HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 04. 09:31

Naívan azthidtem, hogy ez lényegében egy keret, ami egy szabványos ventillátort foglal magában. Nem lehet túl bonyolult egy ilyen elkészítése házilag, majd ráérő időmben megpróbálkozom vele. :)

#42 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:11

Hali

Spire Fridge Rockra szeretnék venni 7 centis ventit. Hol lehet iyet kapni??
üdv
tus

#43 Felhasználó inaktív   kbhwsw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:25

Üdv!

Hűtőventillátort keresek.
A méretek (mm):
40 x 40 x 28 és
40 x 40 x 20

Van valakinek ötlete, hol lehet ilyeneket beszerezni Magyarországon? Rendszerhűtésre kell egy rackszekrénybe szerelhető tűzfalba.
Acorp 6bx81,
Intel Celeron 1100 Mhz
256 MB RAM,
40 GB HDD

#44 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:36

Hali!
Lenne egy kis gondom! Mégpedig az hogy a cpu ventije kezdi megadni magát! De nem akarok teljesen új hűtőt venni! Ezért gondoltam arra hogy csak a ventit cserélem! Szóval az lenne a kérdés, hogy milyen ventire lenne érdemes cserélni? A lényeg hogy 8cm-es legyen, ne legyen hangos és azért hűtsön is rendesen! TT silent volcano 9-nek a ventijét cserélném, aminek a hűtésével nagyjából meg voltam elégedve! Kb ilyesmi venti kellene, csak halkabb!
Előre is köszi!

#45 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 15:18

idézet:
Ezt írta tus a sörminátor:
Hali

Spire Fridge Rockra szeretnék venni 7 centis ventit. Hol lehet iyet kapni??
[/quote]

Tudtommal sehol... :(
Nem szabványos méret, a TITAN katalógus tesz róla említést, de Mo.-on nem kapható.
Pl. a PAPST sem gyárt ekkora méretben.
Nekem is szükségem lett volna egy 70x70x25 v 35 méretűre, de nem tudtam beszerezni.
Emiatt kellett új hűtőt vennem a Titan CU5-TB full réz bordám helyett... :mad:
ABIT KN9Ultra; 3200+; Leadtek 7900GS; KingMax DDR2-667; Seagate Barracuda & Samsung HDD; Pioneer DVD-RW; Toshiba DVD-ROM; iiyama 19" monitor; Chieftec Matrix ház; NorthQ 520W táp; stb. ...

#46 Felhasználó inaktív   SecMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 16:10

Tud valaki online-oldalt(magyart) ahol 8cm-es Fallout-os(atom-os) ventirácsot lehet kapni? E-connectnél nem találtam ilyesmit.

#47 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 04. 21:09

idézet:
Ezt írta csige:
Hali!
Lenne egy kis gondom! Mégpedig az hogy a cpu ventije kezdi megadni magát! De nem akarok teljesen új hűtőt venni! Ezért gondoltam arra hogy csak a ventit cserélem! Szóval az lenne a kérdés, hogy milyen ventire lenne érdemes cserélni? A lényeg hogy 8cm-es legyen, ne legyen hangos és azért hűtsön is rendesen! TT silent volcano 9-nek a ventijét cserélném, aminek a hűtésével nagyjából meg voltam elégedve! Kb ilyesmi venti kellene, csak halkabb!
Előre is köszi!
[/quote]
Vegyél egy Spire hűtőt, az önmagában annyi, mint egy sima márkás venti. Jók, halkak, olcsók. Szvsz, persze :)

7centis venti: Nehéz, nem szabványos..

