idézet:
Ezt írta StLewis:
Mivel nem szándékozom új topicot nyitni ezért ismét elteszem a kérdést: Milyen egeret?, ha
-max 1 görgőre van szükségem (a 2 v több már zavarna...)
-leginkább cad és game
-max 3-4000 pénz legyen
-A golyósokkal teljesen meg vagyok elégedve
Leginkább a márkákra lennék kiváncsi. Eddigi számgép használatom során 3 patkánnyal dolgoztam a 7 év alatt, kettőnek a kapcsolója ment tönkre, egynek a "madzaga".
Hogy van ez manapság? Melyik márkának mi a gyengéje?
Segítséget előre is köszönöm.
Ui.:Én egy A4Tech egeret néztem ki magamnak, de az ismerőseim lebeszélnének a MÁRKÁRÓL...
Üdv Lewis
[/quote]
Szerintem vedd meg a Microsoft legfapadosabb optikai egerét (Optical Wheel Mouse a neve).
1) Jó minőségű.
2) Te még nem tudod, de ha tényleg rajzolsz, akkor kelleni fog az optikai egér (tapasztalat).![]()
Sokkal kényelmesebb, hidd el!
3) Ebben az alap egérben is jó logika van (ami az optikát kezeli).
4) Nem lőtted túl a kiszabott pénz keretet:
- MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE PS/2 + USB (OEM) 3,402.- Ft 4,253.- Ft vagy
- MICROSOFT INTELLIMOUSE OPTICAL PS/2 + USB 5,544.- Ft 6,930.- Ft ez drágább, de valamivel jobb...
Milyen egeret?
Elküldve: 2003. 02. 18. 01:15
Elküldve: 2003. 02. 18. 11:10
idézet:
Ezt írta StLewis:
-max 1 görgőre van szükségem (a 2 v több már zavarna...)
-leginkább cad és game
-max 3-4000 pénz legyen
[/quote]
szia!
szerintem manapság 1 egér van, ami használható normálisan CAD programok alatt (ha 3 gombra van szükséged). és ez bizony az A4Tech istállójából származik. ugyan 2 görgője van, de a 3 gomb között, így nem zavaró, sőt éppen jó.
golyós, de nagyon érzékeny, alig koszolódik a belseje. van rajta egy thumb button is, amire felrakhatsz mindenféle gombot.
mi a cégnél használunk Pro/E-t és Autocad-et (ez utóbbit ritkábban szerencsére). a Pro/E-nak kell a 3 gomb, az autókedben pedig praktikus. mivel a thumb buttonra fel lehet tenni a CTRL-t is, így akár egy kézzel is tudok Pro/E-zni vagy autókedben a zúmot használni. középső gombbal meg pan. ha dolgozni akarsz, akkor ez az egér szerintem verhetetlen. a formája is, nagy kezem van és pont jó hozzá.
egy ideig küzdöttem egy Logitech Dual Optical egérrel is, eladtam, mert ez sokkal jobb. hiába optikai a másik, ha néha megugrott (a szenzor előtt egy pordarabka ugrál és kész), a fogása igen rossz volt nekem. a gombok ott ugyanis nem futottak ki a széléig, volt egy pereme. a középső gomb helyett a jobb gombot nyomkodtam, mert olyan kicsi volt és nem volt rajta középső gomb, hanem csak egy görgő. mivel azt nem bírtam nyomkodni, így felkonfiguráltam a thumb buttont a középsőre, de az így katasztrófa volt. el is adtam, engem csak hátráltatott.
a A4Tech igen olcsó, már másfél éve használom napi 8-10 órát és semmi baja. szerintem munkára igen jó. ha pedig nem tetszik, akkor igen kevés pénzt bux
[url="http://"http://www.a4tech.com/a4techenglish/www-11.htm"]itt olvashatsz róla...[/url]
és így néz ki:
![]()
egy próbát megér, talán még tetszeni is fog. jó egerészést kívánok mindenkinek!
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 02. 18. 11:11
[ 2003. február 18.: StLewis szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 18. 11:44
Fantasztikus az érzékenysége, minden felületen próbálgattam és jól működött. Nekem nagy lapát kezem van, és nagyon kényelmes (igaz ez csak a jobbkezeseknek áll)
Ha sikerül végre bekonfigurálni 2000 alatt a két extra gombot, akkor ez lesz a csúcs.
