Milyen egeret?
Elküldve: 2012. 01. 21. 09:50
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2012. 01. 21. 11:31
Gyakorlatilag a mostani M310-es Logitechem kellene, csak olyan optikával (akár lézer, akár hagyományos optika), ami alá nem kell mindenáron egérpad. Ha létezik ilyen, akkor visszaváltok optikaira.
Elküldve: 2012. 04. 09. 19:06
Lehet, hogy meg kell tisztítani a lencsét? Látott már valaki ilyet?
Szerkesztette: spidey 2012. 04. 09. 19:07 -kor
Elküldve: 2012. 04. 10. 07:42
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2012. 09. 17. 11:20
Mivel hosszas kutakodás után sem találtam kielégítő választ a megemlítésre kerülő - kissé összetett - témára, úgy döntöttem, hogy szakértőkhöz fordulok, és írok ide.
Van egy jól bevált egér, amit használok, de sajnos Windows 7 64 bites változaton nem létezik hozzá használható driver. Emellett időnként produkál olyat, hogy megáll, - nincs optikai fény sem - és USB ki/be dugásra éled fel. Esetlege erre lehet megoldás?
[A mikrokapcsolók már fel lettek cserélve, (kevésbé használ a frekventáltabban használttal) mivel annyira kopott volt a bal klikk, hogy már nem működött tökéletesen. A NYÁK a forrasztás miatti túlmelegedés miatt - többször lett ki/be forrasztva és cserélve - preparálva lett; a vezetéket a kihúzható klaviatúra és egér tartó oldalsó fém sine beszakította, forrasztani kellett: szóval a háborús sérülések miatt lassan nyugdíjba kellene vonulnia.) De még működik.
A típusa: A4 Tech WOP-49
Vásároltam már egy dupla görgős, szintén optikai és szintén A4 Tech gyártmányú egeret, a típusa WOP-35, ami a nagy hüvelyujj támasz hiányának kompromisszumával elfogadható lett volna, de a drivere szintén nem működött 64 bites Windows 7-en. Pedig a támogatott op. rendszerek között ott van a Windows Vista X86&X64, ami általában azt jelenti, hogy 7-esen is mennie kellene. De nem. Emiatt vissza kellett vinnem. (Mint kiderült, azonos drivere lenne, mint a mostaninak.)
Tényleg nincs ezeknek az egereknek 64 bites supportálása Windows 7-re?
Így a kiegészítő gombok nem programozhatóak, s ami a legnagyobb probléma: a vízszintes görgető nem működik megfelelően. Konkrétan függőlegesen görget, csak ellenkező irányba.
Az eddig próbált driverek garmadáját a rendszer nem fogadta el, így maradt az alapértelmezett Microsoft HID-kompatibilis egér drivere. (C:\Windows\system32\DRIVERS\mouclass.sys és C:\Windows\system32\DRIVERS\mouhid.sys)
Az esetleges új egérrel kapcsolatban támasztott elvárások:
- Grafikai szerkesztésre jól használható
- Lehetőleg tartalmazzon a függőleges görgőn kívül egy második, vízszintes görgőt is; vagy egy görgő esetén biztosítva legyen a vertikális és horizontális scroll is. [4D] (Aki dolgozott már grafikai programokkal, annak nem kell ecsetelni az okot.)
- Nagy kézzel is könnyen használható
- Jobb kezes kialakítás
- Nagy hüvelykujj is kényelmesen elférjen bal oldalt. (A mostani ennek tökéletesen eleget tesz.)
- Jelenleg egy filccel bevont felületen van használva: működjön rajta. (A lézeres működne ilyen felületen?)
- A finomabb grafikai munkákhoz előny, ha - változtatható - nagyobb felbontást is tud.
- Megfelel a hagyományos, vezetékes kivitel. (A billentyűzet is ilyen.)
Preferálom az A4 Tech gyártmányú egereket, mivel nagyon strapabíróak és ár/szolgáltatás arányban abszolút győztesnek tűnnek, ettől függetlenül nyitott vagyok más alternatívára is.
Grafikai szerkesztésben jártas, tapasztalatból nyilatkozó válaszát külön megköszönném, ettől függetlenül minden más tapasztalaton alapuló választ örömmel és köszönettel várok.
Szerkesztette: BigWhite 2012. 09. 17. 11:44 -kor
Elküldve: 2012. 09. 17. 13:05
Idézet: BigWhite - Dátum: 2012. 09. 17. 12:20
- Grafikai szerkesztésre jól használható
- Lehetőleg tartalmazzon a függőleges görgőn kívül egy második, vízszintes görgőt is; vagy egy görgő esetén biztosítva legyen a vertikális és horizontális scroll is. [4D] (Aki dolgozott már grafikai programokkal, annak nem kell ecsetelni az okot.)
- Nagy kézzel is könnyen használható
- Jobb kezes kialakítás
- Nagy hüvelykujj is kényelmesen elférjen bal oldalt. (A mostani ennek tökéletesen eleget tesz.)
