HWSW Informatikai Kerekasztal: Fejhallgatót milyet? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fejhallgatót milyet? Értékeld a témát: -----

#21 Guest_sebgutkopf_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 06. 14. 18:12

Szóval én most vettem egy Technics RP-F400-at. Szóval a fentebb említettekkel ellentétben ebben csodálatosan csilingelő magas hangok vannak és meg vagyok vele elégedve. A vásárlás helyét illetően pedig a Media Marktot el kell felejteni, ott az vásárol aki nem ért a hi-fi -hez. Ott nicsen igazi választék és az ára sem jó. Ha valamit venni akarsz menj el szaküzletbe, márkakereskedésekbe és ott nézz körül. Ha pedig nem tudsz dönteni erre vennak a hi-fi tesztek.

#22 Guest_vakbagoj_*

Elküldve: 2001. 06. 17. 03:40

A következőket szeretném hozzátenni:
Nekem most épp egy ilyen lecikkantott
3e Ft-os fejhallgatóm van (Panasonic Kép, MediaMarktban Kép véve). Más. Gimista koromban a technikatanár behozott egy hanggenerátort, és megkért bennünket, hogy jelezzük az általunk hallot hangfreki alsó, ill. felső határát. Egyébként pont ezért hozta be azt a masinát, hogy demonstrálja, mekkora félrevezetés ez a bizonyos 20/20-as Hi-Fi dolog.Nos a zöm (kb. 16 éves lehettem akkor), úgy 16 kHz után nem hallott már SEMMIT. Egy srác volt, aki 18 kHz-ig bírta...
Megjegyzem, nem a süketek középiskolájában volt mindez! Kép Azóta, már öregedtem én is, meg a zajos környezet tovább rontott a helyzeten,és gondolom, nemcsak nálam ez a helyzet, úgyhogy ez a dobálódzás a márkákkal, hát...

üdv

------------------
vakbagoj

Az életben miért nincs Reset gomb???

#23 Guest_nyunyu_*

Elküldve: 2001. 06. 18. 12:47

idézet:
Eredetileg vakbagoj írta:
Egyébként pont ezért hozta be azt a masinát, hogy demonstrálja, mekkora félrevezetés ez a bizonyos 20/20-as Hi-Fi dolog.Nos a zöm (kb. 16 éves lehettem akkor), úgy 16 kHz után nem hallott már SEMMIT. Egy srác volt, aki 18 kHz-ig bírta...
[/quote]

Na igen, en is a "gyengebb" szeriahoz tartozom a magam 16KHz-javal, de ismerek egy csavot, aki a 2x irt, meg a 4x irt CD kozti kulonbseget hallotta... (Meg fikazta a 256-os Fraunhoffer mp3-at, hogy szar...)
Szegenyke tenyleg hallott 20KHz-ig...

#24 Guest_saldi_*

Elküldve: 2001. 06. 24. 15:36

Szvsz egy hangkartyahoz is erdemes jo fejhallgatot venni, en meg az sb16-hoz probalgattam a fejhallgatokat, az egesz szoba dobozzal volt tele Kép Technics tenyleg nem gyart rossz dolgokat szepen szolnak, csak nincs teruk.Akg is jo, csak nekem tul termeszetes, en inkabb szeretem a basszust es a magasat egy picit erosebben hallani. A sony-t gyorsan el kell felejteni. Vegul most is a fejemen levo sennheiser HD500 lett a kedvencem, meg is vettem Kép [url="http://"http://www.sennheiser.com/headphones/dynamic/hd500.htm"]http://www.sennheise...namic/hd500.htm[/url]

A nagyobb tarsai sem voltak jobbak, cdlejatszorol hallgatva sem, csak picivel, annyiert nem adok egy vagyont, meg a magasabb impedanciajuk miatt halkabban is szoltak. Azota vettem egy videologic sonicfury-t, ez mar szinte abszolut zajtalan, es eg es fold az sb-hez kepest, a live is elbujhat mogotte.

