Üdv mindenkinek!
Tanácsra lenne szükségem, mert ezen a téren nem vagyok nagyon otthon.A mostani gépemben egy Athlon 64 3200+ proc van.Idestova 2,5 éves.Mostanában általában akkor amikor bekapcsolom - de néha csak úgy találomra magától, kerepel, meg a normáltól hangosabb zúgást produkál a ventilátor rajta.Bekapcsolás után x idővel gondolom leesik a fordulatszám és akkor abbahagyja a zúgást is - ha napközben elkezdi, akkor is abbamarad a dolog 1-2 perc után.Everest szerint ált 586 az RPM.Nem azt mondom, hogy sűrűn, de átlag 2-3 havonta a gépet kiszedem a helyéről és kitakarítom.Legutóbb a VGA-t (6800 GT - gyári hűtővel, semmi extra) is kiszedtem (gyanúsan 100 C körüli volt ha ment a dvd ) és lekaptam róla azt a színes lemezkét a hűtőbordákról. Volt benne anyag rendesen, ha nem látom, nem hiszem el - bár az ember nem szedi szét naponta - azóta viszont 60-62 fokon megy.

Ekkor leszedtem a ventilátort a pociról is és kipucoltam a hűtőbordák közeit is.
Na szóval a kérdés.Cseréljem ki a ventilátort (aminek a típusát nem tudom, AMD logós hologramm van rajta - gondolom semmi extra) vagy várjak még vele?Igazából nem sűrűn csinálja, csak piszkosul zavar illetve ha kezdi megadni magát, akkor miért nem csinálja folyamatosan?
Nem játszok a géppel (talán ha egy-két alkalommal évente), a melóhoz kell - mondhatni állandóan itt ülök előtte CAD meg minden.
Ha csere, akkor mondjatok valami normál márkát - inkább minőségre megyek, kerül amibe kerül nonamet inkább hagyjuk és magam is ki tudjam cserélni, mert nem akarom a gépet hurcolni szervízbe.Alapszinten azért megoldom a problémákat, meg nem ijedek az ilyenektől

- bár mire a Foxconn házból kiszedtem a VGA-t....hát nézegettem azokat az átlátszó zöld kütyüket amíg rájöttem a lényegre.
Ja , túlhajtva sincs a proci, alapon megy stabilan, szóval nem kell nagy teljesítményű csak ami a normál napi melót viszi, általában napi 12 órát.
Előre is köszönet.