HWSW Informatikai Kerekasztal: Casetek CK-1018-1A & 2A - tapasztalatokat ide. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Casetek CK-1018-1A & 2A - tapasztalatokat ide. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 12. 08:43

idézet:
Ezt írta MyCroft:

Amúgy a többieknek nincs kedve feltolni pár képet? Elsősorban a házak belsejéről, hogy kinek hogy sikerül belakni a házikót :D
Majd rakok én is, csak most barátnőmtől írok, a képek meg otthon vannak.
Nagyon jó házak ezek, legyünk rájuk büszkék :D :cool:

[ 2004. január 09.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Kibelezve kb így néz ki:
Kép

Kibontva más, mert így le van szedva az oldalsó venti tartó panel tehát félig szétszedett állapot.

Azóta kicsit máshogy néz ki, mert itt még októberben nem volt meg az előlapi panelem és most más a kábelek elvezetési útja is (rendezettebb az áltátszó oldallap miatt).
My photos

#162 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 17:29

idézet:
Ezt írta zeg:

És a hibák kijavítására miért nekem kell rájönnöm? Ha kipróbálta volna valaki a caseteknél a házamat, akkor azonnal észrevette volna, hogy a cd ajtóval gond van. Egész pontosan az olyan tálcás egységnek van gondja vele, melyeknél a tálca felső pereme és a cd/dvd egység előlapja felső részének távolsága kisebb mint 5mm. Azaz az összes tálcás egység. Bizonyára nehézséget okozott volna, 3db alátét+ egy fénymásolat mellékelése a ház hibájának javításához.(Ha már a tervezőasztalon el****ták).Átszámolva akár 5 magyar forint többletköltséget is jelenthetett volna.
Az alátéteket utólag is bepakolhatták volna, házanként kb. 10 sec idő ráfordítással.

[ 2004. január 12.: zeg szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

jó persze, neked is igazad van, de én a mai világban már az ilyen kis dolgoknak is örülök.
Szavaz a hejesirók pártyára!

#163 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 17:40

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Kibelezve kb így néz ki:
[KÉP]

Kibontva más, mert így le van szedva az oldalsó venti tartó panel tehát félig szétszedett állapot.

Azóta kicsit máshogy néz ki, mert itt még októberben nem volt meg az előlapi panelem és most más a kábelek elvezetési útja is (rendezettebb az áltátszó oldallap miatt).
[/quote]

Már azt hittem, senki nem rak fel képet. :)
Egész szép rend van, ahhoz képest, hogy hány kábelt kell ott elvezetgetned.
Rakok fel én is a héten, csak legyen meg az analízis vizsgám :D Akkor rendetrakok belül, berakom a DVD-t meg a két új ventit, aztán fotózok.

Addig is.. rögtön a berakodás utáni állapot:
(még 1 vinyoval, ventik nélkül.. de legalább rend van :) )
Kép

[ 2004. január 12.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]

#164 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 18:52

Viszont jut eszembe: mindenkinek van kék oldalsó ventitartója?
Nekem sajnos nincs, egyik házban se volt és nem a helyi üzlet kummantotta el, így kapták a nagykerből. (Bár azt nemtom, melyikben vették.)
Külön meg lehetne azt venni? :(
42

#165 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 21:07

idézet:
Ezt írta BigBear:
Nekem sajnos nincs, egyik házban se volt és nem a helyi üzlet kummantotta el, így kapták a nagykerből. (Bár azt nemtom, melyikben vették.)
[/quote]

háát annak pedig lenne kéne benne, mivel hivatalosan 7 ventit támogat a házikó, az meg máshogy nem jön ki csak az oldalsó 2-vel együtt.

#166 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 23:47

FONTOS!!! kérdésem lenne ...
Pár oldallal odébb volt némi rinyálás, elnézést az érintettektől!, mert van akinek az előlapi USB hazavágta az alaplapját.
Ott volt hosszú vita, hogy szabad-nemszabad használni, hogy valamit el kell vágni elötte, meg van akinek tökéletesen megy, stb.
Most akkor mi a helyzet??? Mert havernak összerakott gép szűk helyen van, nem nagyon tudja forgatni a gépét, és teljesen jogosan sír nekem, mert én EZÉRT még nem mertem bekötni az USB-ket!!!
Akkor most legyek bátor? Vagdaljak kábelt?
(Amúgy NF7-S van benne, mert elvileg alaplapfüggő volt a problem.)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#167 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 08:36

idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Pár oldallal odébb volt némi rinyálás, elnézést az érintettektől!, mert van akinek az előlapi USB hazavágta az alaplapját.
Ott volt hosszú vita, hogy szabad-nemszabad használni, hogy valamit el kell vágni elötte, meg van akinek tökéletesen megy, stb.
Most akkor mi a helyzet??? Mert havernak összerakott gép szűk helyen van, nem nagyon tudja forgatni a gépét, és teljesen jogosan sír nekem, mert én EZÉRT még nem mertem bekötni az USB-ket!!!
Akkor most legyek bátor? Vagdaljak kábelt?
[/quote]

Ahol érintkezne a másik föld is ott vágd el és akkor tuti nem lehet gond! ;)
Én használom a kivezetést. Előzőleg elvágatlanul is működött, majd azért inkább elvágtam így is működik és használom. ;)
My photos

#168 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 08:37

idézet:
Ezt írta BigBear:
[/quote]

Természetesen van kék oldalsó ventitartóm. A dobozon is szerepelt a tartozékok listáján, hogy lennie kell. Eddig amelyik házat láttam mindegyiken volt.
Tartozéklistán nálad szerepel a ventitartó?
My photos

#169 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 08:42

idézet:
Ezt írta MyCroft:

Már azt hittem, senki nem rak fel képet. :)
Egész szép rend van, ahhoz képest, hogy hány kábelt kell ott elvezetgetned.
Rakok fel én is a héten, csak legyen meg az analízis vizsgám :D Akkor rendetrakok belül, berakom a DVD-t meg a két új ventit, aztán fotózok.

Addig is.. rögtön a berakodás utáni állapot:
(még 1 vinyoval, ventik nélkül.. de legalább rend van :) )

[ 2004. január 12.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát ja az Enermax táphoz annyi kábel van, hogy nem győzi az ember a ház merevítőjének a vájatába rejtegetni őket. Ami viszont tény, hogy ebből a sok vezetékből sokat is használok.
A tiéd viszont nagyon szép szellősnek tűnik az enyémhez képest. Igaz a te képed a teljes házat mutatja oldalról nem csak az alsó részt.

Komolyan mondom nem lenne egy elveszett ötlet, ha a ház gyártók építenének a házakba kábelvezető csöveket (alagutakat), mint ahogy a villanyszerelők is műanyag csőbe húzzák a kábelt. Persze mondjuk egy kicsit vastagabb és egyik oldalról kissé nyitottnak néke lennie, hogy a csatiktól bele lehessen húzni a tyúkbeleket. Szerintem pofás lenne és még jobb lehetne a szellőzés.
My photos

#170 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 13. 08:44

Én doboz nélkül vettem, de átlátszó műanyag fóliába volt becsomizva, én is hallottam pletykát arról, hogy oldalsó venti tartó nélkül is kerültek forgalomba ilyen házak, így szépen bekukkantottam a tápnak hagyott nyíláson keresztül és örömmel nyugtáztam ,hogy bizony van benne.

Inq: az én alaplapomon a kérdéses földelésnél nincs tüske, szerintem te is nézd meg, hogy van -e ott tüske, ha van akkor vágd el, ha nincs, akkor nem kell.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#171 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 13. 08:48

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Komolyan mondom nem lenne egy elveszett ötlet, ha a ház gyártók építenének a házakba kábelvezető csöveket (alagutakat), mint ahogy a villanyszerelők is műanyag csőbe húzzák a kábelt. Persze mondjuk egy kicsit vastagabb és egyik oldalról kissé nyitottnak néke lennie, hogy a csatiktól bele lehessen húzni a tyúkbeleket. Szerintem pofás lenne és még jobb lehetne a szellőzés.
[/quote]

Ez egy nagyon jó 5let, szerintem mi is megtudnánk csinálni, csak gumi vagy műanyag csövek kellenek, lehet én megpróbálom.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#172 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 09:49

idézet:
Ezt írta td:

Ez egy nagyon jó 5let, szerintem mi is megtudnánk csinálni, csak gumi vagy műanyag csövek kellenek, lehet én megpróbálom.