#25 Guest_Icus_*

Elküldve: 2001. 06. 24. 16:56

Ezt én is merem ajánlani: sennheiser HD500 , habár én nem számítógéppel hallgatok zenét, és nem is fülessel, de azért volt már egy-kettő fejhallgatóm és a sennheiser mellett döntenék most is, ha kellene! De te döntsd el mit veszel, lehetőleg minnél több füles meghallgatásával!

vakbagojnak üzenem- lehet, hogy te sem, meg én sem hallunk valami jól magas illetve mélyhang frekiket, de az sem mindegy min hallgatod meg a zenét, illetve, nem csak a freki határozza meg a hangképet, amit a füles visszaad, és nem csak a fizikai adatok. Én pélául mindig azt vásároltam aminek a hangzása tetszett, és több órán keresztül hallgatva sem "fáradtam" el tőle!

Üdv:
Icus

[Ezt a hozzászólást Icus szerkesztette (2001. Június 25.).]

#26 Guest_olee_*

Elküldve: 2001. 06. 30. 16:47

Más szempont:
Én jobban szeretem az olyan fejhallgatót, ami betakarja a fülemet. Amelyik rászorul a fülemre, és nyomja, azt nem szeretem, fél óra után már kényelmetlen.
a) nagy a fejem oldalirányban
B) elállnak a füleim
c) nagy a fülem, és azért nem takarja be
d) a zene nem tetszik, és azért kényelmetlen

#27 Guest_lucyfer_*

Elküldve: 2001. 07. 03. 21:32

Az AKG tényleg jókat gyárt..
Nekem egy Onkyo DP-300 van. Volt előtte rengeteg, de ennél maradtam. Gyönyörüen szól és kényelmes. Három óra után sem veszem észre, hogy rajtam van. Az ára is baráti, ha körülnézel 15 körül biztosan van valahol...

------------------
lucy

#28 Guest_csokito_*

Elküldve: 2001. 08. 06. 23:17

Én 10 éve használok egy AKG 141-es fülest.Annak idején a hifimhez vettem.Azóta hifi nincs,számítógép van.Nagyon szépen szól,bírja a strapát.Az AKG-kat ajánjani tudom,bármelyiket megveheted!

#29 Guest_zolee_*

Elküldve: 2001. 08. 07. 08:43

Voltak anno a BEAG gyártmányú stúdiófejhallgatók (beépített mikrofon, stb), azok szerintem nagyon jól szóltak (meg fater szerint is, aki a BEAG-ban volt hangmérnök vagy mi a szösz) Kép
Szal van otthon egy ládányi ilyen, és összeraktam belőlük egyet (kiberheltem a legjobb állapotú/minőségű alkatrészeket).
Annál jobbat még nem hallottam, gyönyörű, életteli, telt, színes, harmonikus, estébé, ami kell.

Benkó Dixielandet hallgatni egy ilyenen - az maga a szellemi orgazmus Kép Kép Kép

------------------
peace
"Tears they flow but why am I crying,
After all I'm not afraid of dying,
Don't I believe that there never is an end."

[Ezt a hozzászólást zolee szerkesztette (2001. Augusztus 07.).]

#30 Guest_Gali_*

Elküldve: 2001. 08. 13. 18:10

Nekem Sennheiser HD435-öm van,jópár éve vettem kb 7e-ért, most is ennyi az ára emlékezetem szerint.Jobbat venni PC-hez felesleges.
Mielőtt megveszed, próbáld ki mindenképp,hátha neked nem jön be.

#31 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 08. 13. 21:43

idézet:
Eredetileg csokito írta:
Én 10 éve használok egy AKG 141-es fülest.[/quote]
Hmmm... 141 vagy K141?
Ez ugye 600 Ohmos?

#32 Guest_Kraken_*

Elküldve: 2001. 10. 05. 13:46

idézet:
Eredetileg saldi írta:
nekem Sennheiser HD500-asom van, 19.9k mediamarktban, nagyon jo kenyelmes. Mely egy kicsit erosebb rajta. ezert audiophil (igy kell irni ? Kép ) nem ajanlanam, de normal usernek tecceni fog. Annak idejen egy akg es ez kozott vacilaltam, az akg +10 lett volna, nagyon szepen, elethuen szolt, de en nem harfat meg fuvolat hallgatok, ugyhogy nem gaz, hogy egy kicsit erosebb a mely, sot Kép Csak ajanlani tudom, mar 1 eve vagyok a boldog tulajdonosa.[/quote]

Ezt aláírom. Uez. a típussal rendelkezem, és teljesen meg vagyok elégedve vele.
Összehasonlíthatatlanul jobb, mint az alap-gagyik. Persze annyiba is kerül.

#33 Guest_Zoch_*

Elküldve: 2001. 10. 12. 09:47

Hali!

