HWSW Informatikai Kerekasztal: Casetek CK-1018-1A & 2A - tapasztalatokat ide. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Casetek CK-1018-1A & 2A - tapasztalatokat ide. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 22. 19:56

idézet:
Ezt írta Bástya elvtárs:

Amennyiben veszek, és plexiset sikerül kifognom (mindig peches vagyok) odaadom a teliért, ha fekete :)
De majd meglássuk.
[/quote]

jaja fekete, úgyhogy, ha plexiset kapsz, nekem ok
Szavaz a hejesirók pártyára!

#142 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 20:17

idézet:
Ezt írta Atlantis:

Nekem is 2B van, nekem 2 elöl, 1 hátul van. Oldalsó sokat érhet a VGA-nak, pláne, ha Zalman borda van rajta. Felső szerintem nagyon le van fojtva.
Én még 1-et akarok hátra, a felsőt meg egy jó táppal kiváltani. Az oldalsót egyelőre kihagyom.
[/quote]

kb én is így tervezem.. 2 elől 2 hátul. VGAra meg most szerzek úgyis új hűtés ócsóért ha minden igaz :)

#143 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 08:54

Hali!!

Tudnatok segiteni,h mostanaban hol lehet kapni ilyen hazikot?Foleg a 2B erdekelne.

#144 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 11:43

idézet:
Ezt írta 20Joe20:
Hali!!

Tudnatok segiteni,h mostanaban hol lehet kapni ilyen hazikot?Foleg a 2B erdekelne.
[/quote]
[url="http://"http://www.e-connect.hu/"]http://www.e-connect.hu/[/url]
Náluk próbáld meg majd jan. 5-e után, én is náluk vettem.

#145 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 12:14

idézet:
Ezt írta KergeK@csa:

[url="http://"http://www.e-connect.hu/"]http://www.e-connect.hu/[/url]
Náluk próbáld meg majd jan. 5-e után, én is náluk vettem.
[/quote]

Ott en is vettem mar egyet...de nem biztato,amit ide a forumba irnak az erkezesrol :(

#146 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 14:15

idézet:
Ezt írta 20Joe20:
Hali!!

[/quote]

én örök kedvencünkben a mistr*lban vettem. hozzájuk néha érkezik plexi oldalú változat is, és nem adják drágábban, mint a simát.

MyCroft

#147 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 12:39

idézet:
Ezt írta MyCroft:
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, nagyon ütős cuccok ezek :D
Nekem egy 2B van a véleményem pedig:

Egy kérdés: ti hogy 'ventiztétek be'? Nekem most 1 elöl (befele) 1 hátul (kifele). Tervben van még 1 hátra 1 előre.
Az oldalsók sokat számítanak? és a felső?

Ja.. és még vmi: nincs még vki aki plexis oldallapot cserélne telire? :D

Üdv,
MyCroft
[/quote]

Ilyenre gondolsz?

Kép

Erősen gondolkoztam annak idelyén, hogy cseréljek-e, de végül a kíváncsiság rávitt és a teliből lett átlátszó. Nem remegtek érte a kezeim, de tudod az őszinte jószándék.. :D

Így most bearr és én is egészséggel használjuk oldallapjainkat. :cool:
My photos

#148 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 12:46

idézet:
Az oldalsók sokat számítanak? és a felső? [/quote]

Nálam egy fúj be elől, egy oldalról, és egy hátul ki, és a táp is kifelé viszi.

Az oldalsó nagyon jó arra, hogy hűti a vga-t, valamint friss levegőt ad az NB coolernek és a proci hűtőnek, ami nem a bentlévő meleget fújják, hanem egy viszonylag friss levegőt eresztenek rá a melegedő alkatrészekre.
Az első venti-t amúgy a hdd-k hűtésére használom, szerintem arra való.
My photos

#149 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 05. 16:11

Nekem egy elől és kettő oldalt(passzív zalman van a VGA-n)fújja befelé, egy pedig hátul szívja ki, akárcsak a táp. Zalman 8cm-es ventik ezek 5v-ról megy mind, a hang nagyon halk duruzsolás, pár fokot emelkedett ugyan a hőmérséklet mert az előző ventik 7v-ról jobban hűtöttek(enermax+coolink), de a csend ennyit megért.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#150 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 13:09

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Ilyenre gondolsz?

