Milyen egeret?
Elküldve: 2002. 10. 31. 13:11
Elküldve: 2002. 11. 07. 21:42
Kosz!
Elküldve: 2002. 11. 07. 22:26
Egyes szerencsés emberek már hozzájutottak az első példányokhoz, vagy éppen hozzájutnak, ha szerencséjük van és a királyi posta el nem kutyulja a dolgot.
Elküldve: 2002. 11. 07. 22:27
Elküldve: 2002. 11. 07. 22:31
idézet:
Ezt írta csucs:
ide is beírom, hátha valaki lustaságból nem böngészik, vagy elkerüli a figyelmét, tehát már kapni Mo-on logitech MX500 és MX700-at nyugodtan lehet keresni az üzletekben, bár elég nehézkes hozzájutni, mivel nagyon limitált mennyiség jön be folyamatosan az országba (ami marad az eu-ból) és nagyon nagy a kereslet.
Egyes szerencsés emberek már hozzájutottak az első példányokhoz, vagy éppen hozzájutnak, ha szerencséjük van és a királyi posta el nem kutyulja a dolgot.[/quote]
bizok a postában
![]()
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez
Elküldve: 2002. 11. 07. 22:32
idézet:
Ezt írta csucs:
Egyébként nem volt az olyan rossz választás, hogy kiraktuk előre az árat, csak az hiányzik a rendszerből, hogy nem tudtuk kiírni, hogy mikortól. Éppen dolgozom az ügyön és akkor talán egyszerűbb lesz az eset.[/quote]
persze hogy nem, csak alig vártam hogy megjöjjön és ere jött a levél hogy még nem leeht kapni![]()
de mostmár no problemo![]()
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez
Elküldve: 2002. 11. 07. 23:02
idézet:
Ezt írta [-Roter-]:
persze hogy nem, csak alig vártam hogy megjöjjön és ere jött a levél hogy még nem leeht kapni![]()
de mostmár no problemo[/quote]
Elb..tam a kcsdet, részletesen az MX500 topic végén látod, hogy hogyan, tanulságos a görgetős egereknél. Má mindenhol bombázok kérdéssel, hogy hogyan lehet minősítést megváltoztatni????!!!!
[ 2002. november 07.: csucs szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 07. 23:05
idézet:
Ezt írta csucs:
Elb..tam a kcsdet, részletesen az MX500 topic végén látod, hogy hogyan, tanulságos a görgetős egereknél. Má mindenhol bombázok kérdéssel, hogy hogyan lehet minősítést megváltoztatni????!!!!
[ 2002. november 07.: csucs szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
olvasvanp előfordul
![]()
A7N8X VDD mod
Elküldve: 2002. 11. 19. 16:07
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Nekem is az van, de nekem nem jott be. A MouseMan+ (98-as szeria) sokkal kenyelmesebb fogasu volt.
Vibrat meg kiszereltem, mert idegesitett, hogy nehez tolni az egeret...[/quote]
Hja, nekem az volt az EGÉR, azóta se találok hasonlót! Az új Logitechek k***a "dizájnosak ugyan, csak épp nekem sehogy nem állnak kézre. Nem tudja valaki, hány év gari volt ezekre a cuccokra? A bal gombja punnyadt meg a kicsikének 3 év intenzív használat után ...
![]()
Elküldve: 2002. 11. 19. 18:40
Persze attol fugg, hol vetted...
Elküldve: 2002. 11. 20. 07:54
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Elvileg 5 ev volt mindig is a MouseMan szeriakra. A kisebbekre volt 3, OEM-ekre 1.
Persze attol fugg, hol vetted...[/quote]
A Drakula tudja, régen volt már. Talán a Sprint-nél?
Legfeljebb marad a páka .... Remélem kompatibilis a mikrokapcsolója az olcsóbb Pilot-okéval!![]()
![]()
p.s. Amugy azóta több tucat egéret "megmancsoltam" már, de kézreállóságra, komfortérzetre leginkább (és szégyenszemre) a M$ IM Explorer-e hasonlitott hozzá! Nem tud valaki kíméletes módot az M$-logo levakarására?![]()
Elküldve: 2002. 11. 20. 13:13
Nemrég láttam v.hol egy egész pofás darabot...
Sajna a márkájára már nem emléxem,de 2x guruló volt rajta +
4 gomba...
A lényeg visziont(Hú de sóher vagyok ehe-ehe)
hogy rádiós is volt meg,optikai is,de a vevője egyben a töltője is volt...!
