HWSW Informatikai Kerekasztal: Csatlakozók..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Csatlakozók..... Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 21:35

Fenykepezodon mini-B csati van, nyomtaton meg rendes-B...

Szoval nem lesz jo a madzagja.

#282 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:03

Köszi

#283 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:21

Egyébként ez ugyanaz a kábel ami a külső vinyó és a gép közé kell?

#284 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:43

Sziasztok !
Nincs valakinek egy bekötési rajza arról, hogy egy olyan scsi kártya csatiját hogy lehetne kölsővé alakitani, hogy rátudjak kötni egy HP szkennert, a szkeneren 2 fajta csati van az egyik 50 csaltakozós, (olyan mint a mobil rack-ekben van ahol a keret csatlakozik a fiókhoz, a másik pedig olyan mint egy párhuzamos port (pl. printer 25 tűs)
A scsi kari egy yamaha cd íróhoz kapott 50 eres kábellel.

Köszi

Szerkesztette: mayky 2007. 03. 06. 21:45 -kor

#285 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 21:24

Idézet: mayky - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:43

Sziasztok !
Nincs valakinek egy bekötési rajza arról, hogy egy olyan scsi kártya csatiját hogy lehetne kölsővé alakitani, hogy rátudjak kötni egy HP szkennert, a szkeneren 2 fajta csati van az egyik 50 csaltakozós, (olyan mint a mobil rack-ekben van ahol a keret csatlakozik a fiókhoz, a másik pedig olyan mint egy párhuzamos port (pl. printer 25 tűs)
A scsi kari egy yamaha cd íróhoz kapott 50 eres kábellel.

Köszi

Tobb fele SCSI szabvany letezik ezek csatlakozasa eltero vannak amik atalakitokkal atjarhatok. A leirasban benne kene lenni milyen tipusu csatlakozo van rajta. Ha ezt megtalaltad tudod milyen kabel + atalakito kell hozza.
Az informatika atok de jo hogy van.

#286 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 01:07

Idézet: mayky - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:43

a szkeneren 2 fajta csati van az egyik 50 csaltakozós, (olyan mint a mobil rack-ekben van ahol a keret csatlakozik a fiókhoz

Centronics-50-nek hivjak az a nagyonregi kulso SCSI csatit.
Meg a SCSI-1 idejen definialtak, SCSI-2 mar HD-50-et hasznalt.

Masik, nyomtatoport szeru csatit (DB25) meg az Apple hasznalta a Macintoshokban, PC-ken elvileg nem nagyon volt.

http://www.ramelectr...connecters.html

Valszeg egyszerubb lenne bontobol egy olyan SCSI kartya, amin van valamilyen kulso csati.
HD50-C50 kabel letezik, regebben olyat hasznaltam a kulso SCSI hazamhoz, mert azon C50 volt, a kartyamon meg HD50.
De olyan kabelt is lattam anno valahol, ami belso, 50 eres kabel volt, es a vegere ra volt applikalva egy C50 kulso csati.

Kerdes, manapsag forgalmazza-e meg ezeket valaki, illetve mennyire heroin aron.
(Multkor vettunk egy belso SCSI kabelt, amire 4 U320 vinyot lehetett kotni, plusz a kartyat, az volt valami 25+fa)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 08. 01:17 -kor

#287 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 01:23

Ha nagyon kabelt akarsz barkacsolni:
Belso 50-eres SCSI csati
C50 SCSI csati
DB25 SCSI csati

Ranezesre nem tunik bonyolultnak osszedobni egy belso 50-kulso C50 kabelt, hiszen a bekotesi sorrend azonos, csak arra kell figyelni, hogy a csati melyik vegen kezdodik a szamozas.