KBHWSW: Megnézem Neked nagykerben, de éppen beteg készülök lenni, szóval lesz egy kis átfutása :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#48 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 21:37

Hi,most vettem 2 db zalman 8cm hütőt a chieftekbe és adtak hozzá átalakitot amin van ellenállás ez faszán lehalkitotta maradt még egy speeze ventim aminek olyan a csatlakozoja hogy az egyik végén kis cstlakozo van mint a sima ventiken és van még egy olyan mint amilyen a vinyohoz van (bocs nem tudom a nevüket..tehát a haveromtol kapok egy cooler master átalakitot ami ugyan ilyen ellenállásos azt hiszem tehát rá tudom kötni a speezere nem fogok semmit se elrontani zárlat stb bocs lehet hogy hülye a kérdés csak nem akarom elrontani

#49 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 01:38

Egyébként hogyan tudnám a speeze vaentimet 12v rol 5 v-re rakni mert egy srác itt irta hogy kötögessem a kábeleket de nem értettem szoval a ventiböl kijönegy fekete ,sárga és piroszsinor, mit kell felcserélni átkötni nem szabályozhatost akarok csak 5v re kötni,bocsi srácok hogy itt luzerkedek de az elektronika nem az erösségem viszont kiszakad a dobhártyám a ventitöl.

#50 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 09:25

idézet:
Ezt írta didyman:

Vegyél egy Spire hűtőt, az önmagában annyi, mint egy sima márkás venti. Jók, halkak, olcsók. Szvsz, persze :)
[/quote]

Azon gondolkodtam hogy csak simán egy spire alumini ventit veszek, ennek nem is rosszak a tulajdonságai, csak hát nyáron lehet hogy kicsit melege lesz a procinak! Meg még egy enermax 8centis ventin gondolkodom! Vagy ha van jobb akkor ez kellene, csak sajna nem ismerem a ventiket!!!
:rolleyes:

[ 2004. február 08.: csige szerkesztette a hozzászólást ]

#51 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 09:48

Tus: Nézz be ide: Bolhapiac/SZÉKESFEHÉRVÁR. A 7-8. oldalon van egy SilentBreeze venti, az 7 centis!
X1246: Kééérlek...Óóóó, könyörögve, hogy legyél szíves használni azokat a nyamvadt írásjeleket...
Köszi :). Na, akkor van egy ventid, amin van egy olyan csati is, mint a vinyók tápcsatija(nevezzük csak molex-nek :) ). Azt kell átalakítani. Azon a csatin a két szélső derót a sárga és a piros, azokat kell felcserélni egymással. Ezt egy pici fejű műszerészcsavarhúzóval tudod megtenni. A csatlakozóban az egyes érintkezőket egy, a csatlakozó anyagából bemart (azaz öntött) kis pecek fogja helyre, ezt kell a csavarhúzóval avyg más hegyes dologgal óvatosan felfeszíteni annyira csak, hogy ki tudd húzni az érintkezőt. Ezt a pecket csatitól függően vagy a csati elejéről, vagy oldalról tudod elérni. Kis türelemmunka. A venti tutira elindul 5V-ról?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#52 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 16:13

idézet:
Ezt írta x1246:
Egyébként hogyan tudnám a speeze vaentimet 12v rol 5 v-re rakni mert egy srác itt irta hogy kötögessem a kábeleket de nem értettem szoval a ventiböl kijönegy fekete ,sárga és piroszsinor, mit kell felcserélni átkötni nem szabályozhatost akarok csak 5v re kötni,bocsi srácok hogy itt luzerkedek de az elektronika nem az erösségem viszont kiszakad a dobhártyám a ventitöl.[/quote]

Abból a kábel toldat részből ami ugyanolyan mint ami a vinyóra is megy kijön valahol két kis vékonyabb kábel a végén egy szabványos veltillátor csatlakozóval, igaz? A "vinyós" kábelen a következő a sorrend: sárga, fekete, fekete, piros. Ezek közül az egymás mellett levő sárga-fekete páros a 12v, ahova gyárilag kötik a ventit. Ezt tőből célszerű levágni, és az egymás melletti piros-feketére átkötni (a két fekete nem ugyanaz!), úgy hogy ami a sárgán volt eddig az legyen a piroson, ami a sárga melletti feketén az most a piros melletti feketén. Ha van forrasztópákád akkor célszerű azzal, ha nincs talán egy határozott vezeték rátekerés és szigetelőszalagos borítás is megteszi. Ha nem megy, küldök neked egyet ha fizeted az anyagárat + posta. :D

#53 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 16:33

idézet:
Ezt írta x1246:
nem fogok semmit se elrontani zárlat stb[/quote]

Mondjuk nem árt kihúzni a gépet a konnektorból és kivenni a kábelt szerelés közben. :D

#54 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 17:44

Az irásjelek csak azért vannak hogy lelassitsák a moddolást,tehát akkor melyik modszert válasszam a sárga piros felcserélése tünik egyszerübbnek,egyébként a ventire az van ráirva 12v,0.15a led...

