HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen egeret? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen egeret? Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 21. 17:29

Volt már valaki olyan boltban, ahol végig lehet próbálni egy rakás egeret? :) Én így fotó alapján nem tudok dönteni.

#262 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 17:39

idézet:
Ezt írta ion:
Volt már valaki olyan boltban, ahol végig lehet próbálni egy rakás egeret? :) Én így fotó alapján nem tudok dönteni.[/quote]

MediaMarkt.

#263 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 18:00

idézet:
Ezt írta laspring:
Sziasztok
Játékra kéne egér, vezetékes.
MX500-ra meg Razor-ra sajnálom a lét.
A4Tech SWOP80-ja van vkinek? A prohardver teszt kapcsán buzdultam fel, meg a havernak WOP49-e van ami elég jó fogású...
Szóval tapasztalat?
[/quote]

Nincs senkinek akkor ilyen SWOP80-ja????
:mad:
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#264 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 16:51

idézet:
Ezt írta laspring:

:mad:
[/quote]

Csak nekem tűnik úgy, hogy a SWOP80 pofátlan módon hasonlít a Logitech MX700-ra (legalábbis a képeken)?
Gyakorlatilag az összes A4tech egér esetében a "láttam már valahol" érzés tör rám. Leginkább bizonyos MS éa Logitech egerekre hasonlítanak. Persze kicsit más anyagből, meg két görgővel, dupla gombbal, de a forma (és sokszor a színvilág és a logo elhelyezése) egyezik.
Ettől még a "lelkük" lehet egyedi meg szuper, de nekem a kinézetük miatt soha nem jöttek be. Olyan, mintha Panascanic TV-t látnék....

#265 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 23:07

[quote name='Virág elvtárs' date='2004. március 26, péntek - 15:55'] <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta laspring:
<STRONG>

:mad:</STRONG>[/quote]

Csak nekem tűnik úgy, hogy a SWOP80 pofátlan módon hasonlít a Logitech MX700-ra (legalábbis a képeken)?
Gyakorlatilag az összes A4tech egér esetében a "láttam már valahol" érzés tör rám. Leginkább bizonyos MS éa Logitech egerekre hasonlítanak. Persze kicsit más anyagből, meg két görgővel, dupla gombbal, de a forma (és sokszor a színvilág és a logo elhelyezése) egyezik.
Ettől még a "lelkük" lehet egyedi meg szuper, de nekem a kinézetük miatt soha nem jöttek be. Olyan, mintha Panascanic TV-t látnék.... [/quote]
Ezzel nem vagy egyedül, sztem is másolják a "nagyokat" ....

#266 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 23:15

A "gond", hogy altalaban csak a kulsot.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#267 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 02:01

[off]

Idézet: Virág elvtárs @ 2004. március 26 - Dátum: péntek - 15:55)

Olyan, mintha Panascanic TV-t látnék....

Az a vicces, hogy lattam mar Panascanic TV-t. Pont ugyanugy kell hangolni, mint az en magyar Samsung 55cm-esemet... Pontosan ugyanolyan gombok az elolapon, ugyanaz az elrendezes, stb.

Azt mar nem probaltam ki, hogy az en taviranyitommal menne-e.

#268 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 1:05

[off]

Az a vicces, hogy lattam mar Panascanic TV-t. Pont ugyanugy kell hangolni, mint az en magyar Samsung 55cm-esemet... Pontosan ugyanolyan gombok az elolapon, ugyanaz az elrendezes, stb.

Azt mar nem probaltam ki, hogy az en taviranyitommal menne-e.

:)
Nem lehet, hogy az nem Panascanic hanem Sasmung volt? :cool:

#269 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 10:16

Lehet, tul sokat akarok, de en egy olcsobb radios egeret szeretnek, aminek sok gombja van, legalabb +2 programozhato gombbal es jol nez ki :) 
Az eddigi optikai radios egerek nagyon nem jottek be, mert vagy nem lehet kikapcsolni, es igy egyfolytaban fogyasztja az elemet, vagy nem eleg jol iranyithato (akar fotosop, akar jatek), lehet, hogy a golyos egerek meg mindig megbizhatobbak?
Szoval az MX700 nagyon draga. Ha lemondok a radiosrol, akkor ott az MX500, ami szinten penzkidobasnak tunik. Help!

