HTML kérdés
Elküldve: 2003. 10. 22. 21:45
Elküldve: 2003. 11. 21. 15:30
HTML alapú hírlevelet kellett csinálnom, és CSS-ben oldottam meg a linkek stílusát, szokásosan:
kód:
<style type="text/css">
<!--
A:hover {color: red; text-decoration: underline;}
A:visited {color: black; text-decoration: none;}
A:link {color: black; text-decoration: none;}
A:active {color: black; text-decoration: none;}
-->
</style>
[/code]
Nos, nem vettem számításba, hogy a levelezőrendszer web alapú, így a levél kódjában levő CSS nem effektív. Mit javasoltok, hogyan tudom megoldani azt, amit CSS-sel csináltam?
Elküldve: 2003. 11. 21. 19:55
mondjuk én 6 órája linux shell scriptekben élek, már elfőtt az egyvizem 2*, ez valószínűleg befolyásolja az ítélőképességem, mert amit leírtam, azt szerintem hosszabb idő megcsinálni, mint amit ér...
Elküldve: 2003. 11. 22. 12:02
idézet:
Ezt írta special:
Hello!
HTML alapú hírlevelet kellett csinálnom, és CSS-ben oldottam meg a linkek stílusát, szokásosan:
kód:[/quote]
<style type="text/css">
<!--
A:hover {color: red; text-decoration: underline;}
A:visited {color: black; text-decoration: none;}
A:link {color: black; text-decoration: none;}
A:active {color: black; text-decoration: none;}
-->
</style>
[/code]
Nos, nem vettem számításba, hogy a levelezőrendszer web alapú, így a levél kódjában levő CSS nem effektív. Mit javasoltok, hogyan tudom megoldani azt, amit CSS-sel csináltam?
kód:
Ird be kozvetlenul az adott tag-ekhez, hogy style=" text-decoration: none;" es onMouseOver-re "this.style ...".
[/code]
Vagy adj neki mas class nevet:
.enyemA:hover { }
a href="" class="enyemA"
Elküldve: 2003. 12. 05. 10:07
Ha szerepel a <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">, akkor nem mukodik, de nekem mindenkeppen kellene, hogy egy oldal a bongeszo teljes magassagaban latszodjon. ilyenkor mi a teendo?
Elküldve: 2003. 12. 05. 12:13
hogy lehet scriptbol megvaltoztatni valaminek a stilusat?
pl. ez igy jo:
onmouseover="this.style.backgroundColor = '#123456'"
de en a nevet akarom megadni amit egy css fileban definialtam. azt hogyan kell?
Elküldve: 2003. 12. 05. 13:27
idézet:
Ezt írta dcr:
pl. ez igy jo:
onmouseover="this.style.backgroundColor = '#123456'"
[/quote]
es ez is jo:![]()
onm0useover="this.className = 'jokisklasznev'"
Elküldve: 2003. 12. 06. 16:16
idézet:
Ezt írta dcr:
xhtml-ben lehetetlen mukodesre birni a kulso tablazat height-et?
Ha szerepel a <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">, akkor nem mukodik, de nekem mindenkeppen kellene, hogy egy oldal a bongeszo teljes magassagaban latszodjon. ilyenkor mi a teendo?[/quote]
CSS?
Elküldve: 2003. 12. 06. 16:32
idézet:
Ezt írta dcr:
xhtml-ben lehetetlen mukodesre birni a kulso tablazat height-et?
Ha szerepel a <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">, akkor nem mukodik, de nekem mindenkeppen kellene, hogy egy oldal a bongeszo teljes magassagaban latszodjon. ilyenkor mi a teendo?[/quote]
style="height:100%"
Elküldve: 2004. 02. 18. 23:57
valahol láttam,de már sajnos nem tom,h hol,h egy weblaphoz lehet csatolni karakterkészletet is.tehát ha véletlenül nem rendelkezik a user a megfelelő betükkel,akkor is megjelenik rendesen.
jól láttam én ezt,tényleg lehetséges?ha igen,akkor hogy?
Üdv!
Elküldve: 2004. 02. 21. 09:25
Én is egy kérdéssel fordulnék a gurukhoz, mégpedig h hogyan lehet e-mail-t küldeni egy oldalról vmi form alapján? statikus webről van szó ezért php kiesik, abban tudtam volna. :confused:
Előre is köszi!
Üdv
Elküldve: 2004. 02. 21. 15:42
idézet:
Ezt írta kiswap:
hali!
valahol láttam,de már sajnos nem tom,h hol,h egy weblaphoz lehet csatolni karakterkészletet is.tehát ha véletlenül nem rendelkezik a user a megfelelő betükkel,akkor is megjelenik rendesen.
jól láttam én ezt,tényleg lehetséges?ha igen,akkor hogy?
Üdv![/quote]
CSS2vel tudod megoldani...
Elküldve: 2004. 03. 18. 09:27
Példaként: [url="http://"http://szuts.com/skodaklub/index.php?page=chat"]próbáld lenyitni a főmenüt, vagy a boltok menüt, bemegy az applet alá![/url]
Köszi előre is.
Elküldve: 2004. 03. 18. 10:25
Elküldve: 2004. 03. 18. 12:17
Elküldve: 2004. 03. 18. 15:23
ELőre is köszi!
Elküldve: 2004. 03. 18. 16:10
Elküldve: 2004. 03. 18. 22:42
idézet:
Ezt írta zedorg:
ha a location-re gondolsz, akkor ha alapertelmezett file-rol van szo, mint peldaul index.html akkor nem kell kiirniDe amugy framekkel.[/quote]
Nem így értettem. A böngésző címsorába, vagyis ahova beírjuk a webcímet ne jelenjen meg az adott oldal neve. Tehát ha beesünk a sitera, akkor általában az index.html-el indul amit alapból hív. Eddig ok, de ha tovább linkelgetünk az oldalon, akkor se írja be a címsorba. Huhh. Nem gondoltam, hogy enyire nehéz lesz megfogalmazni:-) Sorry, nem vagyok a szavak embere!
Vagy akkor ezt csak úgy lehet megcsinálni, hogy minden adott oldalnak csinálok egy könyvtárat, és oda indexet rakok? Bár a kérdés akkor is fennáll, mert van amikor ebben az esetben is kiírja:-(
Elküldve: 2004. 03. 18. 22:47
idézet:
Ezt írta siva001:
....
Vagy akkor ezt csak úgy lehet megcsinálni, hogy minden adott oldalnak csinálok egy könyvtárat, és oda indexet rakok? Bár a kérdés akkor is fennáll, mert van amikor ebben az esetben is kiírja:-([/quote]
Amit zedorg mond. Tedd az egészet egy Frame-be, azon belül úgy tudsz nyitogatni, ahogy szeretnél..![]()

Súgó
A téma zárva.