Furcsa, amit leírsz. Mondjuk én Asus dolgokat nem nagyon szoktam építgetni, az Epox-ot favorizálom, meg úgy sokféle dologgal találkoztam már és megmondom, nem szoktam ezeket az eltéréseket megfigyelni, de most már fogom.
Sőt, egy kézzelfoghatóbb tapasztalat: Lapok tesztelésénél gyakran lusta vagyok aktívan hűteni kedvenc PPGA-s celeroncsomat (előbb fagy, mint tönkremegy
A BIOS-rutinok futása és kiírás a képernyőre, hogy ez terhelné ennyire a procit, fogalmam sincs. Ennek így utána fogok nézni, én szvsz abszurdnak tartom, hogy egy mai procit ilyen mértékben terheljen, még akkoris, ha valós módban közel sem olyan optimálisak a dolgok. De a mai BIOS-ok egy 486-os procin is ilyen sebességgel kéne fussanak és azért ha valós módú DOS-t indítok a rendszerrel, akkor egy mai procin nem kifejezetten olyan, mint egy 486-on (vannak ilyen nagyon régi játékaim erre, azoknak a himem.sys nem megy)
Nincs itt valaki guru? Fieryt megkérdezem.
Más, témába vágó. A mért értékek kiolvasása egy elég fura dolog, ugyanis közvetlenül a BIOS-t (pláne XP alatt) nem nagyon tudják elérni. Az SMbus-t tudják elérni, innen olvasnak (a BIOS is
UBI, Neked meg marad a spire borda feltűnően gyengébb hővezető képessége. Sajnos egyik-másik spirálka alja nagyon rondán van polírozva, a körmöd simán elakad a barázdákban és ez elég gáz.

Súgó
A téma zárva.