A mostani A4tech radios golyos egerem meg mindig egesz jo, jol iranyithato, talan felesleges lecserelnem, de biztos vagyok benne, hogy mar a celegyenesbe fordult es masfel even belul meghal, mert mar 3 eve nyuzom, meg hat nincs neki csak harom gombja, nagyon kene programozhato gomb, mert irtam egy programot magamnak, ami kihasznalna ezeket.

esetleg ez: Wireless IntelliMouse® Explorer ?
13 korul aruljak, van programozhato gombja. Mien aku van hozza vajon?

vagy ez: A4Tech RP-680
8 programozhato gombbal, 9 korul aruljak. Probaltam A4Tech optikait, eleg xarok... vagy nem?

Huha.

Szerkesztette: ion 2004. 04. 03. 10:29 -kor

#270 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 10:33

Ha az MX700 draga, akkor WIE 2.0?

Igaz, annak meg a jobbra/balra dontheto gorgojevel vannak problemak, nehez tekerni anelkul, hogy oldaliranyba ne billenne.

#271 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 10:34

Semmi sem lehet tokeletes :)

#272 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 11:49

Idézet: ion - Dátum: 2004. április 3, szombat - 11:38

Semmi sem lehet tokeletes :)

MX700 sem az.

Zabalja az akkut ezerrel (max 3 nap intenziv hasznalat mellett), ar/teljesitmeny mutato eleg rossz, es duhito, hogy egy 20k-ba kerulo eger festese fel evesen iszonyat rondan nez ki, annyira elkopott/bemattult.

Technikajaval nincs baj, az ott van a szeren.

#273 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 13:30

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#274 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 01:50

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 3, szombat - 14:34

Kép

Dejo, dino eger.. :)

Es meg hogy nincs Jurassic Park a valosagban... Kulonben hogy lenne ma szamitogepes eger?

:sandor:  :lol:

#275 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. március 21, vasárnap - 15:31

Nekem IBM egerem van és nagyon nagyon jó. Volt sima golyós is, de optikaiból már direkt IBM-et kerestem. Ami nagyon jó benne az a scrollpoint. A 2 főgomb között van egy olyan kiálló pöcök, ami 1-2 notebookon van egér helyett. Ezzel lehet görgetni az ablakot, fel le, jobbra balra. Ami nagyonb jó az egészben az az, hogy nyomásérzékeny midnen irányban. Ha finoman nyomom előre akkor csak kicsit görget, ha erősebben akkor gyorsabban. Emiatt a plusz dolog miatt vettem megint IBM egeret. Aki egyszer használt ilyet az tudja mennyire jó, és nem tud róla lemondani.  :D

Kép
Kép

ez nagyon kewl. hol vetted es mennyiert? jatekra (shooterekre) alkalmas? (marmint a gorgo miatt)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#276 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 17:10

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:57

ez nagyon kewl. hol vetted es mennyiert? jatekra (shooterekre) alkalmas? (marmint a gorgo miatt)

Priviben válaszoltam.

Itt egy kis webkamerás videó róla.:)

Szerkesztette: Lipton 2004. 04. 07. 17:25 -kor

#277 Felhasználó inaktív   Dreamcaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 11. 10:35

Ezt a a kis monológot akkor írtam, amikor még nem volt netem (2004. feb.) és arra gondoltam, hogy ha lesz, megosztom a közzel... (úgy gondoloom, nem kell új topic ezért, ide megfelelő lesz) Hát tessék:

Az EGÉR 
                                                                        :think:

Egyszerűen fantasztikus! Lenyűgöző a változatossága a tárgynak, mint számítógépes egérnek az azt készítő gyártóknak és tervezőknek az azzal kapcsolatos gondolata, miszerint mi is lenne az alap igénye az embereknek ennek a rendkívül meghatározó - ugye, szinte le sem vesszük a kezünket róla? - beviteli eszközt illetően. Illetve, hogy mi az az alap minőség, amit erőltetniük kéne saját termékükkel szemben, önmaguk érdekében.