(Igen, szurtam mar el soros hosszabbito kabelt, mert az apa csati forditva van szamozva az anyahoz kepest, en meg bekotottem mindkettot balrol-jobbra :omg: )

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 08. 01:28 -kor

#288 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 0:23

Ha nagyon kabelt akarsz barkacsolni:
Belso 50-eres SCSI csati
C50 SCSI csati
DB25 SCSI csati

Ranezesre nem tunik bonyolultnak osszedobni egy belso 50-kulso C50 kabelt, hiszen a bekotesi sorrend azonos, csak arra kell figyelni, hogy a csati melyik vegen kezdodik a szamozas.

(Igen, szurtam mar el soros hosszabbito kabelt, mert az apa csati forditva van szamozva az anyahoz kepest, en meg bekotottem mindkettot balrol-jobbra :omg: )

Köszi Nyunyu !

Még két kérdés ezeket a rajzokat, hogy kell érteni, úgy hogy a dugót felém fordítom, vagy ez a forrasztási odal. Azt is meg tudom csinálni, hogy a belső 50-esből külső 25-öst csinálok, ha jól látom az 50-esnek is csak a fele van bekötve 2,4,6 stb pin-ek, többi GND.

Mayky

Szerkesztette: mayky 2007. 03. 09. 19:37 -kor

#289 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:58

Ahogy elnezem a kepeket, a forrasztasi oldal szamozasa van rajtuk feltuntetve.
Egyebkent az altalam eddig hasznalt szerelheto csatiknal mindegyiken be volt jelolve a forrasztasi oldalon, hogy hol kezdodik a szamozas, ugyhogy csak a nagyon kezdok szurjak el.
(Mint en anno, mikor az elso soros nyomtatokabelemmel szoptam 3 orat, akkor egy eletre sikerult megjegyeznem, hogy a DB25M csatin a 20-as lab az also sorban jobbrol a hatodik, nem pedig az otodik...)

Ha veletlenul nem lenne, akkor fiuk balrol jobbra, lanyok jobbrol balra vannak szamozva.

belso 50-DB25? Igen, megcsinalhato, de ott a ket csatlakozo labkiosztasanak sorrendje nem azonos, figyelni kell, hogy melyik vezeteket hova kell kotni.
Nem olyan trivialis, mint a masik, ahol az egyes er az egyes labra, kettes a kettesre..otvenes az otvenesre...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 09. 20:21 -kor

#290 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:17

Köszi majd kísérlezgetek, ha valamit elszúrok, akkor nem sokat veszítek, mert nem képeznek ezek a dolgok oly nagy értéket.

#291 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 12:51

Sikerült összehoznom az átalakítót, 50 belső 25 külső, Szétszedtem az 50-es laposkábel csatiját meg egy és a 25-ös kábelt erenként kötöttem a megfelelő helyre.
A probléma az, hogy a szkenner csak nehezen hajlandó beolvasni a preview képet, 5-ször 6-szor is rá kell nyomni a preview gombra hogy beolvassa a képet. Máskor meg valamilyen kommunikációs hibával leáll. A fénycsövet bekapcsolja mindig, de már a leolvasást nem csinája meg . Mi lehet a gond  a kábel, vagy a scsi kártyán valamit be kellene állítani rendszerbe ?

#292 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:35

Terminaltad a szkennert?

#293 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:37

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 16:35

Terminaltad a szkennert?

Igen van egy kapcsoló a hátul és a + felé kapcsoltam (ill. oda volt kapcsolva), a másik állásnál egy pont (.) van  Persze az is előfordulhat hogy a szkenner rossz, mert igazán ezt még működni nem láttam, de érdekes, hogy néha tudok vele szkennelni, utána meg nem. De van egy másik hp szennerem is az meg csak a fénycsövet kapcsolja be aztán semmi. Nem lehet valahogy állítani a scsi kártya sebességét, visszavenném talán az segitene, ez egy amd chipes Dawicontrol kártya. DC-2964 F

#294 Felhasználó inaktív   Designe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 22:20

Sziasztok!

