HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 01. 22:02

Milyen kocsit vegyek (dízelolajam van)? :D
Csendes, vagy hatékony legyen? Olcsó, vagy drága?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#442 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 00:08

Sosem értettem miért kell tuningolni. Valamilyen Zalman-t javaslok.

#443 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 05:58

Az marha drága...

Freddy, ez olyan dolog, hogy nyilván ismered a procik gyártási folyamatát, tudod, hogy az a szám, ami rákerül, erős alulbecslés, főleg az ostya közepe felé, vagy pedig a piaci igényeknek megfelelően igazodik lefelé. Namost, az ember ergyrészt szereti tudni, hogy mit tud az ő dlágaszága, meg az is benne van, hogy ha azonos áron nagyobb teljesítményt is kaphatsz, miért ne? Semmit nem kockáztatsz vele, az ég világon semmit... (aki meg nem ésszel tuningol, az így járt)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#444 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 17:00

Sziasztok!
Használ valaki Coolink NPH-2 hűtőt?Ha igen,tapasztalat?
Egy Barton 2500+@3200+hoz vennék,ami 2300-on megyeget!
Vagy ha tudtok valami más tuti hűtőt,10rongy környékéig irjatok!
Kösz a segítséget!
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#445 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 20:15

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 6:58

Az marha drága...

Freddy, ez olyan dolog, hogy nyilván ismered a procik gyártási folyamatát, tudod, hogy az a szám, ami rákerül, erős alulbecslés, főleg az ostya közepe felé, vagy pedig a piaci igényeknek megfelelően igazodik lefelé. Namost, az ember ergyrészt szereti tudni, hogy mit tud az ő dlágaszága, meg az is benne van, hogy ha azonos áron nagyobb teljesítményt is kaphatsz, miért ne? Semmit nem kockáztatsz vele, az ég világon semmit... (aki meg nem ésszel tuningol, az így járt)

Tudom, de a Zalman megéri az árát. ;)

Természetesen ismerem. Azt szokták mondani, hogy a Celeron húzásra született. Az elején még kísérleteztem ilyesmivel, konkrét méréseket végeztem, hogy egy video renderelést mennyi idő alatt végez el különböző húzással egészen 30%-ig. 10-15% felett már semmivel nem lett gyorsabb, viszont FreeBSD többször bepánikolt, tehát hibázott a CPU. 10% alatti húzásnál is csak töredékét gyorsult, néhány százalék javulás miatt pedig nem éri meg kockáztatni. Talán csak kifogtam egy gyengébb darabot, vagy az akkori kisteljesítményű tápom miatt nem volt szerencsém. Bújtam a külföldi és egyéb fórumokat P4-re vonatkozólag (nem Celeron), és arra jutottam, hogy a megemelt core fesszel történő húzás megválgtoztatja a CPU karakterisztikáját. Egy idő után hajlamos lesz menni nagyobb órajelen, viszont teljesítményben csak töredékét hozza. Ez már nagyon  :offtopic: , de legalább leírtam a véleményem a dologról. :)

#446 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 20:17

Idézet: Janadai - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 18:00

Sziasztok!
Használ valaki Coolink NPH-2 hűtőt?Ha igen,tapasztalat?
Egy Barton 2500+@3200+hoz vennék,ami 2300-on megyeget!
Vagy ha tudtok valami más tuti hűtőt,10rongy környékéig irjatok!
Kösz a segítséget!

Zalman CNPS7000A-ALCU-t tudom javasolni. ;)

#447 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 11:34

:offtopic:
Érdekes, amiket írsz, de az izomból gyorsabb tematika a felhasználók nagy részére megelégedést jelent. magasabb órajel, nagyobb teljesítmény, a gyárban ezt a kérdész néhány huzalozás dönti el a procimagon...
Ha veszel egy 2GHz-es procit és aztán kipróbálsz egy 2.4-eset és érzel különbséget, akkor ugyanezt fogod érezni, ha a 2G-s tud menni 2.4-en.
VGA karesznál elg disznó dolog tud lenni az ilyen különbség, meg pl. nálam sem mindegy, hogy 133x11, vagy 200x10. Nekem ráadásul feszt nem kellett emelnem :cool:
On.
Silentblade: Hallod, komolyan nem hallani. Csapágyat sem. persze 1000rpm körül inkább alatta járnak. Még mindíg a VGA hűtése a leghangosabb :) .

#448 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 12:06

Sziasztok!

Melyik lehet jobb hűtő?Zalman CNPS7000A-CU vagy Coolink NPH-2?
Nem olcsók,és nem szeretném megbánni vásárlás után!NEHÉZ DÖNTÉS! ;)
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#449 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 17:47

Idézet: Janadai - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 11:06

Sziasztok!

