Idézet: Ropee - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 12:43
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy hol találhatok egy P3-as, s370-es, alaplapra minőségi proci hűtőt. Amiket eddig találtam, azok kicsi bordával, kicsi ventivel ellátott, nagyon durván hangos hűtők voltak. Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Revision 2-t ajánlottak, de ilyet nem nagyon találtam itthon. Ha estleg vkinek lenne jobb ötlete, esetleg egy bolt (bp) ahol ilyet kapi...
Köszönet
Én most nyáron vettem a P3-as s370-es procimra Glacialtech Igloo 2520 Light hűtőt. Nagyon jó és halk is! Ha jól emlékszem 1700 RPM-es ventival adják (picit átverés mert amúgy az Igloo 2520 light nem létezik, csak 2520 sima és a 2520 Pro, de a 2520 Pro bordára rászerelik a "Light" 1700 RPM-es ventit, ezt hívják ők 2520 Light-nak.) Már alig sikerült azt is megvenni, de én itt vettem, nem tudom van-e még.
Néhány más variáció:
Jó megoldás lehet venni egy Zalman FB123 tartót, amit a PCI csavar helyekre lehet csavarozni, és arra tenni egy nagyobb és lassabb ventit, ami a procira fújja a levegőt. A procira ekkor még kell egy borda is természetesen, pl ez lehet Zalman CNPS6000 is, vagy más passzív borda. Ez valószínű igen halk, mivel a venti el van szeparálva a hűtőtől, így a rezgések is elnyelődnek.
Harmadik variáció, hogy veszel olyan Scythe hőcsöves hűtőt, ami kompatibilis s370-nel is, vannak még ilyenek, pl. Scythe Katana SCKTN-1000, erre 9.2 cm-es venti tehető.
Néhány oldal ajánlotta még a Nexus AXP-3200 hűtőt, de szerintem annyira nem jó, már csak azért sem mert 7cm-es venti van rajta.
A hűtő tömegéra azért figyelj, mert s370 hűtő max tömege elvileg 180 gramm lehet, de azért elbír az többet is, pl a Glacialtech is 300 vagy 350 gramm körül van.