Elküldve: 2007. 05. 13. 11:12
Megvettem a Thermaltake Matrix VX-et, és sztem ennyi pénzért ajándék ez a ház. Ez a VD3000BNA típus, ami annyit jelent, hogy nem ablakos fekete (elvileg 4 féle van fekete/ezüst, ablakos/anélküli). Üresen, oldallapok nélkül 2(!) kiló, de mégis masszív, nem rezonál. A műanyag sínekkel baromi könnyű beszerelni a DVD írót, vinyókat. A hátsó kártyahely-leszorító is ötletes, csak az X1950XT dupla hátlapjával nem kompatibilis, ezért azt le kellett csavarozni beszereléskor. A házhoz jár két 12 centis Thermaltake venti elöl-hátul, amivel a vinyóim 10 fokot hűltek. Hátrányuk, hogy elég hangosak, de le fogom őket szabályozni. (Nem tudtok vmi olcsó megoldást? Az a baj, hogy csak 4 tűs csatlakozójuk van, átalakítóval rá lehet kötni az alaplapra ezeket?) Porszűrő is van az első venti előtt + még a lyukacsos 5,25-s, 3,5-s takarólemezeknél is. Elöl 4 nagy hely van és 2 kicsi, belül még 4 kicsi, ebből 3 elforgatva, hűtve. Nagyon pozitív, hogy felül van az előlapi audio, mikrofon, 2 USB, firewire panel, mert nálam asztalban van a ház.
Egy dolog volt amivel szívtam, és azt hittem, hogy vmit elrontottam. Már mindent beszereltem, be akarom kapcsolni, és nem indul. Baromi ideges lettem, lehúzogattam mindent a tápról, és elindult! Utána egyesével visszadugdostam a dolgokat, és rájöttem, hogy a hülye floppy tápcsatlakozót egy tüskével arrébb dugtam, és zárlatot okozott, azért nem indult. Mázli, hogy semminek nem lett baja.
Hol vettem és mennyiért? Egy olyan helyen, ahol sokan nem szívesen vásárolnak, de sztem az utóbbi időben elég sokat fejlődtek, udvariasan kiszolgáltak, megnézhettem, hogy nincs-e hiba a házon, még fület is csinált a srác a dobozra, hogy gyalog haza tudjam vinni. Talán már kitaláltátok, hogy ez a Mistral, azért írtam le a nevüket, mert elégedett vagyok velük. 11000 Ft volt a cucc, ami sztem nagyon jó ár, és egy háznál nincs minek elromlania, hogy később a garival szívás legyen. Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a házat, mert ennyiért nem nagyon kap senki hasonló minőséget.