- Jelenleg egy filccel bevont felületen van használva: működjön rajta. (A lézeres működne ilyen felületen?)
- A finomabb grafikai munkákhoz előny, ha - változtatható - nagyobb felbontást is tud.
- Megfelel a hagyományos, vezetékes kivitel. (A billentyűzet is ilyen.)
Nekem hasonló felhasználásra (GIMP, Inkscape, egy kevés Blender) ez nagyon bevált, egyedüli bánatom, hogy valamivel több, mint 2 év ujtán a középső gombja elhalt. (A görgő továbbra is működik mindkét irányba, csak a kattintást nem észleli. Egyébként horizontális scrollhoz a görgőt billegteted, szerintem egész jó megoldás, bár scrollozni inkább a notebook touchpadján szoktam, ha monitorra van kötve, akkor pont jobb kézre esik.) A felbontása 4 lépésben változtatható 300 és 4000 dpi között, a szoftveréről nem tudok nyilatkozni, mert bedugás után egyből használható, ha nem akarod a plusz gombokat használni (én nem akartam még soha). Nagyon kényelmes az egér, mindenféle súlyokkal maximálisan testre tudod szabni, szilikoncsíkokon siklik, amiből adnak cserét is.
Elküldve: 2012. 09. 17. 13:50
Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 17. 13:05
Köszönöm a gyors, érdemi hozzászólást és a tippet, de többen hibát jeleztek az egérről, ami 6-24 hónap alatt kijött. Számomra a legelképesztőbb a szivárgó ragasztó problémája volt, ami miatt kukázni kellett az általad ajánlott egérrel azonos kivitelezésű terméket. Mindemellett az ára - kb. 15 ezer Ft - számomra irreálisan magas.
Ha azt nézem, hogy mostani egér közel 6 év intenzív és időnként nem tervezett behatások után is működik, s veszem az árát, akkor számomra még mindig ez az abszolút ár/strapabíróság/szolgáltatás győztes.
Egyébként ez is működik a feltelepített szoftvere nélkül, csak az extra gombok a hozzáadott alap funkciókkal üzemelnek, illetve a horizontális görgőt a Windows tévesen érzékeli. (lsd. fentebb.) Kiegészítés: 32 bites Windows XP-vel tökéletesen üzemelt a hozzá adott szoftver, és valószínű, hogy 32 bites Windows 7-el is menne, szóval vélhetően a 64 bites kompatibilitás a probléma.
"Az esetleges új egérrel kapcsolatban támasztott elvárások:" kiegészítése:
- Mérsékelt árfekvés.
Megjegyzés a moderátornak vagy kompetens személynek: Ha az egérrel kapcsolatos hardveres és szoftveres kérdések nem illenek ebbe a fórumba, kérlek jelezzétek, és átteszem máshová. (Azért írtam ide, hogy komplexen egyben legyen a téma.)
Elküldve: 2012. 09. 17. 13:56
Idézet: BigWhite - Dátum: 2012. 09. 17. 14:50
Én az X nélküli verziót (ezek szerint ennek az elődje) nagyjából két éve tíz küvecsért vettem az Aquában, aztán azt is csak azért választottam, mert ebédidőben ki tudtam érte szaladni, amúgy meglett volna némileg olcsóbban is. Az enyém gumiborítása nem kezdett gennyezni, a gomb nálam is kopott, de a használatba az nem igazán szól bele. Esetleg ha valahol raktár alján találsz M8000-et, akkor lehet, hogy olcsóbban megkapod, de ahogy a kommentekben látom, a gombok programozhatósága nem épp a legjobb, az meg neked kéne.
Elküldve: 2012. 09. 17. 16:10
Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 17. 13:56
Akkor pontosítanám, maximum 5 ezer Forintot áldoznék az egérre.
A Gigabyte márkával fel is keltetted az érdeklődésemet. Ki is néztem a GM-M6900 típusú terméket, amiről szinte csak pozitív véleményeket írnak, emellett árban is megfelelne.
Update: ITT azért előfordulnak a szériából hibák már fél év után (!)
Erről esetleg tapasztalat vagy észrevétel?
(Pl. a gombok programozhatóságának mivolta és a 64 bites Windows 7 driver támogatás gyakorlati megvalósítása az érdekelne.)
Szerkesztette: BigWhite 2012. 09. 17. 16:31 -kor
Elküldve: 2012. 11. 29. 17:40
Vezetéknélküli egeret keresnék, ami:
- normális méretű (azaz 12-15cm hosszú kb.)
- egyszerű, megelégszek 2 gomb + görgővel
- nem túl drága (mondjuk kevesebb, mint 10E)
Opcionálisan:
- a görgő képes bal-jobb mozgatást (előre-hátra lépés, pl. browserben) kezelni
Mit tudtok ajánlani?
Köszi

Súgó
A téma zárva.