Az alapkép: bemegy az ember bármelyik nagyobb hipermarketbe és elsétálhat amellett a szép hosszú polc mellett, amelyre azok a bizonyos műanyag hányadékok; már elnézést - ki vannak aggatva, hogy mi azok közül válasszunk. Jó, természetesen vérmérgezésig evidens, hogy aki minőségi egeret azaz normálisat szeretne, az elmegy és megveszi olyan helyen a márkás - nem a márkásság a lényeg -, kifinomult darabot magának, igényei szerint. De ismét könyörgünk! Legyünk már egy aprókát igényesebbek! Ezen a bizonyos hosszú polcon semmi mást nem fogunk találni, csak a szembeszomszéd fejét is megfájdítóan, hangosan kattogó, csattogó, randa, még véletlenül sem huzamosabb használatra vagy egyáltalán használatra tervezett műanyag szörnyeket.

Könnyen mondhatják erre egyesek, hogy ez is egé, az is egé, ez ezer, az meg hat, kell a francnak. Ők külön réteget képeznek, nem érdeklik őket az olyan dolgok, mint az esztétika, avagy az ergonómia. (Jelzem, ez a páros együtt bizony komfortérzetet okozhat!)

Gyakran az is előfordul, hogy ezek a bombák futurisztikus jellegükkel, űrkorszakot imitáló formájukkal próbálják elfeledtetni, félrevezetni a kedves vásárlókat, hogy bizony ők bizony nagyon gagyik. El tudom képzelni a helyzetet: Egyszeri ember űr-egeret polcon meglát, árat megnéz és azt mondja: Na má! Jó néz ki és még ócsó is, majd csillogó szemmel: - EZ AZ! és megelégedettséggel nyugtázza, ő aztán (jól) kifogta. Bár megemlítendő, hogy az ilyen embereket nem zavarja az, ha az egere nagyobbat kattan, mint a becsapott mikróajtó. Mégis, van benne valami, így nem kell hangfalpár sem, egyből átérezheti az FPS-ek által nyújtott lövöldözés audiokörnyezetét. Egyébként ezeknek a polcoknak a tartalmuk után az átláthatatlanságuk a legnagyobb bűnük.

Akkor most megint vissza, a már oly megkedvelt színek világába! A szóban forgó nagy általánosságban, abban a bizonyos vajszínben pompáznak. Ezzel még nem is lenne semmi gond. Itt jön be a képbe a rájuk festett (nyomtatott, ragasztott) ismételten ízléses színezetű, amolyan, később szemkárosodást okozó céglogók. Mind egytől egyig most az olcsó termékekről van szó tonnákkal húzzák le a már amúgy sem szépségversenyre nevezhető egerüket. Mi lenne, ha volnának, olyanok és büszkeségükből vajnyit elhagyván mondjuk fekete-fehérben (alapszíntől enyhén elütő halványszürke konkrétabban) illetnék meg terméküket emblémájukkal.

Bizony, sokkal jobb lenne.

