hu" xml:lang="hu">
<head>
<title>up</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<style type="text/css"><!--

body {
    margin: 0;
    background: #3f3e38 url('hatterkep/helye/kep.jpg');
    font-family: "Small Fonts", monospace;
}

ul#menu {
    text-align: center;
    margin: 0.5em;
    padding: 3em;
    border: 1px solid red;
}
    ul#menu li {
  display: inline;
  margin: 0 2em;
    }
  ul#menu li a {
      color: #fa932e;
  }

--></style>
</head>
<body>
    <ul id="menu">
  <li><a href="#">KEZDŐLAP</a></li>
  <li><a href="#">LINK 2</a></li>
  <li><a href="#">LINK 3</a></li>
  <li><a href="#">LINK 4</a></li>
    </ul>
</body>
</html>

Persze célszerű a stíluslapot külön fileba tenni, csak a példa kedvéért van így.

Szerkesztette: melon 2005. 11. 14. 09:37 -kor

#549 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 09:52

Idézet: AViD - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 13:33

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>up</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

</head>
<body bgcolor="3F3E38" background="avignon/frames/backde.bmp">

<table width="100%" height="20%" cellspacing="85">
<font face="Small Fonts">
<tr>
       <td><font color="FA932E">&nbsp;</font></td>
       <td><a><a href="https://"servo.uw.hu/index.html" ><font color="FA932E"><font  face="Small Fonts">KEZDŐLAP</font></font></a></a></td>
       <td><font color="FA932E"><font face="Small Fonts">FÓRUM</font></font></td>
       <td><a href="mailto:emailcim?subject=Servo.uw.hu"><font color="FA932E"><font face="Small Fonts">KAPCSOLAT</font></font></a></td>
       <td><a><a href="avignon/frames/escurlm"><font face="Small Fonts"><font color="FA932E">ESC</font></font></a></a></td>
</tr>
</font></table>

</body>
</html>

body
{
.
.
margin: 0 0 0 0;
.
.
}

#550 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 20:38

Köszönöm a tanácsokat, nagynehezen sikerült megoldani.  :respect:
Jelén pillanatban azért mertem bmp-t használni, mert nagyon kis képekről van szó, a háttér mérete 135*1 felbontású, a képek nem érik el az 1kbyte-ot.

Stíluslapoknak utánajárok, kiművelem magam belőlük ;)
Mégegyszer köszönöm!

#551 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 09:42

Helló!
A kérdés a következő: egy flash felület mellé milyen programozási nyelv ajánlott? Nincs véletlenül egy leírásotok a flash oldalak készítéséről?

Köszönöm!

#552 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 04:32

lehetseges egy textarea-ban a beirt szoveget alulra rendezni? tehat ugye defaultban felulre kerul amit eppen beirsz (pl ahogy eztis beirom) es ugy halad lefele az irott szoveg. nos lehetseges -e ezt megforditani es az also sornal (a szovegdoboz aljan) kezdenem a beirast de ezekutan ugyanugy a mar beirt sor ala kerulne az uj sor/szoveg es mindig egyel feljebb kerulne a mar beirt egesz szoveg. csak eppen az egesz alul lenne.!? :confused: remelem ertheto. :cool:

szoval defaultban alul van az ures hely mig en pont azt szeretnem hogy felul legyen az ures hely. minden mas maradna a regiben. huuude megcsavartam.  :D

Szerkesztette: Desorder 2005. 11. 23. 04:35 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#553 Felhasználó inaktív   Antimod 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:34

Hát meg. :) Nem is értem teljesen. Ha azt szeretnéd, hogy a textarea-ban hely legyen a szöveg és a felső keret között, használd a paddingot.

#554 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:44

Idézet: Antimod - Dátum: 2005. Nov. 23., Wednesday - 16:34

Hát meg. :) Nem is értem teljesen. Ha azt szeretnéd, hogy a textarea-ban hely legyen a szöveg és a felső keret között, használd a paddingot.

nem pont ebben a formaban (ez nem a leg elegansabb megoldas mert igy felul megmarad az ures hely es en ebbe az ures helybe szerettem volna ha feltolodik a beirt szoveg. tehat ez az ures hely a szoveg sorainak szamanak a novekedesevel csokkenne.) akartam de azthiszem ezel is megtudom mar csinalni amit akartam. thanx. :respect:  nemis tom ez nekem miert nem jutott eszembe. :confused:  reszemrol ez egy  :omg:  :omg:  :omg:  volt.  :D

Szerkesztette: Desorder 2005. 11. 23. 17:48 -kor

#555 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:16

Sziasztok!

A csatolt kép egy képernyőkép egy leendő weblapról (tudom, a szinek még borzasztóak :D)
Az elhelyezkedés azért remélem látszik: fejléc 5 részre osztva (bennük majd képek), jobb oldalt pedig függőlegesen ismét két kép.
Bal oldalt a fejléc alatt pedig a menü lenne (bal oldalt menü, jobb szélén kép, közte a tartalom).
A problémám az, hogy többszintű menüt akarok, aminek a megépítéséhez külső programot vettem igénybe (a képen például az openCube - Navstudio látható). A probléma az, hogy ha beillesztem az ezzel készült menüt a bal oldalra, akkor a jobb szélén is széthúzza a helyet (ahova majd kép kerülne, a világoskék kereten látszik, hogy nem folytonos a vonal a header5 és a kep1 között).
Ezt az elrendezést táblázatokkal oldottam meg.

Menü nélkül:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Menüvel:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a beillesztett menü "ne húzza szét" a másik oldalt is? Vagy milyen más menüszerkesztőt javasoltok?
Próbáltam már többfajta dhtml menü készítővel is, de egyedüli sikert a Tigra Menu-vel értem el. De annak a problémája viszont az, hogy nem lehet elemenként a menük szélességét állítani, ezért csúnya ha az egyik almenüszinten van egy hosszú menüpont, akkor a többi almenüben is azon a szinten is ugyanolyan széles lesz a keret (tehát ugyanakkora keretet kap az alma, körte menüpontok is mint a "Budapesti Népművészeti Múzeum" menüpont. Remélem valamennyire érthető volt :)

#556 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:42

Bár nem látom a kódit, valószínű azért húzza szét, mert azonos sorban van a jobb oldali cuccal. És ha a sor egyik végén méreteződik a magasság, akkor a másik végén is.

#557 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:07

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 12:42

Bár nem látom a kódit, valószínű azért húzza szét, mert azonos sorban van a jobb oldali cuccal. És ha a sor egyik végén méreteződik a magasság, akkor a másik végén is.

Tényleg :)
Akkor már csak az a kérdésem maradt, hogy hogyan tudom elérni, hogy a széthúzásánál is látszódjon a keret a széthúzott résznél (kep1)? (az, hogy széthúzza nem igazán nagy probléma).

#558 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:07

Tényleg :)
Akkor már csak az a kérdésem maradt, hogy hogyan tudom elérni, hogy a széthúzásánál is látszódjon a keret a széthúzott résznél (kep1)? (az, hogy széthúzza nem igazán nagy probléma).

Oké, én voltam a láma, mert a kép1, kép2 is egy új táblázatban van más okok miatt és nem a fentebbi szintű td-nek változtattam a stílusát.

#559 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 11:43

Található olyan ingyenes wysiwyg szerkesztő, amit be lehet weblapba illeszteni és minden böngésző alatt működik?

#560 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:34

A TinyMCE szvsz elég jó
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26