#55 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 18:38

idézet:
Ezt írta x1246:
Az irásjelek csak azért vannak hogy lelassitsák a moddolást[/quote]

Mimimiii? :)
MIT LASSÍT? :)
Az enyém eccerűbb, de türelmesebb kézimunkát igényel. És biztonságosabb is. Freddyé meg pihenősebb, de oda kell figyelni a szigetelésre és a forrasztás minőségére.

#56 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 20:07

idézet:
Ezt írta didyman:
Azon a csatin a két szélső derót a sárga és a piros, azokat kell felcserélni egymással.[/quote]

Ha ezt csinálja a csatitoldat másik vége használhatatlan lesz, sőt ha véletlen ráköt valamit elképzelhető, hogy füst is keletkezik.. Csak előre figyelmeztetem. :) A két középső fekete nem azonos, továbbra is az a véleményem. Ha már cserél akkor inkább párban, kettesével.

x1246, mindegyikre rá van írva valami hasonló, ezek a névleges értékek..

[ 2004. február 06.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#57 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 22:01

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Ha ezt csinálja a csatitoldat másik vége használhatatlan lesz, sőt ha véletlen ráköt valamit elképzelhető, hogy füst is keletkezik.. Csak előre figyelmeztetem. :) A két középső fekete nem azonos, továbbra is az a véleményem. Ha már cserél akkor inkább párban, kettesével.

x1246, mindegyikre rá van írva valami hasonló, ezek a névleges értékek..

[ 2004. február 06.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ja, tényleg... :rolleyes: Kössz, hogy megemlítetted..De mi nem azonos a két középső feketén?? :)

#58 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 01:10

tehát gyakorlatilag freddy megoldását már értem szoval a forrasztopákát használjam ahhoz hogy össze nyomassak két kábelt ,eléh ha közepe tályán elvágom a zsinorzt össze kötöm simán aztán szikszalag?

#59 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 01:12

idézet:
Ezt írta didyman:

Ja, tényleg... :rolleyes: Kössz, hogy megemlítetted..De mi nem azonos a két középső feketén?? :)
[/quote]

Abszolút jóindulattal említettem meg nem cseszegetésképpen, amúgy sejtettem ezt a kérdést. :) Ha azonos lenne csak egy fekete lenne nyilván. Mindkét fekete a saját köréhez tartozik, 5v vagy 12v. Talán a tápon belül egy potenciálon vannak, bár ebben sem vagyok biztos, ettől függetlenül elektronikailag jelentősége van az elszeparálásnak.

#60 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 01:18

idézet:
Ezt írta x1246:
tehát gyakorlatilag freddy megoldását már értem szoval a forrasztopákát használjam ahhoz hogy össze nyomassak két kábelt ,eléh ha közepe tályán elvágom a zsinorzt össze kötöm simán aztán szikszalag?[/quote]

Ha van forrasztópákád, akkor ahogy a kolléga is mondta, egy műszerészcsavarhúzóval kikapod a csatlakozókat, ott van forraszfelület, utána vissza kell hajlítgatni a tartólemezeket, hogy megálljon amikor visszadugod. Ha nincs pákád akkor sem javaslom az elvágást, esetleg szikével óvatosan leházmozod a borítást a közepe felé egy cm-es hosszban, de a kábelbe semmiképp ne vágj bele, szöszölős munka. Rátekered a kábelt, szigszalag és annyi. A forrasztás jobb, de ha nincs más ez is megteszi.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.