Aranyos,ha jól M-léxem,olyan 8e Bruttó körül volt. :confused:
De majd utánanézek..
Üdv.:
carr
Karcos a CD? DIY videjó. :)
2004 Matts Sport 500
Rezsicsökkentés? Priv.
Elküldve: 2002. 11. 20. 19:40
Szerintetek létezik-e még olyan trackball-os egér (nem egér alakú trackball pad), amelyiknek a hagyományos "alsó" része optikai?
Én hosszas kutatás után kettőt találtam: Maxxtro 4D Omni-scroll optical mouse-ot és a Trust Ami Mouse 150T Optical Web Scroll-t. A két egér egyébként -a feliratozásuktól eltekíntve- csontra ugyan az. M.o-on ritkán, de azért beszerezhetők kb. 5000Ft-os áron.
Tudna nekem valaki írni még ilyen trackball-os egér fajtákat, illetve, megírná hogy szerinte melyik a legjobb.
[url="http://"http://www.trust.com/products/product.htm?artnr=12680"]AMI MOUSE 150T OPTICAL WEB SCROLL[/url]
[url="http://"http://maxxtro.com.hk/card.phtml?Product=musomniopt"]4D Omni-scroll optical mouse[/url]
Elküldve: 2002. 11. 20. 20:56
idézet:
Ezt írta cybercarrion:
HAli!
Nemrég láttam v.hol egy egész pofás darabot...
Sajna a márkájára már nem emléxem,de 2x guruló volt rajta +
4 gomba...
A lényeg visziont(Hú de sóher vagyok ehe-ehe),
hogy rádiós is volt meg,optikai is,de a vevője egyben a töltője is volt...!
Aranyos,ha jól M-léxem,olyan 8e Bruttó körül volt. :confused:
De majd utánanézek..
Üdv.:
carr[/quote]
Igen, igen, asszem sejtem melyikre gondolsz, most van akcióban a Tescoban (nem, nem Tesco gazdaságos) 7890-ért ilyen drótnélküli, dual optikás egerentyű, a tartója a töltője is. Valami matrincák is vannak rajta, hogy milyen (német) tesztmagazin díjakat nyert..
Fáj rá nekem is a fogam, de sajnos nincs rá keret
![]()
Reggelre kelve, gatyája telve.
Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.
Elküldve: 2002. 11. 21. 09:29
idézet:
Ezt írta weihe:
Igen, igen, asszem sejtem melyikre gondolsz, most van akcióban a Tescoban (nem, nem Tesco gazdaságos) 7890-ért ilyen drótnélküli, dual optikás egerentyű, a tartója a töltője is. Valami matrincák is vannak rajta, hogy milyen (német) tesztmagazin díjakat nyert..
Fáj rá nekem is a fogam, de sajnos nincs rá keret
[/quote]
Valószínűleg [url="http://"http://www.secure-server-centre.com/eurotech/datasheet.php?partno=E3139"]erről[/url] az egérről van szó, én is megnézegettem, amikor kipakoltam a Tescóban, egyébként 7990 Ft, ami mondjuk alacsonyabb, mint a belinkelt oldalon található Ł29.90, de azért nem olcsó egy ilyen "noname" egérhez képest... Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Ami feltűnt még: csak 400 dpi-s és nem említik az XP-t az operációs rendszerek között.
Elküldve: 2002. 11. 21. 11:03
idézet:
Ezt írta zako:
egyébként 7990 Ft, ami mondjuk alacsonyabb, mint a belinkelt oldalon található Ł29.90, de azért nem olcsó egy ilyen "noname" egérhez képest... Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Ami feltűnt még: csak 400 dpi-s és nem említik az XP-t az operációs rendszerek között.[/quote]
Szerintem meg marha olcso. A radios optikai egerek 8.5+fa korul kezdodnek a szamtechboltokban.
XP-nek meg tokmindegy, milyen egeret raksz ra, alapbol lekezeli.
Meg az MX700-am is elment driver nelkul, egyedul a taszkvalto gomb nem mukodott (nem mintha hasznalnam, ritka szar helyen van), a tobbi (elore, hatra, scroll fel, scroll le) siman ment.
Elküldve: 2002. 11. 21. 11:14
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
p.s. Amugy azóta több tucat egéret "megmancsoltam" már, de kézreállóságra, komfortérzetre leginkább (és szégyenszemre) a M$ IM Explorer-e hasonlitott hozzá![/quote]
Sasolj meg valahol egy MX500/700-at.
Mas fogasa van, de szerintem ez is marha kenyelmes. Ezutan az MM+ olyan szogletesnek tunik
Csak a gorgoje nagyon Microsoftosra sikerult: pici, puha, pontatlan.
Mikrokapcsolo: ismeroseim MM+-aban is ez adta meg magat 4 evesen...
Gari: hivd fel a Logitech magyar irodajat ez ugyben, hatha kicserelik az egeredet. (senki sem javit Logitechet, alapbol csere)
Logitech weblapja szerint:
idézet:
Hungary & South Eastern European Countries
Logitech Sales Office
Logitech Sales Office in Hungary
Vamhaz Krt. 10. 1/13
H-1053 Budapest
+36 1 48 506 48 Trade Sales Enquires
+41 (0)21-863 54 00 Product Information - English
+41 (0)21-863 54 01 Technical Help - English[/quote]
Elküldve: 2002. 11. 22. 11:38
Elküldve: 2002. 11. 22. 11:38
idézet:
Ezt írta rol33:
Asszem én beszerzek egy ilyent http://www.evoluent.biz/views.htm bár hogy fogom használni azt még nemtudom.[/quote]
[url="http://"http://www.evoluent.biz/views.htm"]ilyent[/url]
Elküldve: 2002. 11. 22. 16:13
Ezt tobb mint 1 eve irtam a CSs klantarsaimnak:
XXXX most vett uj egeret (az o cimet ugyse tudom szoval ezt ugyse olvassa) es errol eszembe jutott hogy talan megoszthatnam veletek tapasztalataimat amit kb. fel eves hajszam alatt szereztem a LEGJOBB egeret keresve. Hogy mennyire fontos a jo mouse a CSben remelem nem kell hangsulyoznom, es azt sem hogy az oprendszer alatt az erzekenyseget normalon kell hagyni (acceleration OFF) es a CSban kell felhuzni mert kulonben gyors rantasoknal (pl. 180 fokos megfordulas) azon veheted eszre magad hogy az eget/foldet bamulod.
Kezdjuk az alapoknal: az egerpad nem csak azert fontos hogy a koszolodast csokkentse, hanem a pontossagra is hatassal van. Ezert en max havonta, de inkabb 2 hetente lecserelem az enyemet (250 ftot talan mindenki kibir) Az anyagbol keszultekre ez nem vonatkozik, a pontossaguk is jo DE csereben kicsivel nehezebb rajtuk tologatni a ragcsalot. A 2000-5000 ftos egerpadok vasarlasarol mindenkit lebeszelek: lehet hogy tovabb birjak de nekem van pl. egy 3Mesem es semmivel nem pontosabb a JO nonamenal viszont nehezebb rajta toszogatni mint az anyagbol keszulton.
Nekem a legjobban a KOLINK markaju jott be, pontos es konnyu rajta noszogatni. Viszonylag hamar +kopik (nem szemre !! csak neha "megugrik") de napi 8 ora CSnal ez nem is csoda
Az egerekrol: qrva sokat kiprobaltam, szoval nyugodtan elhihetitek amit mondok. Jo nehany kulonbozo markajum van most is szoval NEM vagyok elfogult hogy az enyem a legjobb, stb. A kiprobaltak/megvettek kozott volt 20ezres tol 500ftosig minden. Ha SERIAL PORTON hasznalod az egered es nincs PS2 portod (van meg olyan
Na ez most talan sokakat meglep DE: A LEGJOBB EGEREK AZ A4TECH GYARTMANYUAK!!!
Tudom, tudom qrva olcsok de akkor is ! Az anyaguk jo, a kinezetuk profi, birjak a gyurodest de a legfontosabb: a rajuk irt 520 DPI EREZHETO !!! Egyetlen eger van amelyik szoba johet helyettuk, de errol majd a vegen. A tobbi kiprobalt MARKAS (MS, Logitech stb. golyos (nem optikai) eger kozelukbe sem jon erzekenyseg (DPI) teren, lehet hogy vmi uj modelljuk mar tudja az 520at de az biztos hogy sokkal tobbe kerul !
Kulonleges igenyek hijan a Wheel 3D Mouse (szama: SWW-25) tokeletes: olcso (kb 1500 FT) qrva erzekeny es sima, a merete kozepes (vagyis normal kezueknek pont jo) 3 gombos (eleg az) es egy tekero van rajta.