Ha már fejhallgató, legyen kövér - szóval igen ajánlom a technics rp-f800-at. Leírok róla néhány adatot, bár nem igazán ez a lényeg, de ez esetben valóban jót jelentenek.
RP-F800 XBS, 24K aranyozott csatlakozó, 3m OFC kábel, C.C.A.W. tekercs, neodymium mágnes, frekvenciaátviteli sáv: 5Hz-32kHz ára:13 990 Ft.
Igen jó vételnek tűnik, nem?
Ajánlom kipróbálni valami olyan helyen, ahol DVD-t lehet hallgatni vele - valami iszonyatos jól szól. hangkártyához is megteszi, és HiFi-minôségű cuccokhoz is kiváló. Kép

#34 Guest_UseR_*

Elküldve: 2001. 10. 13. 14:53

En egy Sennheise HD535-ost vettem kib*szott olcson Kép de azota mindig repulok a szobaban ha a fejemen van... egyszeruen elmeny meg a windoz hangokat is hallgatni vele.

Es a 20-20k mizeriahoz hozza tartozik a hangerosseg is!! Nem mind1 hogy hany dB-en produkalja a fules azt a response-t... a sennheiser oldalan le van irva.
En nem ertek a fizikahoz ilyen szinten, de hallgattam HD600-ast, ami jocskan 30kHz felett van specifikalva, es HALLANI a kulonbseget. Emberi/fizikai magyarazata persze nincs Kép
Talan annyi meg, hogy a mostani Senn fulesem erositett kimeneten max hangeron aktiv hangfalak headphone kimeneten majdnem max hangeron (kb 2.5x-es erosites a normalisan is kurvahangos hanghoz) is eszmeletlen tisztan szol, nem zug, nem berrreg, nem rezonal...

#35 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 10. 13. 15:41

Erről mi a véleményetek? [url="http://"http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm.nsf/(alltechdat)/4953ger?OpenDocument"]http://www.sennheise...er?OpenDocument[/url]

#36 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 10. 13. 15:58

Vagy ez? [url="http://"http://www.akg-acoustics.com/english/headphones/spec/spec-k405afc.htm"]http://www.akg-acous...pec-k405afc.htm[/url]

#37 Guest_Zoch_*

Elküldve: 2001. 10. 13. 18:14

Néhány további adat a technics rp-f800-ról:
Impedance: 40ohms/1khz
Sensitivity: 106dB/mW
Rated power: 100mW
Power handling capability: 1000mW
Driver unit:40mm

#38 Guest_Degeczi_*

Elküldve: 2001. 10. 13. 21:29

jocskan 30kHz felett van specifikalva, es HALLANI a kulonbseget. Emberi/fizikai magyarazata persze nincs

Mar miert ne lenne?
Csak epp a frekvenciaatvitel hatarai meg az egvilagon semmit nem mondanak magarol az atvitel gorbejerol, vagy a fazisatvitelrol - hogy pusztan ket eleg fontos jellemzorol beszeljunk = ha az egyik autonak 170, a masiknak 210 a vegsebessege, attol meg varosban, szabalyosan kozlekedve is erezheto lehet kulonbseg.

[i]majdnem max hangeron is eszmeletlen tisztan szol, nem zug, nem berrreg, nem rezonal...[i]

Meg csak az kene, h zugjon, berregjen - az az erosito hibaja lenne!
A torzitasmentesseg is teljesen alapkovetelmeny - jo nagysagrenddel kisebb elmozdulasra van szukseg, mint egy hangszoro membranjanak.

#39 Guest_Degeczi_*

Elküldve: 2001. 10. 13. 21:41

Kenyelem, vagy minoseg?
Mindenkeppen, mindig gyengebb egy vezeteknelkuli fules minosege, mint egy ugyanolyan kivitelu vezetekese: a potlolagos elektronika, radiofrekvencias atvitel, alacsony uzemi feszultseg (2.5V - hifi vilagban rohej) barmelyike onmagaban is eleg ok lenne.
De jatekokhoz, TV nezeshez, filmekhez jo lehet, plane, h meg WC-re is kimehetsz kozben Kép

#40 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 15. 05:46

AKG K-301-esem van, anno vagy 25+Fa volt, de megerte. Hangmernok haver szerint is piszok szepen szol. Kép

------------------
"A nok miatt lettem ilyen gazember" - Moby Dick

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.