Story

Saját magam éltem meg a következő történetet. Éppen a színespolc mellet állok MEDIA PIAC nevű áruházban, amikor is a mellettem álló (jól öltözött) fiatal-üzlet-ember nagy megrázkódtatások közepette kapja az elszomorító hírt az eladó alkalmazottól, miszerint az általa hőn áhított türkiszzöld-lila-ezüst-fehér (tipikus) színkombójú (golyós!) űr-egérből sajnos már nincsen egy darab sem J. Ezek után pár polc alatti szekrény körömrágás kísérte átturkálását követően maradt az eddigi helyzet. És tudom most jön a csavar!!! Az olyan kedves és előzékeny eladó felajánlotta annak a szerencsésnek, hogy ugyan már, azt az ütött kopott, koszos, mindenki által agyonkattogtatott, tapogatott eszközt ő ugyan elviheti teljes áron, csak sajnos nem tudnak hozzá dobozt adni
És most jön a második csavar!!! Hihetetlen, de emberünk kezével állát vakargatva, (szomorú) tekintetét kicsit a mennyezet felé szegezve, fontolóra veszi az ajánlatot. ÁÁÁÁÁ!!! A végét sajnos már nem tudom, - elódalogtam - , de ha szemem sarka nem csalt, az úriember lemondott a csábító ajánlatról...

Rokon téma ezen szuper gyártmányok csomagolása. Ezek a gyártók előszeretettel jelzik a doboz, teszem azt 15*10 cm-es első felén 14*9 cm-es csillaggal, hogy az ő egerük bizony már - mondjuk - görgős. Hurrá! Ez könnyedén párhuzamba hozható az öt csoki egy százasé! effektussal. Na most ez a nagy örömcsillaga dobozon egy görgő esetében annyit jelent, hogy ama alkalmatosság megmozdítása, elgörgetése inkább nyűg, mint használható funkció, nem is beszélve a már említett kaotikus hanghatásokról. Azaz, van rajta görgő, de inkább ne lenne, de ha már rárakták, miért pont pirosat?, és így tovább.

Továbbá, ha van általában van - , a többi kisebb csillagban az eszköz további erényeit milyen előnye lehet még esetleg egy kétgombos, görgő nélküli egérnek? Vízálló? - taglalják, esetleg a hátlapon pedig a cég hasonszőrű, szem- és további érzékeinket kényeztető egéralátétei, illetve jó hangzást biztosító mikrofonjainak, fülhallgatóinak ajánlásai kapnak helyet.

Shit is Shit.

Félretéve a diplomaizmust, komolyan hányingert lehet kapni a különböző, színes egércsomagolásoktól, melyek már előre sejtetik  ordítják nekünk, hogy **** van bennük.

Konzekvencia / az egér /

Igaz, fapados cincogó társaiknál árban többszörösüket is elérhetik a minőségi egerek. Ezeket azonban nekünk tervezték, mind az    anyagminőséget, mind az ergonómiát, esztétikát és természetesen a design-t illetően.

Ami nekünk, nem pedig a pénztárcánknak legyen fontos, öröm velük a munka.  ;)

Dreamcaster

Szerkesztette: Dreamcaster 2004. 04. 11. 10:40 -kor

#278 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 16:04

Üdv!

Nem kifejezetten egér téma...

Azona KB-2300 (asszem) VS. Logitech cordless desktop optical?
Mindkettő rádiós bill+egér. Mindkettőt nyomkodtam, mindkettő tetszik. Jók a gombok, jó az egér... és mindkettő kb. +/-500.- egy árban van! Eddig volt már Azona bill.(PS2) + Azona optikai egerem és mindkettőwell maximálisan elégedett voltam! (Kb. 1,5 évig használtam.)
Kérdés: Jobb "annyival" a Logitech hosszútávon!! vs. tökmind1 :D :D
(igaz, ha már Logitech-ben gondolkozom, akkor nagyonteccik az MX változat. kb. dupla ár, de az érzés megfizethetetlen... :D)

THX!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#279 Felhasználó inaktív   Dreamcaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 13. 18:27

Ez nem kérdés! Felejtsd el az Azona-t!!!! Csak Logitech, főleg, hogy egy árban van!!!!

#280 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 19:36

Mutatok valamit (remélem még nem volt)

Kép

Valamire emlékeztet engem... :rolleyes:
árat, használhatóságot tud valaki prezentálni?
4 8 15 16 23 42

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.