ZooLee
Elküldve: 2003. 02. 18. 18:37
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Szerintem probalj ki valahol egy MX500-as Logitechet, aztan nem biztos, hogy utana 4e-ert akarsz venni egeret.
Amugy meg passz, nem ismerem a 4-5e-s kinalatot.[/quote]
Megnéztem ezt a "patkányt" : Nem lenne szívem egy ilyent agyonhajtani...megaztán nincs rá 15ropim...![]()
![]()
Elküldve: 2003. 02. 18. 19:18
idézet:
Ezt írta donphobos:
szia!
szerintem manapság 1 egér van, ami használható normálisan CAD programok alatt (ha 3 gombra van szükséged). és ez bizony az A4Tech istállójából származik. ugyan 2 görgője van, de a 3 gomb között, így nem zavaró, sőt éppen jó.
golyós, de nagyon érzékeny, alig koszolódik a belseje. van rajta egy thumb button is, amire felrakhatsz mindenféle gombot.
mi a cégnél használunk Pro/E-t és Autocad-et (ez utóbbit ritkábban szerencsére). a Pro/E-nak kell a 3 gomb, az autókedben pedig praktikus. mivel a thumb buttonra fel lehet tenni a CTRL-t is, így akár egy kézzel is tudok Pro/E-zni vagy autókedben a zúmot használni. középső gombbal meg pan. ha dolgozni akarsz, akkor ez az egér szerintem verhetetlen. a formája is, nagy kezem van és pont jó hozzá.
egy ideig küzdöttem egy Logitech Dual Optical egérrel is, eladtam, mert ez sokkal jobb. hiába optikai a másik, ha néha megugrott (a szenzor előtt egy pordarabka ugrál és kész), a fogása igen rossz volt nekem. a gombok ott ugyanis nem futottak ki a széléig, volt egy pereme. a középső gomb helyett a jobb gombot nyomkodtam, mert olyan kicsi volt és nem volt rajta középső gomb, hanem csak egy görgő. mivel azt nem bírtam nyomkodni, így felkonfiguráltam a thumb buttont a középsőre, de az így katasztrófa volt. el is adtam, engem csak hátráltatott.
a A4Tech igen olcsó, már másfél éve használom napi 8-10 órát és semmi baja. szerintem munkára igen jó. ha pedig nem tetszik, akkor igen kevés pénzt bux
[url="http://"http://www.a4tech.com/a4techenglish/www-11.htm"]itt olvashatsz róla...[/url]
és így néz ki:
![]()
egy próbát megér, talán még tetszeni is fog. jó egerészést kívánok mindenkinek!
üdv![/quote]
Ez egy kibaszott jo egér!
Ilyet használtam, három évig, és nagyon szerettem. Volt mellete egy Moseman+ om is, de ezt sokkal jobban szerettem.
Sajnos a mikrokapcsoloja tönkrement a sok diablotol![]()
Elküldve: 2003. 02. 18. 19:44
idézet:
Ezt írta donphobos:
[/quote]
Szerencsere az MX szeria joval kenyelmesebbre sikerult, meg kier a gomb az eger vegeig, mint a regi szep MM+-os idokben.
Amugy probaltam MX700 utan Cordless MouseMan Opticalt, haaat, tenyleg fapados. (Ugyanez a kulonbseg megvan az MX500+MouseMan Dual Optical kozott, hiszen ezek vezeteknelkuli tesoirol van szo)
Elküldve: 2003. 02. 24. 00:55
MS Intellimouse Explorerből két fajta létezik:
1.0 1500 kép/s
3.0 6000 kép/s.
Igazából nekem az 1.0-ás alakja jön be, viszont ebben egy korábbi (gyengébb) képfeldolgozó egység van. Érdekelne, hogy ezt mennyire lehet észrevenni, FPS-ek játszhatók-e vele?
:confused:
Elküldve: 2003. 02. 28. 20:48
Bye
Elküldve: 2003. 03. 02. 14:12
idézet:
Ezt írta Xero:
Én 2 éves használat után javaslom a saját egerenytyűm!