[/quote]

Aham, ma végre már a képet is látom, tegnap gyengélkedett a kep.tar.hu :D
Bár én is úgy vagyok vele, ahogy te, igazából tetszik ez a teli lap is, de én is kíváncsi vagyok :D

Ventiből meg úgy tűnik még min. 3at be kéne szerezni, csak az a gáz, hogy most DVD-ROMot kéne venni, mert meghal az eldzsí cd-m :(

[ 2004. január 06.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]

#151 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 09:04

Szintén Casetek 1018 házam van, teli oldallapos, és a fentebb látható kép még annyival különbözik az én házamtól, hogy a 5.25-ös bővítőhelyeket takaró ajtó nem lyukacsos, hanem teli.
Sajnos a Casetek mérnökei akkor, amikor ezt az előlapot tervezték, nem használták a fejüket. Nagyon szép és jó, hogy a kinyitható teljes előlap, és a bővítőhelyeket takaró ajtó lötyög, van 2-3mm játéka, de emiatt lejjeb kerult a cd nyílása, és ebbe a cd olvasásra képes cuccok tálcája beleakad. (ekkora szarvashibát!javascript: x()
Dühödt )
A megoldás a következő:
1. A teljes előlap kihajtott állapotban leszedhető, ezért az alátétekkel megemelhető, igaz csak korlátozott mértékben( mert egy műanyag lapocska miatt a ház ezen előlapja csukott állapotban nem leszedhető, és ebbe a lapocskába beleakd az előlap, ha túl nagy az alátét vastagsága)
Persze ez még nem elég a legtöbb cd egység számára, engem nagyon idegesített, hogy a cdtálca hozzáér a cdnyílás felső részéhez. Ezért kell a 2-es lépés:
2. A ajtó megemelése.
Telefonkártyából vágtam egy 5mm belső-, és 7mm külső átmérőju alátétet. Ebből kivágtam egy 2-3mm szélességű cikket.(mert az ajtó egy szétszedhetetlen pattintós vacak)
Egy kis darabot azért kellett kivágni, hogy az ajtó lecibálását elkeruljem. Az alátét rése miatt, az alátátet csak kívulről rá kellett csúsztatnom az ajtó alsó pöckére.
Ezzel sikerult további kb 1mm megemelnem a cd nyílását.
Azért remélem valamennyire érthetően írtam :)
Bocs, a hejjjesírási :D hibákért.
Az alapból problémás cuccok:
plextor p54ta dobozos 54* cdolvasó
aopen 52*24*52 dobozos cdíró
teac w50d 4* dvdíró

[ 2004. január 08.: zeg szerkesztette a hozzászólást ]

#152 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:34

idézet:
Ezt írta MyCroft:

Aham, ma végre már a képet is látom, tegnap gyengélkedett a kep.tar.hu :D
Bár én is úgy vagyok vele, ahogy te, igazából tetszik ez a teli lap is, de én is kíváncsi vagyok :D

Ventiből meg úgy tűnik még min. 3at be kéne szerezni, csak az a gáz, hogy most DVD-ROMot kéne venni, mert meghal az eldzsí cd-m :(

[ 2004. január 06.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Azt bizti, hogy ehhez a házhoz 3 ventit azért illik betenni. Azért nem kell aggódni 3 venti olcsóbb mint egy dvd. ;)

Viszont átlátszó oldallal rendet kell tartani a házban, mert a rumli nagyon feltűnő. Hát nem könnyű feladat! :D
My photos

#153 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:37

idézet:
Ezt írta zeg:

teac w50d 4* dvdíró

[/quote]

ÓÓÓ ne!
Pedig nekem ez nagyon szimpi! :eek:

[ 2004. január 08.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ]
My photos

#154 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:05

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

ÓÓÓ ne!
Pedig nekem ez nagyon szimpi! :eek:

[ 2004. január 08.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nemcsak hogy beakad, hanem az író tálcájának alján található fogakhoz hozzáér(erősen)a lenyíló cdfedélnek oldalról háromszög alakú izéje :D (jól megmondtam :D), ezáltal füllel a fogak száma megszámlálható(katt-katt :D). Mondanom sem kell, hogy ez, és az erős rugo milyen jót tesz a teac w50d gumiszíj hajtású tálcájának. Persze a rugo túlnyújtással lazítható, de én inkább leszedtem az író előtti lenyíló takarólapot.

Az előző hozzászólásomban említett alátétek összesen kb 4-6 forintba, és pár perc vesződségbe kerulnek.

#155 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:46

idézet:
Ezt írta zeg:

Nemcsak hogy beakad, hanem az író tálcájának alján található fogakhoz hozzáér(erősen)a lenyíló cdfedélnek oldalról háromszög alakú izéje :D (jól megmondtam :D), ezáltal füllel a fogak száma megszámlálható(katt-katt :D). Mondanom sem kell, hogy ez, és az erős rugo milyen jót tesz a teac w50d gumiszíj hajtású tálcájának. Persze a rugo túlnyújtással lazítható, de én inkább leszedtem az író előtti lenyíló takarólapot.

Az előző hozzászólásomban említett alátétek összesen kb 4-6 forintba, és pár perc vesződségbe kerulnek.

[/quote]

Ha egy ilyen dvd íróig fajulna a dolog akkor nekiállok berhelni az ötleted alapján. ;)
My photos

#156 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 13:39

jaaaa

rájöttem, hogy az 1Bről beszéltek itten, én meg már 3x elolvastam zeg első hozzászólását és nem értettem, hogy mibe miért akad bele a tálca :D
De most már világos :D
Az enyimnél nincs ilyen gond, bár rejtett cd sincs :)

Amúgy a többieknek nincs kedve feltolni pár képet? Elsősorban a házak belsejéről, hogy kinek hogy sikerül belakni a házikót :D
Majd rakok én is, csak most barátnőmtől írok, a képek meg otthon vannak.
Nagyon jó házak ezek, legyünk rájuk büszkék :D :cool:

[ 2004. január 09.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]

#157 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 10:55

Pontosan erről a házról van szó:
Kép

#158 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 13:50

idézet:
Ezt írta zeg:
Szintén Casetek 1018 házam van, teli oldallapos, és a fentebb látható kép még annyival különbözik az én házamtól, hogy a 5.25-ös bővítőhelyeket takaró ajtó nem lyukacsos, hanem teli.
Sajnos a Casetek mérnökei akkor, amikor ezt az előlapot tervezték, nem használták a fejüket. Nagyon szép és jó, hogy a kinyitható teljes előlap, és a bővítőhelyeket takaró ajtó lötyög, van 2-3mm játéka, de emiatt lejjeb kerult a cd nyílása, és ebbe a cd olvasásra képes cuccok tálcája beleakad. (ekkora szarvashibát!javascript: x()
Dühödt )
A megoldás a következő:
1. A teljes előlap kihajtott állapotban leszedhető, ezért az alátétekkel megemelhető, igaz csak korlátozott mértékben( mert egy műanyag lapocska miatt a ház ezen előlapja csukott állapotban nem leszedhető, és ebbe a lapocskába beleakd az előlap, ha túl nagy az alátét vastagsága)
Persze ez még nem elég a legtöbb cd egység számára, engem nagyon idegesített, hogy a cdtálca hozzáér a cdnyílás felső részéhez. Ezért kell a 2-es lépés:
2. A ajtó megemelése.
Telefonkártyából vágtam egy 5mm belső-, és 7mm külső átmérőju alátétet. Ebből kivágtam egy 2-3mm szélességű cikket.(mert az ajtó egy szétszedhetetlen pattintós vacak)
Egy kis darabot azért kellett kivágni, hogy az ajtó lecibálását elkeruljem. Az alátét rése miatt, az alátátet csak kívulről rá kellett csúsztatnom az ajtó alsó pöckére.
Ezzel sikerult további kb 1mm megemelnem a cd nyílását.
Azért remélem valamennyire érthetően írtam :)
Bocs, a hejjjesírási :D hibákért.
plextor p54ta dobozos 54* cdolvasó
aopen 52*24*52 dobozos cdíró
teac w50d 4* dvdíró

[/quote]

Hali! Nekem most már 2 egyforma 1018-as házam van. Mindkettő 1A jelű, bár 2A-t vagy 2B-t akartam másodszorra, de nem kaptam...
Az egyiket szeptember, a másikat december környékén vettem.
Az elsőnél problémás a rejtett cd nyílás, fennakad a tálca szépen. Viszont meglepődve vettem észre, hogy az újnál nem!
Kicsit módosítottak az előlapon, az újnál van egy kis pöcök jobboldalt felül, ami rögzíti az ajtót, így az magasabban van 1-2 mm-rel, s már kifér a cd tálcája. Úgy látszik, sokan panaszkodtak Casetek-ék felé, mert javították a dolgot, így most látszólag jó.
42

#159 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 20:31

idézet:
Ezt írta BigBear:

Hali! Nekem most már 2 egyforma 1018-as házam van. Mindkettő 1A jelű, bár 2A-t vagy 2B-t akartam másodszorra, de nem kaptam...
Az egyiket szeptember, a másikat december környékén vettem.
Az elsőnél problémás a rejtett cd nyílás, fennakad a tálca szépen. Viszont meglepődve vettem észre, hogy az újnál nem!
Kicsit módosítottak az előlapon, az újnál van egy kis pöcök jobboldalt felül, ami rögzíti az ajtót, így az magasabban van 1-2 mm-rel, s már kifér a cd tálcája. Úgy látszik, sokan panaszkodtak Casetek-ék felé, mert javították a dolgot, így most látszólag jó.
[/quote]

Egy jópont a Casetek-eseknek... ha el is szúrnak vmit, legalább javítják ;)

#160 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 00:58

idézet:
Ezt írta MyCroft:

Egy jópont a Casetek-eseknek... ha el is szúrnak vmit, legalább javítják ;)
[/quote]

És a hibák kijavítására miért nekem kell rájönnöm? Ha kipróbálta volna valaki a caseteknél a házamat, akkor azonnal észrevette volna, hogy a cd ajtóval gond van. Egész pontosan az olyan tálcás egységnek van gondja vele, melyeknél a tálca felső pereme és a cd/dvd egység előlapja felső részének távolsága kisebb mint 5mm. Azaz az összes tálcás egység. Bizonyára nehézséget okozott volna, 3db alátét+ egy fénymásolat mellékelése a ház hibájának javításához.(Ha már a tervezőasztalon el****ták).Átszámolva akár 5 magyar forint többletköltséget is jelenthetett volna.
Az alátéteket utólag is bepakolhatták volna, házanként kb. 10 sec idő ráfordítással.

[ 2004. január 12.: zeg szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.