Melyik lehet jobb hűtő?Zalman CNPS7000A-CU vagy Coolink NPH-2?
Nem olcsók,és nem szeretném megbánni vásárlás után!NEHÉZ DÖNTÉS! ;)

A Zalmant mindenhol istenítik, mert nagyon jól hűt + nagyon csendes. De mielőtt beruháznál egyre, érdemes ellenőrizned, hogy rámegy-e az alaplapodra.
Megjegyzés: ha számít a pénz, akkor inkább a 7000A-AlCu-t vedd, mert olcsóbb, de a különbség elenyésző. Ja, és ha NF7-es lapod van, arra is rámegy a hűtő, csak kell hozzá némi fűrészelés...:doom:

A Coolink NPH szériája is jól sikerült, de kicsit hangosabb (gyári adatok szerint is), de cserébe kevesebb hellyel is beéri (inkább magas, mint széles). Ehol vagyon egy teszt róla...
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#450 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 18:57

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 12:34

Ha veszel egy 2GHz-es procit és aztán kipróbálsz egy 2.4-eset és érzel különbséget, akkor ugyanezt fogod érezni, ha a 2G-s tud menni 2.4-en.

Ez az amit én nem hiszek, mert a gyárban a szorzót állítják, mi pedig csak az FSB-vel tudunk játszadozni. Mindenesetre a saját tesztjeim alapján a 2.4GHz-es procim 10% tuningnál csak 60-80%-át teljesítette annak amit kellett volna. Ráadásul 10% felett instabil lett, tehát jó esetben 6-8%-ot nyertem volna vele, ami gyakorlatilag semmi. Éshát természetesen nagyobb hőtermelés, oda a csendes hűtés.  Ezért nem szeretnék kísérletezni ilyesmivel a továbbiakban.  :respect:

#451 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 19:03

Kösz az infót,Epox 8RDA+-ra Barton2500+@3200+procihoz kéne a hűtő,van egy hetem hogy eldöntsem melyik legyen!Nehéz ügy mind kettő tetszik ;)

#452 Felhasználó inaktív   hapcimano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 17:19

Hello, en szeretnek tanacsot kerni hogy egy AMD Duron 1300 mhzen menve (gyarilag) 62 fokot produkalva normalis-e? A haz jol van hutve, bar kicsit zsufolt ezert az 34 fokos. A procin jelenleg vmi cooler master van, vmi kis darab, szerintem alul van meretezve.

Amugy nalam a hazhutes MIDI hazban ugy nez ki hogy alul egy rendszercooler sziv be kintrol, es a vinyom felett, ami 5,25"-ban van tavtartoval, 2 db 40mm-es venti sziv szinten kintrol friss levegot. A gep hatuljan egy 40 mm-es fujja ki a kartyak mellett, fent pedig a proci hutobordajarol kozvetlenul a tap oldalara fujja a venti (ez egy ilyen mokas haz..) Ezen a tapon oldalt is van egy szivoventi, igy az rogton be is szivja, es a hatuljan kifujja. Ha hatra rakom a kezem a gep moge erzodik hogy fujja ki a luftot, tehat megy a levego rendesen. Megis, a haz 34 fokos, es a procko 100% terheles mellett (HWSW-UD) 62 fokos. Ez hosszutavon karos a procinak?
2000 forint alatt milyen hutot ajanlotok? Es szilikonpasztat inkabb vagy ilyen ragasztolapot?

A segitsegeteketert elore is  :respect:

Balazs

#453 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 19:58

Hát, nem tudom milyen hűtőket lehet kapni 2000 HUF-ért, de 3e-ért már kapsz Mondjuk Whisperrock IV-et. Nagyon jól hűt az árához képest, és csendes.
Ha megoldható, akkor én a ház szellőzésén is javítanék a 4 cm-es ventik 8-asra cserélésével. Így a zajszint is lejjeb mehet, ha leszabályozod.

Hővezető paszta v. lapka? Az előbbit javaslom, mert a lapka csak egyszer használatos ugyebár...
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#454 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 22:08

Szerintem 62°C nagyon sok. Hővezető paszta lehet túl sok, kevés, egyenletlen eloszlású vagy éppen gyenge minőségű. Ha a ház keskeny és nem tud szellőzni, az még dobhat rajta 5°C-t lazán.

Bocsi, elnéztem. Terhelés alatt még elmegy, de azért lehetne hűvösebb is. :)

Szerkesztette: Freddy001 2004. 07. 06. 22:10 -kor

#455 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 23:08

A fölös paszta ezek alól a disznó lefogatócuccok alól szépen ki is tolódik, attól nem kell félni, hogy gondot okoz. De vékonyan vajazva jó (olyan nagyon pici kell), hiszen a cél az, hoggy a mikroméretű likakat és a levegőt kipótoljuk-szorítsuk. Plussz a pasztáknak jobb a hővezető képességük, a lapka nem tolódik ki :) . Ellenben nem kell vele pöcsölni meg külön megvenni.
62 fok kicsit sok, de nem veszélyes. Hosszútávon meg ez a procid rég messze nem lesz meg, mire a hőmérséklet hatásait érezheted rajta. A szilícium nagyon makacs anyag, ne féltsd. a kritikus hőmérsékletig tulképpen mindegy, mi éri.

#456 Felhasználó inaktív   hapcimano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 23:22

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 22:08

A fölös paszta ezek alól a disznó lefogatócuccok alól szépen ki is tolódik, attól nem kell félni, hogy gondot okoz. De vékonyan vajazva jó (olyan nagyon pici kell), hiszen a cél az, hoggy a mikroméretű likakat és a levegőt kipótoljuk-szorítsuk. Plussz a pasztáknak jobb a hővezető képességük, a lapka nem tolódik ki :) . Ellenben nem kell vele pöcsölni meg külön megvenni.
62 fok kicsit sok, de nem veszélyes. Hosszútávon meg ez a procid rég messze nem lesz meg, mire a hőmérséklet hatásait érezheted rajta. A szilícium nagyon makacs anyag, ne féltsd. a kritikus hőmérsékletig tulképpen mindegy, mi éri.

aha, hat nincs is tulkenve pasztaval. Egyszeruen azert nincsenek 8 centis ventik a 4esek helyett, mert nem fernek el :)
Szoval 3000 forinttol indul egy jo huto.. Eleg draga sajnos :( bar az sem biztos hogy befer a tap melle a nagy borda meg a venti. Szerintem eleg szerencsetlen megoldas hogy a tap oda log ahova a prociventi a meleg levegot fujja. Az is lehet hogy huto helyett egy uj hazba jobb lenne beruhazni.  :think:

Remelem kibirja a proci meg 1 picit a 60 fokot, elvegre mar eleg regota ilyen beallitassal uzemel, es maskor is igy melegedhetett..

Koszi a tippeket!  :respect:

#457 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 15:26

Idézet: hapcimano - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 0:22

Szoval 3000 forinttol indul egy jo huto.. Eleg draga sajnos :(

Naaa, azért ez nem teljesen így van. Glacialtech Igloo 2470 - 26dB zajszint, kb. 2500FT (nekem is ilyen lesz 1 2500+-os Athlonhoz). Ha elfér, bőven elég kell, h legyen. De simán találni másik hűtőt is 3000HUF alatt, ami lehűti.
Epox EP-8RDA+, AMD Athlon XP 2000+, Glacialtech Igloo 2470, 2x256 MB Samsung DDR333, Abit Siluro GF2 MX400, Samsung SP0411N + SP0822N, Toshiba SDM-1802, NEC ND-3500A, Coolink CFY012B + Silent Blade 12cm, Enermax EG325AX-VE, Compucase LX-6A21U, A4Tech WOP-35, A4Tech KBS720H, Samsung 730BF, Logitech Z-3e

#458 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:20

Ugy latom ez a topik jobban megy mint a tuning rovatban levo hasonlo, ugyhogy ide is beteszem a kerdesemet:
Mostanaban kellene egy uj procihutot vennem, igy kapora jott a PC World kuler tesztje, amiben a GlacialTech Igloo 2520 nagyon jol szerepelt. Mi a velemenyetek rola??
Eddig egy Spire FR II-om volt amivel a 2500+-os Bartonom alaporajelen, max. teher mellett 52-54 fokos volt. Ennel azert egy picivel huvosebben szeretnem tartani a procit. Vagy ez sem sok??
Szoval olyan max. 5 ropit szanok a cserere, es a 2520-as a kiszemeltem, de ha tudtok jobbat ajanlani szivesen hallgatom.

Elore is koszi!!

#459 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:38

52-54 maximumra nagyon tuti (nem p4 celeroncs ez, hogy 37 fokon legyen :) ). a 2520-ra ugyanazt tudommondani: cool :)

#460 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 12:41

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 13:38

...(nem p4 celeroncs ez, hogy 37 fokon legyen :) )...

Nekem egy Spire Whisperrock III az 1600-as Duronomat max terhelésnél 38-40 C-n tartja. :up:
(Az is igaz, hogy a proci felett a 460-as UltraPower táp ventije szívja a levegőt :D )
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.