HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 28. 17:42

Hi!

Hol lehet Mo-on (Budapesten) olyan processorhűtőt kapni(borda+vento) aminek a ventillátora vmilyen színben világít? Van-e egyáltalán ilyen? Valami webcím, link vagy ilyen jó lenne.

Nem most kéne rögtön csak érdeklődök...(2.5+ os Bartonra kéne...majd...).

Köszönettel Lewis
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#22 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 01:48

idézet:
Ezt írta jazzman:

Kikerestem, 33.5 CFM a légszállítása. Azért ennél vannak erősebb ventik, pl. az én Sunonom 40 CFM körüli, mondjuk nem is halk. De rendszer hűtéshez kell is ennyi szerintem, úgyhogy megoldás a 12cm-es venti, viszont ahhoz kell olyan ház is, amely "támogatja". Szerintetek mi a jobb: egy halk táp + plusz egy erősebb rendszer hűtő, vagy egy olyan táp amely gondoskodik a renszer hűtéséről is?
Más: hogyan lehet 6 ill. 8V-on járatni a ventit?
[/quote]

Szerintem mindenből a halk a legjobb, tápból persze nem olcsó az ilyesmi, én egy Zalman 400W-ost szeretnék majd. Kérdés mit értesz rendszerhűtés alatt. Nálam az alaplapi chipset melegedett nagyon. Most egy Zalman 8cm-es venti fújja szemből, alacsony fordulaton járatva. Hogy tudjon is honnan levegőt szívni, a codegány ház oldallapját kifűrészeltem kör alakban és egy 12cm-es ventirácsot csavaroztam rá. Enélkül sajnos semmit nem hűtött, de így hatékonynak bizonyul és szinte "semmi hangja" sincs, pedig a gépem eleve nem hangos.

Szerintem kár az elektonikáért, legegyszerűbb egy megfelelő teljesítményű és értékű ellenállással vagy potival szabályozni, esetleg egy házilag 12v-ról 5v-ra átkötött táptoldattal. Lehet kapni készen is ilyesmit, pl. Zalman-hoz, Coolink-hez adnak. Volt már erről szó az előző topikban ha rákeresel..

#23 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 05:10

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Kérdés mit értesz rendszerhűtés alatt.
[/quote]

Azt, hogy a ház belsejében lévő meleg levegőt kivezetni. Nekem azelőtt nagyon meleg volt a házban, emiatt pl. a wincheszterek is 50 fok körül mentek, de gondolom másnak se tett túl jót (mondjuk az alaplapi hőmérséklet viszonylag oké volt). Most hogy betettem a Codegenbe ezt a Sunont, jobb a helyzet, csak most a hang zavar.

#24 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 00:18

idézet:
Ezt írta StLewis:
Hi!

Hol lehet Mo-on (Budapesten) olyan processorhűtőt kapni(borda+vento) aminek a ventillátora vmilyen színben világít? Van-e egyáltalán ilyen? Valami webcím, link vagy ilyen jó lenne.

Nem most kéne rögtön csak érdeklődök...(2.5+ os Bartonra kéne...majd...).

Köszönettel Lewis
[/quote]
Valaki? :confused:
Lewis
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#25 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 09:54

idézet:
Ezt írta StLewis:

Valaki? :confused:
Lewis
[/quote]

[url="http://"http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v9CoolMod.htm"]Thermaltake Silent Volcano 9[/url]

Ilyenre gondoltál?? Egyébként nem rossz csak kicsit hangos ha már 3000 fölött pörgeted!

Meg nekem most haldoklik a ventije!!!! lehet hogy csak nekem gázos, másnak nem!

Akkor ez úton teszek fel 1 kérdést én is! Melyik ventit ajánlanátok ha ezt cserélni kéne?? Jól hűtsön, 8 cm-es legyen! Szóval ti melyik ventit (csak venti, nem teljes procihűtő!!) ajánlanátok, ha ez végleg felmondja a szolgálatot, és cserére szorulok????