[/quote]

Ha elég lelkesek vagyunk saját szabadlmunk lehet belőle! :D
Mindenesetre egy ideje gondolkozom rajta hogyan lehetne, most hogy így felllelkesítettél viszont lehet, hogy tényleg lépésekre szánom el magam és megróbálok csövezni. Azt meg nyugodtan lehet festeni feketére vagy tetszőleges színűre.
My photos

#173 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 11:25

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Ha elég lelkesek vagyunk saját szabadlmunk lehet belőle! :D
Mindenesetre egy ideje gondolkozom rajta hogyan lehetne, most hogy így felllelkesítettél viszont lehet, hogy tényleg lépésekre szánom el magam és megróbálok csövezni. Azt meg nyugodtan lehet festeni feketére vagy tetszőleges színűre.
[/quote]

Tényleg jó ötlet :D Kinézet és légellenállás miatt is jobb lenne, mint a mostani helyzet. Meg ugye mégis jó érzés, ha vmi saját barkács munka is figyel a házikóban :D

Ami meg a rendet illeti... majd ha csinálok új képeket, meglátod, hogy nem is annyira szellős nálam se ;)

Üdv,
MyCroft

#174 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 13. 12:44

Nahátakkor így első lépésként: Hol lehet csövekhez hozzájutni? Pl. szerintem olyan nézne ki jól mint amilyen a tápok alplapba köthető vezetékén van: fekete, hálós. Vagy uv érzékeny anyagu cső, vagy inkább akármilyen anyagu hajlítható cső, uv érzékeny festékkel később be lehet kenni, gondolom...

Kép

#175 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 13. 12:48

Tipp: gégecső?

Kép

#176 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 13:04

idézet:
Ezt írta td:
Tipp: gégecső?

[/quote]

:D :D

Az én elképzelésem, hogy merev cső az általad leírt hajlítható idomként használható csővel együtt használva. A merev cső nem hajlik jobbra balra így teljesen egyenes vonalak húzhatók, amik a rendezettség hatását erősítik. A hajlítható cső csak a kanyarokhoz szükséges.

El kéne menni egy barkácsboltba (pl.: Praktiker) és szétnézni csőtéren. Ott valószínűleg van merev és flexibilis elem is.
Legfeljebb keverni lehet a víz, gáz, villanyszerelési elemeket. :D
My photos

#177 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 16:59

idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Pár oldallal odébb volt némi rinyálás, elnézést az érintettektől!, mert van akinek az előlapi USB hazavágta az alaplapját.....................
......Akkor most legyek bátor? Vagdaljak kábelt?
[/quote]

Nekem is abit nf7s 2.0 alaplapom van, én bekötöttem, de semmit nem vágott haza. Egész pontosan a kodak cx4230 digitgépemhez használom az uesbét. Nálam a biosban is usb 1.1 van beállítva, a kodak sajnos nem tudja a 2.0-t, ezért ezt nem próbáltam még ki.
Ha a ház ajtaját módosították, lehet, hogy az usbvel is csináltak valamit?
(Most jól meglettél győzve :D)

#178 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 17:05

tudjátok mi jutott eszembe? már ami a merev részét illeti a dolgoknak. Most csináltuk barátnőméknél a lakást és szülei vettek ilyen öntapadós "kábelvezetőt" vagy nem tudom minek híjákot a plafonra a csillár kábelének. Ez nekünk is jó lenne, nem? Legalábbis bizonyos részeken használhatónak tűnik és a rögzítéssel sincs gond.

#179 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 22:55

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Természetesen van kék oldalsó ventitartóm. A dobozon is szerepelt a tartozékok listáján, hogy lennie kell. Eddig amelyik házat láttam mindegyiken volt.
Tartozéklistán nálad szerepel a ventitartó?
[/quote]

Milyen tartozéklistán? Ha a dobozon levő pipálásokra stb gondolsz, aszerint az enyémhez táp is van... Legalábbis ki van pipálva. A robbantott ábra a doboz oldalán meg mindegyiken ugyanaz...
42

#180 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 23:00

Használja valaki a Firewire csatit a ház tetején?
Az USB-vel nálam sose volt gond, de a Firewire szépen megsütött egy kábelt... Pedig elvileg a kábelvég (alaplapi csati) kiosztása megegyezik az alaplapéval. Bár felül nemtom, hogy van kötve mert ugye egyben van az egész...
42

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.