Tudom hogy nem ide vág a téma de neten keresgélve nem találtam olyan forumot ami a "problémám" megoldásához közelebb vinne.Így inkább csak útba igazítást szeretnék kérni, hogy hova forduljak ezzel kapcsolatban.
A következőről lenne szó:
Van eg hordozható dvd lejátszó maga a lejátszó és a monitor az külön van és egy 9 tűs kábellel van össze kötve.Ezen minden valószínűség szerint a kép a hang és ha jól tippelem a infraportnak az adatai vándorolnak.Azt szeretném elérni, hogy a képet egy RCA csatlakozóval tudjam használni.Azaz van egy autós rádióm aminek van video kimenete rca csatlakozóval és erre szeretném rá kötni a monitort.

Köszönöm a segítségeteket!

#295 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 23:07

Guglizhato parametereket kerunk.

#296 Felhasználó inaktív   Designe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 19:58

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 23:07

Guglizhato parametereket kerunk.

Szia!

A következő típusról van szó:
SCOTT CRX408
És ilyen a csatlakozó a monitoron.
Kép
Nem tom, hogy még mire lenne szükség a válaszhoz!?

#297 Felhasználó inaktív   Wyc 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 25. 13:06

Sziasztok!

Lenne egy problémám (remélem, még nem merült fel, mindenesetre nem találtam).
Van egy numerikus billentyűm, amit szeretnék laptophoz csatlakoztatni. Sajnos azonban nem igazán találtam AT-USB átalakítót, pedig egyszerűbb, de főleg olcsóbb lenne, mint venni egy USB-s numerikus billentyűt.
Kérdés 1: Tud valaki esetleg ilyesminek  (mármint AT-USB bill. átalakítónak) a létezéséről?
Kérdés 2: Esetleg arra gondoltam, hogy összedugok egy AT-PS2 illetve egy PS2-USB csatlakozót, így megoldva a problémát. Szerintetek okozhat ez galibát?

A segítséget előre is köszönöm!

#298 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 21:29

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 13:45

üdv!

adott ez az intel hálókártya:

Kép

ez PCInak néz ki. de: az a plusz érintkezősor miért van rajta?  :think:

ezen a képen jobban látszik a különbség.

Nos, nem tudom, hogy mi a kártya pontos megnevezése, de az én kis tartalékgépemben, ami egy IBM Netvista 6579 RGB, pont egy ilyen hálókari van gyárilag. Van hozzá egy olyan PCI aljzat, amihez van egy kis különálló toldalék, ha nagyon szeretnéd, le is fotózhatom majd... De ha az ibm.com-on rákeresel a gép specifikációjára, asszem ott bennevan a kártya pontos megnevezése....
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#299 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 05. 13:27

Hi!

Szerintetek létezik külön USB és USB2 mini kábel?

A gond, hogy vettem egy kártyaolvasó + USB HUB-ot, ami USB2. A gépemben az összes port USB 2.

Csakhogy mikor rádugom a gépre, kiírja, a jobb alsó sarokban egy kis USB jellel, hogy a csatlakoztatott eszköz nagy sebességű, és egy lassú portra csatlakozik, és hogy válasszak a felsoroltak közül, ahova átdugva gyors.
A másolási sebesség 8xx KB/s, kompatibilitási mód ben van kapcsolva - a Total Commanderben.

Ugyan ebben a port-ban a pendrive 4-5 MB/s el ír, és gyorsan is olvas.

5let?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#300 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 10:20

Ha már USB akkor lenne egy kérdésem. Szerintem belefér de ha nem akkor elnézést, csak nem akartam újat nyitni emiatt. Van egy HP Laserjet 1020 nyomtatóm és az lenne a kérdésem hogy ez elviselné e a 3 méteres kábelt vagy maradjunk az 1,8 nál. Azért kérdem mert a páromék epsonja nem viseli jól a 3 méterest.

Szerkesztette: Robi19 2007. 06. 09. 10:21 -kor

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.