[ 2004. január 30.: csige szerkesztette a hozzászólást ]

#26 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 12:25

idézet:
Ezt írta jazzman:
Szerintetek mi a jobb: egy halk táp + plusz egy erősebb rendszer hűtő, vagy egy olyan táp amely gondoskodik a renszer hűtéséről is?[/quote]

Egy halk táp + egy halk venti, nagy légszállítással :)
Pl. 8 centis helyett 12 centis.
Ha olyan tápot veszel, ami a rendszert us hűti, akkor hangos lesz. Ha bármi 12 volton megy, szintén hangos lesz. Persze Te tudod, milyen zajszennyezést :) viselsz el, de nekem most 1 hónappal a megvétele után már az ultrahalk Antec ház is hangosnak tűnik :rolleyes:

#27 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 13:47

Hangos az Antec Sonata...??

#28 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 14:16

idézet:
Ezt írta csige:

[url="http://"http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v9CoolMod.htm"]Thermaltake Silent Volcano 9[/url]

Ilyenre gondoltál?? Egyébként nem rossz csak kicsit hangos ha már 3000 fölött pörgeted!

Meg nekem most haldoklik a ventije!!!! lehet hogy csak nekem gázos, másnak nem!

[/quote]

Aham...ilyesmi, csak valami halkabb kéne...

Thx Lewis

#29 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 14:25

idézet:
Ezt írta StLewis:

Aham...ilyesmi, csak valami halkabb kéne...

Thx Lewis
[/quote]

Veszel rá egy másik ventit! :D Amit már nekem is kell, mivel vmi gáz van a ventimmel! :mad:

#30 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 15:05

idézet:
Ezt írta Atti:

Ezt ne hirdesd túlzottan, mert nem teljesen igaz.
Egy noname tápból kiszedett többéves csúszócsapágyas ventim alacsony fordulatszámon csendesebb, mint a féléves, fordulatszámszabályzós, dupla golyóscsapágyas Coolermester vagy Coolink venti; egyszerűen azért, mert a legtöbb golyóscsapágyas ventinek rövid idő elteltével erős, morgó csapágyhangja lesz.
Nagy fordulatszámon viszont tényleg a légáramlás hangja dominál, ott nincs nagy különbség.
[/quote]

Nyilván nagy fordulatszámra gondoltam, tehát amikor már zavaró a venti hangja.
Alacsony fordulaton (5-6V -ról járatva) a lapátok már szinte nem keltenek zajt, tehát itt már tényleg a mechanika dönt.

És nagyon jó, hogy írtad a csúszócsapágy-golyóscsapágy dolgot: én is ua-t tapasztaltam, tehát ha a zajszint a fontos alacsony fordulaton, jobb választás egy 800Ft-os csúszócsapágyas venti, mint egy 2-3000 Ft-os görgős.

(Most erre sokan felhördölnek majd, hogy a gagyit népszerűsítem... :) )
Multimédiás számítógép

#31 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 16:49

Halknak tényleg halkabb, ez közismert tény.
És ha normális minőségű a csúszócsapágy (pl. Papst), akkor elmegy annyit - állítólag - mint egy golyóscsapágyas.
Sajnos ilyet nem nagyon kapni :( Az a sok szemét gány (méregdrága) videokártya-hűtő is - kriminális :(
Alacsony fordulatszámon pedig értelemszerűen sokkal tovább bírja.