Ha ram hallgatsz akkor raszansz meg egy kis let es a kovetkezo 2 egyiket veszed: A4TECH Wireless IR Mouse (IRW-25) : ez mint a nevebol kovetkezik KABEL NELKULI . Aki meg nem probalt ilyet soha az nem tudja mit vesztett. 520 DPI, 2 tekero, 3 gomb (eleg az) es qrva nagy szabadsag! Ket elemmel az enyem mar 3 honapja birja. A legjobb az ara: rohejes 3500FT netto ! A radios is uilyen jo csak sajna az elemet 2x, 3x ugy zabalja es az ara is 2x annyi. Cserebe nem csak 2 meterig jo, de ki a fene egerezik 5 meterrol???
Na es itt jon a 2. (es egyben utolso) aldozat: ha nem zavar a kabel vagy ha nem eleg a 3 gomb FELTETLEN ilyet vegyel: OPTIKAI EGER!!! Ezekbol is sok markaju van. Az MSt, Logitechet, DEXXAt, A4TECHet !
Barmilyen optikai egerrel az MS Intellimouse proggi tokeletesen hasznalhato. (konfiguralni az 5 gombot, erzekenyseget allitani, stb)
Nem WinME vagy 2000 alatt a ps2rate nevu proggit kell hasznalni: ezzel 100ra vagy 200ra lehet allitani a mintavetelezest (alapban 50) A WinME alatt ez 80 PS2on es 125 USBn, es (legalabbis VIA chipnel) nem is lehet allitani. (Az USB megis szaggatott kicsit a PS2 hoz kepest, hiaba a +45. Furcsa.) A mintavetelezest lemerni a ps2rateban levo mouserate.exe vel lehet.
Na csak ennyit akartam irni. Nem azt mondom hogy rohanj uj egeret venni akkor is ha elegedett vagy a mostaniddal, de ha teheted legalabb probald ki azt itt felsoroltak vmelyiket. Hidd el erdemes. (Es NE hasznalj serial vagy USB egeret
iu: a LEGJOBB egereket hasznalva PS2 alatt CSben eleg 3asra beallitani a sensitivityt! Csak a szarabbaknal kell ennel lejjebb. (ami tudvalevoen karos a fordulekonysagra)
Kiegeszites: egerpadbol legjobb az Azona bőrből! keszult. Olyan 5 rongy korul van az ara, de megeri.
Logitech optikai egereket mindet kiprobaltam, KIVEVE a dupla optikasat. Olyan nem volt egyik ismeros boltban sem. Eredmeny: lesujto. Az MSeknel semmivel sem jobbak, sot az optikai ES radios egy kalap szar. FPSekben hasznalhatatlan, pedig 20 ezer ft! A dual optikas LEHET hogy van olyan mint a fent emlitett Azona, de en nem hiszem. Viszont vegre sikerult talalnom egy NORMALIS optikai ES radios egeret: az A4tech 8500ftba kerulo egeret. (dragabb helyeken tobb) Szamat mar nem tudom (visszaadtam) de ez az egyetlen amit USBs kabellel lehet feltolteni. Magyarul nem kell bele elemet venni, aksi ceruzaelemek vannak benne es mikor lemerul, hasznalat kozben racsatlakoztatod az USB portra es feltolti 2 ora alatt. DE: a hozzaadott aksik helyett vegyel ujakat, mer azok szarok. Ja es a Nokia telcsidet is toltheted vele, GYORSTOLTONEK felel meg az USBs kabel. Jo, mi?
WinXP alatt nem neztem hogy szinten szarabb-e az eger erzekenysege USB porton mint PS2on de szvsz igen. Furcsa, mert mintavetelezesre tobb mhzet ir ki, mind1, USB-PS2 atalakitot asszem minden USBs egerhez adnak. Hogy miert nem vettem meg vegul a fent emlitett A4techet? Mert az egyik forumban lattam linket az utodjara, allitolag az uj optikai erzekelokkel keszult. Kivancsi vagyok, ESZREVEHETOEN erzekenyebb lesz-e mint a gorgos infras a4techem amit lassan mar 2.5 eve nyuzok. Egyebkent orulok neki hogy a Logitech egerek presztizsuk ellenere szarabbak mint az olcsobb markak (A4tech, Azona) mert sokkal dragabbak. Meg szerencse hogy teszteleshez nem kell megvenni oket.

Súgó
A téma zárva.