A4Tech WOP-35!Egyszerűen tökéletes!Nagyon jó érzékeny otika!Könnyű van a kcsikének farak(ez a rosszv a rádiósban sztem,mivel nagyon hezek az elemek miatt)5 gomb 2 görgő!
FPS-hez sztem nagyon jó!Szép is(egy kis M$ koppintás) és...jó!Szóval csak ajánlani tudom!És az ára is barátságos!4-5e!Sztem nagyon megéri!
![]()
Szerintem igényes..
Üdv[/quote]
Ismerősöm most cserélte le ezt, mert a gyors mozgásokat nem szerette igazából. És ő se keveset CS-zik...
Mx500-at vett, szerintem jó döntés!
Üdv!
Elküldve: 2003. 03. 02. 19:36
Nekem is ilyen van, és teljesen meg vagyok elégedve. Elötte egy xar escom görgős volt, de annyira ugrált, megminden koszt felszedett, hogy egy délelött meguntam, és megvettem a logitechet. Nem tom kollégának autocadben mi nem jött be, pedig a görgőt lenyomva tartva lehat mozgatni a 'képet'. Zoom meg maga a görgő... minden 1 helyen. Az meg hogy nem érnek végig a gombok, nekem pont tetszik, mert így van hova tenni az ujjaimat, ha épp nem nyomkodok. Amúgy meg teljesen profi anyagokból van, gumírozott hely a nagy, meg kisujjnak...
Szal jó kis egér ez, bár lehetne könnyebb, meg csinálhattak volna saját töltőt is hozzá, de ennek ellenére csípem.
na üdv,
dyRo
Elküldve: 2003. 03. 02. 20:48
Mert engem az zavart!Viszont ha nem akkor elgondokodom hogy mx500 helyett már ilyet vegyek!Nem tom!
Üdv
Elküldve: 2003. 03. 02. 23:03
idézet:
Ezt írta Xero:
Az mx700 is olyan dög nehéz mint a cddo?
Mert engem az zavart!Viszont ha nem akkor elgondokodom hogy mx500 helyett már ilyet vegyek!Nem tom!
Üdv[/quote]
Nehezebb azért mint az Mx500! Ezt olyan mondta, aki vett Mx700-at, és mondta, hogy olyan nehéz mint a cordless opticalja, pedig ő mx500-nehézséget akart.
Üdv!
Elküldve: 2003. 03. 03. 00:45
idézet:
Ezt írta Xero:
Az mx700 is olyan dög nehéz mint a cddo?
[/quote]
Mivel ugyanugy ceruza meretu akkukkal megy, igy nem konnyebb, mint a Cordless MouseMan Optical.
Amugy a NiMh akku siman 2x annyira nehez, mint a sima ceruzaelem...
Elküldve: 2003. 03. 04. 01:28
idézet:
Ezt írta St1nkY^:
En az MS Intellimouse 1.1a-nak a "megerositett valtozatat" ajanlom jatekra ! Csak ebben van tapasztalatom, viszont ha csak mezei ms intell. 1.1a akkor a jobb katt 3 honap utan kilazul es ugy erzekeli mintha nyomogatnad
Bye[/quote]
Mi az a "megerositett valtozatat" ?
Elküldve: 2003. 03. 06. 16:51
Elküldve: 2003. 03. 10. 16:04
Rájöttem hogy az A4Tech WOP-m már kevés nekem ezért kinéztem egy másik egeret!
Fontos volt hogy 10 rugót ne nagyon haladja meg kitünő optikája legyen és legyen legalább 5 gombja!
Választásom a Microsoft Intellimouse 3.0-ra esett!
Ez az ha midnen igaz!
Nagyon megköszönnék pár véleményt illetve tapasztalatot!
Vagy pár helyet a neten ahol meg lehet oclsón rendelni!
Előre is köszi!
Üdv
Elküldve: 2003. 03. 10. 17:37
email - soundb@freemail.hu
Elküldve: 2003. 03. 11. 02:50
idézet:
Ezt írta Xero:
Fontos volt hogy 10 rugót ne nagyon haladja meg kitünő optikája legyen és legyen legalább 5 gombja!
[/quote]
MX500 brutto 13.5 a Miklandban.
IME kitudjahany meg 13.2.
[ 2003. március 11.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.