#32 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 16:58

idézet:
Ezt írta tomesz:

...
(Most erre sokan felhördölnek majd, hogy a gagyit népszerűsítem... :) )
[/quote]

Hörr... :) :)

Aki kussra vágyik, tényleg jobban jár a csúszócsapágyas ventikkel.
Élettartam meg kit érdekel? Olcsó fajtát kell venni, és akkor egy drágább golyóscsapágyas árán 3-at is vehetsz. :)

#33 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 18:07

idézet:
Ezt írta Etele:

Hörr... :) :)

Aki kussra vágyik, tényleg jobban jár a csúszócsapágyas ventikkel.
Élettartam meg kit érdekel? Olcsó fajtát kell venni, és akkor egy drágább golyóscsapágyas árán 3-at is vehetsz. :)
[/quote]

Én is így jártam, mint fentebb írtam. Fasza evercool bordával együtt érkező 4 centis venti, egész pofás is, csak éppen 1 hét után most minden bekapcsoláskor 10mp-ig hörög :mad:
Rendeltem már coolinket, 4 meg 5 centiset, de nemtom mikorra hoznak végre. Apropó, nem tud valaki postázni nekem, aki bejáratos a kellytechbe? :) Kifizetem a postával együtt persze.

#34 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 19:05

idézet:
Ezt írta csige:

Veszel rá egy másik ventit! :D Amit már nekem is kell, mivel vmi gáz van a ventimmel! :mad:
[/quote]

Van benne valami: direkt megnéztem a Spire honlapján, hogy egy natúr színes 8x8-as ventó dettó ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír mint egy Whisperrock IV ventója...na jó a színes ventó hangosabb egy pöppet...
Mondjuk azért némi bizalmatlanság van bennem...lehet nem merném kicserélni...
Lewis

#35 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 20:47

idézet:
Ezt írta Bástya elvtárs:
Halknak tényleg halkabb, ez közismert tény.
És ha normális minőségű a csúszócsapágy (pl. Papst), akkor elmegy annyit - állítólag - mint egy golyóscsapágyas.
Sajnos ilyet nem nagyon kapni :( Az a sok szemét gány (méregdrága) videokártya-hűtő is - kriminális :(
Alacsony fordulatszámon pedig értelemszerűen sokkal tovább bírja.
[/quote]

Papst-nak van itteni képviselete, de az áraik enyhénszólva durvák. Már nem emlékszem pontosan mennyit mondtak azokra a típusokra amiket telefonon kérdeztem, mert helyből lepadlóztam (egy 8cm-es venti kb. 5-6 ezerre jönne ki bruttóban). Ha külföldről hozatnám be szinte ugyanennyi lenne a végösszeg. Aki használja azt mondja 12v-on sincs semmi hangja még ha közelről hallgatja sem. Ettől függetlenül ekkora összeget akkorsem fizetnék ki érte.

Másik: Létezik kártyahelyre beépíthető 8cm-es ventillátor, bár még nem láttam ilyet, de feltételezem, hogy olcsón meg lehet vele oldani egy VGA kártya hűtését elromlott hűtő esetén.

#36 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 03. 11:29

Létezik, van is a nagykerben. Asszem közel sincs akkora légszállítása és kicsit hangos, de tényleg jó alternatíva oda.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#37 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 11:45

idézet:
Ezt írta didyman:
Létezik, van is a nagykerben. Asszem közel sincs akkora légszállítása és kicsit hangos, de tényleg jó alternatíva oda.[/quote]

Úgy gondoltam a ventijét ki lehet cserélni egy másikra, mármint ha szabvány méret. :)

#38 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:53

Hummm...A PCI slot méretéből nézve asszem vékonyabb, de ez sem tuti:-)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#39 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:54

Hopp!
Íme: [url="http://"http://ramiris.hu/images/termek/0538.jpg"]http://ramiris.hu/im...termek/0538.jpg[/url]
Remélem, ezt engedi belépés nélkül:-)

#40 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 16:33

idézet:
Ezt írta didyman:
Hopp!
Íme: [url="http://"http://ramiris.hu/images/termek/0538.jpg"]http://ramiris.hu/im...termek/0538.jpg[/url]
Remélem, ezt engedi belépés nélkül:-)
[/quote]

Na igen, ez az a pár éves megoldás, amiből az ABIT OTES-t faragott :)
Nekem lapul itt egy rossz a fiókban, de újonnan sem volt túl használható, mert bazi nagy hangja van, és kialakitásából eredően nem túl jó a légszállítása sem.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó