Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 8:21
2,
szintén ebben a <tr>-ben szeretném megoldani hogy ha egér megy a sor fölé, akkor más háttérszine legyen az egész sornak. Muszáj volt valami ID-t adni a Table-nak a betüformázás miatt, de ha ki is törlöm a background-color -t a css-ből, akkor se tudom a tr háttérszínét onmouseover és onmouseout-tal megváltoztatni, ahogy egyébként td-nél működik.
Próbáltam azt is, hogy a css-ben "table#id tr.valami:hover {"-t használok, de az tr-rel nem működik csak td-vel, úgy viszont csak egy-egy cella háttérszíne változik meg....
Itt is valszeg a css erősebb mint a <tr-en belül definiált bgColor.
Gondlom ezen probléma időközben megoldódott, de nem tudtam elsiklani felette, mert anno eltartott egy időbe, mire rájöttem, hogy miért nem akarja működni magát ezen dolog.
Ha <tr> tag-re a :hover (illetve egyéb dolgopkra sem) szeret nem működni, meglehet hogyi az ember fia elfelejtette hozzárakni a weboldalhoz a megfelelő doctype információt. ilyenkor a böngésző quirks módban interpretálja szabvány mód helyett az oldalt, és elég sok- amúgy értelmes, és hibátlan - dolgot hajlamos figyelmen kívül hagyni. Amennyiben még nem lenne ismerős, a következő oldalon elég sokmindent leírnak erről:
http://www.quirksmode.org/
Én nem győztem a fejemhez kapkodni, amikor rátaláltam annakidején.